Jump to content

Bootloop Mi9t

Krzysztof_eM
 Share

Recommended Posts

Witam,

Obudziłem się dzisiaj z telefonem który wpadł w bootloop. Telefon co chwile próbuje się włączyć jednak zatrzymuje się na etapie MI Powered by android. Próbowałem wejść w recovery ale po przytrzymaniu przycisków Power i vol+ nic się nie dzieje. Kombinacja klawiszy power, vol+, vol- sprawia tylko ze telefon próbuje uruchomić się ponownie. Jedyne co mogę teraz zrobić to uruchomić tryb FASTBOOT.  

Próbowałem wgrywać roota przez mi flasha ale bezskutecznie. Za pierwszym razem po około 10 minutach pokazało się takie okno.image.png.80e680f072c37f8d31470379b7f4a4bd.thumb.png.9a3a4dce2c50613030ba8deb4345335c.png

Kolejne próby zakończone komunikatami "erase is not allowed in lock state" "missmatching image and device". Próbowałem różnych miflashy, różnych rootów, XiaoMiTool V2 też próbowałem ale wyskakuje problem przy tickecie od mi unlocka.

image.thumb.png.380e13052396493ecdce7df529acce99.png

Ogólnie w Unlocku mam problem który nie bardzo rozumiem

image.thumb.png.e4c576a566f9d9935f1e1e2790caa867.png

Próbowałem odblokować bootloadera przez adb ale tu też jest problem :|

image.thumb.png.fb4efb05ee5a4bc3a01fae66856be527.png

Jeżeli jest ktoś w stanie mi pomóc odblokować bootloadera to będę mega wdzięczny, ewentualnie jakiś inny pomysł jak rozwiązać problem.

Edited by Krzysztof_eM

Może próbujesz wgrać zbyt stary rom? Nie miałeś przypadkiem nowszej wersji MIUI na telefonie niż ta 12.1?
Komputer wykrywa telefon w trybie fastboot prawidłowo?

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

17 godzin temu, Krzysztof_eM napisał:

ktoś w stanie mi pomóc odblokować bootloadera:|

Jak masz zablokowany bl to tracisz tylko czas. Bez działającego romu nic z tym nie zrobisz. Nie odblokujesz bootloadera. Z zablokowanym niczego nie wgrasz w fastboot. Jedyna opcja to wgranie przez recovery (tryb connect to pc i chińskie MiPcSuite), ale wątpię żeby to się udało. Tylko serwis, np z tego forum.

Edited by FromWP