Caspa Posted March 28, 2020 Posted March 28, 2020 Cześć. Już od bodaj listopada 2019 używam odkurzacza xiaomi S1 , i jestem z niego bardzo zadowolony. Mam psa który często i O każdej porze roku wychodzi na dwór, więc codziennie było dużo brudu i kurzu. Teraz jest czysto. Odkurzacz włączą się o zadanej godzinie , i raz na 4 dni trzeba czyścić pojemne. Super sprzęt. Zaawansowanie techniczne robi na mnie ogromne wrażenie a to tylko S1. Mam jednak ostatnio poważny problem z malowaniem pomieszczeń. Zaczęło się od tego że mapa którą używał od miesięcy, z naniesionymi strefami no to zone i barierki , została przykryta nową, do tego obrocona o 90 stopni. Odkurzacz zaczął jeździć bardzo chaotycznie i nie potrafił wrócić do bazy. Wielokrotnie już restartowalem mapy i już kolejne czyszczenie rysowalo mapę obrocona. Mam wrażenie że stało się to po aktualizacji softu. Niestety nie ma aktualnie innego. Jeśli ktoś ma podobne problemy , lub może pomóc, to proszę o odpowiedz. Dziękuję i pozdrawiam
tomas111 Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 (edited) Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne. U mnie wróciła starsza wersja firmware po tym zabiegu. Ale niestety jest problem, ponieważ zapisuje mi teraz dwie mapy a zapisywał trzy. Zaktualizowałem z powrotem firmware, ale dalej dwie mapy a nie trzy. Mi home mod i stary plugin custom.json Edited April 2, 2020 by tomas111
pbrud Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 ja się jeszcze dopytam. Jak przywraca się ustawienia fabryczne? W ten sam sposób jak reset Wifi? Cos robię źle, bo nigdy po takim resecie nie cofnął mi się firmware odkurzacza. Nie zgineły też mapy zapisane na koncie MI. Jedyne co się stalo, to że musiałem ponownie podpinać odkurzacz do aplikacji.
Recommended Posts