dominicue Posted May 17, 2020 Share Posted May 17, 2020 Mam taki problem z Vacuum Cleaner 1, że po aktualizacji firmware oraz Mi Home zaczął samoczynnie się wyłączać podczas sprzątania. Generalnie na małych pomieszczeniach daję radę ale przy większych pow. 20 min. pracy nagle się wyłącza. Nie towarzyszy temu żaden błąd, czy jakieś dziwne zachowanie. Poprostu wyłącza się i nie można go włączyć. Dopiero po przyłożeniu do bazy można go włączyć z powrotem. Myślałem, że to bateria ale np. gdy się wyłączy przy 70% mocy to po ponownym włączeniu nadał pokazuję tyle samo prądu i może odkurzać dalej. Co ciekawe po takim ponownym włączeniu nie ładuje już mapy w aplikacji. Żeby chciał ładować mapy trzeba go dodatkowo zrestartować oraz zrestartować wi-fi. Dziwne, nigdy nie byłem fanem teorii spiskowych ale to wygląda, jakby miał zaprogramowany defekt. Co ciekawe 3 miesiące temu minęła gwarancja. Odkurzacz wg. statystyk ma ponad 2k sprzątań. Ma ktoś może jakieś pomysły lub podobny przypadek? Z góry dziękuję za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
justMe21 Posted April 5, 2021 Share Posted April 5, 2021 cześć podłączam się pod ten problem po 3 latach występuję to samo u mnie - odkurzacz jeździ chwię po czym wyłącza się i działa tylko przyłożenia do stacj dokującej i wtedy znów jest możliwe działanie parę minut i powtarza się sprawa... dominicue udało Ci się rozwiązać ten problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelryb Posted April 23, 2021 Share Posted April 23, 2021 Mam taki sam problem, tzn odkurzacz jeździ przez różny czas od 2 minut do 30 i nagle staje. W aplikacji w historii sprzątania pojawia się "przerwanie ręczne". Ktoś rozwiązał ten problem, może pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelryb Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 Teraz pojawia się błąd "108 right wheel open circuit" Trzeba wymienić prawe koło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 25, 2021 Share Posted April 25, 2021 Niekoniecznie. Czasem tak, a czasem uwzględniając poprzedni błąd co masz to może być problem na płycie głównej np. zwarcie z zalania./wilgoci. Lepiej odwiedzić serwis np. MiCenter i się sprawdzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wabik222 Posted October 25, 2021 Share Posted October 25, 2021 Czy rozwiązaliście ten problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts