abudabdi Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 (edited) Już mi brakło pomysłów co by tu zrobić nie umiem się połączyć z Mi Band 2 po wyszukaniu opaski naciskam na Mi Band 2 i przeskakuje do tego obrazka poniżej naciskam na Rozłączony i nic się nie dzieje nie chce się połączyć Edited September 3, 2016 by abudabdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Podłączałeś do ładowania opaskę? Naładuj do pełna, może tak się uda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abudabdi Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 2 minuty temu, sondejmarek napisał: Podłączałeś do ładowania opaskę? Naładuj do pełna, może tak się uda. To nie problem z opaską lecz z bluetooth tak mi się wydaje bo łączy się z innym tel. nie miui , a opaska naładowana. Telefon widzi opaskę lecz nie da się połączyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Znajdź i ubij proces Udostępnianie BT, oraz rozparuj MB2 z telefonem restart fona i ponowne parowanie, jeśli nie robiłeś w tej kolejności spróbuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abudabdi Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 (edited) 1 godzinę temu, sondejmarek napisał: Znajdź i ubij proces Udostępnianie BT, oraz rozparuj MB2 z telefonem restart fona i ponowne parowanie, jeśli nie robiłeś w tej kolejności spróbuj. Pomogło co do sparowania bo poprzednio nie była sparowana teraz po twojej poradzie jest sparowana , mineło kilka minut i znowu to samo nie można się połączyć z opaską Jak jest teraz sparowana to nie da się rozparować tak to wygląda i na nic nie reaguje tylko jak naciśnę Otwórz Mi Fit to otwiera aplikację Ma ktoś z was mi band 2 połączony z najnowszym softem MIUI 8 - 6.9.1 ? Edited September 3, 2016 by abudabdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Pomogło co do sparowania bo poprzednio nie była sparowana teraz po twojej poradzie jest sparowana , mineło kilka minut i znowu to samo nie można się połączyć z opaską Jak jest teraz sparowana to nie da się rozparować tak to wygląda i na nic nie reaguje tylko jak naciśnę Otwórz Mi Fit to otwiera aplikację Ma ktoś z was mi band 2 połączony z najnowszym softem MIUI 8 - 6.9.1 ? Ja mam! Wszystko cacy i od tego wydania nie rozłącza mi się BT. A nie możesz rozłączyć opaski w Mi Fit? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 A po jaką cholerę grzebiesz w ustawieniach bluetooth? Odpal mifit czy inną apkę do obsługi opaski i w niej połącz opaskę z telefonem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abudabdi Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 (edited) 2 godziny temu, ahr napisał: A po jaką cholerę grzebiesz w ustawieniach bluetooth? Odpal mifit czy inną apkę do obsługi opaski i w niej połącz opaskę z telefonem. Nie da się nie widzi opaski jest jako sparowana ale rozłączona i nie da się z tym nic zrobić nie reaguje. Edited September 4, 2016 by abudabdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 A Mi Fit masz uruchomione? Bo jak nie to w opcjach bt zawsze będziesz miał "rozłączone". Link to comment Share on other sites More sharing options...
abudabdi Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 4 minuty temu, ahr napisał: A Mi Fit masz uruchomione? Bo jak nie to w opcjach bt zawsze będziesz miał "rozłączone". Tak Mi Mit uruchomione i pisze sparuj opaskę by otrzymać powiadomienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Połóż opaskę na telefonie z dala od innych urządzeń BT i poczekaj. Próbowałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abudabdi Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 (edited) Dla potomności Udało się sparować ale dopiero po informacji z aplikacji Notyfy&fitness mianowicie opaska była zsynchronizowana z innym urządzeniem dopiero po wylogowaniu się z innego telefonu udało się zalogować do mojego telefonu Wychodzi na to że jak opaska zostanie skradziona to jest bezużyteczna ? Edited September 4, 2016 by abudabdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Ktoś z rodziny sobie przysposobił, czy sąsiad? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abudabdi Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 1 minutę temu, sondejmarek napisał: Ktoś z rodziny sobie przysposobił, czy sąsiad? Ja sam w celach testu a sąsiad nie dałby rady bo trzeba parowanie potwierdzić opaską Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 No czyli niepotrzebne zamieszanie, to nie głośnik BT ale Wear, więc tylko na jednym urządzeniu. Jest w instrukcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yankees Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Słuchajcie a jak jest u Was z baterią smartfona w połączeniu z Mi Band 2? Nie wiem jeszcze czy to kwestia wgranego właśnie MIUI 8 w moim Redmi 3 czy włączonego cały czas bluetooth, ale w nocy mam drenaż baterii (ok 15%) wcześniej ~2% W MIUI 8 nie ma już zarządzania profilami baterii i nie mogę automatycznie wyłączać wifi, sync, etc. Ktoś ma podobne odczucia co do tego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgreta36 Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Apetyt na baterie troszkę urósł ok 1-2 % po stałym podłączeniu MiBand2 do telefonu. - ale ogólnie jest OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Obecnie zazwyczaj BT włączam na noc jak telefon się ładuje. Nie korzystam z powiadomień, tylko ze 2-3 alarmy na dobę. Czasem jednak zostawiam włączoną komunikację i leci ..dziesiąt procent na kilka godzin. Na opasce też, bo dziesiątki/setki powiadomień z komunikatorów i mejli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 45 minut temu, yankees napisał: Słuchajcie a jak jest u Was z baterią smartfona w połączeniu z Mi Band 2? U mnie żre jak wściekłe. Proces androida dobija do 50% użycia baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Padre Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 (edited) Ostatnio opaska na stale podłączona w dzień do telefonu wytrzymała 18dni.Jak byłem na urlopie i opaska yła sporadycznie podłączana, to wytrzymała 25 dni i miała jeszcze 24%. Ale już ją podładowałem. Opaska dostałą fizycznie w kość, bo codziennie zażywała kąpieli w b. słonym morzu plus opalanie. Po tygodniu pasek zrobił się z czarnego jasno-czarny, ale co się dziwić Co do baterii w telefonie różnica jest na niewielka 2-3%. Edited September 4, 2016 by Padre Link to comment Share on other sites More sharing options...
yankees Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 (edited) 5 godzin temu, ahr napisał: U mnie żre jak wściekłe. Proces androida dobija do 50% użycia baterii. U mnie z procesem androida jest dokładnie tak samo... Może to przypadłość ROMu na Redmi 3? Co macie tam wgrane? U mnie siedzi xiaomi.eu stable 8.0.1.0. Edited September 4, 2016 by yankees Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Cóż zrobić, trzeba chyba się przyzwyczaić. Bo po dwóch dniach używania nie dam rady bez powiadomień na opasce. Mała rzecz, a jak ułatwia życie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fast12 Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Aplikacja Mi Fit musi być zablokowana przed zamknięciem żeby działa funkcja odblokowania telefonu przez opaskę? Miałem pierwszego MiBanda i na MIUI7 nie musiałem zablokować aplikacji i po oczyszczeniu odblokowanie działało niedawno kupiłem MiBand2 MIUI8 i odblokowanie działa tylko gdy Mi Fit jest w tle. Mam ustawioną aplikacje na autostart i pozwolenie na start w tle ale to nie wystarcza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Ja nie mam ani w autostarcie ani kłódki i działa odblokowanie (za to w autostarcie mam mi band tools) Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Opydek Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Czy w opasce jest funkcja w której po spojrzeniu na Nią wyświetla się godzina, czy to totalna bzdura? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Czy w opasce jest funkcja w której po spojrzeniu na Nią wyświetla się godzina, czy to totalna bzdura? Jest. Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Po spojrzeniu nie. Ale po odpowiednim ruchu nadgarstkiem niezależnie czy będziesz patrzył na opaskę czy nie godzina na niej się wyświetli przez kilka sekund I to prawda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Aplikacja Mi Fit musi być zablokowana przed zamknięciem żeby działa funkcja odblokowania telefonu przez opaskę? Miałem pierwszego MiBanda i na MIUI7 nie musiałem zablokować aplikacji i po oczyszczeniu odblokowanie działało niedawno kupiłem MiBand2 MIUI8 i odblokowanie działa tylko gdy Mi Fit jest w tle. Mam ustawioną aplikacje na autostart i pozwolenie na start w tle ale to nie wystarcza. Odblokowanie działa przy zgaszonym MiFit. Nie mam kłódki ani autostartu. Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Opydek Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Więc kolejne moje pytanie, jak to ustawić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Włącz opcje "podnieś nadgarstek" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Opydek Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Dzięki za pomoc, miłego dnia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fell20 Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Witam Może mieliście już taki problem z mi band 2? Wcześniej opaskę miałem sparowaną z telefonem sony,który został sprzedany i przywrócony do ustawień fabrycznych,więc nie mam możliwości rozłączenia teraz tej opaski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Jesteś zalogowany na to samo konto co w poprzednim telefonie? Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
fell20 Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 (edited) Ok, mój błąd, zapomniałem że użyłem teraz innego e maila, dzięki za nakierowanie mnie Edited September 8, 2016 by fell20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmmkot Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 witam, zakupiłem ww. opaskę jednak mam mały problem (tj nie wiem czy tak ma być czy nie) - otóż mam opaskę naciskam na guzik pokazuje się godzina i potem ginie (w opcjach także włączyłem pokazywanie godziny na ruch zegarka to też działa) i to rozumiem, ale przejście do pozostałych opcji jest irytujące - wciskam parokrotnie guzik, przytrzymuje i praktycznie nic się nie pokazuje - jak jakimś cudem uda się przerzucić na inne ekrany w opasce potem bez problemu przerzucam na kolejne itd. czy jest jakaś sekwencja uaktywniania opcji przyciskiem typu 2sec przytrzymać potem 2x albo 2x szybko albo coś - podobnego? Bo czasem jak nacisnę guzik to zmieniam bez problemu od razu - jakby opaska wiedziała, że naciskam do zmiany, a czasem 2 min wciskam i....... no właśnie uaktywniam tylko pokaż godzinę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts