maciek04 Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 To by było nie ciekawie. Może ktoś coś wymyśli, miejmy nadzieję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grafiq Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Mam tak samo. Wczoraj nabite ponad 13k kroków, a aplikacja pokazuje 12k. Każdy dzień ma zaniżone statystyki... Albo będzie to wina aplikacji Mi Fit, albo firmwaru Mi Banda.Sent from my MI 5s Plus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nesta Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 No i ja też mam podobnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamcsk Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 (edited) Od wczoraj jestem użytkownikiem MiBanda 2. No i pojawia się problem. Na wersji aplikacji MiFit 2.1.9 potrzeba aktualizacji opaski. W losowym momencie przerywa tą aktualizacje. Na wersji aplikacji 2.1.3 nie wymusza aktualizacji i jest okej. Jak zaktualizować opaske? Trzymam ją nawet na telefonie i nic. Dodatkowo chyba coś nie tak mam z krokomierzem. Nie zawsze zlicza kroki. Np. przejde po mieszkaniu 20 kroków i nic, nie zlicza. Czasem zlicza normalnie. Jesteście w stanie pomóc? Wersja 2.1.2 to samo, nie wiem co mam zrobić aby ją zaktualizować Edited October 4, 2016 by kamcsk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mckale Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Może zainstaluj najnowsza 2.2.1...Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamcsk Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Też nic to nie daje, sprawdzałem chyba każdą wersję aplikacji na smartfona i nic to nie daje. Aktualizacja wyłącza się w losowym momencie, czasami po połowie czasami od razu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Gdzie się podziała data na wyświetlaczu? Była i nie ma. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
quBi Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Co z inteligentnym wybudzaniem? Oferuje to jakaś apka na tę chwilę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
semespinha Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 W mi band tools jest inteligentny alarm ale nawet nie sprawdzałem czy działa. Aż z ciekawości chyba jutro spróbuję Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgreta36 Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 13 godzin temu, quBi napisał: Oferuje to jakaś apka na tę chwilę? Notify & Fitness for Mi Band - ma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 U mnie ze zliczeniem kroków wszystko ok. Ogólnie wszystko ok.Mam nawet 2 MiFit zainstalowane, telefon i tablet. Przelogowanie działa świetnie bez resetu kroków. Dla MiBand Notify & Fit od 2 tygodni aplikacja MiFit nie jest już wymagana do obsługi opaski. Co prawda konfiguracja wyświetlacza jeszcze jest w Notify &Fit nie dostępna ale... Link to comment Share on other sites More sharing options...
skbartlomiej Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 Witam wszystkich Chciałem się dopytać. Jak to w końcu z polskim językiem w aplikacji MiFit na iOS W appstory jest napisane że jest polski język ver 2.2.2, instaluję i wszystko po angielsku, albo nie umiem tego zmienić albo nie ma tego języka. Może ktoś pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Tcz Posted October 8, 2016 Share Posted October 8, 2016 Skąd najlepiej kupić? http://aze.com.pl/produkt/opaska-mi-band-2-xiaomi/ może być? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted October 8, 2016 Share Posted October 8, 2016 Ja kupiłem dzień przed polską premierą na początku czerwca tutaj:https://sklepxiaomi.pl/produkt/akcesoria/miband/xiaomi-miband-2/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrissToff Posted October 8, 2016 Share Posted October 8, 2016 (edited) Rozumiem, że cena jest ważna, ale po swojej przygodzie stwierdzam, że solidność sprzedawcy, szybkość działania w sprawie reklamacji, bez przepychanek jest ważniejsza. Dlaczego ? bo w ciągu sześciu tygodni od kupna właśnie czekam na odbiór trzeciego MiBanda 2. Co pokazuje jaka to kiepska zabawka. I jak ważna jest gwarancja. I dlatego warto polecić takich sprzedawców. Jeżeli chcecie to napisze gdzie ja kupiłem, bo nie wiem czy tu można robić reklamę. Wysłane z mojego smarta i Tapatalka No widzę, że inni mogą to ja też ;- ) no to moja przygoda jest właśnie ze wspomnianym wyżej https://sklepxiaomi.pl . Naprawdę dobry kontakt tyle, że nie na telefon i mimo, że na odpowiedz mają 14 dni to pierwszy dostałem po tygodniu, a drugi rozpatrzyli w jeden dzień, nie licząc czasu przesyłek ! Edited October 8, 2016 by KrissToff Link to comment Share on other sites More sharing options...
skbartlomiej Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 Dnia 8.10.2016 o 18:48, KrissToff napisał: Rozumiem, że cena jest ważna, ale po swojej przygodzie stwierdzam, że solidność sprzedawcy, szybkość działania w sprawie reklamacji, bez przepychanek jest ważniejsza. Dlaczego ? bo w ciągu sześciu tygodni od kupna właśnie czekam na odbiór trzeciego MiBanda 2. Co pokazuje jaka to kiepska zabawka. Ciekaw jestem dlaczego reklamowałeś i po jakim czasie użytkowania. Ja jestem szczęśliwym posiadaczem od paru dni i nie narzekam. Mógłbym na coś ponarzekać ale generalnie opaska działa bez zarzutów. Zakładam że jeśli działa to działać będzie, chyba że niechcący wpadnie mi do gorącej zupy ale to wtedy trudno mieć pretensję do producenta Dnia 7.10.2016 o 19:14, skbartlomiej napisał: Witam wszystkich Chciałem się dopytać. Jak to w końcu z polskim językiem w aplikacji MiFit na iOS W appstory jest napisane że jest polski język ver 2.2.2, instaluję i wszystko po angielsku, albo nie umiem tego zmienić albo nie ma tego języka. Może ktoś pomóc? Na prawdę nikt nie używa opaski z iphonem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 W moim permanentnie inwigilującym systemie, język aplikacji sam się zmienia wraz ze zmianą ustawień systemowych (a czasem jest możliwość zmiany języka w ustawieniach). W MiFit niestety nie mam takiej opcji.Pisz do Śiaomi lub Ejpla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronnie Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 (edited) Generalnie Miband 2 słabo liczy kroki. Miałem też wcześniej 2 sztuki modelu 1s i jak tego samego dnia założyłem dwie opaski na rękę to miałem nr. 7000 kroków na jednej i 10000 na drugiej. Różnica kolosalna. Ten sam model opaski. Wracając do Miband 2 to przykład z wczoraj. Uruchomiłem trening z MiFit z GPS. Poszedłem pobiegać i policzył mi trasę 10,4 km przy treningu, natomiast aplikacja Mifit policzyła mi w tym samym czasie ok 7 km . Bez sensu, że jedna aplikacja nie potrafi sobie sobie zsumować właściwie kroków z treningu i całego dnia. MiFit policzył, że w ciągu całego dnia zrobiłem 10,5 km, natomiast sam trening u mnie miał 10,4 km. Wg aplikacji w cały dzień zrobiłem tylko 100 metrów, a rzeczywiście zrobiłem ok 3 km więcej. Co do działania opcji treningu w Mifit to nie ma zarzutów. GPS policzył trasę tak samo jak równolegle uruchomione Endomondo. Opcja pulsu co prawda działała, ale wiele razy zrywała połączenie. Edited October 10, 2016 by ronnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrissToff Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 4 godziny temu, skbartlomiej napisał: Ciekaw jestem dlaczego reklamowałeś i po jakim czasie użytkowania. Ja jestem szczęśliwym posiadaczem od paru dni i nie narzekam. Mógłbym na coś ponarzekać ale generalnie opaska działa bez zarzutów. Zakładam że jeśli działa to działać będzie, chyba że niechcący wpadnie mi do gorącej zupy ale to wtedy trudno mieć pretensję do producenta To bardzo fajnie, że u ciebie wszystko śmiga. Co do zupy to nie, nie wpadł mi tam ;- ) , moja przygoda w skrócie tak wygląda: Kupiony z końcem sierpnia, dwa tygodnie pracował z Nokią 640 z S5 był sparowany, ale MiFit na S5 nie widział jej i od razu dopowiem, czego ja tam nie robiłem hoho. Myślałem, że to wina S5. Jednak po 2 tygodniach padł pulsometr i na wyświetlaczu pastylki tylko kreski żadnego pomiaru. Gwarancja i wymiana na nowy. Druga sztuka po trudach miała parowanie z dwoma telefonami, a praca tylko z Nokią z S5 brak. Po kilku godzinach na pastylce tyko zegar. Brak połączenia z jakimkolwiek telefonem ( w sumie 4 urządzenia) kilka dni prób i ponowna reklamacja. Do tego wyszło, że nie mieści się w bransolecie ! Brak możliwości zamknięcia rameczki. Następnie strasznie ciasno wchodził do łącznika ładowania dosłownie na siłę. Panowie w sklepie sprawdzili i w jeden dzień decyzja, wymiana na nowy (trzeci). Ten parowanie ma w mgnieniu oka, połączenie z MiFit jest natychmiastowe. Wszystko działa. Pozostała kwestia wymiaru i tu jest lepiej niż w drugim, ale dalej się nie zamyka :- ( . Może to kwestia bransolety, będę się kontaktował ze sprzedawcą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skbartlomiej Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 22 godziny temu, KrissToff napisał: To bardzo fajnie, że u ciebie wszystko śmiga. Co do zupy to nie, nie wpadł mi tam ;- ) , moja przygoda w skrócie tak wygląda: Kupiony z końcem sierpnia, dwa tygodnie pracował z Nokią 640 z S5 był sparowany, ale MiFit na S5 nie widział jej i od razu dopowiem, czego ja tam nie robiłem hoho. Myślałem, że to wina S5. Jednak po 2 tygodniach padł pulsometr i na wyświetlaczu pastylki tylko kreski żadnego pomiaru. Gwarancja i wymiana na nowy. Druga sztuka po trudach miała parowanie z dwoma telefonami, a praca tylko z Nokią z S5 brak. Po kilku godzinach na pastylce tyko zegar. Brak połączenia z jakimkolwiek telefonem ( w sumie 4 urządzenia) kilka dni prób i ponowna reklamacja. Do tego wyszło, że nie mieści się w bransolecie ! Brak możliwości zamknięcia rameczki. Następnie strasznie ciasno wchodził do łącznika ładowania dosłownie na siłę. Panowie w sklepie sprawdzili i w jeden dzień decyzja, wymiana na nowy (trzeci). Ten parowanie ma w mgnieniu oka, połączenie z MiFit jest natychmiastowe. Wszystko działa. Pozostała kwestia wymiaru i tu jest lepiej niż w drugim, ale dalej się nie zamyka :- ( . Może to kwestia bransolety, będę się kontaktował ze sprzedawcą. Mnie zastanawia dlaczego sprzedawane są w białych i szarych pudełkach. Ja akurat kupiłem w białym ... może te szare to podróbka Chińszczyzny ... Jeżeli to w ogóle możliwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrissToff Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Co zauważyłem, pierwszy miałem w szarym dwa następne w białych pudełkach. Naklejki wyglądały tak samo. Różnice jakie zauważyłem to wyświetlacz w szarym (pierwsza szuka) był zielonkawy i wymiar pasował idealnie do metalowej opaski i łącznika do ładowarki. Drugi i trzeci ma wyświetlacz prawie biały z lekką nutą niebieskiego no i pastylka jest trochę grubsza (i już nie pasuje tak idealnie do bransolety i łącznika ). O ile kolor wyświetlacza to mi rybka to już odchylenia w wymiarze uważam za dziwną rzecz. Wysłane z mojego smarta i Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Szare pudełka były od premiery. Ja w takim kupiłem na początku czerwca. Wyświetlacz biały, no może lekko ecru.U mnie pastylka pasuje idealnie. Wiecie że pastylkę wkłada się w pasek od dołu?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 12 minut temu, sondejmarek napisał: Wiecie że pastylkę wkłada się w pasek od dołu?! To że instrukcji nikt nie czyta dopóki czegoś nie spier...li to wiedziałem, ale że nawet piktogramów wymyślonych dla niepiśmiennej części społeczeństwa nie oglądają to już trochę przesada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Zanim kupiłem to widziałem na YT kilkanście filmów z unboxingu i 3 na 4 przypadki pastylkę wciskali od góry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 Przeraża mnie, że ludzie wyłączają zdrowe myślenie bo ktoś na yt to zrobił inaczej Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrissToff Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 Wciskanie od góry to jazda po bandzie :- ) oczywiście mowa o gumowej nie metalowej ;- D Dlatego bardzo rzadko zaglądam na ten śmietnik. U mnie jest taki myk: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 Ewidentnie bransoletka źle spasowana, bo mam podobnie z opaskami zastępczymi . Co opaska to inaczej trzyma pastylke, w jedną nie chce wejść, a w drugiej tak luźno siedzi, że się obawiam zgubienia jej. Przy okazji jak już tu piszę, to mam do Was pytanie , czy nie MIUI 8 też bateria w telefonie Wam słabo trzyma po sparowaniu opaski z telefonem? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrissToff Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 (edited) Tak w tym przypadku jest tak jak piszesz. Jednak dziwne jest to, że poprzednia pastylka (pierwsza) pasowała idealnie do tej bransoletki wiec wskazanie na pastylkę również wydaje się być uzasadnione. Widać powtarzalność parametrów czy to wymiarów czy też elektrycznych nie stoi na wysokim poziomie. Cena robi swoje. Taką posiadam, wygląda na oryginalną, no chyba, że się mylę ? Edited October 12, 2016 by KrissToff Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 Nie, to nie jest oryginał. Nie wiem jak do wersji 2, ale do 1 Xiaomi puścili taką bransoletkę i kosztowała kupę kasy. Ale akurat trzeba przyznać, że Mijobs robi produktu wysokiej jakości bo jak sobie przypomnę zamienniki do pierwszej wersji robione przez inne firmy to się włos na głowie jeży.Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrissToff Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 No tak, myślałem ze to ich nazwa dla dodatkowych gadżetów, a przecież Xiaomi ma te swoje "Mi". No i sprawa jasna. Dodam, że sklep uznał reklamację na bransolete i dal info ze przelal kasę za opaskę. Jutro ma być. Wysłane z mojego smarta i Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Ciekawe jest to o czym piszesz bo sam mam opaskę z preorderu i kupowałem gumowy pasek od Mijobs i pasuje super i jest ekstra jakości. Może liczyłem na trochę ostrzejsze kolory, ale pamiętam co było z zamiennikami do starego banda to był dramat. Sama się odpinała, pastylka sama wypadała. Tu jest o niebo lepiej.Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrissToff Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 (edited) Gumowy pasek łatwiej zrobić zawsze jest to wtrysk, ewentualne drobne dziesiątki mm różnicy da się ukryć naciągnąć bo to guma, ale metalu nie da rady. Teraz jak się dokładnie przyjrzałem to koperta to wytwór słabego CNC. Dlaczego słabego bo widać to na łukach ślady po frezie takie drobniutkie nierówności no chyba, że to kijowa sztanca. Odnoszę się z tym porównaniem do kopert wykonanych ze sztancy nawet zwykły zegarek, który noszę. Tam jest wycisk, albo odlew z formy. Tu jest obróbka CNC i wystarczy tępy nóż i du..pa. Edited October 13, 2016 by KrissToff Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrissToff Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 a tu wycinek z e-maila, który dostałem. Co prawda nie jest to stwierdzenie, ale sugestia jak najbardziej. Wniosek należy dokładnie sprawdzać przed kupnem albo się zabezpieczyć z oddaniem żeby nie zostać z gniotem. Dlatego kupuje u nas mimo trochę wyższej ceny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torpis Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Dnia 3.10.2016 o 21:29, Nesta napisał: No i ja też mam podobnie. Po ostatniej aktualizacji MI Band Tools aplikacja Mi fit zlicza już wszystkie kroki i ilości kroków są w obu oknach identyczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 A pamiętasz kiedy była ta aktualizacja? U mnie też już od trzech dni dobrze zlicza, ale robiłem czystke wszystkiego co było związane z MiFit i myślałem że to pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts