FromWP Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 W MiFit 2.2.11 pojawiły się jakieś etykiety zachowania, wiecie z czym to się je? Chwilowo dałem opaskę żonie i nie mogę tego sprawdzić. Pływania tam nie ma ale jest "Użytkownika" i tam można coś sobie stworzyć. Dodatkowo gdzieś w ustawieniach uruchomiłem mierzenie aktywności (kroków) bez opaski na podstawie czujnika w telefonie. Coś tam nawet pokazuje, tylko w żaden sposób nie mogę sobie przypomnieć gdzie to było i w jakich ustawieniach.
Morvi Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Proszę Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
fake4r Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 1 minutę temu, FromWP napisał: W MiFit 2.2.11 pojawiły się jakieś etykiety zachowania, wiecie z czym to się je? Chwilowo dałem opaskę żonie i nie mogę tego sprawdzić. Pływania tam nie ma ale jest "Użytkownika" i tam można coś sobie stworzyć. Dodatkowo gdzieś w ustawieniach uruchomiłem mierzenie aktywności (kroków) bez opaski na podstawie czujnika w telefonie. Coś tam nawet pokazuje, tylko w żaden sposób nie mogę sobie przypomnieć gdzie to było i w jakich ustawieniach. Przed chwilą o to też pytałem. Po zakończeniu mierzenia, chyba przesyła statystyki do xiaomi.
FromWP Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 2 minuty temu, fake4r napisał: Przed chwilą o to też pytałem. Po zakończeniu mierzenia, chyba przesyła statystyki do xiaomi. Czyli nic się nie dzieje? Nie wiadomo czy uczy się Xiaomi, czy lokalny MiFit? A z tą aktywnością bez opaski ktoś może wie gdzie to się ustawia, bo nie daje mi to spokoju.
fake4r Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Wydaje mi się że na podstawie zebranych danych od użytkowników jakieś zmiany będą widoczne dopiero w kolejnych wersjach. (nie wiem, takie są moje przypuszczenia, może gdzieś jest na ten temat dokładnie, nie szukałem)
simcold Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 w xposed app locale ktory angielski wybrac?
dvmivn Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Za nic nie mogę znaleźć opcji, która włącza pokazywanie całego SMS... EDIT: Pewnie dlatego, że u mnie po prostu jej nie ma. Tylko czemu? Edytowane 16 Stycznia 2017 przez dvmivn
polakpotrafi00 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Siemka, mam problem z moim mibandem. Dzisiaj przyszedł mi band 2 i po skonfigurowaniu wszystkiego w mifit kupiłem aplikacje notify & fitness for mi band. Teraz powiadomienia z innych aplikacji przychodzą tylko z włączoną aplikacja nieoficjalną. Jak moge przywrócić poprzednie działanie, ponieważ bez tej drugiej apki nie mam powiadomień. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
uazar Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 11 godzin temu, dvmivn napisał: Za nic nie mogę znaleźć opcji, która włącza pokazywanie całego SMS... EDIT: Pewnie dlatego, że u mnie po prostu jej nie ma. Tylko czemu? a ona ma taką opcję? wiem tylko że powiadamia jedynie o tym, że przyszedł sms i pokazuje od kogo (jeśli masz tego kogoś w kontaktach) 12 godzin temu, FromWP napisał: Dodatkowo gdzieś w ustawieniach uruchomiłem mierzenie aktywności (kroków) bez opaski na podstawie czujnika w telefonie. Coś tam nawet pokazuje, tylko w żaden sposób nie mogę sobie przypomnieć gdzie to było i w jakich ustawieniach. Jeśli dobrze pamiętam to taka informacja pojawia się przy pierwszym uruchomieniu apki. Coś w stylu: "Jeśli nie będziesz miał połączonej opaski to MiFit będzie liczył kroki zliczane przez telefon". Button potwierdzający to było "Rozumiem", więc w sumie nie wiem czy da się to wyłączać albo włączać. 1
FromWP Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 1 minutę temu, uazar napisał: a ona ma taką opcję? wiem tylko że powiadamia jedynie o tym, że przyszedł sms i pokazuje od kogo (jeśli masz tego kogoś w kontaktach) Jeśli dobrze pamiętam to taka informacja pojawia się przy pierwszym uruchomieniu apki. Coś w stylu: "Jeśli nie będziesz miał połączonej opaski to MiFit będzie liczył kroki zliczane przez telefon". Button potwierdzający to było "Rozumiem", więc w sumie nie wiem czy da się to wyłączać albo włączać. Możliwe ze tak jest
Waxy Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 w xposed app locale ktory angielski wybrac?Ja w ten sposób nie robiłem, bo tym sposobem wybierzesz jakie języki mają się wyświetlać przy zmianie (Nie wchodziłem w szczegóły, czy robić lepiej jak mówię, czy też w sposób jaki Ty podajesz). Nic w tych opcjach nie rób a jedynie używając lupy wyszukaj mifit, a następnie wybierz en_US Potem aby zmiany się zapisały (samo jej zamknięcie nic nie dawało w moim przypadku) należy ubić ją z poziomu informacji o aplikacji przyciskiem zakończ.
simcold Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Ja w ten sposób nie robiłem, bo tym sposobem wybierzesz jakie języki mają się wyświetlać przy zmianie (Nie wchodziłem w szczegóły, czy robić lepiej jak mówię, czy też w sposób jaki Ty podajesz). Nic w tych opcjach nie rób a jedynie używając lupy wyszukaj mifit, a następnie wybierz en_US Potem aby zmiany się zapisały (samo jej zamknięcie nic nie dawało w moim przypadku) należy ubić ją z poziomu informacji o aplikacji przyciskiem zakończ. Wszustko oki ale jak damy na us to wyswietla godzine 2 zamiast 14....
Peter Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 16 godzin temu, dvmivn napisał: Za nic nie mogę znaleźć opcji, która włącza pokazywanie całego SMS... EDIT: Pewnie dlatego, że u mnie po prostu jej nie ma. Tylko czemu? Podobno to działa tylko przy regionie i języku angielskim
Waxy Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Wszustko oki ale jak damy na us to wyswietla godzine 2 zamiast 14....Ustaw w takim razie: Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
simcold Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 No wlasnie chcialem tez wrzucic ze tak ustawilem.i dIala
sondejmarek Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Info dla tych co mają oprócz MiFit Notify, ta druga w pełni działa bez MiFit. Całe wiadomości, parowanie bez problemu i wiele innych. Ja mam MiFit na tablecie dla aktualizacji firmware opaski.
simcold Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Witam. Moj mi band pracuje na bateri tylko okolo 2 dni. Nie wiem czemu. Kupowalem nowke z ali jakos z 1-2 mca temu. Z mi futem laczy sie bez problemu i aktualizowal nawet fv. Podroba to chyba nie jest?
adamunio Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Kolego ja mam dwie jedna z gearbeest a druga z ali. Ale na żadnej nie ma tych napisów z tyłu CE coś tam. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
sondejmarek Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Ja też pierwsze widzę to CE na opasce a widziałem tylko 3. CzajnaEksport (CE)
Waterloo Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 To jest chyba wersja Global Mi band 2. Na Geekbuying np jest do kupienia. Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
fake4r Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Tak. Mam takie samo pudełko. Wysłane z tapatalka
uazar Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Cześć. Mam aktualnie zainstalowany Mi Fit z google play. Jeśli chciałbym pobrać i zainstalować nowszą wersję z apk mirror to muszę zrobić unpair i tą wcześniejszą odinstalować? Czy wystarczy, że odpalę .apk i reszta "się sama zrobi"?
simcold Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Aktualizuj normalni apk. Moje pytanie. Mam mi banda od okolo 2 miechow. Ladowalem go dzis cala noc. O 5.10 odlaczylem. Jest 8.50 a ja juz mam 89% bateri....
FromWP Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 2 godziny temu, uazar napisał: Czy wystarczy, że odpalę .apk i reszta "się sama zrobi"? Normalnie samo się robi jako update i nic nie musisz robić, ale z ostatnią wersją tą 2.2.11 miałem problem bo nie chciała się wgrać na 2.2.10. Musiałem odinstalować starą i wgrać od podstaw. Ale nie trzeba odparowywać, z tym samym telefonem na tym samym koncie łączy się ponownie bez problemu.
Waxy Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Aktualizuj normalni apk. Moje pytanie. Mam mi banda od okolo 2 miechow. Ladowalem go dzis cala noc. O 5.10 odlaczylem. Jest 8.50 a ja juz mam 89% bateri....Podłącz raz jeszcze tak aby było 100%. U mnie czasem nie chce wskoczyć na 100% wisząc na 99% i gdy tyle zostawię to bateria znika w oczach dlatego zawsze staram się naładować do 100%. Zrób też tak. Nie będzie chciało wskoczyć? Włóż do innego gniazdka (pomimo że raczej nie ma to nic wspólnego to w moim przypadku działa). Musisz wymusić tą stówę by band wibrował (gdy ponownie go będziesz chciał podłączać) sygnalizując, że jest naładowany do końca. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
simcold Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Podłącz raz jeszcze tak aby było 100%. U mnie czasem nie chce wskoczyć na 100% wisząc na 99% i gdy tyle zostawię to bateria znika w oczach dlatego zawsze staram się naładować do 100%. Zrób też tak. Nie będzie chciało wskoczyć? Włóż do innego gniazdka (pomimo że raczej nie ma to nic wspólnego to w moim przypadku działa). Musisz wymusić tą stówę by band wibrował (gdy ponownie go będziesz chciał podłączać) sygnalizując, że jest naładowany do końca. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu TapatalkaByla 100% bo spraedzalem na podlaczonym do ladowarki w mi fit. Po odlaczeniu odrazu spadlo na 98%. Dodam ze mi band wytrzymuje mi okolo 6-8 dni na naladowaniu
simcold Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Podłącz raz jeszcze tak aby było 100%. U mnie czasem nie chce wskoczyć na 100% wisząc na 99% i gdy tyle zostawię to bateria znika w oczach dlatego zawsze staram się naładować do 100%. Zrób też tak. Nie będzie chciało wskoczyć? Włóż do innego gniazdka (pomimo że raczej nie ma to nic wspólnego to w moim przypadku działa). Musisz wymusić tą stówę by band wibrował (gdy ponownie go będziesz chciał podłączać) sygnalizując, że jest naładowany do końca. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu TapatalkaByla 100% bo spraedzalem na podlaczonym do ladowarki w mi fit. Po odlaczeniu odrazu spadlo na 98%. Dodam ze mi band wytrzymuje mi okolo 6-8 dni na naladowaniu
sondejmarek Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 U mnie po 2 dniach spada na 99%. Wymiana.
maludroid Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 On 16.01.2017 at 8:06 PM, fake4r said: Ogólnie jest taki problem z tym mi bandem 2, że cały czas przycisk reaguje na wodę. Ja pływam z mi bandem i u mnie jest inaczej - jak opaska dostaje wilgoć na przycisk, to ekran się włącza, ale później się wyłącza i do czasu aż przycisk nie wyschnie, lub się go nie przetrze, przestaje reagować na dotyk. Czyli ekran już się samoczynnie raczej nie włącza.
sondejmarek Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Ale pod prysznicem to ciągle się włącza.
uazar Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Po instalacji najnowszej wersji apki z apk mirror (2.2.11) drenaż baterii opaski jest ogromny! w jedną noc wypaliło co najmniej 32% baterii. Tyle miałem przed zaśnięciem. Obudziłem się i opaska była już rozładowana.
Morvi Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Dla tych, którzy mają problem z ładowanie Mi Banda i szybkim rozładowywaniem. Ładujemy portem USB w komputerze, po pełnym naładowaniu rozłączamy i podłączamy ponownie na ok. 30 minut. Przy ładowaniu ładowarką nie ma możliwości naładowania opaski do 100%. Problem występuje w wersji globalnej. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1
Morvi Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Dla tych, którzy mają problem z ładowanie Mi Banda i szybkim rozładowywaniem. Ładujemy portem USB w komputerze, po pełnym naładowaniu rozłączamy i podłączamy ponownie na ok. 30 minut. Przy ładowaniu ładowarką nie ma możliwości naładowania opaski do 100%. Problem występuje w wersji globalnej. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
fake4r Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 2.2.12 już do pobrania. Jest też update oprogramowania dla opaski.
Rekomendowane odpowiedzi