Dyskusja ogólna
32 topics in this forum
-
- 9 followers
- 377 replies
- 55.6k views
Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
Last reply by Ciutniak, -
-
- 1 follower
- 20 replies
- 2.6k views
Mam już odblokowany bootloader w RN9P (Joyeuse). Jest na nim zainstalowany MIUI 14.0.4.0 stockowy w wersji EAA z Androidem 12. Chciałbym zainstalować recovery (TWRP lub Orange Fox) aby móc przetestować custom ROM. Pod linkiem podanym na Forum widzę 4 różne pliki: https://sourceforge.net/projects/recovery-for-xiaomi-devices/files/ Dodatkowo u góry jest przycisk do pobrania najnowszego nieoficjalnego Orange Fox (bomb), którego nie polecam, bo nie da się wyjść potem z fastboot. Którą wersję zainstalować? Zrobić to poprzez wiersz poleceń z poziomu ADB?
Last reply by stratus84, -
Aktualizacja bezpieczeństwa Google
by Guest- 0 replies
- 895 views
Dziś 2 października wpadła aktualizacja bezpieczeństwa Google z 1 sierpnia. Trochę późno, ale cieszę się, że jeszcze przyszła.
-
- 1 reply
- 1.1k views
[MIUI Updates Tracker] Redmi Note 9 Pro (joyeuse) | XDA Forums (xda-developers.com)
-
- 4 replies
- 296 views
Witam wszystkich otóż prawdopodobnie odkąd zrobiłem aktualizacje miui z 12.5 na 13 wzwyż mam problem z powiadomieniami przychodzą z mega opóźnień lub wcale po odpaleniu Messengera czy innej aplikacji przychodzi wielka fala powiadomień, spotkał się ktoś z takim problemem? próbowałem już z oszczędzaniem baterii itp ale nie pomaga, myślę nad cofnięciem aktualizacji ale czekam na waszą opinie.
-
- 0 replies
- 455 views
Xiaomi zmieniło zdanie na temat zakończenia cyklu życia Redmi Note 9 Pro i będzie nadal wydawać aktualizacje dla smartfona z 2020 roku (gagadget.com)
-
Która wersja Gcam dla RN9P?
by Guest- 1 follower
- 6 replies
- 1.2k views
Z uwagi na to, że stockowa aplikacja aparatu jest jaka jest postanowiłem zainstalować Gcam w wersji MGC_8.9.097_A11_V2_ENG. Trochę mnie zdziwiło, że nie ma do niej żadnego pliku z configiem.xml. Używacie Gcam? Robił ktoś może jakieś porównanie wersji.
Last reply by MariiFit, -
- 5 replies
- 992 views
Posiadam telefon z wersja MIUN 12.03 Global Stable jak zaktualizować go do najnowszej wersji? Przestawienie regionu na Szwajcarię nic nie daje.... Proszę o pomoc.
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 12 replies
- 5.1k views
REDMI NOTE 9 PRO - ZMIANA ROMU Właśnie wszedłem w posiadanie Redmi Note 9 Pro w którym postanowiłem wymienić ROM z wersji global na ROM - Global Tajwan. Moje spostrzeżenia: 1. Podczas flashowania ROMu z laptopa z wykorzystaniem programu MiFlash i podłaczeniu przez usb telefonu do laptopa w stanie fastboot - w programie MiFlash była caly czas informacja że jest flashing, ten poziomy pasek w programie Mi Flash był do końca prawie wypełniony na zielono ale nadal była infmoracja ze jest flashing, po czym telefon sie zrestartował i wszedł w stan konfiguracji urządzenia i był gotowy do użycia, a w programie MiFlash była nadal infomracja że jest "flshing". Trochę dziwne, …
Last reply by winniethepooh, -
- 6 replies
- 4.3k views
Witam. Pytanie mam odnośnie aplikacji aparat, czy u was użytkowników note 9 pro także jak ustawi się tryb HDR na stałe lub na auto to po wyjściu z apki się wyłącza ? Tryb AI czy też dynamiczne zdjęcia tak nie mają , albo włączony albo nie i ta opcja się zapisuje ale HDR już nie , dodam że mam włączone zapamiętywanie ostatnich ustawień. Wiem że jakość zdjęć zostawia czasem wiele do życzenia , ale z włączonym hdrem są ładniejsze foty niż bez , a czasem chcąc zrobić zdjęcie nie zdążę go włączyć.
- 2 followers
- 28 replies
- 9.1k views
Cześć, mam pytanie takie jak w temacie. Chciałbym zainstalować Arrow OS, a na ten telefon jest on dostępny (chyba nazwa kodowa wszystkich Note 9 to miatoll. Ma ktoś jakiś poradnik tekstowy czy coś w tym stylu? Bo cały proces wydaje mi się skomplikowany a TWRP na ten telefon nie ma. Chciałbym zmienić bo MIUI gdy telefon ma 6GB RAM nie potrafi uciągnąć 3 aplikacji.
Last reply by stratus84, -
- 6 followers
- 144 replies
- 51.7k views
Redmi Note 9 Pro - EEA Stable ROM MIUI V11.0.1.0.QJZEUXM Recovery ROM https://bigota.d.miui.com/V11.0.1.0.QJZEUXM/miui_JOYEUSEEEAGlobal_V11.0.1.0.QJZEUXM_24b02a1338_10.0.zip Fastboot https://bigota.d.miui.com/V11.0.1.0.QJZEUXM/joyeuse_eea_global_images_V11.0.1.0.QJZEUXM_20200422.0000.00_10.0_eea_220e10c779.tgz
Last reply by cyberjarek, -
- 0 replies
- 474 views
Witam, Jestem szczęśliwym posiadaczem Redmi Note 9 pro w wersji 6/64. Otóż zaczęło mi brakować pamięci na aplikację. Czy jest możliwość użycia Adoptable Storage na MIUI 12.5? Albo jakikolwiek sposób na instalację apek na karcie pamięci? Z góry dziękuję za pomoc.
Last reply by Hitori, -
- 0 replies
- 313 views
Czy w waszych RN 9 pro też jest problem z odbieraniem i wysyłaniem MMSów w Orange??? ustawienia wklepane prawidłowo ale dalej problem
Last reply by GotkaE, -
- 1 reply
- 608 views
Brjeiwkwnw e
- 8 replies
- 1.6k views
Witam . Mam androida 11 w moim Redmi Note 9S , wszystko aktualizowane na bieżąco przez OTA. Martwi mnie tylko brak aktualizacji bezpieczeństwa , obecnie mam 07/2021. Mam też telefon Redmi Note 9 Pro w nim aktualizacje z 12/2021. Czy macie podobnie jak ja ? Z góry dziękuję. Pozdrawiam
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 8 replies
- 836 views
Jak w tytule. Proszę o komendę do instalowania aplikacji systemowych nieoficjalnych. Dziękuję Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
- 3 replies
- 1.4k views
Witam Chciałem zapytać o ostatnią aktualizacje miui jaką dostałem, mój telefon to remi note 9 pro 6ram/128gb wersja miui 12.5.6.0(RJZEUXM) której tyczy się pytanie .... dlaczego ? Dlaczego wypuścili coś takiego? Dlaczego dostałem okrojoną wersje ? tu nic nie ma z aktualizacji 12.5. czy przyjdzie jakaś inna wersja ? czy coś da się z tym zrobić ? Proszę o info , nigdzie o tym bublu nie pisze.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 2 replies
- 824 views
Witam szanowne grono, Od niedawna jestem posiadaczem Redmi Note 9 Pro. W pracy obligatoryjnie muszę korzystać z komunikatora Slack. Niestety, na tej maszynie Slack ma pewną dziwną przypadłość. Mianowicie kiedy Slack odbierze powiadomienie, wyświetli je prawidłowo, zasygnalizuje to wibracjami jednak nigdy nie wyda z siebie jakiegokolwiek dźwięku. W celach testowych Slack dostał na tym sprzęcie wszystkie uprawnienia jakie tylko można mu było dać ale niestety cały czas jest cicho. Dodam jeszcze ze na moim poprzednim telefonie jakim był Redmi Note 4 slack chodzi do dziś bez zarzutu i sypie dźwiękami jak tylko przyjdzie wiadomość - porównałem ustawienia Slacka na jednym i…
Last reply by xeper, -
- 12 replies
- 1.9k views
Cześć, ostatnia stabilna wersja MIUI to jak wyżej, w tytule, "szwajcarska". Od dłuższego czasu cisza, brak jakichkolwiek update'ów. Telefon z T-Mobile. Mam jakąś blokadę na aktualizacje, miał ktoś podobnie? Da się jakoś wymusić upgrade do Android 11? Sprawdzałem inne regiony, porady z innego wątku (wyłączyć GPS, dane mobilne, restart) - nic, mam niby najnowszą dostępną. Poradzicie coś, o ile da się coś zrobić prostym sposobem? Z góry dziękuję.
Last reply by cyberjarek, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.2k views
Witam Pytanie dla posiadaczy Redmi Note 9 pro, czy po aktualizacji do 12.0.4 pogorszyła wam się jakość zdjęć zrobionych aparatem systemowym ? Zdjęcia teraz wychodzą strasznie nie ostre , jak by były robione aparatem 3Mpix Pozdro
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 0 replies
- 405 views
Poszukuję GCam a do wyżej wymienionego który wyciśnie z aparatu jak najwięcej ???? Czy zawsze przy GCam nie można wybrać camera 64 mp. Nie ma podglądu HD . Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by MariiFit, -
- 1 reply
- 498 views
Cześć wszystkim😊 Mam do was pytanie czy posiadając smartfona Red Mi Note 9S mogę używać go jako pilota do TV oczywiście Xiaomi 4s ??? Jeśli tak to jaką aplikacje najlepiej do tego użyć. 🤔
Last reply by tomas111, -
- 2 followers
- 28 replies
- 5.2k views
Najnowszy Global Stable ROM dla nowego Redmi Note 9S MIUI V11.0.3.0.QJWMIXM Recovery https://bigota.d.miui.com/V11.0.3.0.QJWMIXM/miui_CURTANAGlobal_V11.0.3.0.QJWMIXM_f4700f887b_10.0.zip OTA https://bigota.d.miui.com/V11.0.3.0.QJWMIXM/miui-blockota-curtana_global-V11.0.1.0.QJWMIXM-V11.0.3.0.QJWMIXM-ccc6985840-10.0.zip Fastboot https://bigota.d.miui.com/V11.0.3.0.QJWMIXM/curtana_global_images_V11.0.3.0.QJWMIXM_20200318.0000.00_10.0_global_991071324c.tgz
- 17 replies
- 1.7k views
W marcu w T-Mobile dostałem 2 telefony: Redmi Note 9 Pro 6/64 joyuse MIUI Global 12.0.1.0 i Redmi 8. Redmi 8 miał już trzy aktualizacje i obecny stan aktualizacji bezpieczeństwa to maj 2021. Note 9 Pro nie otrzymał do tej pory żadnej aktualizacji, a stan aktualizacji bezpieczeństwa to 5 październik 2020. Czy u Was też tak jest w Note 9 Pro?
Last reply by noisxy,