Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy zauważyliście u siebie podobne problem z akumulatorem? Odkurzacz kupiłem w grudniu, od tego czasu odkurza mieszkanie codziennie, dwa razy. Początkowo na odkurzenie 25m2 potrzebował ok. 35 minut, w trybie Turbo po zakończeniu pozostawało ok.40% akumulatora. Teraz, po 8 miesiącach, nie jest w stanie skończyć odkurzania bez doładowania... Jak jest u was? Układ pomieszczeń i mebli się nie zmienił.

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

• 4 weeks later...
Posted

Odkurzasz mieszkanie 2x dziennie, to jest bardzo dziwne. W tej sytuacji nie ma się co dziwić że po 400 cyklach ładowania spadła znacząco wydajność akumulatora. Żywotność takich akumulatorów to z reguły 500 pełnych cykli.

Posted

Ok, tylko niech napiszą w instrukcji, że taka sytuacja może mieć miejsce. Przy 500 cyklach ładowania owszem, może spaść ich wydajność, ale powinna się mieścić w granicach 80% nowego odnowa, a nie 50%.

Posted

Napisz jeszcze jaką masz wersję softu. Wcześniejsze aktualizacje dużo napsuły w jakości odkurzania i ten sam metraż potrafił odkurzać 20% dłużej, jeżdżąc strasznie chaotycznie. Często nie wystarczało przez to baterii na odkurzenie całego mieszkania 67m2. Po ostatniej wersji 4.1.8_1118 wszystko wróciło do normy i w trybie turbo bez problemu da się odkurzyć takie mieszkanie (realna powierzchnia do sprzątania około 40m2).

Posted

Mam tą właśnie wersję. Nadmieniam, że odkurzacz wrócił z reklamacji, wymieniono na gwarancji płytę główną i akumulator.