Jump to content

Recommended Posts

Posted

po ostatnich aktualizacjach wyglada jakby się rozjechał pomiar dystansu z opaski z pomiarem z endomondo (ok. 300m/4km), ktoś zaobserwowal coś podobnego?

Posted

Mam to samo, tylko że na razie mi się rozkleiła jedna strona tego gdzie wchodzi miband, druga jakoś się jeszcze trzyma.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Posted

W mifit masz możliwość ustawienia tętna powyżej, którego będzie alarmować wibracją...Jest też alert tempa, itp.

Posted
Dnia Wednesday, November 02, 2016 o 12:36, eloelo1 napisał:

Wiecie, jak zrobić, aby podczas treningu był pokazywany cały czas pomiar pulsu? Tak abym mógł na bieżąco go sprawdzić.

W miband tools da się włączyć ciągły pomiar pulsu, w mifit również

Posted
W miband tools da się włączyć ciągły pomiar pulsu, w mifit również

Domniemam że autor pytania chce na opasce śledzić tętno. A to na dziś raczej niedostępne w żadnej aplikacji.
Posted

Panowie mam problem z opaska. Od dwóch dni nie mogę jej sparować z mifit. Dodam że bluetooth w telefonie ja wykrywa i pokazuje że jest połączone. Natomiast w mifit łączy się i łączy i połączyć nie może. Jakieś pomysły? Mam ją już 3 miesiące i pierwszy raz mam taką sytuacje.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Posted

Może zmieniałeś telefon lub się wylogowałeś w aplikacji z konta Mi? Jeśli znasz hasło do konta Mi to wyloguj i wyczyść dane aplikacji. Wszystkie zsynchronizowane do tej pory Twoje wyniki są na koncie Mi i wrócą po zalogowaniu.

Posted
Może zmieniałeś telefon lub się wylogowałeś w aplikacji z konta Mi? Jeśli znasz hasło do konta Mi to wyloguj i wyczyść dane aplikacji. Wszystkie zsynchronizowane do tej pory Twoje wyniki są na koncie Mi i wrócą po zalogowaniu.

Niestety nic to nie dało. Jakieś inne sugestie?

Posted

Usunęłem opaske z mifit i próbowałem sparować jeszcze raz. Najlepsze jest to że wyszukuje mi opaske gdy naciskamy przycisk nic się nie dzieje i wyskakuje mi taka informacja 5480c73a27b5a1bc1eebca2d52837b2f.jpg

Posted

Próbowałem sparować z innym tel i też nic z tego. Możliwe że się coś w niej popsuło.

Posted
Warto zainwestować w mi band tools? Co apka ma więcej niż mifit?

Tapatalk by Oneplus2

Ja tam szczerze polecam. Kosztuje grosze a ikonki powiadomień itp można zmieniać. Tak samo jak ma ciągły pomiar pulsu co standardowa aplikacja tego nie ma.
Pozdrawiam

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Posted

Jednak zatem dokonam, zakupu tylko czy jest możliwość zasilenia konta Google kwotą np. 10zł bo znalazłem najniżej 50zł a tyle mi nie potrzeba

Tapatalk by Oneplus2

Posted

Karty o takim nominale 10zł nie widziałem, nominał 50zł jest, jak piszesz. Ja powiązałem kartę płatniczą. Kilka lat temu BZWBK wirtualną do płatności internetowych kupiłem na portalu aukcyjnym i działała 3 lata.

Posted

Kupiłem tą apke ale za Chiny nie mogę powiązać z mi band 2. W mifit bez problemu widzi a tu ciągle mi pisze że mam piracką wersję (co jest nieprawdą bo kupiłem apke w sklepie google). Tak się zastanawiam czy jakaś apka nie blokuje dostępu np. Lucky patcher?
Już wiem że nie bo odinstalowałem Lucky patcher i nadal to samo

Tapatalk by Oneplus2

Posted
Jednak zatem dokonam, zakupu tylko czy jest możliwość zasilenia konta Google kwotą np. 10zł bo znalazłem najniżej 50zł a tyle mi nie potrzeba

Tapatalk by Oneplus2

Ja kupuje z doliczeniem do rachunku operatora. Wygodnie i razie reklamacji wszystko na miejscu.

Wysłane z mojego smarta i Tapatalka

Posted (edited)
13 hours ago, gacekp said:

(...) ma ciągły pomiar pulsu co standardowa aplikacja tego nie ma.(...)

NIe prawda. Jak najbardziej ma i działa to wyśmienicie.

Edited by maludroid
Posted
NIe prawda. Jak najbardziej ma i działa to wyśmienicie.

To pewnie dodali w którymś update. Na początku tylko płatna aplikacja to miała

Posted
Dnia Saturday, November 05, 2016 o 23:18, gacekp napisał:

To pewnie dodali w którymś update. Na początku tylko płatna aplikacja to miała emoji6.png

Z tego co wiem to mifit od zawsze miał w czasie treningu ciągły pomiar pulsu

Posted (edited)

Kupiłem 2 m-ce temu 2 szt Mi Band 2 i  od tygodnia oba nie są w stanie zmierzyć pulsu. Wciąż pojawia się że pomiar nieudany. Przyciskiem czy też z poziomu aplikacji! Czy ktoś już się z tym spotkał  albo  wie co  może być powodem??

PS.Natomiast druga wątpliwość to  zliczanie kroków w aplikacji.  To dziwne ale od poczatku  noszenia podliczając miesiące wychodzi 137 km a podliczając tygodnie wychodzi 261 km??? co  jest nie tak? Z resztą sama aplikacja wygląda dziwnie bo  w historii króków, wchodząc na widok tygodni  na gorze jest rozpisane tygodnie inaczej niż na słupkach pod nimi, tzn jest rożny zakres dat..

Edited by ivanbohun
Posted
Kupiłem 2 m-ce temu 2 szt Mi Band 2 i  od tygodnia oba nie są w stanie zmierzyć pulsu. Wciąż pojawia się że pomiar nieudany. Przyciskiem czy też z poziomu aplikacji! Czy ktoś już się z tym spotkał  albo  wie co  może być powodem??

Poczytaj moje posty też miałem problem z pomiarem pulsu. Generalnie mogę stwierdzić, że ta opaska to loteria, a bardziej po mojemu to kupa.

Posted

Od pierwszego września do dzisiaj mam trzecią sztukę. Pod względem elektrycznym na razie ten działa choć nie porównywałem pomiarów ze wzorcem. Oo przezzytaniu tego wątku wole nie. Na pewno pastylka jest za duża do przejściówki do ładowania. Pogrubili pastylkę, a przejściówka jest stara. Ta zmiana była wraz ze zmianą koloru pudełka. To moje wnioski z praktyki.

Posted

"My" mamy z brązowyych pudełek, idealnie pasuje do ładowarki i paska, działa należycie i długo trzyma aku. Wszystkie 3 sztuki wyświetlacze mają koloru ecru (nie niebieskawe/zielonkawe)