maciek04 Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 A do Redmi 3s to który mod będzie pasował? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted December 26, 2016 Author Share Posted December 26, 2016 @maciek04 do redmi3s pasuje z mi4 Dzisiaj pierwszy raz od dłuższego czasu miałem wolny poranek, a nie mogłem spać to zaktualizowałem skrypty i leci już na serwer 6.12.8 (ze wsparciem mi5 na andku 7.0). Następna w kolejce jest wersja 6.12.22 ze wsparciem dla Redmi4/4A/4Pro. EDIT: mod dla .29 będzie dopiero w nowym roku, jutro rano wyjeżdżam, a znowu się pozmieniało i trzeba aktualizować skrypt Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajavor Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 Dla Redmi Note 2 już nie ma i nie będzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted January 3, 2017 Author Share Posted January 3, 2017 Jest: https://s.basketbuild.com/filedl/devs?dev=ZduneX25&dl=ZduneX25/miuiv8/wip/sms/6.12.29/Unicode_6.12.29-MI4i-5.0.zip Nazwa została z mi4i, bo w apce Unicode podałem taki URL, ale ROM jest z RN2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajavor Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Do starszych romów jest tak samo? Chodzi mi dokładnie o 6.11.17. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted January 4, 2017 Author Share Posted January 4, 2017 Jeżeli figuruje mi4i to zdecydowanie zadziała na rn2. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajavor Posted January 4, 2017 Share Posted January 4, 2017 Dzięki serdeczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
tropok Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 Witam, pobrałem apkę z google play, jest prawo roota wybieram instaluj, ponowne uruchomienie i status nadal jest niezainstalowany. Instalacja w twrp z podobnym sutkiem, jak to rozgryźć? W ustawieniach swiftkey też nie widzę żadnej opcji, mam redmi 3s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted January 7, 2017 Share Posted January 7, 2017 @tropok rozpakuj pobrane archiwum pod twrp i wyciągnij mms.apk, wrzuć ręcznie do syste/priv-app/mms ( potrzebny jakiś root eplorer ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted January 7, 2017 Author Share Posted January 7, 2017 Zainstaluj ręcznie w TWRP https://s.basketbuild.com/filedl/devs?dev=ZduneX25&dl=ZduneX25/miuiv8/wip/sms/7.1.5/Unicode_7.1.5-REDMI3-5.1.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
tropok Posted January 8, 2017 Share Posted January 8, 2017 (edited) Zrobiłem coś źle, bo przeniosłem za pomocą solid explorera mms.apk do tego folderu i w ogóle straciłem aplikację sms. Jako, że jestem niewbie w androidzie, to zapytam, mam wejść w recovery i wybrać opcję install? Edited January 8, 2017 by tropok Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted January 8, 2017 Share Posted January 8, 2017 A root masz? Faktycznie najbezpieczniej będzie za pomocą twrp. Tak wybierz install i wskaż pobrany plik .zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
tropok Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Roota mam, ale po instalacji i tak nie miałem zainstalowanego dodatku, w dodatku systemowa aplikacja sms przestała działać. Szkoda czasu na dalsze grzebanie w sofcie , no cóż, poszukam klawiatury, w której będzie taka opcja. Tak, czy inaczej dzięki:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Graffy Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Mi Max 3/32, zainstalowałem apkę ze sklepu. Instalacja powiodła się dopiero jak z opcji wyprałem TWRP. Przy SMS-ach mam teraz jakieś dziwne ikonki, nie przypominam sobie ich wcześniej. Można to wyłączyć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted January 13, 2017 Author Share Posted January 13, 2017 Ok, sprawdzę to, obecnie nic z tym nie zrobisz, znaczy aktualizacja romu to poprawi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 A dla Mi4c android 7.0 ktoś coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted February 11, 2017 Author Share Posted February 11, 2017 Dzisiaj późniejszym popołudniem będę działał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Dzięki. Będę zaglądał Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted February 11, 2017 Author Share Posted February 11, 2017 Ok, poszło, MI4c pasuje też do MI4s, dodane również MiNotePRO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naram Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 (edited) W jaki sposób mogę to odinstalować bez wgrywania nowego MIUI? Może dopiszę: mam roota, MIUI8 6.12.29, w apce ogonki klikałem "Odinstaluj" i resetowałem telefon - nic się nie działo. Odinstalowałem Ogonki (choć wiem, że to bez sensu) i również nadal nie mam polskich znaków. Edited February 11, 2017 by Naram edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 1 godzinę temu, ZduneX25 napisał: Ok, poszło, MI4c pasuje też do MI4s, dodane również MiNotePRO. Przez apk instaluje ale nie działa. Instalacja z pod TWRP działa jak należy. Dziękuję. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
magdak81 Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Nie działa z Redni note3 pro. Czy apka jeszcze nie obsługuje, czy też chodzi o instalację przez sklep play (tak zrobiłam)? Mam telefon od 2 dni - proszę o przystępny opis co zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted February 22, 2017 Author Share Posted February 22, 2017 Od dwóch dni to chyba nawet za szybko na pozytywne rozpatrzenie prośby o odblokowanie bootloadera. W każdym razie musisz mieć roota i nasz rom dev to jest w opisie aplikacji, a coś mi się wydaje, że masz global bez root dlatego nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted February 24, 2017 Author Share Posted February 24, 2017 MIUI wprowadza natywna funkcję opuszczania ogonków co zaowocowało mocną zmiana kodu i moje łatki już nie pasują także czekamy na oficjalną opcję, a ja póki co odpuszczam robienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 Jest już oficjalne dostępna opcja i nawet działa. Trochę inaczej niż mod z tematu ale działa. Dziwne że nikt o tym nie pisal w changelogu. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 Na mi5 usuwa wszystkie emotikony z wysłanego sms.. Czy tak miała domyślnie działać czy to będzie poprawione? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 U mnie też usuwa. Czy tak miało to działać to trzeba chyba chińczyków pytać ale apka traktuje to pewnie jak znaki specjalne i usuwaWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 To nie Chińczycy wprowadzili, to jest tylko w xiaomi.eu jeśli się nie mylę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 Jeśli tak to przepraszam, myślałem ze to nowosc bezpośrednio od twórców. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiljuras1900 Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 Da radę zainstalować ta nowa apke przez twpr bez wgrywania nowego romu? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlas Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 (edited) Dzień dobry, mam miui w wersji xiaomi.eu 8.1 stable (8.1.6.0 (maacndi), i chcąc pozbyć się polskich znaków z sms zainstalowałem przez twrp ogonek (Unicode_7.2.16-MI5-6.0.zip). Na początku działania spisywało sie nieźle, godzinę temu coś jednak przestało działać - po odłaczeniu od ładowarki aplikacja zbuntowała się i nie rusza wrzucając screen z niżej: Niestety funkcja zgłoś ani pokaż zawartość błędu nie działa, ma ktoś jakieś pomysły co teraz? Idzie bez ponownego flasha romu naprawić to jakoś? Jest wogóle ta apka dostępna do przeinstalowania? A może miał ktoś tak samo? Edit: Właśnie post factum przeczytałem gdzieś w temacie, że mod jest tylko dla wersji DEV, no to lipa. Teraz tylko pytanie - czy idzie przeinstalować tylko samą apkę sms? Nie chciałbym wgrywać na nowo romu i wszystkiego ustawiać... Wogóle jest jakas możliwość wyłączenia tych polskich znaków? Jestem zawiedziony - rom pozwala ustawić niemal wszystko a taką ważna rzecz pomija... Edited March 8, 2017 by pawlas Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted March 8, 2017 Author Share Posted March 8, 2017 7.2.16 to może za nowa wersja na tego globala, popatrz starsze, któraś na pewno zadziała, a sama opcja w systemie pojawiła się dopiero w ostatni piątek, ale tylko w naszych DEV. Według daty to patrzę ten glopbal wyszedł w styczniu to zobacz ten: https://s.basketbuild.com/filedl/devs?dev=ZduneX25&dl=ZduneX25/miuiv8/wip/sms/7.1.12/Unicode_7.1.12-MI5-6.0.zip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlas Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 (edited) Dziwna sytuacja, w akcie desperacji postanowiłem zainstalować alternatywnego managera smsów, padło na wiadomości na androida, zainstalowałem i postanowiłem sprawdzić czy używając funkcji w kontaktach "wyślij do" otworzy ten program. I otworzyło właśnie sms wyszlem z aplikacji i pacnelem na ikonkę smsa i... Działa, uruchomił się i wszystko zdaje się być w porządku - no tego że samo się naprawi to się nie spodziewałem. Niemniej trochę mam obawy czy sytuacja nie będzie się powtarzać. Zdunekx więc jak to z tymi stable jest? Mod działa na nich awaryjnie czy o co chodzi? Bo nie zrozumiałem powodu dla którego ktoś pisał że mod tylko dla devow ... niemniej dzieki za zaintersowanie. P.S. Mam stabla miuipolska właśnie w wersji 8.1.6.0 właśnie. Edited March 8, 2017 by pawlas Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlas Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 A jednak lipa - jest to samo... Da się jeszcze tu coś ugrać? Czyszczenie cache nie pomaga, idzie coś zrobić w tej materii? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted March 9, 2017 Share Posted March 9, 2017 Zainstaluj jeszcze raz ten sam rom co masz. Nie rob wipe to nic nie straciszWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts