cameleonix11 Posted August 14, 2021 Posted August 14, 2021 Czy zauważyliście u siebie podobne problem z akumulatorem? Odkurzacz kupiłem w grudniu, od tego czasu odkurza mieszkanie codziennie, dwa razy. Początkowo na odkurzenie 25m2 potrzebował ok. 35 minut, w trybie Turbo po zakończeniu pozostawało ok.40% akumulatora. Teraz, po 8 miesiącach, nie jest w stanie skończyć odkurzania bez doładowania... Jak jest u was? Układ pomieszczeń i mebli się nie zmienił. Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka
Adam Błażejewski Posted August 14, 2021 Posted August 14, 2021 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
gh0st666 Posted September 8, 2021 Posted September 8, 2021 Odkurzasz mieszkanie 2x dziennie, to jest bardzo dziwne. W tej sytuacji nie ma się co dziwić że po 400 cyklach ładowania spadła znacząco wydajność akumulatora. Żywotność takich akumulatorów to z reguły 500 pełnych cykli.
cameleonix11 Posted September 8, 2021 Author Posted September 8, 2021 Ok, tylko niech napiszą w instrukcji, że taka sytuacja może mieć miejsce. Przy 500 cyklach ładowania owszem, może spaść ich wydajność, ale powinna się mieścić w granicach 80% nowego odnowa, a nie 50%.Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka
gh0st666 Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 Napisz jeszcze jaką masz wersję softu. Wcześniejsze aktualizacje dużo napsuły w jakości odkurzania i ten sam metraż potrafił odkurzać 20% dłużej, jeżdżąc strasznie chaotycznie. Często nie wystarczało przez to baterii na odkurzenie całego mieszkania 67m2. Po ostatniej wersji 4.1.8_1118 wszystko wróciło do normy i w trybie turbo bez problemu da się odkurzyć takie mieszkanie (realna powierzchnia do sprzątania około 40m2).
cameleonix11 Posted September 14, 2021 Author Posted September 14, 2021 Mam tą właśnie wersję. Nadmieniam, że odkurzacz wrócił z reklamacji, wymieniono na gwarancji płytę główną i akumulator.Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts