Widomsqi Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Acid dałoby radę zrobić screna jak wygląda pogoda w pasku powiadomień?? Wysłane z mojego 2014813 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 16, 2016 Author Share Posted May 16, 2016 Tak jak na oficjalnym filmiku z prezentacji. Na MIUIPolska.pl jest ten filmik. Z MI Note 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsukuyomi Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 Wygląd ustawień zrobili prawie identyczny jak we Flyme OS... Porażka jakaś... Gdzie są te ładne kolorowe ikonki.. Wysłane z Mi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 Zawsze będą stare motywy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 To są alpha testy, nie beta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 (edited) Szczerze powiedziawszy to spodziewałem się większego WoW! Ale nie jest źle. Brakuje spowolnionego tempa w Aparacie. Reszta jako tako na +. Ładnie, system cieszy oko. Kolorowy. Ale w tych ustawieniach mogli by zostawić kolorowe ikony. Ps. W końcu dodali (czy już był?) root do MM. Edited May 18, 2016 by Pietr Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario123m Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 (edited) 1 godzinę temu, Pietr napisał: Szczerze powiedziawszy to spodziewałem się większego WoW! Ale nie jest źle. Brakuje spowolnionego tempa w Aparacie. Reszta jako tako na +. Ładnie, system cieszy oko. Kolorowy. Ale w tych ustawieniach mogli by zostawić kolorowe ikony. Ja też miałem nadzieję na więcej zmian, ale to i tak bardzo dużo, jeśli porównać przejście z v6 na v7. Co mi się nie podoba, to zbyt dużo bieli jak dla mnie. No i aplikacja aparatu zmieniła się trochę na gorsze. Przycisk HDR w prawym górnym rogu to mało ciekawe rozwiązanie, a rozwijanie funkcji przesuwając palcem w prawo było o wiele lepsze niż tak jak jest teraz, czyli włączanie je przyciskiem, który jest w miejscu dawnego HDR. Edited May 18, 2016 by mario123m 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario123m Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 (edited) 5 minut temu, Conor napisał: Pytanie odnośnie MIUI Alfa: Ile ramu wolnego na starcie ? Ja mam 2 GB wolne z 3. Raczej zero zmian względem v7. Edited May 18, 2016 by mario123m Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario123m Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 Przed chwilą, Redmi2 napisał: A czego sie spodziewales? Przeciez to dalej miui i to w wersji alfa. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Niczego się nie spodziewałem. Odpowiadam na pytanie Conora. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 19, 2016 Author Share Posted May 19, 2016 Kolejne nowości: podwójne tapnięcie na ekranie blokady wywołuje widżet Muzyki skróty z ekrany blokady są edytowalne teraz. Znane nam Przesuń do Dialera czy Aparatu można teraz zmienić. Można dać skrót do każdej apki 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted May 19, 2016 Share Posted May 19, 2016 Wreszcie cuuuuustomizacja! Małym krokiem, ale w stronę użytkownika. Odpukać - oby! Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario123m Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 29 minut temu, Redmi2 napisał: Kiedy zaczynają się alfa global test? Ktoś jeszcze czeka na "aproval" ciekawe kiedy zatwierdza lub odrzucą. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Na forum miui.com jest napisane, że alfa global powinna wyjść w okolicach 1 czerwca, a zgłoszenia zatwierdzą pewnie też gdzieś wtedy, skoro zgłaszać się można do końca maja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Kiedy zaczynają się alfa global test? Ktoś jeszcze czeka na "aproval" ciekawe kiedy zatwierdza lub odrzucą. Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Coś Ty taki w gorącej wodzie kąpany. Jak dostaniesz się, to będziesz miał prywatną wiadomość z informacją, gdzie, co i jak wejść. Nie bój o nic, nie przegapisz sprawy Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 (edited) Jak by ktoś chciał nacieszyć oczka to tu macie wincej skrinów http://en.miui.com/thread-281881-1-1.html Ten wąs niejedną... Edited May 20, 2016 by Pietr Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian12332146 Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 "AppInvisible:The installed apps can be hidden from the desktop. " Szok 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Kolejne nowości: podwójne tapnięcie na ekranie blokady wywołuje widżet Muzyki skróty z ekrany blokady są edytowalne teraz. Znane nam Przesuń do Dialera czy Aparatu można teraz zmienić. Można dać skrót do każdej apki To z muzyką to powrót do v5, szkoda że przez dwie generacje miui o tym nie pomyśleli Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Kurde, napaliłem się jak szczerbaty na suchary a tu żadne z tych zmian nie ma dla mnie znaczenia, słabo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 Funkcjonalność jest trochę odświeżona. Ale szału nie ma. Polecam samsungi. Tam naprawdę dostaniesz aktualizację lagwiza. (͡° ͜ʖ ͡°) Link to comment Share on other sites More sharing options...
reqx Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 5 godzin temu, Pietr napisał: Funkcjonalność jest trochę odświeżona. Ale szału nie ma. Polecam samsungi. Tam naprawdę dostaniesz aktualizację lagwiza. (͡° ͜ʖ ͡°) No tylko, że tam dostaniesz jedną, góra dwie aktualizacje. A z MIUI możesz liczyć na o wiele dłuższe wsparcie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 Najlepszy pod tym względem zawsze będzie nexus. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 21, 2016 Author Share Posted May 21, 2016 Kurde, napaliłem się jak szczerbaty na suchary a tu żadne z tych zmian nie ma dla mnie znaczenia, słabo. Na szczęście dla innych ma. Z MI Note 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 @reqx ktoś tu ironii nie widzi. (͡° ͜ʖ ͡°) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 @Acid jak po tym czasie sprawuje się telefon z MIUI 8? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 24, 2016 Author Share Posted May 24, 2016 Normalnie. Leży sobie i wciąż działa. Z MI Note 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Podłączałeś może opaskę lub coś innego po BT na dłuższy czas? Jeśli tak to czy wtedy zużycie prądu zwiększa się i wychodzi na górę listy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 U mnie mocno zabiera od dwóch wydań. Powinno być max 2-4%. Dodatkowo są nowe wakeloki na wykresie, które nie występowały wcześniej. Jak się to pogorszy na V8 to będę kombinował powrót do 5.11.5. O zakupie Mi5 mogą sobie pomarzyć. Szybciej wrócę do Mi2S, chyba że wyprodukują coś sensownego w tym wymiarze i nie będzie miało więcej niż 4 rdzenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian12332146 Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 (edited) Czy mi się wydaje, czy w Miui 8 zostało dodane pobieranie okładek w odtwarzaczu? Ściągnięło mi bezproblemowo większość okładek albumów (oprócz tych ze złymi tagami). Możliwe też, że ja jestem ślepy i na Miui 7 też tak było. To samo z tekstami, można otworzyć okienko z takim karaoke, a tekst pobiera się automatycznie. Edited May 24, 2016 by damian12332146 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Czy mi się wydaje, czy w Miui 8 zostało dodane pobieranie okładek w odtwarzaczu? Ściągnięło mi bezproblemowo większość okładek albumów (oprócz tych ze złymi tagami). Możliwe też, że ja jestem ślepy i na Miui 7 też tak było. To samo z tekstami, można otworzyć okienko z takim karaoke, a tekst pobiera się automatycznie. Bo MIUi Polska ma tą opcję usuniętą. Można tylko własną nakładke lub tekst wgrać. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
woonski Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Fajnie jakby można było zmieniać kolor dymków we Wiadomościach SMS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 24, 2016 Author Share Posted May 24, 2016 Przecież można cały czas, nawet teraz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
taki_jeden Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Po zmianie telefonu dałem szansę aplikacji sms. Miałem nadzieję, że się jakoś przyzwyczaję do niej. Ale długo nie wytrzymałem. Wg mnie najgorsza systemowa apka w miui. Polecam alternatywę np Textra. Super wygląda i ogromne możliwości. A co do tematu. @Acid Jak w praktyce wyglądają prace nad miui8? Codziennie są jakieś zmiany, poprawki i masz do nich dostęp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian12332146 Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 (edited) 1 godzinę temu, taki_jeden napisał: Jak w praktyce wyglądają prace nad miui8? Codziennie są jakieś zmiany, poprawki i masz do nich dostęp? Tak. Są normalne daily, tak samo jak MIUI7. Mają do nich dostęp ci "najlepsi" użytkownicy chińskiego i globalnego forum. Śmieszna sprawa. Mam polski język w miejscach gdzie teoretycznie nie powinno go być. Na przykład w power menu napisy pod przełącznikami, albo data pod zegarkiem na ekranie blokady. To jest jakoś powiązane z motywami? O, jeszcze jedno. @Acid pisał, że nie działa slowmotion. U mnie bez problemu odtwarza w spowolnieniu. Czyżby to naprawili niedawno? Edited May 24, 2016 by damian12332146 Link to comment Share on other sites More sharing options...
orzechszek Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 (edited) A czy teraz jest możliwość wyświetlania tylko określonych grup kontaktów w książce? Edited May 25, 2016 by orzechszek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 26, 2016 Author Share Posted May 26, 2016 Po zmianie telefonu dałem szansę aplikacji sms. Miałem nadzieję, że się jakoś przyzwyczaję do niej. Ale długo nie wytrzymałem. Wg mnie najgorsza systemowa apka w miui. Polecam alternatywę np Textra. Super wygląda i ogromne możliwości. A co do tematu. @Acid Jak w praktyce wyglądają prace nad miui8? Codziennie są jakieś zmiany, poprawki i masz do nich dostęp? Tak. Ale nie testuję romu bo nie korzystam z Mi4. Bardziej pod kątem przygotowania skryptu do kompilacji. No i tłumaczenie. Z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwaruch Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Dnia 11.05.2016 o 11:55, Acid napisał: Co z paskiem powiadomień, czy faktycznie jest jedna strona? Nie. Jest opcja do wyboru aby przełączniki były na pierwszej stronie (jak na oficjalnych zrzutach) lub po staremu na drugiej stronie. Czy jest tak jak po staremu: przełączniki na dole na pierwszej stronie (wraz z powiadomieniami)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts