wirewolf Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 Zapytam z innej beczki - udało się już komuś zepsuć pasek od opaski? Podczas treningu oderwałem i zgubiłem ten "guziczek" którym blokowało się oczko od paska. Spotkał się ktoś z takim problemem albo macie pomysł jak naprawić samo "zamykanie" paska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stew666 Posted September 20, 2016 Share Posted September 20, 2016 32 minuty temu, wirewolf napisał: Zapytam z innej beczki - udało się już komuś zepsuć pasek od opaski? Podczas treningu oderwałem i zgubiłem ten "guziczek" którym blokowało się oczko od paska. Spotkał się ktoś z takim problemem albo macie pomysł jak naprawić samo "zamykanie" paska? Jedynym sensownym pomysłem jaki mi przychodzi do głowy, to zakup nowej opaski (tylko paski) np.http://allegro.pl/xiaomi-miband-2-opaska-zamiennik-kolory-i6396883297.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgreta36 Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Właśnie zaktualizowała mi się aplikacja MiFit do wersji 2.2.1... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 V2.2.1 była 20 wrz. rano do aktualizacji przez ustawienia aplikacji. Od V2.2.0 jest powiadomienie czerwoną kropką o aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgreta36 Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Coś jeszcze doszło/zmieniło się ? ... ja nic nie zauważyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emaras Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Odkupiłem używaną opaskę Mi Brand 2, ale nie moge się połaczyć ponieważ przypisana jest do innego konta Mifit, Co sprzedający musi zrobić. Podobno rozłączył już opaskę w Mifit i usuną aplikacje z telefonu. Na koncie xiaomi tez nie widzi opaski w innych urządzeniach, a ja nadal nie mogę się połączyc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 dlaczego nie ma u nas daty? I mam wrażenie, że jest inny pasek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 dlaczego nie ma u nas daty? I mam wrażenie, że jest inny pasek. U nas czyli u kogo ? Datę można sobie włączyć, bodajże od wersji 2.2.0 MiFit. Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fast12 Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Kupiłem aplikacje Mi Band Tools dodałem ją wraz z Mi Fit do autostartu oraz zakłódkowałem obie ale nadal opaska nie wibruje dla pominiętych powiadomień. Jakie są poprawne ustawienia dla tych aplikacji żeby ta funkcja działała, używam również odblokowania telefonu przez opaskę więc w autostarcie musi być również Mi Fit nie tylko Mi Band Tools? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Jakich pominiętych? Opaska wibruje w czasie... rzeczywistym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fast12 Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 W aplikacji jest funkcja- Pominięte powiadomienia(wykonaj ostatnio pominięte po ponownym połączeniu) czyli gdy pójdę do sklepu bez telefonu i w tym czasie dostanę sms to gdy wrócę do mieszkania i opaska będzie w zasięgu telefonu powinna zawibrować i niestety to nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
browar25 Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 mam mi band 2 od paru dni. Puls mierzylo elegancko,czy przez tel czy z poziomu opaski. Problem pojawił się od wczoraj. Przestało pokazywać wyniki. Światełko zielone sie świeci, ale na pastylce pokazuje X w miejscu na wynik. Ktoś cos wie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Aaaa.... To przepraszam nie używam tej aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 @fast12 Z moją miband1 (nie 2) wszystko działa i wysyła pominięte powiadomienia praktycznie za każdym razem jak zbliżę się do telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Notify & Fitness for Mi Band w tej apce ustawisz sobie bez problemu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pancur Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Witam. Kupiłem drugiego mibanda 2 i dostałem go w zupełnie innym pudełku niż wcześniejszy. Pierwszego dostałem w szarym pudełeczku taki jak mają wszyscy ten zaś przyszedł w Białym. Może to być jakaś podróba? Dodam że miband zakupiony na gear best Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 @Pancur jeśli łączy się z mifit to masz oryginał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pancur Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Ok zaraz obadam. Ale dziwne że jakieś inne pudełko dali. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stew666 Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 To są oryginalne opakowanie, na stronach alli piszą o zmianie opakowań przez firmę Xiomi. Ja kupiłem 2 szt w Technosie i dostałem w białych opakowaniach. Oryginalne na bank. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pancur Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Oko wszystko gra i buczy 😃 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
niezmierny Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Witam, dziś przyszła opaska. Całkiem fajna. wszystko dobrze działa z mifit (ver. 2.2.1). Mam pytanie. Czy da się ustawić, aby opaska wibrowała natychmiast, jak zadzwoni telefon, a nie dopiero najszybciej po 3 sekundach? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stew666 Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Z tego co się orientuję, to trzeba zainstalować dodatkową aplikacje np Tools, lub Notify Fitness. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niezmierny Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Dzięki za pomoc. Na razie pozostanę przy jednym programie. Myślałem, że jakiegoś ustawienia nie widzę. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maludroid Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 Można zrobić, żeby powiadomienia z Textry (alternatywnej aplikacji SMS) były odbierane jako "SMS", a nie "APP"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
semespinha Posted September 30, 2016 Share Posted September 30, 2016 W mi band tools można zmienić ikonę Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 1, 2016 Share Posted October 1, 2016 (edited) Znalazlem ciekawy poradnik ktory pomaga sprawdzic czy opaska mi band 2 jest oryginalna. https://www.chinaphone.pl/?p=981 Edited October 1, 2016 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted October 1, 2016 Share Posted October 1, 2016 (edited) Nie wiem czemu ale MiFit coś mi zaniża kroki. W głównym oknie jest to co na opasce, a w historii (synchronizacji) już dużo mniej. Może ktoś coś zaradzi? Edited October 1, 2016 by maciek04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrissToff Posted October 1, 2016 Share Posted October 1, 2016 Witam, Zdaje się, że mam już drugi uwalony MiBand 2, ale muszę to potwierdzić, w pierszym po 15 dniach padł pulsometr wymienili na nowy. Wyczytałem w wątku i jeżeli dobrze zrozumiałem, to można wyłączyć pokazywanie funkcji na ekraniku MiBnda 2. Nie mogę na razie tego sprawdzić bo mogę sparować opaskę, ale za chiny nie mogę jej dodać do MiFita. Moje pytanie 1. czy tak jest z tym wyłączaniem ? 2 jeżeli tak to czy jednocześnie gdy wyłączymy krokomierz lub pulsometr to nie będą działać i nie będzie można ich czytać w aplikacji, czy to ustawienie ma tylko wpływ na wyświetlacz ? Chyba, że coś pokręciłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikan Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 W aplikacji MIFit można określić co ma być wyświetlane na ekranie miband2 po dotknięciu przycisku. Np. można ustawić żeby była tylko godzina, albo godzina i stan baterii, itd.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Sprawdźcie czy wasze opaski są oryginalne. Znalazlem fajny poradnik. https://www.chinaphone.pl/?p=981 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Już nieaktualne bo są inne pudełka. Później będzie jak z Power bankami, że ludzie będą sprawdzać wg tego poradnika przez następne dwa lata i będzie panika, że ibg albo goldi sprzedaje fake'i. Jest tyle sprawdzonych źródeł, że na prawdę nie ma co sobie głowy zaprzątać takimi rzeczami. Goldi, banggood, ibg, gearbest. Taniej, drożej, gwarancja w PL albo w ChRL - do wyboru do koloru.Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrissToff Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 1 godzinę temu, kikan napisał: W aplikacji MIFit można określić co ma być wyświetlane na ekranie miband2 po dotknięciu przycisku. Np. można ustawić żeby była tylko godzina, albo godzina i stan baterii, itd.. Ok, dzięki, a co z moim drugim pytaniem mógłbyś to sprawdzić ? 2. w takim razie to czy po wyłączeniu w aplikacji pokazywania krokomierza lub pulsometru czyli np: zostawiamy samą godzinę, to nie będą działać czujniki i nie będzie można ich czytać w aplikacji w telefonie ? Czyli czy to ustawienie ma tylko wpływ, że nie będzie tych parametrów widać na wyświetlaczu MiBanda, a aplikacji dalej będą kroki i puls ? Bo co do kroków to i tak czujnik jest żyroskopu i dalej to może działać, ale puls trzeba aktywować na MiBandzie... hmm ? Jest to o tyle ważne, że jak mam znowu drugiego wysłać na gwarancję to muszę to posprawdzać żeby nie wysyłać w ciemno, a oni mi nie uznają ... z góry dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Kolego, kroki będzie liczyć nadal, wyłączysz tylko wyświetlanie na ekranie banda. Puls można aktywować zarówno z poziomu opaski jak i aplikacji. Przy czym jeśli wyłączysz go na ekranie to nadal możesz czytać z aplikacji. W ogóle pulsometr w takich opaskach to pic na wodę i każdy kto miał do czynienia z takim sprzętem (prawdziwym, na klatkę) to potwierdzi.Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrissToff Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 (edited) Dziękuję za info, o to chodziło, o konkrety bo jak pisałem mam drugą po wymianie gwarancyjnej i wszystko wskazuje na to, że też jest uszkodzona i nie mam na razie możliwości sam tego sprawdzić. Co do tego, że MiBand jest tylko zabawką to nie mam cienia wątpliwości i nie trzeba mi tego uświadamiać, kupiłem go z konkretnym przeznaczeniem dla konkretnej osoby ;- ) Szkoda tylko, że na samym początku są z tym kłopoty i widać po forum, że nie jestem odosobnionym przypadkiem. Ciekawe jaka jest statystyka reklamacji to byłby ciekawy obraz. Edited October 3, 2016 by KrissToff Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torpis Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Dnia 1.10.2016 o 21:19, maciek04 napisał: Nie wiem czemu ale MiFit coś mi zaniża kroki. W głównym oknie jest to co na opasce, a w historii (synchronizacji) już dużo mniej. Może ktoś coś zaradzi? Mam tak samo jak ty... i zastanawiam się czy to opaska jest uszkodzona. Bo jeśli chodzi o aplikację to sprawdzałem to na różnych wersjach i ciągle to samo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts