Jump to content

Redmi Note 9 Pro – MIUI Stable ROM

pkonrad

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Dnia 28.06.2020 o 10:46, WD40 napisał:

Po jakim czasie aktualizacje są wysyłane do smartfonów?

Mam global 11.0.1.0 (QJZEUXM) a aktualizacji z 3 czerwca nadal nie mam.

Ja zainstalowałem ręcznie - ściągnąłem paczkę zip dla recovery, wgrałem na telefon i zaktualizowałem przez aplikację aktualizacji w telefonie.

Edited by Sniper

• 2 weeks later...

Witam,

Koledzy posiadam Note 9 Pro, czy aby wgrać wersję global muszę wgrywać TWRP? Nie za bardzo wiem jak w tym Redmi to zrobić. 

Posiadam F2 Pro i Mi Note 10. Tu wgranie jest nieco prostsze. w 9Pro nie mogę odnaleźć żadnego TWRP, bo sądzę, że Miui 12 raczej nie wgram. 

Proszę was o pomoc co i jak zrobić.

Pozdrawiam

Dnia 8.07.2020 o 16:44, WD40 napisał:

Dasz jakiegoś linka?

Nie traci się przy tym danych użytkownika (programy, ustawienia)?

Pobrać możesz ze strony xiaomi, zawsze są dwie wersje fastboot i recovery, przy aktualizacji przez recovery danych nie tracisz.

Przy aktualizacji przez fastboot też nic nie tracisz

fastboot rom eu  aktualizacja  HMNote9ProEU_V11.0.4.0.QJZMIXM

Edited by kamil9530

• 2 weeks later...

18 godzin temu, pejta napisał:

Xiaomi.eu już wydało wersję zmodyfikowaną ale na chwilę obecną są jakieś błędy w nim, bo po flashu telefon łapie boot-loop, przy aktualizacji jak i przy świeżej instalacji.

Wgraj 11.0.4.0, włącz debugowanie USB i rób jak tu do punktu 3.:

https://miuipolska.pl/forum/topic/50880-brak-wyświetlania-wiadomości-email-z-podpisem-cyfrowym/?tab=comments#comment-566921

Później, jak już będziesz mieć pewność, że jest ok, wgraj 11.0.5.0 jak aktualizację bez czyszczenia danych i potem jak się będzie odpalać rób od punktu 5. Poczekaj tak z 5-6 minut, potem zrób ctrl+c jak w poradniku i wyślij na pw.

28 minut temu, Orjon napisał:

11.0.5.0 jak aktualizację bez czyszczenia danych 

Do tego punktu wszystko rozumiem, pytanie jakim sposobem mam zacząć wgrywać aktualizację? Czy przy pomocy ręcznych komend czy z pliku windows_fastboot_update_rom.bat w katalogu z ROMEM? Czy może wrzucić .zip na telefon i wtedy z poziomu aktualizatora?

10 minut temu, Orjon napisał:

Przecież przez aktualizator nie przejdzie? (Jest w ogóle jakieś twrp działające na joyeuse?). Przez fastboot najlepiej.

Przez fastboot po aktualizacji od razu pojawia się fastboot, a cmd pokazuje status jak w załączniku, nie chce nic logować.

Screenshot_1.jpg

Dziękuję kolego za zainteresowanie i bardzo proszę Cię o pomoc. Pobrałem wersje z 2019 roku połączyłem sie z kontem Xiaomi i podczas instalacji po chwili wywala ten sam błąd i rozłącza z kontem Xiaomi . Dodam że telefon wprowadzam w EDL poprzez zwarcie pinów na płycie głównej. Inaczej się nie da nic z tym telefonem zrobić.Ręce już opadają.

Bez tytułu.png

1 godzinę temu, Orjon napisał:

Twoje konto Xiaomi nie ma autoryzacji do wgrania softu w tym trybie. Musisz znaleźć kogoś, kto ma takie konto - niestety o takowe ciężko...

Bardzo Ci dziękuje za informacje i pomoc. Czyli zostaje tylko serwis i nigdy wiecej chinskich wynalazków.

• 1 month later...
Dnia 1.08.2020 o 16:21, blu36 napisał:

Bardzo Ci dziękuje za informacje i pomoc. Czyli zostaje tylko serwis i nigdy wiecej chinskich wynalazków.

Nie jesteś w stanie tego zrobić nawet zwierając PINy z tego co wiem nie ma jeszcze wsparcia sprzętowego dla tego telefonu. Ale chętnie się dowiem na jakim jesteś etapie, bo mam podobny problem. No i jak Ci się udało telefon doprowadzić do takiego stanu?

• 2 weeks later...

• 1 month later...