latet Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 A tak od nieco innej strony – bo czas sobie płynie - jak się Wam używa Redmi Pro? Główne plusy i główne minusy (nie pytam o to, co można wyczytać w specyfikacjach i wczesnych recenzjach, ale o to, co wypływa dopiero po jakimś czasie użytkowania. Wciąż rozważam ten telefon, choć troszkę mały rozmiar jak dla mnie. Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giedol Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Ja mam go od kilku dni i na razie jestem bardzo zadowolony. Po prostu wszystko działa. A rozmiar? 5,5 cala to wcale niemało, za to ekran oled jest rewelacyjny. Wgrałem ROM od xiaomi.eu i mam po polsku. Jedyne co zauważyłem, to wydaje mi się że w chińskim Romie na obu simach miałem 3G. Teraz na jednym. Polecam.Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bart1 Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 10 godzin temu, latet napisał: A tak od nieco innej strony – bo czas sobie płynie - jak się Wam używa Redmi Pro? Główne plusy i główne minusy (nie pytam o to, co można wyczytać w specyfikacjach i wczesnych recenzjach, ale o to, co wypływa dopiero po jakimś czasie użytkowania. Wciąż rozważam ten telefon, choć troszkę mały rozmiar jak dla mnie. Dzięki! Mija tydzień i z plusów: - bateria trzyma naprawdę spoko - ekran ( i tu czarne jest czarne) - szybkość ( jeszcze ani razu nie przyciął ) minus? czytnik palca od frontu z tym trzeba się oswoić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boowkens Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Redmi pro uzywa moja zona i co jakis czas przychodzi z problemami. - czasem nie dziala przycisk wstecz -pokemony jej sie zawieszaja -bo to nie jest nowy samsung -a iphone 6plus jest wiekszy(ale nie rozumie, ze ekran jest tej samej wielkosci 5,5") -mala roznorodnosc etui Plusy: -fajny ekran(bardzo dobry kat widzenia) -dobra bateria -fajne zdjecia z podwojnego aparatu -zloty kolor(przod i tyl) Gdyby ekran mial 6cali to sam bym wzial. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek78 Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Ja mam problem z mikrofonem.Osoby do, których dzwonie czasami mnie nie słyszą lub słychać mnie jak z beczki. Na słuchawkach jest ok. Nie wiem czy mikrofon jest uszkodzony czy oprogramowanie. Ma ktoś taki problem jak ja i czy jest możliwość naprawy? Lub zmiany w sofcie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 7 godzin temu, Boowkens napisał: Redmi pro uzywa moja zona i co jakis czas przychodzi z problemami. - czasem nie dziala przycisk wstecz Ja akurat mam czasami ten problem na MiPad. Pomaga wtedy tylko restart urządzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kangi74 Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Witam Właśnie dzisiaj przyszedł do mnie Redmi Pro i ma zainstalowane Global MIUI 8.0 wersja stabilna. 8.0.1.0.0(mhqcndg) Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 14 minut temu, kangi74 napisał: Witam Właśnie dzisiaj przyszedł do mnie Redmi Pro i ma zainstalowane Global MIUI 8.0 wersja stabilna. 8.0.1.0.0(mhqcndg) Gdzie zakupiony? Bo 5-cyfrowy numer wersji sugeruje, że to tzw. syfiaste MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kangi74 Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 geekbuying.com dzisiaj przyszło z chin. Napisane że wersja stabilna, ale telefon zdążył wyłączyć sie już dwa razy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 2 minuty temu, kangi74 napisał: geekbuying.com dzisiaj przyszło z chin. Napisane że wersja stabilna, ale telefon zdążył wyłączyć sie już dwa razy. Wiesz, ta nazwa "stabilna" jest warta mniej więcej tyle co słowo "najlepszy" na opakowaniu proszku do prania... Ale Ty masz raczej po prostu syf-MIUI, więc jak najszybciej wgraj coś normalnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejo Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Dnia 20.09.2016 o 21:09, Jacky napisał: Potem pobrałem twrp.img ze strony: https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=50678 hej jestem świeży w temacie i od wczoraj sie męczę z tą instrukcją, robię coś takiego pierwszy raz w życiu i mam problem z instalacją twrp. Które dokładnie pasuje do Redmi Pro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giedol Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Omega 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Witam Właśnie dzisiaj przyszedł do mnie Redmi Pro i ma zainstalowane Global MIUI 8.0 wersja stabilna. 8.0.1.0.0(mhqcndg)A to na redmi pro jest global?Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
giedol Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Nie ma jeszcze globala Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Kolego @maciejo ,zanim zaczniesz zabawę z Redmi Pro przeczytaj 4 post od góry. To Ci oszczędzi problemów a co za tym idzie i nerwów Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejo Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 22 minuty temu, wojtekmarchewka napisał: Kolego @maciejo ,zanim zaczniesz zabawę z Redmi Pro przeczytaj 4 post od góry. To Ci oszczędzi problemów a co za tym idzie i nerwów Dzieki, z tym poki co nie mialem problemu, jakos to na farta ogarnalem. Tylko zle twrp probowalem wgrac Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 1 minutę temu, maciejo napisał: Dzieki, z tym poki co nie mialem problemu, jakos to na farta ogarnalem. Tylko zle twrp probowalem wgrac Nie podałem Ci linka, bo masz problem z ADB , tylko po to że tam krok po kroku opisuję jak zainstalować rom i nie zbrickować swojego Redmi Pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejo Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Przed chwilą, wojtekmarchewka napisał: Nie podałem Ci linka, bo masz problem z ADB , tylko po to że tam krok po kroku opisuję jak zainstalować rom i nie zbrickować swojego Redmi Pro Ok to jeszcze raz dzięki, dziś po pracy do tego wracam i dam znać jak mi poszło Link to comment Share on other sites More sharing options...
kangi74 Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 (edited) Jest już wersja global i teoretycznie stabilne. Pewqnie zaraz będzie w sieci do pobrania. Ale jak mówi latet, prawdopodobnie jest to badziew. Aczkolwierk Xiaomi już sprzedaje telefony z tym softem. Edited October 18, 2016 by kangi74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giedol Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Jest już wersja global ...Gdzie jest ta wersja Global? I dlaczego od razu badziew? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Jest już wersja global i teoretycznie stabilne. Pewqnie zaraz będzie w sieci do pobrania. Ale jak mówi latet, prawdopodobnie jest to badziew. Aczkolwierk Xiaomi już sprzedaje telefony z tym softem. Bardzo dobra informacja, oby się potwierdzilaWysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejo Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 (edited) 7 godzin temu, wojtekmarchewka napisał: Nie podałem Ci linka, bo masz problem z ADB , tylko po to że tam krok po kroku opisuję jak zainstalować rom i nie zbrickować swojego Redmi Pro Dobra zbrickowałem. Bootloader miałem wczoraj odblokowany, bez chinskiego romu bo wydawalo mi sie ze wedlug instrukcji nie wymagam. Bootloadera wczoraj odblokowałem, były trzy ptaszki czyli powinno być ok. Recovery sie zainstalowało, ale przy wipie miałem jakieś faile ale to olałem i poszedłem dalej, zainstalowało sie miui polska ale potem przy wipie znowu jakiś fail. Na koniec dałem reboot i koniec. Swieci mi się mi.com. help please edit: error przy wipie jak i przy instalacji romu : unable to mount storage Edited October 18, 2016 by maciejo Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 (edited) 1 godzinę temu, maciejo napisał: Dobra zbrickowałem. Bootloader miałem wczoraj odblokowany, bez chinskiego romu bo wydawalo mi sie ze wedlug instrukcji nie wymagam. Bootloadera wczoraj odblokowałem, były trzy ptaszki czyli powinno być ok. Recovery sie zainstalowało, ale przy wipie miałem jakieś faile ale to olałem i poszedłem dalej, zainstalowało sie miui polska ale potem przy wipie znowu jakiś fail. Na koniec dałem reboot i koniec. Swieci mi się mi.com. help please edit: error przy wipie jak i przy instalacji romu : unable to mount storage Czy Twrp odpala ci się ? zrobiłeś wipe ,a czy przed wipe zrobiłeś format data tak jak napisałem to w poście z linku który Ci podałem hmm...? Edited October 18, 2016 by wojtekmarchewka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 format data pewnie nie zrobil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duprees Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Co do romu, jest możliwość wgrania MIUI Polska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 9 minut temu, Duprees napisał: Co do romu, jest możliwość wgrania MIUI Polska? Miui Polska to teraz Miui.Eu przecież, i jak najbardziej jest taka możliwość o czym zresztą nawet tu piszemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duprees Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Super. Miałem zamawiać Note 4 pro, ale dopłacę troche i mam ciut szybszy procesor i moim zdaniem, ciekawszy front urządzenia. Obczaiłem już, że za łącznie $240 na aliexpress od Goldaway można go zamówić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Wstrzymaj się, wczoraj xiaomi obniżyło cenę o 1/3 na stałe na ten model. Na banggood jest złoty za 170$Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 mowimy o ktorym modelu? bo cos widze ze niektorzy nie potrafia czytac i pisza o note 4 pro w dziale redmi pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 2 godziny temu, Duprees napisał: Miałem zamawiać Note 4 pro Note 4 PRO? Nie istnieje taki model. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duprees Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 (edited) Na banggood nie ma Redmi Pro w cenie 170$, jest za to w cenie 270$. wiem, że nie ma note 4 pro, ale miesza mi się już wszystko, mogli sie bardziej postarać z nazewnictwem :v chodziło mi oczywiście o note 4. Edited October 19, 2016 by Duprees Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Na banggood nie ma Redmi Pro w cenie 170$, jest za to w cenie 270$. wiem, że nie ma note 4 pro, ale miesza mi się już wszystko, mogli sie bardziej postarać z nazewnictwem :v chodziło mi oczywiście o note 4.Kod : redmipro100 obniża cenęWysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 ale tylko na najslabsza wersje 3/32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Pisałem że jest za 170$, skoro do wczoraj wszędzie kosztowały ok 200$to chyba logiczne że nie za wersje 4/128:)Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duprees Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Tutaj też coś piszą o zniżce, tylko nie wiem o jaką stronę im chodzi dokładnie. http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_pro-reviews-8233.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts