Jump to content

REDMI PRO - Dyskusja ogólna

Jacky

Recommended Posts

A możesz mi powiedzieć dlaczego u tego sprzedawcy na zdjęciach w opinii https://pl.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Pro-Mobile-Phone-MTK-Helio-X20-Deca-Core-5-5i-inch-OLED-1920x1080/311331_32708535267.html  jest kolor złoty z tyłu i biały z przodu ??

Edit:
Wybrałeś,DHL czy Seller Shiping Method, jeżeli to drugie to czy dostałeś numer przesyłki ?

Ja tam widzę złoty przod,tylko tak delikatnie.
Wybrałem sellers shiping method. Mam numer do śledzenia.

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

2 godziny temu, burak napisał:

A możesz mi powiedzieć dlaczego u tego sprzedawcy na zdjęciach w opinii https://pl.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Pro-Mobile-Phone-MTK-Helio-X20-Deca-Core-5-5i-inch-OLED-1920x1080/311331_32708535267.html  jest kolor złoty z tyłu i biały z przodu ??

Redmi Pro jest cały złoty, przy czym jest to taki złoty róż, który by porównał do biżuterii z tombaku :) . Pod linkiem masz jak ten kolor się prezentuje na moim Redmi Pro bez szkła i z założonym pełnym szkłem oraz z etui

http://tufotki.pl/G9ZdQ

57 minut temu, igoor1983 napisał:

napiszcie proszę jak ten podwojny aparat - da rady zrobić nim fajny portret z ostra buzia a rozmyta reszta?

i jak się sprawuje 3 gbramu i miui - zamyka aplikacje ? czy mozna mieć uruchomione np. 10 aplikacji i się miedzy nimi przelaczac bez problemu?

Prozę zdjęcia robione na szybko i w nie najlepszych warunkach, co do ramu zszedłem poniżęj 700mb przy kilku apkach włączonych, żadnego problemu nie miałem, ale 10 to chyba nie było, ani razu nie miałem wymuszenia zamknięcia

http://tufotki.pl/3VD78

Co do baterii to zauważyłem że po root-ie leci trochę szybciej, najnowszy room czyli Miui.eu 6.10.27. bateria leciała sobie jak zawsze, i postanowiłem sobie malutkiego Wipe zrobić, niestety walnąłem sobie formata :D i o dziwo bateria zachowywała się rewelacyjnie, poniżej screeny, zauważcie że  statystyki są liczone od 87% do 22% więc wynik byłby jeszcze lepszy, i w czuwaniu wydaję mi się jakby było lepiej czyli teraz NIE idzie nawet 1%/H. Messenger oraz whatsapp w tle.  Zobaczymy jak będzie dalej :)

Screenshot_2016-10-29-20-05-41-263_com.miui.securitycenter[1].pngScreenshot_2016-10-29-20-05-32-777_com.miui.securitycenter[1].pngScreenshot_2016-10-29-20-05-46-943_com.miui.securitycenter[1].pngScreenshot_2016-10-29-20-05-28-807_com.miui.securitycenter[1].png

Edited by wojtekmarchewka

8 minut temu, burak napisał:

Fajny kociak na zdjęciach :)  Co do koloru to na drugiej stronie tego tematu telefon wygląda na bardziej złoty niż różowy. Ogólnie telefon polecasz ?

Wszystko zależy jak pada światło na niego. Ja od siebie telefon polecam, spełnia wszystko to czego oczekuję od niego, może i nie wiele oczekuję, bo nie wyciągam z niego max wydajności, godnie zastępuję mi MI4, co do koloru dwa Redmi Pro białe sprzedałem po tym jak się przekonałem że przejadł mi się ten kolor ( MI4 był biały) i wziąłem złoty, decyzji nie żałuje na tle czarnych czy białych prezentuje się inaczej i wyjątkowo, nie ujmując mi  męskości swoim kolorem :D

Ja swojego wersja grey32GB zamówiłem tu: https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-red-rice-Redmi-Pro-32GB-ROM-MTK-Helio-X20-Deca-Core-Amoled-5-5/32706255291.html?spm=2114.13010608.0.0.EYRZ4v

tydzień temu, na razie po trackingu widać, że wyleciał z Chin. Zapłaciłem 198,99$ minus kupon na 10$ wyszło 188,99$, wydaje mi się ,że dobra cena jak za greya, który jest zazwyczaj droższy, kupił ktoś taniej?

Ja swojego wersja grey32GB zamówiłem tu: https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-red-rice-Redmi-Pro-32GB-ROM-MTK-Helio-X20-Deca-Core-Amoled-5-5/32706255291.html?spm=2114.13010608.0.0.EYRZ4v
tydzień temu, na razie po trackingu widać, że wyleciał z Chin. Zapłaciłem 198,99$ minus kupon na 10$ wyszło 188,99$, wydaje mi się ,że dobra cena jak za greya, który jest zazwyczaj droższy, kupił ktoś taniej?

Kupiłem u Goldwaya za 189$ bez żadnych kuponów, ale doplacilem 20$ za wysyłkę bez VAT

Przed chwilą, burak napisał:

Jeszcze poznać odp. na ostatnie pytanie, tak jak w Redmi note 4 tutaj też mamy szkło 2.5D ?

Tak, ale nie jest to aż tak widoczne jak w przypadku np LG K10, i dlatego także zwykłe szkła są węższe w stosunku do przedniego panelu, a NIllkin jest węższy nawet od wyświetlacza :( , Ja używam pełnego szkła w kolorze złotym

Ja już miesiąc szukam i przed chwilą nabyłem Redmi Pro u Goldway'a za 189.99$ w kolorze czarnym razem z siliconowym etui + Seller shiping Method 20$ = 843zł :)

A numer przesyłki dostałeś jak jest napisane w aukcji że "not avaiable" przy tej wysyłce ??

3 godziny temu, tpawel napisał:

Też z tydzień nie mogłem nic wybrać i nie ukrywam że Wojtek mnie namówił na redmi pro.
Będzie w razie czego na kogo zrzucić ;)

Przyjmę na  siebie fale krytyki gdy Ci się nie spodoba, lub pifko za to że namówiłem i już nie będziesz patrzył na inne modele :P

4 godziny temu, burak napisał:

Dobra, kupuję Redmi Pro, nie będę już się dłużej zastanawiał, bo się zestarzeję. Interesowałby mnie jeszcze jak działa GPS w tym modelu, ale nikt nie ma info na ten temat z tego co widzę

Ja też nie mam takiego info, miałem sprawdzić jadąc na Ukraine w ten weekend, ale nie pojechałem.

4 godziny temu, burak napisał:

Dobra, kupuję Redmi Pro, nie będę już się dłużej zastanawiał, bo się zestarzeję. Interesowałby mnie jeszcze jak działa GPS w tym modelu, ale nikt nie ma info na ten temat z tego co widzę

Brawo Ty. Dobry wybór :D

1 godzinę temu, Boowkens napisał:

I stalo sie.  Wypadl zonie na chodnik (flip cover xiaomi) i ekran huk strzelil. Ekran caly, bez pekniec. Za to digitizer sie rozlal. 

Cena nowego digitizera na aliexpress to okolo 80usd. Drogo. 

Łącze się z tobą w bólu i żałobie :( Niestety cena taka bo musisz kupić digitizer z wyświetlaczem :( Jedynie co mogę pomóc to "broń boże" zakupu części na Ali.. jak już to stąd (jak dobrze pamiętam to żona miała złoty kolor) http://dragon-tt.com/xx.aspx?id=6344

4 minuty temu, tpawel napisał:

Drogo jak wuj... Ciekawe jak z wymianą bo to w końcu OLED.
@wojtekmarchewka gdybyś był w stolicy, zapraszam :) Czy się spodoba czy nie, piwko można wypić ;)

Jak będę to się chętnie wproszę :P Niestety nie ma samego digitizera więc nie ma znaczenia czy to Oled czy IPS wymiana taka sama jak np w Mi4 Ekran + Digitizer

Uświadczy. Sam takie mam. Zresztą zobaczcie na Dragon. Tam macie często wybór różnych LCD. Np original LCD + oem digitizer albo wszystko genuine original.

Wysłane z mojego MI 5

Dobrze wiedziec, chociaż wolałbym nie sprawdzać :)

2 godziny temu, BladeOfTime napisał:

Witam
Posiadam Redmi Pro ale niestety z MIUI 8 Stable, według instrukcji kilk nie będę w stanie odblokować bootloadera. Muszę zainstalować Developer Rom ? Ktoś może pomóc ?

Pisałem już kilka razy żeby ten krok w przypadku Redmi Pro ominąć , bootloader odblokujesz na China Stable, śmiało więc próbuj :) 

Cytat
20 minut temu, wojtekmarchewka napisał:

Pisałem już kilka razy żeby ten krok w przypadku Redmi Pro ominąć , bootloader odblokujesz na China Stable, śmiało więc próbuj :) 

Troszkę się pośpieszyłem i.... właśnie to robię :) Dziękuje za odpowiedź 
Jestem na etapie po instalacji recovery, wipe i reboot recovery ale niestety komputer nie widzi pamięci telefonu...Jakiś sugestie ?
Edit.
wyłączenie i włączenie trybu MTP pomogło. Może komuś się przyda taka informacja.

Edited by BladeOfTime