wozzo Posted October 27, 2020 Share Posted October 27, 2020 (edited) Cześć, Mam problem po aktualizacji xiaomi.eu do androida 11. Zmieniły się dymki czatu messengera, zamiast okrągłych są kwadratowe, poza tym po kliknięciu w nie, nie da się przewinąć konwersacji ani odpowiedzieć na wiadomość. Messengera zaktualizowałem do wersji beta, myśląc, że to rozwiąże problem. Bez skutku. Szukałem w ustawieniach, na xda coś wyczytałem o ustawieniach dymków w opcjach programistycznych, jednak tam tego nie znalazłem. Sam android chodzi płynnie, bateria tak jak na 10. EDIT: Dymki kompletnie zniknęły po reinstalacji messengera. W ustawieniach powiadomień aplikacji, jak zaznaczam "pływające powiadomienia", to po jakimś czasie opcja jest odznaczona. Pozdrawiam Edited October 29, 2020 by wozzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrisPell Posted October 29, 2020 Share Posted October 29, 2020 Mam to samo. Rozczarowujące, że przejście na Android 11 zrobiło z tego systemu wczesne alpha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamilx94837 Posted October 29, 2020 Share Posted October 29, 2020 Sam miałem z tym problem. Dlatego zdecydowałem się wrócić do 10-ki. O dziwo nie jest to bardzo skomplikowane. Od teraz mam nauczkę żeby sprawdzać dokładnie co dana aktualizacja wnosi nowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablosek Posted October 31, 2020 Share Posted October 31, 2020 Znalazł może ktoś rozwiązanie? Na najnowszej wersji dalej nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted October 31, 2020 Share Posted October 31, 2020 masz zaznaczone wyskakujące okna w opcji "inne powiadomienia"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablosek Posted October 31, 2020 Share Posted October 31, 2020 Tak, a u Ciebie działa poprawnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted October 31, 2020 Share Posted October 31, 2020 Problem messengera. Nie tylko na Xiaomi, android 11 miesza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablosek Posted November 1, 2020 Share Posted November 1, 2020 A czy messenger przypadkiem już nie korzysta z Bubbles API? https://www.androidpolice.com/2020/06/04/facebook-messenger-android-11-bubbles-api/?amp Link to comment Share on other sites More sharing options...
chuck9271 Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 Znalazł ktoś rozwiązanie problemu? U mnie jest to samo, dzisiejsza aktualizacja MIUI 20.12.2 w dalszym ciągu niczego nie poprawiła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas_Anderson Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 Dopóki Xiaomi nie wprowadzi obsługi bubbles api dymki nie będą działałyWysłane z mojego MI Note 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rioker Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 Czyli nie ma żadnego sposobu na żadnym modelu na dymki w miui 12 na andku 11? Nawet w najnowszej akualizacji miui eu 1202? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 Nie ma i szybko nie będzie. To nie wina MIUI a samego androida 11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiduken Posted December 8, 2020 Share Posted December 8, 2020 To wychodzi na to, że to jednak wina MIUI a nie samego Androida11. Na S20Ultra dostałem aktualizację do One UI3.0 z Androidem11 i na Samsungu działa wszystko jak należy. Na Xiaomi Mi10 Pro nie działa. Nawet te całe "bubbles" nie działają jak należy bo nie ma + do dodawania aplikacji czy konwersacji. Trzeba czekać na poprawę Miui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gosia51 Posted December 26, 2020 Share Posted December 26, 2020 (edited) Witam, ja myślę że to wina aktualizacji miałam ten sam problem z samsungiem s20 ,zniknęły dymki nawet połączenia z mesengera były tylko na pasku powiadomień. Myślę że rozwiązałam problem ; ustawienia- powiadomienia -ustwienia zaawansowane - bąbelki ( są trzy opcje ) . I wszystko będzie grało jak jeszcze wejdziemy i zaznaczymy w messenger - dymki - wszystkie lub tylko wybrane lub brak , jak kto woli . Opcje w ustawieniach mesengera pojawią się tylko wtedy gdy w ustawieniach zaznaczymy bąbelki. Edited December 26, 2020 by Gosia51 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebek147 Posted January 9, 2021 Share Posted January 9, 2021 Czy ktoś na mi9t pro znalazł rozwiązanie? Nowe dymki są do d*py i chciałbym stare z powrotem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanADX Posted January 30, 2021 Share Posted January 30, 2021 W Mi 10 również kwadratowe bąble na pół ekranu. Chciałbym powrotu starych bąbelków z msngr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baambik Posted February 19, 2021 Share Posted February 19, 2021 Ktoś może znalazł rozwiązanie tego problemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lseurttyuu Posted February 19, 2021 Share Posted February 19, 2021 Gdzieś czytałem, że instalacja starej wersji Msg pomaga... natomiast nadal nie jest to pełne rozwiązanie problemu tak jak powinno to wyglądać. Ostatnio miałem aktualizację MIUI do 12.1.4 (edycja stabilna) i potwierdzam, że problem nadal występuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ostry92 Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 (edited) Mam tak samo po ostatniej aktualizacji miui 12.1.1(RFNEUXM). Po kliknięciu dymka okno czatu otwiera się tylko w połowie, ale wychodzi na to że to wcale nie otwiera się w aplikacji Messenger bo w ustawieniach obecnego czatu widnieje opcja "otwórz w Messenger"(zdjęcie profilowe rozmówcy>ustawienia). Także zdecydowanie to wina miui bo przed aktualizacją było wszystko w porządku. Edited February 22, 2021 by ostry92 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemko1208 Posted February 27, 2021 Share Posted February 27, 2021 U mnie to samo po aktualizacji na MIUI Global 12.1.1.0(RFNEUXM) dymki czatu z Messenger nie nadają się do użytkowania. Raz się pojawiają za chwile znika i nie da się potem z niego korzystać masakra... Przed aktualizacją było wszystko w porządku. Da się jakoś wrócić do poprzedniej wersji? Albo czy planowana jest jakaś poprawka tego?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinuk Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 https://www.apkmirror.com/apk/facebook-2/messenger/messenger-260-0-0-0-69-release/facebook-messenger-text-and-video-chat-for-free-260-0-0-0-69-android-apk-download/ u mnie pomogło zainstalowanie tej wersji messengera. Xiaomi mi 11 miui 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lseurttyuu Posted March 10, 2021 Share Posted March 10, 2021 (edited) Instalacja apki z powyższego linku u mnie również działa poprawnie, potwierdzam. I przy okazji są też miłe bonusy, można podglądać zdjęcia w konwersacji oraz edytować zdjęcia przed wysłaniem [to jednak nie działa ] - coś, co zostało parę miesięcy temu usunięte z fb Mimo tego miejmy na dzieję, że MIUI zostanie dopracowane i będzie można korzystać z najnowszej wersji aplikacji - myślę, że ta starsza prędzej czy później przestanie działać... Edited March 10, 2021 by lseurttyuu Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinuk Posted March 10, 2021 Share Posted March 10, 2021 43 minuty temu, lseurttyuu napisał: Instalacja apki z powyższego linku u mnie również działa poprawnie, potwierdzam. I przy okazji są też miłe bonusy, można podglądać zdjęcia w konwersacji oraz edytować zdjęcia przed wysłaniem - coś, co zostało parę miesięcy temu usunięte z fb Mimo tego miejmy na dzieję, że MIUI zostanie dopracowane i będzie można korzystać z najnowszej wersji aplikacji - myślę, że ta starsza prędzej czy później przestanie działać... u mnie już nie działa, zaktualizowało się i jest to samo co było, kwadratowe dymki. Wyskakują na dole ekranu, da się je ustawić żeby wyskakiwały na krawędź ekranu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lseurttyuu Posted March 10, 2021 Share Posted March 10, 2021 Po aktualizacji na pewno nie będzie działać. Niestety ale trzeba odznaczyć haczyk "Autoaktualizacje" w sklepie Play przy Messengerze, wtedy nie będzie się automatycznie aktualizować. Te kwadratowe dymki wyskakują jak chcą, u mnie wyskakiwały na środku ekranu... nie wiem czy da się jakoś to zmienić. Natomiast stara wersja Msg działa jak powinna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinuk Posted March 10, 2021 Share Posted March 10, 2021 31 minut temu, lseurttyuu napisał: Po aktualizacji na pewno nie będzie działać. Niestety ale trzeba odznaczyć haczyk "Autoaktualizacje" w sklepie Play przy Messengerze, wtedy nie będzie się automatycznie aktualizować. Te kwadratowe dymki wyskakują jak chcą, u mnie wyskakiwały na środku ekranu... nie wiem czy da się jakoś to zmienić. Natomiast stara wersja Msg działa jak powinna. bez aktualizacji nie mogę wysyłać zdjęć przez messnger, da sie to naprawić bez aktualizacji? 37 minut temu, lseurttyuu napisał: Po aktualizacji na pewno nie będzie działać. Niestety ale trzeba odznaczyć haczyk "Autoaktualizacje" w sklepie Play przy Messengerze, wtedy nie będzie się automatycznie aktualizować. Te kwadratowe dymki wyskakują jak chcą, u mnie wyskakiwały na środku ekranu... nie wiem czy da się jakoś to zmienić. Natomiast stara wersja Msg działa jak powinna. możesz wysyłać zdjecia przez messenger na starej, u mnie nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
lseurttyuu Posted March 10, 2021 Share Posted March 10, 2021 O kurczę, teraz sprawdziłem - faktycznie nie da się zdjęć wysyłać... no to jednak nie jest to takie dobre rozwiązanie jak myślałem że jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinuk Posted March 10, 2021 Share Posted March 10, 2021 22 minuty temu, lseurttyuu napisał: O kurczę, teraz sprawdziłem - faktycznie nie da się zdjęć wysyłać... no to jednak nie jest to takie dobre rozwiązanie jak myślałem że jest wczoraj jeszcze działało, pobrałem tą apkę, potem zrobiłem aktualizację i działało. Dziś nowa aktualizacja i już lipa. Może da sie znaleźć tą wczorajszą i będzie działać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Materius1994 Posted April 4, 2021 Share Posted April 4, 2021 (edited) Panowie poco x3 pro miui 12.0.4 android 11 ten sam problem. Mam kwadratowe dymki, które nachodzą na siebie przez co cała aplikacja się rozjeżdża. Ma ktoś sposób jak to naprawić? To samo jest w aplikacji sms od Google. Pierwszy post jest z października a mamy kwiecień. To jest nie do pomyślenia że takie rzeczy dzieją się na stabilnych wersjach. Całe xiaomi. Samsung już w nie najnowszym Galaxy S10 sobie z tym poradził bez problemu praktycznie razem z aktualizacja do androida 11. U mnie robi się taki syf jak na screenie, do tego wszystko się zacina. Problem dotyczy każdego modelu xiaomi na androidzie 11? Próbowałem instalować starsze wersje messengera, ale to nic nie daje. Edited April 4, 2021 by Materius1994 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neolech Posted April 4, 2021 Share Posted April 4, 2021 1 godzinę temu, Materius1994 napisał: Panowie poco x3 pro miui 12.0.4 android 11 ten sam problem. Mam kwadratowe dymki, które nachodzą na siebie przez co cała aplikacja się rozjeżdża. Ma ktoś sposób jak to naprawić? To samo jest w aplikacji sms od Google. Pierwszy post jest z października a mamy kwiecień. To jest nie do pomyślenia że takie rzeczy dzieją się na stabilnych wersjach. Całe xiaomi. Samsung już w nie najnowszym Galaxy S10 sobie z tym poradził bez problemu praktycznie razem z aktualizacja do androida 11. U mnie robi się taki syf jak na screenie, do tego wszystko się zacina. Problem dotyczy każdego modelu xiaomi na androidzie 11? Próbowałem instalować starsze wersje messengera, ale to nic nie daje. Też niedawno dostałem ten telefon. Przesiadłem się z poco f1. To jest jakiś dramat. W dodatku jak otworzysz klawiaturę to nie widzisz co piszesz... Na tę chwilę chyba zostaje wyłączyć dymki i czekać na jakąś aktualizację. Zgadzam się, że po takim czasie już dawno powinno to być rozwiązane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Materius1994 Posted April 4, 2021 Share Posted April 4, 2021 52 minuty temu, neolech napisał: Na tę chwilę chyba zostaje wyłączyć dymki i czekać na jakąś aktualizację. Zgadzam się, że po takim czasie już dawno powinno to być rozwiązane Ja już wyłączyłem. Szkoda nerwów, ale będę badał temat co jakiś czas bo dla mnie to dość przydatna rzecz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N04X9 Posted April 7, 2021 Share Posted April 7, 2021 Poco x3 ten sam problem, nawet instalacja starszych i zmodowanych wersji nie pomaga Link to comment Share on other sites More sharing options...
neolech Posted April 7, 2021 Share Posted April 7, 2021 Dnia 4.04.2021 o 20:45, Materius1994 napisał: Ja już wyłączyłem. Szkoda nerwów, ale będę badał temat co jakiś czas bo dla mnie to dość przydatna rzecz. Zrobiłem to samo. I też będę sprawdzał co jakiś czas. Jak coś dawaj znać i vice versa Link to comment Share on other sites More sharing options...
piterro1993 Posted April 14, 2021 Share Posted April 14, 2021 Poco X3 pro widzę że nie jestem sam, fajnie by było gdzieś zgłosić błąd żeby coś z tym zrobili Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMKOWY123 Posted April 21, 2021 Share Posted April 21, 2021 Ten sam problem w redmi note 10 pro. Kwadratowe dymki, które nie działają dadzą się tylko czasami otworzyć. Wyłączyłem je całkiem. Znalazł ktoś rozwiązanie tego problemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtuq Posted April 22, 2021 Share Posted April 22, 2021 Mam dokładnie ten sam problem po aktualizacji mi 10t pro do tej wersji ze screnna, dymki znikły a pojawiły się jakieś kwadraciki i powiadomienia na pasku powiadomień i nie wiem jak to wyłączyć i druga sprawa też jest to samo w aplikacji wiadomości, żałuję że pobrałem tą aktualizacje. I do tego po przytrzymaniu ikonki messengera pojawia mi się to po próbowałem złapać screen shotem czyli konwersacje które zostały już zamknięte i one też są na stałe w ustawieniach powiadomień. To jest po prostu chore, czy ktoś wie jak to wszystko naprawić jak powinno być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts