Jump to content

Mi Band 2

Menntu

Recommended Posts

Już mi brakło pomysłów co by tu zrobić nie umiem się połączyć z Mi Band 2 po wyszukaniu opaski naciskam na Mi Band 2 i przeskakuje do tego obrazka poniżej naciskam na Rozłączony i nic się nie dzieje nie chce się połączyć 

Screenshot_2016-09-03-21-04-35-907_com.xiaomi.bluetooth.png.d1f822d20409599d37f52ccf0526fc85.png

Edited by abudabdi

2 minuty temu, sondejmarek napisał:

Podłączałeś do ładowania opaskę? Naładuj do pełna, może tak się uda.

To nie problem z opaską lecz z bluetooth tak mi się wydaje bo łączy się z innym tel. nie miui , a opaska naładowana. Telefon widzi opaskę lecz nie da się połączyć  

1 godzinę temu, sondejmarek napisał:

Znajdź i ubij proces Udostępnianie BT, oraz rozparuj MB2 z telefonem restart fona i ponowne parowanie, jeśli nie robiłeś w tej kolejności spróbuj.

Pomogło co do sparowania bo poprzednio nie była sparowana teraz po twojej poradzie jest sparowana ,

mineło kilka minut i znowu to samo nie można się połączyć z opaską 

Jak jest teraz sparowana to nie da się rozparować

tak to wygląda i na nic nie reaguje tylko jak naciśnę Otwórz Mi Fit to otwiera aplikację

Screenshot_2016-09-03-21-04-35-907_com.xiaomi.bluetooth.png.d1f822d20409599d37f52ccf0526fc85.png

Ma ktoś z was mi band 2 połączony z najnowszym softem MIUI 8  -  6.9.1   ?

Edited by abudabdi

Pomogło co do sparowania bo poprzednio nie była sparowana teraz po twojej poradzie jest sparowana ,

mineło kilka minut i znowu to samo nie można się połączyć z opaską 

Jak jest teraz sparowana to nie da się rozparować

tak to wygląda i na nic nie reaguje tylko jak naciśnę Otwórz Mi Fit to otwiera aplikację

Ma ktoś z was mi band 2 połączony z najnowszym softem MIUI 8  -  6.9.1   ?

Ja mam! Wszystko cacy i od tego wydania nie rozłącza mi się BT. A nie możesz rozłączyć opaski w Mi Fit?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

2 godziny temu, ahr napisał:

A po jaką cholerę grzebiesz w ustawieniach bluetooth? Odpal mifit czy inną apkę do obsługi opaski i w niej połącz opaskę z telefonem.

Nie da się nie widzi opaski jest jako sparowana ale rozłączona i nie da się z tym nic zrobić nie reaguje. 

Edited by abudabdi

Dla potomności 

Udało się sparować  ale dopiero po informacji z aplikacji Notyfy&fitness mianowicie opaska była zsynchronizowana z innym urządzeniem dopiero po wylogowaniu się z innego telefonu udało się zalogować do mojego telefonu 

Wychodzi na to że jak opaska zostanie skradziona to jest bezużyteczna ?

Screenshot_2016-09-04-12-49-23-941_com.mc.miband1.png

Edited by abudabdi

Słuchajcie a jak jest u Was z baterią smartfona w połączeniu z Mi Band 2? Nie wiem jeszcze czy to kwestia wgranego właśnie MIUI 8 w moim Redmi 3 czy włączonego cały czas bluetooth, ale w nocy mam drenaż baterii (ok 15%) wcześniej ~2% W MIUI 8 nie ma już zarządzania profilami baterii i nie mogę  automatycznie wyłączać wifi, sync, etc. Ktoś ma podobne odczucia co do tego?

Obecnie zazwyczaj BT włączam na noc jak telefon się ładuje. Nie korzystam z powiadomień, tylko ze 2-3 alarmy na dobę. Czasem jednak zostawiam włączoną komunikację i leci ..dziesiąt procent na kilka godzin. Na opasce też, bo dziesiątki/setki powiadomień z komunikatorów i mejli.

Ostatnio opaska na stale podłączona w dzień do telefonu wytrzymała 18dni.Jak byłem na urlopie i opaska yła sporadycznie podłączana, to wytrzymała 25 dni i miała jeszcze 24%. Ale już ją podładowałem. Opaska dostałą fizycznie w kość, bo codziennie zażywała kąpieli w b. słonym morzu plus opalanie. Po tygodniu pasek zrobił się z czarnego jasno-czarny, ale co się dziwić :) Co do baterii w telefonie różnica jest na niewielka 2-3%.

Edited by Padre

5 godzin temu, ahr napisał:

U mnie żre jak wściekłe. Proces androida dobija do 50% użycia baterii.

U mnie z procesem androida jest dokładnie tak samo... Może to przypadłość ROMu na Redmi 3? Co macie tam wgrane? U mnie siedzi xiaomi.eu stable 8.0.1.0.

Edited by yankees

Aplikacja Mi Fit musi być zablokowana przed zamknięciem żeby działa funkcja odblokowania telefonu przez opaskę? Miałem pierwszego MiBanda i na MIUI7 nie musiałem zablokować aplikacji i po oczyszczeniu odblokowanie działało niedawno kupiłem MiBand2 MIUI8 i odblokowanie działa tylko gdy Mi Fit jest w tle. Mam ustawioną aplikacje na autostart i pozwolenie na start w tle ale to nie wystarcza.

Aplikacja Mi Fit musi być zablokowana przed zamknięciem żeby działa funkcja odblokowania telefonu przez opaskę? Miałem pierwszego MiBanda i na MIUI7 nie musiałem zablokować aplikacji i po oczyszczeniu odblokowanie działało niedawno kupiłem MiBand2 MIUI8 i odblokowanie działa tylko gdy Mi Fit jest w tle. Mam ustawioną aplikacje na autostart i pozwolenie na start w tle ale to nie wystarcza.

Odblokowanie działa przy zgaszonym MiFit. Nie mam kłódki ani autostartu.

Wysłane z MI5

Witam

Może mieliście już taki problem z mi band 2?

Wcześniej opaskę miałem sparowaną z telefonem sony,który został sprzedany i przywrócony do ustawień fabrycznych,więc nie mam możliwości rozłączenia teraz tej opaski

scrree.png

witam,

zakupiłem ww. opaskę jednak mam mały problem (tj nie wiem czy tak ma być czy nie) - otóż mam opaskę naciskam na guzik pokazuje się godzina i potem ginie (w opcjach także włączyłem pokazywanie godziny na ruch zegarka to też działa) i to rozumiem, ale przejście do pozostałych opcji jest irytujące - wciskam parokrotnie guzik, przytrzymuje i praktycznie nic się nie pokazuje - jak jakimś cudem uda się przerzucić na inne ekrany w opasce potem bez problemu przerzucam na kolejne itd.

czy jest jakaś sekwencja uaktywniania opcji przyciskiem typu 2sec przytrzymać potem 2x albo 2x szybko albo coś - podobnego?

Bo czasem jak nacisnę guzik to zmieniam bez problemu od razu - jakby opaska wiedziała, że naciskam do zmiany, a czasem 2 min wciskam i....... no właśnie uaktywniam tylko pokaż godzinę.

• mrosi locked this topic
  • Nezumi unlocked this topic