Problemy techniczne
189 topics in this forum
-
- 1 follower
- 3 replies
- 955 views
Mam problem z samoczynnie zmieniającym się ustawieniem roamingu międzynarodowego dla danych. Ustawienie po zmianie na "zawsze" i wyjściu z okna ustawień ulega samoczynnej zmianie na "nigdy". Jak to trwałe zmienić na "zawsze"?
Last reply by Łukasz Koziar, -
- 1 reply
- 305 views
Witajcie, w TWRP nie widzi mi plików które wrzucam na telefon, w poziomie sdcard jest kilka folderów których nie ma na telefonie i nic poza tym. Po podpięciu telefonu do laptopa przy włączonym TWRP też widać tylko te foldery. Zamieszczam zdjęcie co wyskakuje. Przekopuje już spory czas internet za rozwiązaniem, ale bez powodzenia. Może coś podpowiecie ?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 6 replies
- 2.9k views
Cześć, mam 2 Mi 9T Pro. Mój i zony. U mnie jakiś czas temu pojawiła się aktualizacja do androida 11. Na drugim telefonie nie. Teraz potrzebuję na tym telefonie aktualizacji bo Android 10 ma problem z poprawnym działaniem z AAuto po wifi. Tu rodzi się mój problem. Nie mogę go w żaden sposób zmusić do aktualizacji. Przetestowałem masę regionów nigdzie nie widzi nowego softu. Próbowałem pobrać ręcznie oficjalny soft i zaktualizować, ale dostaję komunikat, że nie można zweryfikować aktualizacji. Brakuje mi pomysłu na dalsze działanie. Czy ktoś może mi coś poradzić? Z góry bardzo dziękuję. Aktualnie na tym telefonie jest ROM V12.0.5.0.QFKEUXM
Last reply by ja_misiek1978, -
- 0 replies
- 2.4k views
Witam. Przejdę od razu do rzeczy: po połączeniu BT z np głośnikiem telefon się zamula, nie ma dźwięku. Np odtwarzacz wideo włącza się ale nie odtwarza wizji ani fonii - jak by się ciągle zawieszał. Głośnik jest ok ponieważ ta sama sytuacja ma miejsce że słuchawki. Problem pojawił się nagle bez żadnej ingerencji w ustawienia itp.
Last reply by KZ666, -
- 0 replies
- 496 views
Mam pytanie odnośnie telefonu, jedynym elementem który nagrzewa się pod ładowarką jest procesor, co to może oznaczać? (telefon nic nie reaguje (black screen))
Last reply by RelieX, -
- 7 replies
- 385 views
Witam wszystkich, Przed chwilą telefon mi się wyłączył po czym jak próbowałem go włączyć, to uruchamiał się, pojawiał się znaczek firmowy, po czym się wyłączał. Po 2 minutach przestało się pojawiać cokolwiek i telefon nic nie reaguje, ani na wszystkie przyciski, ani na góra + zasilanie, dół + zasilanie. Dopowiem, że jakoś około miesiąc temu wgrałem miui 12,5 właśnie z miui polska. Bardzo podziękuję za jakąkolwiek pomoc. (Telefon nie ma już gwarancji)
Last reply by RelieX, -
- 0 replies
- 346 views
Padł mi ekran, telefon działa, dotyk raczej nie. Po podłączeniu kablem, usb do pc telefon jest wykrywany ale nie mogę wybrać trybu przesyłu danych... Jak skopiować zawartość telefonu i przywrócić go do ustawień fabrycznych w takiej sytuacji ?
Last reply by J_D, -
- 1 reply
- 561 views
Czy ktoś się orientuje gdzie dostanę nowe gniazdo do podpięcia słuchawek? Właśnie mi jedna z blaszek się wyłamała i słuchawki praktycznie nie łączą. Jeśli nie dostanę już nigdzie takiej płytki z gniazd to jak uratować sytuację?
Last reply by mziebura, -
- 4 followers
- 79 replies
- 148.8k views
Cześć, Mam problem po aktualizacji xiaomi.eu do androida 11. Zmieniły się dymki czatu messengera, zamiast okrągłych są kwadratowe, poza tym po kliknięciu w nie, nie da się przewinąć konwersacji ani odpowiedzieć na wiadomość. Messengera zaktualizowałem do wersji beta, myśląc, że to rozwiąże problem. Bez skutku. Szukałem w ustawieniach, na xda coś wyczytałem o ustawieniach dymków w opcjach programistycznych, jednak tam tego nie znalazłem. Sam android chodzi płynnie, bateria tak jak na 10. EDIT: Dymki kompletnie zniknęły po reinstalacji messengera. W ustawieniach powiadomień aplikacji, jak zaznaczam "pływające powiadomienia", to po jakimś czas…
Last reply by rock'n'rolla, -
- 1 reply
- 949 views
Posiadam telefon Mi9t z najnowszymi aktualizacjami. Niedawno chciałem wrócić do starego smsa i okazało się, że go nie mam. Aplikacja sms wyświetla mi tylko 50 najnowszych smsów z danego numeru. Wszystko co starsze, zniknęło. Szukałem w ustawieniach czy można gdzieś ten limit wyłączyć, ale niczego takiego nie znalazłem. O co tu chodzi?
- 0 replies
- 293 views
Dzień dobry. Może ktoś z użytkowników też ma taki problem. Po ostatniej aktualizacji telefonu mam pewne błędy podczas odtwarzania filmów na różnych stronach internetowych. Otóż pojawiają się skośne paski różnych kolorów na całym filmie, słychać dźwięk normalnie. Zazwyczaj film od początku działa normalnie, a później obraz zmienia się w paski. Czasami po odświeżeniu strony mogę filmik obejrzeć ale najczęściej jest tak, że w tym samym momencie obraz się zmienia. Próbowałem znaleźć coś na internecie lecz bez skutku. Resetowałem telefon i także to nic nie dawało. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Wirusów na telefonie nie mam. Filmy nagrane aparat…
Last reply by Sklozgos, -
- 0 replies
- 601 views
Witam, po przywróceniu ustawień fabrycznych nie mam możliwości zmiany motywu na żaden z pobranych, ani zastosowania żadnego elementu (ikon itp.). Wyskakuje tylko komunikat: Przykro nam, mamy awarię serwera (...) error: check|exceed times. Problem znany na forach, ale rozwiązania nie podano. System global EU, 12.1.1, motywy zgodne z MIUI 12 i Andkiem 11 (sprawdzałem na innych Xiaomi, tam działają), jestem zalogowany na konto Xiaomi. Ktoś spotkał się też z tym problemem i skutecznie go rozwiązał?
Last reply by pq78, -
- 0 replies
- 541 views
Witam Mam problem z odbiorem połączenia. Gdy ktoś do mnie dzwoni wyświetla się zielona słuchawka, wykonuje standardowy ruch do odbioru... i gdy przeciągam zieloną słuchawkę po 2-3 sek jest połączenie zakończone... Dlaczego tak się dzieje?
Last reply by Hak, -
- 14 replies
- 23.3k views
Witam Kupiłem niedawno żarówkę smart i jak chciałem połączyć się poprzez wifi dostałem komunikat że muszę zmienić pasmo wifi z 5ghz na 2,4ghz. Problem jest taki, że nie wiem gdzie znaleźć takie opcje. Wujek google powiedział, że w ustawieniach powinienem mieć opcję "pasmo częstotliwości WIFI" lecz niestety tej opcji nigdzie nie widzę. Te opcje chyba zniknęły po jakichś aktualizacjach. Czy dałby ktoś radę pomóc?
Last reply by brawo, -
- 3 replies
- 868 views
Witam, Obudziłem się dzisiaj z telefonem który wpadł w bootloop. Telefon co chwile próbuje się włączyć jednak zatrzymuje się na etapie MI Powered by android. Próbowałem wejść w recovery ale po przytrzymaniu przycisków Power i vol+ nic się nie dzieje. Kombinacja klawiszy power, vol+, vol- sprawia tylko ze telefon próbuje uruchomić się ponownie. Jedyne co mogę teraz zrobić to uruchomić tryb FASTBOOT. Próbowałem wgrywać roota przez mi flasha ale bezskutecznie. Za pierwszym razem po około 10 minutach pokazało się takie okno. Kolejne próby zakończone komunikatami "erase is not allowed in lock state" "missmatching image and device". Próbowałem różnych miflashy,…
Last reply by FromWP, -
- 11 replies
- 1.3k views
Mam problem, mianowicie telefon czyta kartę SIM lecz cały czas pokazuje brak sieci. Jakieś propozycje jak rozwiązać.
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 405 views
Witam, proszę o pomoc/wyjaśnienie co te chinole zaś namieszały, włączam tryb Nie przeszkadzać to dzwonek mam ustawiony na minimum i gra podczas połączenia przychodzącego, jak go wyciszę całkiem to mi przechodzi w tryb Cichy i są znowu wibracje, czy oni potrafią coś zrobić porządnie ? jak zrobić tryb Nie przeszkadzać żeby nie było ani wibracji ani dzwonka połączenia ? mam MIUI 12.1.1 i Androida 11
Last reply by heban, -
- 0 replies
- 396 views
Witam Próbuję skopiować telefon z 9T na 11T. Na 9T nie odpala mi funkcja jestem nadawcą w Mi Mover ( mieli kilka razy i w końcu pojawia się tylko białe tło), jako odbiorca działa ( na 11t nadawca działa). Może ktoś wie o co biega? Lub ma jakiś pomysł jak skopiować cały telefon poza mi mover . Oba telefony są zaktualizowane.
Last reply by ironpower, -
- 11 replies
- 15.2k views
Help ! Jak w temacie, po aktualizacji na MIUI 11.0.4 nie działa pisanie głosowe. Co ciekawe mapy google radzą sobie (może mają oddzielny silnik) ale dyktowanie wiadomości we wszelkich komunikatorach nie działa. Próbowałem reinstalować, odinstalowywać, czyścić historię, generalnie nic nie pomaga.
Last reply by raven66, -
- 0 replies
- 444 views
Cześć, od kilku dni mam problemy, uniemożliwiające odbywanie rozmów głosowych przez moje Mi9T. Przekładałem kartę sim do innego telefonu i działa na nim w pełnym zakresie, z kolei inna karta włożona do Mi9T nie powoduje ustąpienia problemu. Problem dotyczy więc na pewno samego telefonu a nie karty. Polega on na tym, że nie mogę nawiązać w ogóle zwykłego połączenia voice. Rozmowy wychodzące są kończone w kilka sekund po wybraniu numeru, najczęściej na telefonie odbiorcy nie zdąża się nawet pojawić informacja o połączeniu przychodzącym. Z kolei, kiedy ktoś dzwoni do mnie, po 2-3 sekundach połączenie jest automatycznie rozłączane, zanim zdążę odebrać. …
Last reply by wat01, -
- 1 follower
- 4 replies
- 828 views
Hej ludziska. Mam problem z mi9t mojej żony. Przed podłączeniem do ładowarki wszystko było ok. Po odłączeniu d*pa. Telefon nie włącza się. Pojawia się wibracja jak dłużej przytrzymam power lub power+ lub power-. Ekran cały czas czarny. Po podłączeniu do kompa nic. Przy wciśnięciu power- komp wykrywa androida. Czy mogę coś zrobić sam czy serwis? Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Last reply by mattib4, -
- 1 follower
- 4 replies
- 493 views
Siemanko. Gdy miałem wersję MIUI 21.9.1, czasami Launcher systemowy potrafił się zrestartować po wciśnięciu klawisza głośności (dowolnego). Po aktualizacji do wersji 21.9.8 Launcher wywala się za każdym razem gdy próbuję zmienić głośność czegokolwiek. Pomocy. Format wszystkich możliwych opcji w twrp nie dał poprawy.
- 1 reply
- 1.5k views
Witam kupiłem Xiaomi Mi 9T telefon jak jest odłożony to wyświetla się na ekranie napis redmi i MIUI i dopiero jak przestanie się to wyświetlać to można odblokować telefon CZY jest jakaś możliwość żeby można było odblokować telefon SZYBCIEJ ? strasznie to irytujące !
- 0 replies
- 402 views
Witam Uszkodziłem tył telefonu. Szkło pękło. Od tego czasu nie mam zasięgu na żadnej karcie (mam dwie, firmową i prywatną). Telefon wykrywa karty, lecz podczas próby nawiązania połączenia wyświetla "Wyłącz tryb samolotowy, by zadzwonić." Usunąłem całą tylną obudowę, nie widzę żadnych uszkodzeń. Ktoś wie co może być przyczyną ?
Last reply by majk3, -
- 1 follower
- 7 replies
- 7.6k views
Witam Zauważyłem, że od jakiegoś czasu nie reagują na dotyk niektóre widgety. Usunięcie ich i ponowne umieszczenie nie pomaga. Nie reagują AguaMail, widget pogodowy z apki Weather and Clock Widget. Google keep działa poprawnie. Dodam że korzystam z launchera Nova,nie był aktualizowany, w międzyczasie, więc to raczej problem miui 11 i jakiejś aktualizacji systemowej. Ktoś pomoże co zrobić by były na nowo aktywne i reagowały na dotyk?
Last reply by Krzyhok2,