michaelwaut Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Dnia 23.03.2016 o 17:27, jarekm95 napisał: IV INSTALACJA ROMU PRZEZ TWRP 0.Pobieramy rom w formacie zip: Ukryj treść a)Redmi 3 i Redmi 3 PRO Redmi 3S/3X (oficjalny rom, stable lub developer) b )link (pobieramy rom dla naszego telefonu - jest to rom xiaomi.eu dev z j.polskim) zalecany każdemu polakowi c)link (szukamy romu z "ido/HM3" lub "land/HM3SHM3X" w nazwie - jest to rom xiaomi.eu stable z j.polskim) zalecany każdemu polakowi 1.Uruchamiamy TWRP (uruchamiamy przez vol+, vol- i power; lub alternatywnie z menu serwisowego vol+ i power i opcja recovery) 2.Podłączamy telefon i kopiujemy plik .zip 3.Odłączamy telefon Nie można wgrać romu wcześniej? Przed instalacją twrp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 3 minuty temu, michaelwaut napisał: Nie można wgrać romu wcześniej? Przed instalacją twrp? Plik zip romu możesz wgrać wcześniej, nie ma znaczenia kiedy go wgrasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaelwaut Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 (edited) Nie wiedziałem jak wgrać plik po instalacji twrp. Nie pokazało mi urządzenia w systemie. Wyciągnąłem kartę z telefonu i wrzuciłem przez czytnik sd. No nic. Instaluje się. PS. długo się włącza po flashu? PS2. dobra włączył się. Odmeldowuję się. Zadanie wykonane. Edited November 25, 2016 by michaelwaut Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 Witam.Mam problem z wgraniem domu na Redmi 3. Robiłem wszystko zgodnie z instrukcją i już podczas wgrywania pasek postępu zatrzymuje się przed końcem i nic dalej się nie dzieje. Trwa, to już dwie godziny i nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaaLFC Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Wyskakuje mi taki błąd gdy chce flashować telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Przed chwilą, KubaaLFC napisał: Wyskakuje mi taki błąd gdy chce flashować telefon. Kolego AAA JAKUB FAJNY masz spacje w ścieżce do romu i nie czytałeś poradników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaaLFC Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Wrzuciłem te pliki na dysk D i dalej to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 To jeszcze się pochwał jaki masz telefon, bo próbujesz wgrywać rom global dev dla Redmi 3S. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 @Redmi2 Ten błąd jest ciekawy... i całkiem możliwe, że kolega ma inny telefon niż rom, który wgrywał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 10 minut temu, Redmi2 napisał: ... przez zla lokalizacje, brak plikow w folderze lub nie wypakowany rom lub brak wyboru pliku bat. I każda z tych opcji które zacytowałem wyżej wywali błąd po max 3 sek... a tu czas jest znacznie dłuższy Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 9 minut temu, Redmi2 napisał: Czas leci i mimo zakonczenia np.pozytywnie miflasha zobacz sobie, dopoki nie zamkniesz miflasha czas dalej leci poprostu autor tyle czekal ze moze cos pojdzie dalej. To może teraz Ty sprawdzisz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 To może teraz Ty sprawdzisz ?Nie rozpakowałeś poprawnie Romu (brakuje jakiś plików) lub wskazałeś nie pełną ścieżkę ====Wysłane z Redmi 3 by TapaTalkI zaznacz Flash all====Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 2 minuty temu, grzegorz.lki napisał: Nie rozpakowałeś poprawnie Romu (brakuje jakiś plików) lub wskazałeś nie pełną ścieżkę Dziękuję ale ja ten błąd zrobiłem celowo dla @Redmi2 przeczytaj czasami trochę więcej niż ostatni post Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Wątek czytam od samego początku i nie zawsze się udzielam jak nie jestem pewien odpowiedzi. Nie zauważyłem po prostu tych 0s, tylko patrzyłem na błąd ====Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaaLFC Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 witam, to znowu ja. Zrobiłem wszystko tak jak w poradniku, błąd dalej taki sam. Nie wiem co jeszcze mam zrobić. Dodatkowo powiem, że mam telefon Redmi 3 Pro i wersja sie zgadza, także nie wiem. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaaLFC Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Niestety nie działa, spróbuje na innym PC jeszcze Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 42 minuty temu, KubaaLFC napisał: Zrobiłem wszystko tak jak w poradniku, błąd dalej taki sam. Nie wiem co jeszcze mam zrobić. Dodatkowo powiem, że mam telefon Redmi 3 Pro i wersja sie zgadza, także nie wiem Błąd masz ten sam, to prawda. Tylko że wczoraj do telefonu wgrywałeś soft od Redmi 3S (land) a dzisiaj wgrywasz już prawidłowy od Redmi 3 Pro (ido). Jeżeli nie masz odblokowanego bootloadera lub możliwości jego odblokowania to masz gustowny przycisk do papieru. Biorąc pod uwagę co zrobiłeś to stwierdzenie, że robisz "tak jak w poradniku" jest dosyć dziwne. Moja rada: szukaj w internecie kogoś kto odratował telefon po takiej akcji lub spytaj serwis czy są w stanie powalczyć z telefonem na który wgrywałeś rom od innego telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaaLFC Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 ^Nie zrobiłem tego wczoraj, nie udało się. Wszystko z telefonem jest w porządku. Nic się na niego nie wgrało. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaaLFC Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Taki o to błąd. Co teraz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawilnyk Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Xiaomi.eu lepiej wgrywać dev czy stable? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 10 minut temu, prawilnyk napisał: Xiaomi.eu lepiej wgrywać dev czy stable? 90% z tych bardziej doświadczonych odpowie ci że dev, ja też. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gore2kill4 Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Taki o to błąd. Co teraz?Masz Windows 64 bit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisniapl Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Dnia 30.11.2016 o 23:03, Redmi2 napisał: A co to za roznica? Sent from my MI 4LTE using Tapatalk W każdym poradniku pisze, że takie operacje to tylko na 64bit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dar12ek Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Czy jest możliwości zmiany daty w TWRP bo cały czas pokazuje mi 1970 r Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 15 minut temu, ePiotr napisał: gdzie znajdę info. odnośnie tego kabelka bo już szału dostaję z nowym 3S Tu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kargulzgor Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 (edited) Witam, kupiłem ostatnio dziewczynie Redmi 3S 3GB. Mógłby ktoś mi powiedzieć jaki rom jest wgrany do tego tel ? ( Zamieszcze screena ). Mi to wygląda jak jakis normalny stable. Tłumaczenie też jest wszystko po polsku, nic po ang. Jednak nie moge ani odblokować bootloadera (błąd 50%) ani wgrac romu miuipolska przez miflash. Czy wymaga on wgrania romu Global np. dev ? Tak jak w 1 punkcie poradnika ? I mam lecieć dalej z poradnikiem ? Dodam jeszcze z moim Mi5 poszło gładko - odblokowalem bootloader, wgrałem przez miflash miuipolska, potem tylko aktualizacje. A tutaj lipa. Pomocy dziewczyna mnie zabije jak jej tego nie zrobię Edited December 5, 2016 by kargulzgor Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 7 minut temu, kargulzgor napisał: wgrałem przez miflash miuipolska, potem tylko aktualizacje. Niestety nie ma romu (fastboot) miuipolska dla 3s który mógłbyś wgrać MiFlashem, wszystkie są recovery wgrywane przez twrp. Musisz najpierw odblokować bl i wgrać twrp. Jak masz tam oficjalny rom to powinno się na nim udać (niektórym się udaje na stable), na global dev uda się na pewno bo sam na takim odblokowałem. Co do 50% przy MiUnlocku to najczęściej błąd działania, czy instalacji sterowników, bo taki błąd się pojawia nawet jak nie masz podłączonego telefonu. Poradnik lokalny i nowy ogólny napisany przez Redmi2 powinien pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad_129 Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 1 godzinę temu, kargulzgor napisał: Czy wymaga on wgrania romu Global np. dev ? Ja też mialem problem z odblokowaniem bootloadera,( błąd 50%) próbowałem rożnych metod i pomogło mi wgranie Global dev, tak jak pisze FromWP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kargulzgor Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 (edited) Rozumiem, że global deva nie mozna wgrac po prostu uzywajac trybu fastboot ? Staram sie przejsc w ten tryb download, ale kiedy klikam vol+ i power pojawia mi sie pare opcji, kilkam ta download i tel sie normalnie resetuje nie ma zadnego czarnego ekranu. Natomiast korzystajac ze skrytpu zgodnie z nim w trybie fastboot klikamy vol- i vol+, klikam i przytrzymuje dlugo i nic sie nie dzieje. Jakies propozycje ? Dodam ze probowalem wgrac globala normalnie w fastboocie ale wyskakuje blad ( w folderze nie ma spacji ). EDIT : Jeszcze dodaje screena z bledem w trybie fastboot Edited December 5, 2016 by kargulzgor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motaro Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 Panowie z góry prosze o wyrozumialosc bo jestem zielony... Uruchamiam w trybie download i sterowniki na windows sie nie chca zainstalowac w nastepstwie czego miflash telefonu nie znajduje. Kiedy jednak anuluje instalacje sterownikow i robie refresh to telefon jest wyswietlony w miflash. Czy moge tak instalowac bez zainstalowanych sterownikow? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kargulzgor Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 22 minuty temu, Redmi2 napisał: Sprawdz w moim poradniku jak napisalem wczesniej i zobacz gdzie robisz blad. Uruchamiamy tryb testowy. Uruchamiamy MiPhone. Podłączamy telefon do PC za pomocą kabla USB. Klikamy na telefonie w przycisk „download”, a w aplikacji przycisk „Refresh”. Po tym zabiegu telefon zostanie wykryty jako COM J Robilem krok po kroku to co napisales, ale kiedy naciskam download telefon i tak sie restartuje, wiec jak ma go Miflash znalezc ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiBo Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 Witam .Kupiłem córce Redmi 3S, mam pytanie czy na najnowszym Global Dev da się odblokować Bootloadera? Ja mam Note 3 Pro i żeby można było go odblokować musiałem najpierw wgrać starszy soft, a dopiero po odblokowaniu aktualny. Czy w Redmi 3S jest podobnie? Jeśli tak to na jakim go odblokuję? Czy bez Roota da się zainstalować jakieś inne czcionki i paczki emotikonów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 15 minut temu, DiBo napisał: czy na najnowszym Global Dev da się odblokować Bootloadera? Czy bez Roota da się zainstalować jakieś inne czcionki i paczki emotikonów? Da się na global dev odblokowałem. Czcionki systemowe, to nie wiem. W systemie jest klawiatura googla i swiftkey to i emotki do nich chyba można. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motaro Posted December 6, 2016 Share Posted December 6, 2016 Panowie ostatni pytanie przed wgrywaniem. Mam redmi 3 pro 3/32 i zablokowany bootloader, chce zainstalować "ido_xhdpi_global_images_6.11.24_20161124.0000.00_5.1_global". Jeśli wszystko dobrze zrozumialem to zrobie to przez miflash w trybie download tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 6, 2016 Share Posted December 6, 2016 Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts