Jump to content

Recommended Posts

Posted

Przy okazji aktualizacji "poprawionej" wersji Xiaomi Home pojawił się nowy plugin do 1S z nowymi wyglądem i co ważniejsze funkcjami. Jest np. carpet mode czy możliwość zaznaczenia prostokąta do posprzątania.

Przy kliknięciu jakiejś nowej funkcji (chyba dotyczącej wygaszania diody po naładowaniu) wyskoczyło info, że trzeba zaktualizować firmware w odkurzaczu, aby z tej funkcji skorzystać.

Aktualizacji można dokonać tylko z poziomu oryginalnego softu?

Czy jest jakiś mniej upierdliwy sposób na upgrade niż przeinstalowanie Xiaomi Home? np jeden telefon z wersją lepszą a drugi z oryginalną?

Czy nowy firmware wnosi jakieś znaczące zmiany?

• 4 weeks later...
Posted

od jakiejś aktualizacji (chyba ze 3 wstecz w mordowanej appce (nie wiem jak oficjalna) nie da się wejść w ustawienia odkurzacza, - network error pokazuje się - sprawdzałem na chińskim serwerze z tydzień temu nie ma aktualizacji)

te dwie nowe opcje sa mega istotne dla mnie szczególnie wybieranie obszaru do sprzątania.

Posted

plugin 1s byl przez jakis czas zmapowany na plugin do s4 (ktory mial lepsza funkcjonalnosc). ostatnio zmienili plugin s4 i teraz nie dziala dobrzez z 1s, wiec ten map zostanie usuniety. mozesz sobie recznie podmienic plugina na najnowszy s4 podobno poprawiony do dzialania z 1s (nie mam odkurzacza, nie testowalem).

/Android/data /com.xiaomi.smarthome/files/plugin/install/rn/1000390/1007862/android/main.bundle

1000390_1007862.zip

• Thanks 1
Posted (edited)

działa tylko ta cyrylica kłuje w oczy :-D

dobra na szybkości zedytowalem ten plugin na EN w defaulcie - przynajmniej rozumie się co się klika

main.zip

Edited by gsky
  • 4 months later...
Posted

@rezmus Czy mógłbym prosić o pomoc? Podmieniam plik, który zamieściłeś, ale niestety nie mam tych funkcji, które miałem kiedyś. Czy jest szansa, by mieć je znowu? Carpet mode czy sprzątanie strefy. Nadmienię, że nie mam 1000390 tylko mam 1001012.

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 5 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

Witam

Mam Vaccum 1s Chiński który działa tylko na rejonie Chiny a na dodatek parę sprzętów które działają na rejonie Polska. Jak to połączyć ? Nie chce mi się co chwile przeskakiwać rejonami 😜 

Dzięki