Materius1994 Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Dnia 22.04.2021 o 11:27, wojtuq napisał: To jest po prostu chore, czy ktoś wie jak to wszystko naprawić jak powinno być? Nie wie nikt. Witamy w ekipie oczekujących Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.M Posted May 2, 2021 Share Posted May 2, 2021 (edited) ANDROID.COM.PL: Jak przywrócić stare dymki czatu Messengera na Androidzie 11? https://android.com.pl/porady/402417-stare-dymki-czatu-messenger-facebook-android-11/ U mnie pomogło Edited May 2, 2021 by Mr.M Link to comment Share on other sites More sharing options...
blejdzik Posted May 2, 2021 Share Posted May 2, 2021 https://android.com.pl/porady/402417-stare-dymki-czatu-messenger-facebook-android-11/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.M Posted May 2, 2021 Share Posted May 2, 2021 (edited) Dnia 2.05.2021 o 16:36, blejdzik napisał: U mnie przestało działać po 2 dniach :/ Edited May 3, 2021 by Mr.M Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted May 29, 2021 Share Posted May 29, 2021 Ktoś na Reddicie spatchował aplikację Messengera. Żeby wrócić do w pełni działającego Messengera z "normalnymi/starymi" dymkami czatu należy: Odinstalować obecnie posiadanego Messengera Zainstalować .apk z tego linku: Messenger Facebook Włączyć wyświetlanie nad innymi aplikacjami w ustawieniach Wyłączyć automatyczną aktualizacje aplikacji w Sklepie Google Play 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Materius1994 Posted May 29, 2021 Share Posted May 29, 2021 3 godziny temu, QBAQ napisał: Wyłączyć automatyczną aktualizacje aplikacji w Sklepie Google Play Da się wyłączyć automatyczną aktualizację dla tej jednej aplikacji czy trzeba dla wszystkich? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted May 29, 2021 Share Posted May 29, 2021 Da się wyłączyć automatyczną aktualizację dla tej jednej aplikacji czy trzeba dla wszystkich? Da sięWysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Materius1994 Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 Coś jest wciąż nie tak, bo teraz dymki pojawiają się też na ekranie z tą samą konwersacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GirlFromHell Posted June 5, 2021 Share Posted June 5, 2021 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.launcher Mi pomogła ta nakładka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Materius1994 Posted June 6, 2021 Share Posted June 6, 2021 (edited) Po aktualizacji do miui 12. 5 działa to trochę lepiej. Dymki nadal są kwadratowe, a okno konwersacji źle dopasowane ale da się z tego korzystać Edited June 6, 2021 by Materius1994 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Losek13 Posted June 7, 2021 Share Posted June 7, 2021 U mnie pojawił się w sobotę dokładnie ten sam problem po aktualizacji MIUI do wersji 12.0.8.0 na telefonie Poco X3 NFC. Kwadratowe ikonki czatów, klawiatura przesłaniająca pole tekstowe. Ikonki pojawiają się też na środku ekranu. Z aplikacji nie da się korzystać. Szukam teraz sposobu na rozwiązanie tego problemu bez instalowania poprzednich wersji Messengera. Przed aktualizacją softu wszystko śmigało bez problemu. To jakaś kpina, żeby nie przetestować działania i spójności aktualizacji z jednym z najpopularniejszych komunikatorów na Androida. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nnn Posted June 9, 2021 Share Posted June 9, 2021 wydajac 1300zl na telefon nie powinno sie majsterkowwc przy apkach by działały jak należy k**wa go mać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciapaty45 Posted July 3, 2021 Share Posted July 3, 2021 W sklonowanej apce Messengera dymki działaj, lecz tak trochę trzy po trzy raz są raz nie ma, ale nie zmienia to faktu że one są, więc gdzieś jest sposób Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucafabbro Posted July 5, 2021 Share Posted July 5, 2021 Czy ktoś się orientuje czy wady takie jak źle działający software w telefonie są podstawą do zgłoszenia niezgodności towaru z umową ? Po kilku miesiącach z POCO X3 mam dość niewyświetlonych powiadomień i aplikacji z których nie da się korzystać + w ostatnim czasie doszedł szwankujący dotyk w niektórych aplikacjach. Wydałem 1000zl na telefon i po kilku miesiącach praktycznie muszę kupić drugi telefon (teraz już bez androida) bo z tego nie da się normalnie korzystać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Materius1994 Posted July 12, 2021 Share Posted July 12, 2021 Dnia 5.07.2021 o 22:55, lucafabbro napisał: Czy ktoś się orientuje czy wady takie jak źle działający software w telefonie są podstawą do zgłoszenia niezgodności towaru z umową ? Raczej nic. MIUI to gówno i to jest "cecha" produktu. No ale na czymś muszą przyciąć żebyś mógł kupić telefon z takim hardware w takiej cenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietrazz Posted July 13, 2021 Share Posted July 13, 2021 Jest jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu ? Po ostatnich aktualizacjach wystąpił problem z dymkami czatu ( są kwadratowe, klawiatura przysłania to co piszę, wyświetlają się na środku ekranu, powiadomienia raz przychodzą raz nie - często podczas czytania rozmowy przychodzą stare ) na telefonach Xiaomi Redmi Note 9 Pro oraz Xiaomi Redmi Note 10 Pro. Nie da się korzystać z tak wyglądającego messengera, kompletna porażka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted July 18, 2021 Share Posted July 18, 2021 @Pietrazz kilka postów wyżej napisałem jak 'tymczasowo' (do momentu aż skośnoocy nie ogarną tematu) w jaki sposób można sobie załatwić względny spokój. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karpos96 Posted August 22, 2021 Share Posted August 22, 2021 U mnie na mi10 jest wszystko w porządku. U mojej dziewczyny na note 9 pro pojawiły sie denerwujące kwadratowe dymki. Bawiąc się jej telefonem usunąłem FB oraz Messengera. Zainstalowałem na nowo Messengera z sklepu Play i dymki stare wróciły. Po zainstalowaniu FB problem znowu się pojawił. Spróbowaliśmy zainstalować FB lite i od tamtej pory działa. Dajcie znać czy u was też to pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mattib4 Posted September 3, 2021 Share Posted September 3, 2021 Ktoś na Reddicie spatchował aplikację Messengera. Żeby wrócić do w pełni działającego Messengera z "normalnymi/starymi" dymkami czatu należy: Odinstalować obecnie posiadanego Messengera Zainstalować .apk z tego linku: Messenger Facebook Włączyć wyświetlanie nad innymi aplikacjami w ustawieniach Wyłączyć automatyczną aktualizacje aplikacji w Sklepie Google Play Wszystko działa dzięki. Automatyczna aktualizacja jest u mnie wyłączona wszędzie. Tzn w żadnej aplikacji nie mam zaznaczonego ptaszka Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 3, 2021 Share Posted September 3, 2021 Jakby co tu jest poprawiona nowsza wersja messengerahttps://forum.xda-developers.com/t/app-mod-messenger-old-chat-heads-for-android-11.4300779/Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mattib4 Posted September 3, 2021 Share Posted September 3, 2021 Jakby co tu jest poprawiona nowsza wersja messengerahttps://forum.xda-developers.com/t/app-mod-messenger-old-chat-heads-for-android-11.4300779/Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu TapatalkaJeszcze nie testowałem ale ta działające wersja owszem działa ale oprócz tego na pasku wyskakują mi powiadomienia że nadeszła wiadomość. Jak kliknę to każe mi zainstalować massengerem którego już mam heh.Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 3, 2021 Share Posted September 3, 2021 Na tej wersji z XDA od tygodnia jadę i jest wszystko ok.Ciekawostka taka że autorem poprawki jest chłopak z Wrocławia.Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mattib4 Posted September 3, 2021 Share Posted September 3, 2021 Na tej wersji z XDA od tygodnia jadę i jest wszystko ok.Ciekawostka taka że autorem poprawki jest chłopak z Wrocławia.Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu TapatalkaTrzeba się zalogować żeby ściągnąć?Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 3, 2021 Share Posted September 3, 2021 Bez logowania się pobiera jak się wchodzi przez przeglądarkę.Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mattib4 Posted September 3, 2021 Share Posted September 3, 2021 Bez logowania się pobiera jak się wchodzi przez przeglądarkę.Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu TapatalkaA czyli fejsbuka i massengerem trzeba pobrać i zainstalować z tej strony?Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 3, 2021 Share Posted September 3, 2021 No zależy czego używasz , ja samego fejsa w ogóle wywaliłem z fona i tylko messengera używam.Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mattib4 Posted September 3, 2021 Share Posted September 3, 2021 No zależy czego używasz , ja samego fejsa w ogóle wywaliłem z fona i tylko messengera używam.Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu TapatalkaMyślałem że to jest jakoś ze sobą powiązane. Zainstalowałem jedno i drugie zobaczymy.Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 3, 2021 Share Posted September 3, 2021 Nie, to są dwie różne apki, jak nie używasz fejsa to go odinstaluj coby nie zaśmiecać sobie fona.Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mattib4 Posted September 3, 2021 Share Posted September 3, 2021 Nie, to są dwie różne apki, jak nie używasz fejsa to go odinstaluj coby nie zaśmiecać sobie fona.Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu TapatalkaFejsa niestety używam Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SY91 Posted September 7, 2021 Share Posted September 7, 2021 Mi po aktualizacji androida nie przeszkadzają aż tak bardzo kwadratowe bombelki, a fakt że dymki otwierają się cały czas po lewej stronie ekranu. Nawet jak przeciagne dymek w prawy górny róg to po zamknięciu dymku przy ponownym komunikacie otwiera on się przy lewej krawędzi..ma ktoś sposób na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 7, 2021 Share Posted September 7, 2021 Cofnąć się do andka 10, zmienić telefon, zainstalować modowanego messengera.Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Materius1994 Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 Wróciły już stare dymki do Messengera. Na samsungu jest wszystko ok, tylko nie potrafię ustawić tego na poco. Cały czas mam kwadratowe dymki Link to comment Share on other sites More sharing options...
mattib4 Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 Ściągnij te apki z linku wyżej. Chodzi o to że na Samsungu to chodzi a na miui nie. Ja mam poco f3 ściągnąłem apki z linku i po problemie. Oczywiście trzeba uaktywnić w opcjach Messengera ale działa.Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Materius1994 Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 (edited) 29 minut temu, mattib4 napisał: Ściągnij te apki z linku wyżej. Chodzi o to że na Samsungu to chodzi a na miui nie. Ja mam poco f3 gnąłem apki z linku i po problemie. Oczywiście trzeba uaktywnić w opcjach Messengera ale działa. Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Ok działa. Chociaż na innych telefonach działa po staremu prosto ze sklepu play Edited September 12, 2021 by Materius1994 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyniu6 Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 Dnia 12.09.2021 o 21:09, Materius1994 napisał: Wróciły już stare dymki do Messengera. Na samsungu jest wszystko ok, tylko nie potrafię ustawić tego na poco. Cały czas mam kwadratowe dymki To samo jest z apką sms. Nie chcę się bawić i instalować innych wersji z xda, to powinno działać normalnie a od paru miesięcy jest totalnie zepsute..Też mam Poco x3 nfc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts