krzysiek1800 Posted July 13, 2018 Share Posted July 13, 2018 Dzięki wielkie, biorę się za dev'a w takim razie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krupaa Posted July 14, 2018 Share Posted July 14, 2018 Cześć, posiadam redmi 3, android: 5.1.1 LMY47V oraz wersje MIUI: MIUI 8.3 by xiaomi.eu 7.5.18 (rozwojowa). Chciałbym zaaktualizować system do xiaomi.eu_multi_HM3_8.4.26_v9-5.1. Czy trzeba używać do tego komputera? Czy wystarczy TWRP, wskazać plik .zip i poczekać, aż zostanie przeprowadzona aktualizacja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 14, 2018 Share Posted July 14, 2018 Nie trzeba używać, wystarczy TWRP. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarekSha Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 (edited) Moi drodzy, proszę, nie bijcie, tylko przypomnijcie: jak wgrywać starszą wersję MIUI Polska w miejsce najnowszej (8.4.26), która zżera baterię szybciej niż kornik drzewo? Niestety nie pamiętam jaką miałem poprzednio, a wolałbym nie stracić swoich danych. Czy spokojnie mogę wgrać dowolną wersję? Acha, bootloadera mam odblokowanego. Edited July 16, 2018 by MarekSha Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 47 minut temu, MarekSha napisał: Czy spokojnie mogę wgrać dowolną wersję? Nowszą tak, starszą z reguły z full wipe. Dane musisz skopiować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarekSha Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 To niestety czeka mnie full wipe.... tylko nie bardzo wiem jak to zrobić przy instalacji starszej wersji. Powiedzmy, że mam wgrany do pamięci głównej plik zip z softem, wchodzę w TWRP i co teraz? Dać install czy najpierw wejść w zakładkę wipe? Nie pamiętam, żeby po wybraniu Install pytał mnie kiedyś o to czy chcę zrobić Wipe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 1 godzinę temu, MarekSha napisał: Nie pamiętam, żeby po wybraniu Install pytał mnie kiedyś o to czy chcę zrobić Wipe... Bo nie pyta. Zazwyczaj instaluje się nowsze wersje, a te nie wymagają wipe. Chyba wszystko jedno kiedy zrobisz wipe, przed, czy po instalacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulec Posted July 17, 2018 Share Posted July 17, 2018 Panowie, potrzebna pomoc dla lamusa. Mam jakąś zabytkową wersję MIUI na Xiaomi Redmi 3 Pro, jedyne co pamiętam to że bootloader został odblokowany. Co jest obecnie najlepsze do wgrania i w jaki sposób to zrobić? Jakaś instrukcja krok po kroku, dla osoby która robiła coś podobnego ostatnio 2 lata temu :(. Chciałbym żeby dało się później robić aktualizacje z poziomu telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 17, 2018 Share Posted July 17, 2018 Chciałbym żeby dało się później robić aktualizacje z poziomu telefonuPobierz najnowszą dostępną i zainstaluj z TWRP. I to by było na tyle w temacie aktualizacji tego telefonu. Więcej raczej nie będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulec Posted July 18, 2018 Share Posted July 18, 2018 (edited) Czy najnowsza dostępna wersja dla Redmi 3 Pro to MIUI: 8.4.26? Mam problem bo teraz w adb pokazuje mi status jakby bootloader nie był jednak odblokowany a na pewno robiłem to 2 lata temu ;/. Jak to teraz ogarnąć? C:\adb_fastboot>fastboot oem device-info ... (bootloader) Device tampered: false (bootloader) Device unlocked: false (bootloader) Charger screen enabled: false (bootloader) Display panel: OKAY [ -0.000s] finished. total time: 0.016s Czy żeby ponownie odblokować bootloader muszę wrócić do oryginalnego chińskiego romu? Edited July 18, 2018 by mulec Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarekSha Posted July 24, 2018 Share Posted July 24, 2018 Czy da sie jakoś sprawdzić (np. w jakimś logu) historię instalacji wersji xiaomi.eu? Nie pamiętam jaki soft miałem wgrywany wcześniej, a może udałoby mi się uniknąć robienia full wipe instalując poprzednią wersję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SETH Posted July 24, 2018 Share Posted July 24, 2018 Nie ma tutaj romu dla redmi 3 http://en.miui.com/a-234.html może ktoś podać link? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 Tu zobacz http://en.miui.com/thread-2318322-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
kackop Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 Cześć, Szukam do pobrania dobrej wersji Miui do usunięcia bootloadera w telefonie remi 3. Niestety te które znalazłem i próbowałem załadować za pomocą programu MiFlash pokazują błędy i nie chcą nawet zacząć się instalować. Czy macie może linka do jakiejś dobrej wersji MIUI do Miflash? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 Jakie błędy Ci się pokazują? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kackop Posted July 25, 2018 Share Posted July 25, 2018 (edited) Były z jakimiś pakietami, ale udało mi się na tym z linka od f4kera, tak że na razie poszło teraz będę próbował odblokować bootloader. Edit: Niestety ten rom się wgrał, ale system ma bootloop. Nie idzie nic z tym zrobić, macie jakiś inny link? Edit 2: Jednak udało się i przeszło, prawię godzinę system wstawał. Ale to pewnie wina tego procesora. Przepraszam za bałagan który narobiłem Edited July 25, 2018 by kackop Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca86 Posted July 29, 2018 Share Posted July 29, 2018 Chciałbym przejsc z xiaomi.eu na globala, mam zainstalowane twrp a w poradniku jest zeby lepiej nie bylo. Usunąć je? Jak tak to jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 29, 2018 Share Posted July 29, 2018 Chciałbym przejsc z xiaomi.eu na globalaMiFlash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca86 Posted July 29, 2018 Share Posted July 29, 2018 A cos więcej jakis poradnik? To co na 1 stronie? Miflashem jakas usunac twrp czy jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 29, 2018 Share Posted July 29, 2018 Tak, to co na pierwszej stronie. TWRP zostanie usunięte przy instalacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca86 Posted July 29, 2018 Share Posted July 29, 2018 (edited) a jak znalezc oficjalny global do redmi 3 bo z tamtego linku juz nie widze tego modelu tel widze ze tu jest: http://en.miui.com/thread-2318322-1-1.html a ktory sciagnac? recovery ? fastboot? Edited July 29, 2018 by Baca86 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 29, 2018 Share Posted July 29, 2018 MiFlash, więc fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mondeoklub Posted August 2, 2018 Share Posted August 2, 2018 (edited) 3S właśnie dostał MIUI 10 Edited August 2, 2018 by mondeoklub Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtbchn Posted August 8, 2018 Share Posted August 8, 2018 (edited) Czy do Redmi Note 3 mogę zastosować soft z powyższego linku? Mam wersję xiaomi.eu i oczywiście zablokowaną możliwość aktualizacji. Proszę o odpowiedź i ewentualne wskazanie miejsca, gdzie mogę znaleźć ROM typu Global. Ok, znalazłem ROM do Redmi Note 3 - http://en.miui.com/download-301.html#438 Którą wersję powinienem pobrać? Stable ROM i Qualcomm Global? Dodam, że mój Redmi Note 3 to wersja z procesorem MediaTek. Z góry dzięki za odpowiedź i proszę o informację, czy pobierając tę wersję, mogę nadal korzystać z instrukcji flashowania zawartej w tym temacie. Edited August 8, 2018 by mtbchn Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted August 9, 2018 Share Posted August 9, 2018 Czy do Redmi Note 3 mogę zastosować soft z powyższego linku? Mam wersję xiaomi.eu i oczywiście zablokowaną możliwość aktualizacji. Którą wersję powinienem pobrać? Stable ROM i Qualcomm Global? Dodam, że mój Redmi Note 3 to wersja z procesorem MediaTek.Chyba w styczniu skończyły Ci się aktualizacje. Na więcej nie licz. I więcej nie kupuj MT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtbchn Posted August 9, 2018 Share Posted August 9, 2018 (edited) Proszę o podpowiedź, który z poniższych ROMów (są cztery), ze strony: http://en.miui.com/a-234.html powinienem zainstalować? Załączam również zrzuty z aplikacji AIDA. Edited August 9, 2018 by mtbchn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 9, 2018 Share Posted August 9, 2018 (edited) Odpowiedź brzmi: żaden. Twój telefon to wersja MTK, żadna z tych wersji nie będzie do Twojego telefonu pasować. Dla MTK jest tylko China. Jeśli chcesz uzywać telefonu z językiem polskim, musisz używać eu, aktualizacje skończyły się w styczniu. Ściągasz po prostu ostatnią wersję jaka jest i instalujesz.. Edited August 9, 2018 by Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtbchn Posted August 9, 2018 Share Posted August 9, 2018 41 minut temu, Orjon napisał: Odpowiedź brzmi: żaden. Twój telefon to wersja MTK, żadna z tych wersji nie będzie do Twojego telefonu pasować. Dla MTK jest tylko China. Jeśli chcesz uzywać telefonu z językiem polskim, musisz używać eu, aktualizacje skończyły się w styczniu. Ściągasz po prostu ostatnią wersję jaka jest i instalujesz.. W takim razie skąd pobiorę ostatnią wersję eu na Redmi Note 3, skoro żadna z powyższego linka nie jest odpowiednia? Gdzie mam szukać tego ROMu? Wersja którą obecnie posiadam: MIUI 7 by xiaomi.eu 6.1.21 (rozwojowa) - nigdy nie pozwalała się zaktualizować z poziomu telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 9, 2018 Share Posted August 9, 2018 https://miuipolska.pl/download/ Redmi Note 3 MTK na dole. Jeśli masz zablokowany bootloader, to go odblokuj przez MiUnlock przed instalacją. TWRP, jeśli nie jest wgrane, też wgraj. Potem przez nie tą wersję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtbchn Posted August 9, 2018 Share Posted August 9, 2018 Dziękuję za odpowiedź. Pobieram xiaomi.eu_multi_HMNote3_8.1.18_v9-5.0.zip dla Redmi Note 3 MTK. Gdy pobiorę powyższy ROM, mam go wgrać z poziomu MiFlash? Czy w inny sposób? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 9, 2018 Share Posted August 9, 2018 8 minut temu, mtbchn napisał: Gdy pobiorę powyższy ROM, mam go wgrać z poziomu MiFlash? Czy w inny sposób? Z poziomu twrp (to rom recovery, dla MiFlasha rom fastboot). Tylko trzeba by sprawdzić, czy nowsze twrp nie jest do tego potrzebne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtbchn Posted August 9, 2018 Share Posted August 9, 2018 (edited) Panowie, dziękuję za podpowiedzi. Podsumowując. Jestem na etapie odblokowywania bootloadera (69h) Gdy już odblokuję, za pomocą ADB wgrywam najwnoszą wersję TWRP (pobrałem obraz do mojego modelu Redmi Note 3 MTK poprzez aplikację Official TWRP APP) Następnie poprzez Recovery wgrywam pobrany ROM (xiaomi.eu_multi_HMNote3_8.1.18_v9-5.0) Dodam tylko, że będę przechodził na powyższy ROM z obecnego, czyli z: MIUI 7 by xiaomi.eu 6.1.21 (rozwojowa) - nigdy się nie aktuailizowała Mam jeszcze jedno pytanie. Do jakiego katalogu powinienem wrzucić powyższy ROM, żeby później nie mieć problemów z jego odnalezieniem w TWRP? Nie dysponuję kartą SD, ani przewodem OTG. Z góry dzięki za odpowiedź i ewentualne sugestie do powyższego rozumowania. Edited August 9, 2018 by mtbchn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koli96 Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Witam. Mam pyatanie. Czy mając na Redmi 3 syfmiui (by manhit) mogę bez odblokowywania bootloadera wgrać najnowszą wersję global stable (http://en.miui.com/thread-3406022-1-1.html)? Pytam, ponieważ w temacie z tym ROM'em jest napisane: Quote 4. If your device is locked, please unlock it before fastboot flashing. Z góry dziękuję za odpowiedź :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 (edited) @mtbchn, wszystko jedno. @Koli96, odblokuj, jeśli to możliwe. jeśli odblokowanie jest niemożliwe, to wgraj przez edl... wgrać możesz Edited August 10, 2018 by Orjon 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koli96 Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 (edited) @Orjon z tego romu się chyba nie da odblokować (pojawia się po prostu Couldn't unlock). @EDIT Jest gdzieś instrukcja co do EDL? Edited August 10, 2018 by Koli96 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts