Jump to content

Przywitaj się!

Meler

Recommended Posts

• 1 month later...

Witam wszystkich. Forum przeglądam już od jakiegoś czasu, a po zakupie telefonu postanowiłem zarejestrować się na forum, by móc również uczestniczyć w jego "życiu". 

Cześć i czołem

Po kilku dniach intensywnego przeliczania zysków i strat zamówiłem wreszcie mojego MiNota wiec wypada dołączyć do społeczności. ;)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

• 2 weeks later...

Witam i ostrzegam.

Dzisiaj powinien do mnie dotrzeć RedMi Note 4G 2/16

Z Miui miałem już doczynienia, ostatnio nawet niedawno bo 5.5.29 na Jiayu G3S, ale z Xiaomi nie miałem jeszcze kontaktu.

Mimo, że przeczytałem prawie całe forum to z powodu sklerozy, żeby nie powiedzieć że być może nawet alzheimera zadam nie jedno głupie pytanie. Poproszę o wyrozumiałość.

Mam nadzieję, że Xiaomi będzie moim drugim hobby zaraz po :

coriandr_kv.jpg

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Cześć misiaczki <3

W dniu dzisiejszym zasiliłem grono posiadaczy (i fanów) marki Xiaomi dzięki otrzymaniu paczki z najnowszym Mi Bandem. Czekam także na realizację zamówienia z Mi4c.

Przesiadam się z Apple - ewenement, bo zazwyczaj ludzie migrują z Windowsa/Androida na Apple, a ja na odwrót - z iOS korzystam od wersji 5-tej i zaobserwowałem, że o ile sam system dorobił się wielu ciekawych funkcji, to generalnie z wersji na wersję staje się coraz mniej elastyczny. Nie wiem czy to dobrze, czy źle - zapewne ma wpływ na stabilność ekosystemu, ale jako zaawansowany użytkownik mam swoje przyzwyczajenia z których rezygnować nie zamierzam.

Pozdrawiam! :)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Witam wszystkich forumowiczów i pozdrawiam, jako świeży użytkownik z nadzieją na daleko idącą pomoc i wyrozumiałość.

Jestem tu nowy za sprawą prezentu z Chin w postaci telefonu Redmi 2 na Androidzie MIUI 7.0 - obecnie nie potrafię podać bardziej szczegółowych danych, bo poprosiłem syna o pomoc (o tym dalej). Po uruchomieniu telefonu w opcjach językowych dla systemu były tylko dwa chińskie i angielski, i mimo wybranego angielskiego ponad połowa aplikacji była "upstrzona robaczkami". Dzięki synowi Android telefonu został "spolszczony" i konfiguracja wygląda tak:

• Model HM 2LTE-CMCC
  • Wersja Android 4.4.4 KTU84P
  • Wersja MIUI  MIUI 7.0 (stabilna) 7.0.12.0(KHJCNCI)
  • Procesor 4x1,2GHz
  • Pamięć RAM 1,00 GB
  • Wersja jądra 3.10.28-g3b3f03a
  • Baza Android KTU84P

Edycja pierwszej wersji postu spowodowała, iż zadane pytania zostały usunięte, gdyż w międzyczasie znalazłem rozwiązania problemów.  

Zatem ograniczam się do przywitania i "pochwalenia" konfiguracją, celowo w cudzysłowie, bo niby jaka w tym moja zasługa :)

Edited by Cocobongo

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...