wojtekmarchewka Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 (edited) 17 godzin temu, Muzyk napisał: http://allegro.pl/show_item.php?item=6467347794 nie polecam tego sprzedawcy i jego produktow, zamowione folie nie pasuja niestety do Redmi Pro Tyle elementów (2 x przód +2 x tył) za 13zł to on chyba nożyczkami wycinał Pisałem do 3mk o dokładne wymiary szkła do RedmiPro https://folie-ochronne.3mk.pl/pl/p/Xiaomi-Redmi-Pro-3mk-FlexibleGlass/36655 Odpowiedzieli "Wymiary szkła hybrydowego na ten model: 69,5 mm x 144,1 mm" wymiary wspomnianego wyżej Nillkina to 144mm x 68mm. Wychodzi na to że szkło od 3mk jest o 1.5mm szersze i pokryje cały wyświetlacz Edited September 28, 2016 by wojtekmarchewka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Hmmm.. .zapomnialem do nich w poniedzialek napisac... no coz, napisze do nich za chwile, ciekawe czy gdzies w wawie mozna dostac to szklo wraz z montazem Link to comment Share on other sites More sharing options...
crampi Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Wybieranie numerow: *#*#64663#*#* Wejdziesz do menu serwisowego. Tam jest opcja kalibracji ekranu. Na IBG często są dostępne kupony, do tego dolar 3,85 a wysyłka jest free. Co nie zmienia faktu że osobiście z tych dwóch opcji wybralbym Hongkong Goldway Czy ten kod dotyczy wszystkich xiaomi czy tylko tego modelu. Planuje zakup redmi note 3pro SE (Kate). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 A jest kate na IBG? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
crampi Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 A jest kate na IBG? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Na IBG może i nie ma ale jest w polskich sklepach bo tu zamierzam kupić. Stąd moje pytanie o kody serwisowe dla tego modelu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Ja nie pisałem o tym kodzie:) niepotrzebnie mnie cytowales Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 2 minuty temu, tpawel napisał: A jest kate na IBG? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Nie ma, a kolega @crampi jakoś wyskoczył z tematem chaotycznie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
crampi Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Nie ma, a kolega @crampi jakoś wyskoczył z tematem chaotycznie No przepraszam ale napatoczyłem się na post o kodach serwisowych i stąd to pytanie, fakt że dotyczy innego modelu niż tutaj jest mowa ale myślałem, że ktoś mi podpowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 4 minuty temu, crampi napisał: No przepraszam ale napatoczyłem się na post o kodach serwisowych i stąd to pytanie, fakt że dotyczy innego modelu niż tutaj jest mowa ale myślałem, że ktoś mi podpowie. Kod do menu serwisowego jest dla każdego Xiaomi taki sam *#*#64663#*#* do tego menu dostaniesz się także jak wejdziesz w Ustawienia - Informacje o telefonie - Wersja jądra (kliknąć kilka razy) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek78 Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 (edited) Dnia Wednesday, September 21, 2016 o 19:44, xan napisał: Dzwoniliście już z tego telefonu? Ja mam czasami problem że mnie nie słychać. Co dziwnego, próbowałem wymusić operatora ręcznie a i tak wybiera go automatycznie. Dodatkowo jak wybieram tryb pracy bez LTE to i tak się przełącza na LTE. Wina zainstalowanego softu? Znalazłem opcję VoLTE do polepszania jakości głosu podczas rozmowy. Wyłączyłem i będę testował. Ja mam od czasu do czasu problem słychać mnie jak z beczki w czasie rozmowy mam telefon przełożony do ucha. Lub Niektórzy mnie nie słyszą. Jest jakaś na to rada. Podkreślam że na słuchawkach jest ok. VoLTE wyłączone. Edited September 28, 2016 by Maniek78 Dopisalem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baszek Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 (edited) Czy na ten telefon można już wgrać jakiś global rom lub od xiaomi.eu ? Bedę zamawiał z ali, jednak chciałbym się upewnić by mieć język polski. Z tego co widze wszędzie orygnialnie jest na romie chińskim. Edited September 29, 2016 by Baszek Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 19 minut temu, Baszek napisał: Czy na ten telefon można już wgrać jakiś global rom lub od xiaomi.eu ? Bedę zamawiał z ali, jednak chciałbym się upewnić by mieć język polski. Z tego co widze wszędzie orygnialnie jest na romie chińskim. Globala nie ma , Miui.eu wgrasz po odblokowaniu bootloadera Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakur Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Ma ktoś pomysła dlaczego po podłączeniu do kompa telefonu w trybie fastboot ten podstępnie uruchamia się, miast kulturalnie dać się zgrabnie wprowadzić w tryba TWRP np. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 54 minuty temu, drakur napisał: Ma ktoś pomysła dlaczego po podłączeniu do kompa telefonu w trybie fastboot ten podstępnie uruchamia się, miast kulturalnie dać się zgrabnie wprowadzić w tryba TWRP np. Nie bardzo wiem o co Ci chodzi ,ale postaram Ci się pomóc . Czy chodzi ci op to że telefon w trybie fastboot nagle się resetuje? Jeżeli tak to zainstaluj sobie to https://www.androidfilehost.com/?fid=24521665358595410 Uruchom program mini adb (okno CMD) załącz telefon w trybie fastboot i w oknie CMD wpisz komendę fastboot devices ( to Ci zatrzyma telefon w trybie fastboot ) , następnie rób z telefonem co tylko chcesz .Choć nie rozumie jeżeli masz już wgrane TWRP to do czego Ci potrzebny Fastboot , masz dwie możliwości uruchomienia ,poprzez apkę aktualizację i tam w opcjach jest uruchom w Recovery , lub na wyłączonym telefonie Volume up + Power Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakur Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Ok, już piszę jak się sprawy mają. Odblokowałem bootloader, wgrałem wschodniego DEV'a, dociungłem ROOT'a, zainstalowałem FLASHIFY -> TWRP-> MIUIPolska Tymsamym tracę ROOT'a. Telefon dostał "letkiego pie#%^ca", objawia się to ciągłym komunikatem o błędzie usług "wujka Gugla". Doczytałem coby zrobić WIPE, myślę spoko. Nie ma ROOT'a winc FLASHIFY odpada. Ale od czego jest fastboot. I tu pojawia się mój ZONK :/ Telefon w trybie fastboot po podłączeniu do kompa uruchamia się i tyle. Komenda fastboot devices nie wykrywa go :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
giedol Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Mam podobny problem. Telefon nie uruchamia mi się w trybie fastboot. Czy poradziłeś sobie z tym?Sent from my JY-G4S using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Dnia Friday, September 30, 2016 o 13:31, drakur napisał: Ok, już piszę jak się sprawy mają. Odblokowałem bootloader, wgrałem wschodniego DEV'a, dociungłem ROOT'a, zainstalowałem FLASHIFY -> TWRP-> MIUIPolska Tymsamym tracę ROOT'a. Telefon dostał "letkiego pie#%^ca", objawia się to ciągłym komunikatem o błędzie usług "wujka Gugla". Doczytałem coby zrobić WIPE, myślę spoko. Nie ma ROOT'a winc FLASHIFY odpada. Ale od czego jest fastboot. I tu pojawia się mój ZONK :/ Telefon w trybie fastboot po podłączeniu do kompa uruchamia się i tyle. Komenda fastboot devices nie wykrywa go :/ Nadal nie rozumie do czego Ci fastboot ,Wipa robisz przez Twrp, roota będziesz tracił za każdym razem gdy będziesz aktualizował ROM Miui.Eu. Więc jak tylko zrobisz aktualizację to musisz za pomocą Twrp wgrać superSu (root) Link to comment Share on other sites More sharing options...
giedol Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Żeby zainstalować TWRP muszę wejść w tryb fastboot. Mojego Redmi Pro dopiero dostałem z wgranym chińskim ROM dev. Po pierwszym uruchomieniu uaktaualnił się do wersji 8.6.10.13 beta. Chcę wgrać ROM od Xiaomi.eu, ale nie uruchamia się tryb fastboot. Po wciśnięciu vol- i Power normalnie sie uruchamia. Zgodę na odblokowanie bootloadera dostałem. Ktoś pomoże?Sent from my JY-G4S using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakur Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Ja nie mam problemu z wprowadzeniem telefonu w tryb FASTBOOT, u mnie problem pojawia się po podłączeniu owego telefonu (w trybie FASTBOOT) do kompa. Konsola go nie wykrywa, a sam telefon bootuje się do normalnie. Nie wiem czym to jest spowodowane. Kilka razy udało mi się. Próbowałem na 3 kompach, z różnymi wersjami sterowników ADB. Root'a zainstalowałem z SuperSU ver. 2.78, nie zadziałało z ver. 2.65. Czy raz zainstalowane "TWRP " pozostaje w telefonie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 2 godziny temu, giedol napisał: nie uruchamia się tryb fastboot. Po wciśnięciu vol- i Power normalnie sie uruchamia. To jest bardzo dziwne. Ale spróbuj go zmusić do przejścia do trybu Fastboot inaczej – stosowną komendą ADB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakur Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Jaką stosowną komendą?Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 2 godziny temu, drakur napisał: Jaką stosowną komendą? Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Use the Force, Luke. Use Google, Drakur... Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakur Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Ale o ile się nie mylę to tę stosowną komendę muszę wpisać w konsoli kompa, a to raczej mocno utrudnione jeśli komp nie wykrywa telefonu. Chyba, że się mylę, mylę się?Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 4 godziny temu, drakur napisał: Ale o ile się nie mylę to tę stosowną komendę muszę wpisać w konsoli kompa, a to raczej mocno utrudnione jeśli komp nie wykrywa telefonu. Chyba, że się mylę, mylę się? Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka https://tektab.com/2015/10/31/android-bootloaderfastboot-mode-and-recovery-mode-explained/ http://lifehacker.com/the-most-useful-things-you-can-do-with-adb-and-fastboot-1590337225 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakur Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Czyli się nie mylę Mój telefon będący w trybie FASTBOOT, po podłączeniu do kompa po kilku sekundach normalnie się bootuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 5 minut temu, drakur napisał: Mój telefon będący w trybie FASTBOOT, po podłączeniu do kompa po kilku sekundach normalnie się bootuje. To jest nienormalne. Może kabel ma wadę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakur Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 (edited) Ni wim, mam ino jeden kabel :/ O tym nie pomyślałem. Ale kilka razy udało mi się połączyć, a potem od nowa Polska Ludowa. Na szczęście udało mi się zainstalować TWRP, MiuiPolska i ROOT'a. Czy TWRP pozostaje zainstalowane w telefonie na stałe ? Edited October 15, 2016 by drakur Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 drakur twrp zostanie usuniety przez mi flash ale to nie problem znowu wchodzisz w fastboot i flash recovery recovery.img Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakur Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Wolę nie ryzykować TWRP się przydaje. Szczególnie, że mam problem z trybem FASTBOOT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robi173 Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Kup dobry kabel, lub spróbuj na innym porcie usb w kompie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 (edited) 10 godzin temu, drakur napisał: Wolę nie ryzykować TWRP się przydaje. Szczególnie, że mam problem z trybem FASTBOOT. Też miałem oraz inni którym pomagałam, po kilku sekundach w fastboot ekran gasł i włączał się telefon, pomocne okazało się uruchomienie konsoli wpisanie komendy "fastboot device"(bez wciskania entera) następnie uruchomić telefon w fastboot, natychmiast podłączyć USB i enter. Ta metoda pozwalała mi telefon zatrzymać w fastboot Edited October 16, 2016 by wojtekmarchewka Link to comment Share on other sites More sharing options...
drakur Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Testowałem podłączanie telefonu w przeróżnych kombinacjach, w przeważającej ilości przypadków bezskutecznie. Gdy połączenie było udane to czas, to czas nie miał jakiegokolwiek znaczenia. Telefon pozostawał w trybie FASTBOOT, komp wykrywał go komendą fastboot devices bez najmniejszego problemu. A "szybkie" użycie komendy nic nie daje, bo nie ma komunikacji na linii komp-telefon co obrazuje mój obrazek Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 51 minut temu, drakur napisał: Testowałem podłączanie telefonu w przeróżnych kombinacjach, w przeważającej ilości przypadków bezskutecznie. Gdy połączenie było udane to czas, to czas nie miał jakiegokolwiek znaczenia. Telefon pozostawał w trybie FASTBOOT, komp wykrywał go komendą fastboot devices bez najmniejszego problemu. A "szybkie" użycie komendy nic nie daje, bo nie ma komunikacji na linii komp-telefon co obrazuje mój obrazek Może to taki urok Redmi Pro, że tryb fastboot ma jakiś limit czasowy i sam sobie wychodzi? W innych słuchawkach raczej nic takiego nie ma miejsca - raz włączony fastboot jest i czeka aż do rozładowania baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 1 godzinę temu, drakur napisał: Testowałem podłączanie telefonu w przeróżnych kombinacjach, w przeważającej ilości przypadków bezskutecznie. Gdy połączenie było udane to czas, to czas nie miał jakiegokolwiek znaczenia. Telefon pozostawał w trybie FASTBOOT, komp wykrywał go komendą fastboot devices bez najmniejszego problemu. A "szybkie" użycie komendy nic nie daje, bo nie ma komunikacji na linii komp-telefon co obrazuje mój obrazek A pobierałeś to ADB/Fastboot i przez to próbowałeś wejść do fastboot ? 54 minuty temu, latet napisał: Może to taki urok Redmi Pro, że tryb fastboot ma jakiś limit czasowy i sam sobie wychodzi? W innych słuchawkach raczej nic takiego nie ma miejsca - raz włączony fastboot jest i czeka aż do rozładowania baterii. Przy Mi4c także tak miałem i pomogło mi to co napisałem wcześniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrFiction Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 (edited) Po uruchomieniu trybu fastboot w moim przypadku po prostu wpisywałem "fastboot devices" i telefon czekał sobie grzecznie aż cokolwiek zrobie, ani razu sam nie wyszedł z tego trybu. Może Windows nie zdążył wgrać wszystkich potrzebnych sterowników? Edited October 16, 2016 by MrFiction Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts