Dyskusja ogólna
23 topics in this forum
-
- 8 followers
- 229 replies
- 89.2k views
Witajcie, jestem nowym użytkownikiem na forum więc na samym początku chciałbym się przywitać. Cześć! Panie i Panowie mam problem, zacząłem swoją przygodę z Xiaomi od zakupu redmi note 2 - wszystko super jak na 3 lata wstecz? Następnie zakupiłem Redmi Note 4 - telefon super, spełniał wszystkie moje oczekiwanie. Bardzo dużo dzwonię i telefon miał jedną wadę, gdy przykładałem go do ucha często wyciszałem mikrofon, albo zawieszałem połączenie - nie wiem czego była przyczyna, możliwe że źle skalibrowanego czujnika. Nie wiem, telefon postanowiłem zmienić. Z racji tego, iż telefon służy mi do pracy nie jest on traktowany jakby był w laboratorium. Tak też nie zainwestu…
Last reply by Netoper, -
-
- 3 followers
- 20 replies
- 7.4k views
Pojawiła się oficjalna aktualizacja do Android 10 dla Xiaomi Mi A2 http://bigota.d.miui.com/V11.0.4.0.QDIMIXM/miui_JASMINEGlobal_V11.0.4.0.QDIMIXM_545aa0d958_10.0.zip Czy ktoś dostał już update przez OTA ?
Last reply by pkonrad, -
- 1 reply
- 2.8k views
Witajcie, wiecie może jak ustawić oddzielne dzwonki dla każdej z kart SIM? Dołożyłem ostatnio drugą kartę ale dzwonek ustawiam dla obu kart, nigdzie nie mogę znaleźć opcji wybrania dzwonka dla poszczególnych kart SIM. Android 9
Last reply by aminatrix, -
- 0 replies
- 1.6k views
Panowie, czy ktoś mógłby mi sprawdzić czy na wgranym custom romie i zainstalowaniu Teamviewera może sterować w pełni A2 z innego telefonu a nie tylko oglądać obrazki? Chciałbym zrobić zakup, a jak nie bedzie działało to będzie kicha. Z góry wielki dzięki.
Last reply by chab, -
- 1 follower
- 3 replies
- 2.7k views
Czesc, Przesiadłem się na Mi A2 Lite z Redmi Note 3 Pro. Tam po zakończonym ładowaniu dioda przestawała świecić, tutaj widzę świeci się nadal i ciężko szybko ocenić, że telefon jest naładowany. Czy jest na to jakiś sposób w ustawieniach? Czy ktoś jakoś sobie z tym poradził? Dzięki.
Last reply by pkonrad, -
- 0 replies
- 2.1k views
Dzień dobry. Od kilku dni na wyświetlaczu pokazuje mi się temperatura w stopniach Fahrenheita. Czy można to zmienić na stopnie Celsjusza? A najlepiej, czy można ten pasek usunąć lub ukryć?
Last reply by gumer, -
- 2 replies
- 3.3k views
Cześć. Zauważyłem, że mój Mi A2 po podłączeniu słuchawek do przejściówki gra co najmniej mocno marnie. Dźwięk jest dosyć cichy, spłaszczony. Grać gra, ale jakością nawet nie stoi obok mojego starego Huawei P9 Lite. Czy to jest wina tej dołączanej przejściówki USB c/jack czy ten model po prostu tak ma? Testowane na słuchawkach studyjnych.
Last reply by adek, -
- 0 replies
- 2.6k views
Witam, kupiłem Xiaomi Mi A2 zaczalem aktualizować system do android 9 i po aktualizacji telefon wlaczyl się dwa razy a potem tylko widać kilka sekund android one i tyle. Co mogę zroic w tym temacie?? Znalazlem informacje ze musze recznie wgrac system , przy probie odblokowania telefonu w MIunlock konto na 100% daje unlok i telefon zostaje zweryfikowany ale odblokowanie pisze unlock failed i tu tez mam zagwozdke co dalej robic. Proszę o pomoc. Podczas odblokowania pisze CURRECT ACCOUNT CANNOT UNLOCK THIS DEVICE
Last reply by ciumekkk, -
- 2 replies
- 7.2k views
Witam. Chciałbym wyłączyć funkcję tap to wake. Polega ona na wybudzeniu zablokowanego telefonu. Przeszkadza mi bo w kieszeni potrafi mi się wzbudzić i odpala różne rzeczy w tym połączenia alarmowe. Wiem że kolega który kupił w xcomie a2 lite ma to wyłączone ale ja za Chiny nie mogę tego znaleźć, a i on nie wie gdzie to jest. Proszę o pomoc.
Last reply by payback-88, -
- 0 replies
- 2.7k views
Hej, Ostatnio mam taki problem. Moje wifi cały czas połączą się i rozłącza i tak w kółko, wie ktoś co zrobić żeby to naprawić Dzięki
Last reply by Formalezy, -
- 1 follower
- 2 replies
- 3.4k views
czy ktoś wie jak się czyści pamiec podręczną? trzeba do tego sciagnac aplikację? wczesniej mialem redmi 3 i tam jednym przyciskiem sie czyscilo aplikacje
Last reply by Steller, -
- 4 replies
- 3.9k views
Cześć, posiadam Mi A2 Lite z kartą PLAY i zauważyłem, że telefon w obszarach gdzie jest słaby zasięg 4G przełącza się na pasmo 3G ale niestety transmisja danych komórkowych przestaje być aktywna. Nie docierają do mnie żadne wiadomości na WhatsApp. Jedynym rozwiązaniem w tym momencie jest włączenie i wyłączenie na kilka sekund trybu samolotowego co wymusza ponowne zalogowanie się do BTSa i transmisja danych nagle rusza. Wygląda tak jakby był jakiś problem z przełączaniem się pomiędzy 4G a 3G. Połączenia telefoniczne działają bez problemu, jedynie zawiechę łapie transmisja danych. Czy ktoś z Was ma podobny problem i czy udało się go jakoś rozwiązać?
Last reply by streetspy, -
Witam. Czy na podstawie fotki do której link zamieszczam, można stwierdzić, że sprzęt którym się posługuję, a jest to telefon MI A2 obsługuje również Galileo? Na początku telefon prawdopodobnie nie oferował takiej możliwości, ale czytałem na zagranicznym forum, że ludzie pisali petycje do producenta aby wraz z aktualizacjami taką możliwość wprowadził. Czy wprowadził tego nie wiem, bo telefon mam od 3 tygodni, ale? Może już to nastąpiło na przykład po aktualizacji do Androida Pie? https://images89.fotosik.pl/134/074b2868edf05f92med.png Z góry dziękuję za info.
Last reply by ZduneX25, -
- 2 replies
- 4.3k views
mam pytanie o konfiguracje w 9 pie widgetu pogody wyświetlanego do góry ekranu. Mam wrażenie że nie aktualizuję się na bieżąco, do tego czasami znika mi i dopiero po włączeniu gps'a po jakiejś chwili pojawia się ponownie. Natomiast nie wiem czy pokazuję wtedy pogodę dla ustawionej mojej lokalizacji czy aktualnej z gps ? Ktoś coś ?
Last reply by Macko, -
- 0 replies
- 3.2k views
Witam. W książce telefonicznej wpisane mam kontakty, które uzupełniłem o dodatkowe informacje (np miejsce pracy). W poprzednim telefonie (Huawei p9 Lite) informacje te wyświetlały się, gdy dana osoba do mnie dzwoniła. Była to dla mnie b. istotna funkcja. W telefonie Mi A2 wyświetla się jedynie imię i nazwisko rozmówcy. Czy w Mi A2 można włączyć wyświetlanie dodatkowych informacji jak w Huawei?
Last reply by mpower123, -
- 1 reply
- 3.3k views
Witam. Czy jest taka możliwość by kopię z Xiaomi Mi3 (MIUI) które jest zapisana w Mi Cloud, teraz będzie można przywrócić na Xiaomi Mi A2? Glównie chodzi w tym przypadku o przywrócenie SMS'ów. Jest jakaś aplikacja dla A2? Lub czy można to zrobić innym sposobem. Xiaomi Mi3 nie był jeszcze czyszczony.
Last reply by Xymox4AD, -
- 1 follower
- 0 replies
- 3.5k views
1. Jak odblokować bootloader ? 2. Jak zrobić roota ? 3. Jak wgrać i jakie twrp ? 4. Jak przenieść dane z Redmi 4X na Mia a2 Lite ?
Last reply by fido, -
- 21 replies
- 9.6k views
Witam wszystkich. Chciałem się dowiedzieć jak u Was wygląda aktualizacja do Androida 9. Podobno już lite dostał, znajomy ma od wczoraj a na moim nic. Czy to na wifi czy na mobilnym necie zero reakcji na aktualizację. Generalnie od zakupu nie miałem żadnej apki. Dziwi mnie to bo znajomy w tym czasie (ok 1 msc) miał aktualizacje zabezpieczeń już że 2 razy a ja nadal mam stan na 5 październik. Telefon kupiony na allegro wersja global (B20). Pozdrawiam.
Last reply by przemonk25, -
- 3 replies
- 7.4k views
Jak w temacie - małżonka ma A2Lite i nie może się przyzwyczaić do Googlowych aplikacji sms i kontaktów. Czy jest możliwość przenieść te aplikacje z Miui?
Last reply by xargos, -
- 5 replies
- 4.1k views
Witam mam problem z Xiaomi A2 po ostatniej aktualizacji zrestartował się i nie chce się uruchomić nie da się go wyłączyć cały czas biały ekran z napisem androidone można wejść tylko w fastboot prośba o pomoc!!!!
Last reply by FromWP, -
- 0 replies
- 3.7k views
Witam. Ktoś się orientuje gdzie w mi a2 zmienia się region??? Ktoś coś?
Last reply by Areklodz, -
- 1 reply
- 5k views
Witam forumowiczów! Zakupiłem dwa telefony A2 i za czorta nie wiem - nie umiem zmienić dzwonków, które były przed konfiguracją telefonów. W obecnej chwili ma dzwonki MI i nic więcej /konfigurację przeprowadził sklep Play/ Mam też stary dzwonek na lapku i nie wiem jak go zrzucić na telefon. Jeżeli ktoś pomoże "łopatologicznie" będę wdzięczny. Pozdrawiam
Last reply by adek, -
- 2 replies
- 4.1k views
Witam zakupiłem dziś tel MI A2 ale chciałem dowiedzieć się jak włączyć abym mógł dzwonić prze wifi w domu nie mogę nigdzie tego znalesć
Last reply by tpawel,