Vape Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Chłopaki pisałem do ibuygou jaki ma rom ten tel i odpisali że xiaomi eu. Jest dostępny z Chin. W Europie go nie ma. Ten rom ma pl i pakiet Google? Pozbawiony jest Chińskich aplikacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 @idee fixe A spróbuj jeszcze raz zadać pytanie, bo z tego poprzedniego nic nie wynika. I zdecyduj się, czy masz wersję rozwojową (Dev), czy stabilną (Stable)? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
idee fixe Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 Mam rozwojową. Chodzi o to, czy chcąc ewentualnie rozwojową zastąpić stabilna, mogę to zrobić z poziomu telefonu. W aplikacji "aktualizacje" jest opcja ręcznego wyboru romu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 (edited) Pomiędzy Global Stable a Global Dev (lub China Stable oraz China Dev) zdaje się możesz przechodzić ściągając odpowiedni plik i wskazując go w aplikacji Aktualizacje. Nie przejdziesz w ten sposób pomiędzy China a Global (i odwrotnie). Edited August 24, 2016 by musek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
idee fixe Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 Dzięki. W sumie wciąż się zastanawiam czy takie przejście ma sens i da cokolwiek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodishu Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 To chyba jakiś żart z tym najnowszym updatem http://en.miui.com/thread-334239-1-1.html Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodishu Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Macie to na OTA? EDIT: Dobra, doczytałem że nie ma aktualizacji w tym tygodniu bo pracują nad androidem 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodishu Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 Macie OTA? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
danioRM Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 Ja nie mam, więc pewnie w tym tygodniu też nie będzie. Ewentualnie jutro, może jakieś opóźnienie, nie wiem. Pewnie jest jakaś informacja na forum miui.eu Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szunaj4 Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 Dnia Tuesday, August 09, 2016 o 22:58, szunaj4 napisał: Oczywiście ze jest, 6.8.30 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodishu Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 Hm, no jednak nie bardzo Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szunaj4 Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simono_pl Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Ja tam u siebie nie mam ale czekam cierpliwie bo w sumie większych problemów nie ma. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
polomaski Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Panowie czy jeśli mam rom od xiaomi.eu to dostanę globala miui 8 właśnie przez Ota? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simono_pl Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Nie. Ota działa tylko na ROMach oficjalnych. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
polomaski Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 A na aktualny rom 6.8.4 od miuipolska mogę wgrać przez twrp oficjalnego globala stable jesli wyjdzie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka A na aktualny rom 6.8.4 od miuipolska mogę wgrać przez twrp oficjalnego globala stable jesli wyjdzie? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
idee fixe Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Wczoraj zainstalowałem nowego deva. I tak jak do tej pory wszystko było bezproblemowo, tak tym razem cosik się schrzaniło. Zamiast dźwięku w głośniku (jakiegokolwiek - czy to dzwonek, czy muzyka, czy powiadomienie) słychać głośne pierdzenie. Dźwięk na słuchawkach normalny. Zainstalowałem w miejsce tego romu ostatni stable, to z kolei cały czas wyskakuje jakiś błąd z usługami Google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilstw7 Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Ta wersja 6.8.30 krąży po necie, sam ją mam, bo wczoraj miałem trochę czasu to zainstalowałem i jest to pierwszy rom od dawna, na którym w nocy NIE ZESZŁO mi ~20% baterii, było 80% i tak zostało od okolo 1-2 w nocy do 9 rano Dobrze się zapowiada przejście na androida MM i dlatego czekam na tą aktualizację, na innych romach miałem zwykle około 4h+ sot w ciągu 2 dni, ale wiadomo, że zależy co kto robi, a ekran nie jest do końca jakimś wyznacznikiem, wyraźnie coś mi drenowało baterię podczas uśpienia, tutaj włączyłem jeszcze tryb oszczędzania więc może to coś też pomogło, zobaczymy jak będzie bateria spadać, bo doładowuję do 100% teraz i będę obserwował. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szunaj4 Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 1 godzinę temu, Redmi2 napisał: No i widzisz? Po co wprowadzasz zament? Ty masz dzienne(nightly) bo jestes w beta teamie! Inni nie maja a jak juz to tyogodniowe(weekly) Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Rzeczywiście, dopiero zwróciłem uwagę na fakt, że zamiast tygodniowej mam dzienną aktualizację, aczkolwiek nie zapisywałem się do żadnych beta testów! Otrzymałem tą aktualizację przez OTA i przyjąłem, że każdy to dostał, więc nie rozumiem twojego oburzenia... A jeśli miałbym już coś wprowadzać to bardziej zamęt niż "zament" Link to comment Share on other sites More sharing options...
HemuS666 Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 10 godzin temu, Redmi2 napisał: Pewnie ze nie ma. Chyba ze udosteonisz innym swojw konto xiaomi i jestes w beta teamie. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk a jak to zrobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodishu Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Pewnie ze nie ma. Chyba ze udosteonisz innym swojw konto xiaomi i jestes w beta teamie. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Słaba zarzutka Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrx Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Dnia 3.09.2016 o 08:31, polomaski napisał: A na aktualny rom 6.8.4 od miuipolska mogę wgrać przez twrp oficjalnego globala stable jesli wyjdzie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Nie da się. Jak chcesz mieć teraz global dev musisz go wgrać przez MiFlash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 (edited) Dziś China Dev na Androidzie 6.0.1. został wydany mimo że rano był zawieszony, na forum twierdzą, że dziś wyjdzie także aktualizacja Global Dev oczywiście też z Androidem 6.0.1 więc czekamy. Na en.miui jest już oficjalne potwierdzenie, że Global Dev z Androidem 6.0.1 na XRN3Pro zostanie dziś wydany. Aktualizacja jest już w Updaterze! Edited September 9, 2016 by Mark1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danioRM Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Rzeczywiście Aktualizujcie Zobaczymy co się zmieniło, oby naprawili problemy z deep sleep i wakelockami Edit: Warto robić przed aktualizacją full wipe czy nie ma takiej potrzeby? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 (edited) Warto zrobić kopię, w końcu wersja Androida się zmienia. Ja na 6.8.18 nie miałem wcale problemów z Deep Sleep, choć bateria średnio trzymała (na MIUI 7 było lepiej). Zmienia się wersja Androida i jest to pierwsza oficjalna beta więc problemów może być mnóstwo. Ja tam wszystkie w tej wersji wybaczę, chyba, że bateria będzie rozładowywać się w kilka godzin to takiego nie ale pozostałe przeżyję, z każdą aktualizacją co tydzień będzie przecież coraz lepiej. Poza tym używamy bety systemu a więc z błędami/niedogodnościami trzeba się pogodzić. Pamiętam ile miałem problemów z MIUI 8 po pierwszej aktualizacji (głównie Deep Sleep) ale teraz było już całkiem fajnie. Edited September 9, 2016 by Mark1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicksaw Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 (edited) Z tym średnim trzymaniem to w sumie prawda: od północy do 4:30 rano 2% zeszło (czasami 1, nie wiem od czego to zależy). Pół godziny pochodziły pokemony + gps, później do 9:30 ściągałem i grałem w jakieś apki - nic co powinno strasznie obciążać. Telefon się nagrzał, bateria spadła do 51% w 4 godziny. Nie jest to super wynik, ale jest to całkiem akceptowalne. 50% wisi mi już dobre 2 godziny i dalej nie opadło (gdy telefon leży i nic nie robi się na nim) Edited September 9, 2016 by Kicksaw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaidden Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 No i jest Android nowy:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blest Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Zdaj relacje jak to działa . Redmi Note 3 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaidden Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Póki co nie widzę istotnych różnic. Jedyne co przestawiło się coś jeśli chodzi o odblokowanie przez czujnik, bo zamiast odblokować od razu ekran pokazywał się ekran blokady i trzeba bylo przesunąć żeby odblokować. Ale chwila zabawy w ustawieniach i znowu działa jak należy. Jak coś więcej zauważa to się podzielę Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Nie wiem czy to efekt placebo ale jakby się trochę szybciej wszystko "zbierało". Link to comment Share on other sites More sharing options...
danioRM Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Mógłbyś sprawdzić czy zrobienie kopii usuwa dane aplikacji? Jest jakaś różnica czy teraz zrobię full wipe czy po wgraniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaidden Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 (edited) @Redmi2 Ale zauważ że to była odpowiedź na pytanie post wyżej. Wiem ze MIUI jest samo w sobie tak rozbudowane, ze jeśli chodzi o funkcjonalność różnic widać nie będzie. Edit/ zauważyłem, ze czytnik linii działa szybciej. I raczej nie jest to efekt placebo. Naprawdę tak szybko nie działał wcześniej:-) Edited September 9, 2016 by Gaidden Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blest Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Zobacz czy możesz wyłączyć/usunąć aplikację typu zdjęcia Google itp. Redmi Note 3 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaidden Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 (edited) 17 minut temu, Redmi2 napisał: 10 minut temu, Blest napisał: Zobacz czy możesz wyłączyć/usunąć aplikację typu zdjęcia Google itp. Redmi Note 3 pro Tak to wyglada. Mogę ją zatrzymać i odinstalować aktualizacje. Edited September 9, 2016 by Gaidden Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blest Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Czyli poprawili to co jest teraz na 5.1.1 no cóż trzeba czekać na stabilna. Redmi Note 3 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts