Jump to content

Xiaomi Mi A2 Lite - wątek ogólny

norbert.zaw
 Share

Recommended Posts

Dnia 22.02.2019 o 12:34, Shaq napisał:

Dobry.

Po zainstalowaniu lutowych poprawek, zauważam przyspieszony spadek baterii. Czy ktoś z Was zaobserwował może w swoich urządzeniach podobny efekt?

Edit: chyba coś jest na rzeczy, bo aktualizacja jest wycofana.

Masakra, W grudniu, do aktualizacji styczniowej miałem bez problemu 2 dni uzytkowania ok9-10h SOT (2 dni bez problemu), po styczniowej aktualizacji SOT spadł do ok7h-7,5h (1,5 dnia) a po tej aktualizacji katastrofa, 5,5h sot i praktycznie trzeba dzień w dzień ładować !

U was podobna masakra ?

Koledzy czy jest jakiś sposób na automatyczne wysłanie i odbierani mmsów, bo mam z tym problem wszystko działa jak mam włączoną transmisje danych jak jest wyłączna to nie można wysłać i odbierać.

• 4 weeks later...

Witam
Jestem posiadaczem Mi A2 Lite i mam pytanie
1. Dlaczego jak ustawię sobie głośność połączenia np. 50% suwaka po jakimś czasie suwak jest na 100% i jest za głośno.
2. Czy ktoś ma problem z kartą sd bo już z dwa razy pojawił mi się komunikat o uszkodzonej karcie i nie było zdjęć w galerii z karty ale w aplikacji "prosta galeria" zdjęcia były widoczne. Karta dobra nie uszkodzona (testowane na dwóch różnych Sandisk i Samsung). Miałem też problem na innej karcie po kilku dniach używania telefon pokazał że uszkodzona kart i wszystko co na niej było zgineło.
3. Czy warto go rootować i odblokować ? i jak wówczas z aktualizacjami 

4. Czy takie coś w nim jest - funkcja "zaufana twarz" jeśli tak to gdzie ?

Edited by fido

• 2 weeks later...

Witam

Dziś podczas testów okazało się że w moim mi a2 lite słabo działa wifi. Mam łącze 120Mb i na wifi osiągałem ok 4Mb/s. Po testach okazało się  że problem jest wówczas gdy jest włączony bluetooth jak go wyłącze to predkość dochodzi do ponad 50Mb. Spotkał się ktoś z takim problemem i mam może rozwiązanie ?

No to kurde wielka lipa o porażka, nie idzie coś z tym zrobić jak na razie zrobiłem reset całego telefonu bo też miałem problemu z ustawieniem głośności połączenia cały cza mi ustawiało na maksa zobaczymy jak będzie teraz.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Witam,

Obecnie posiadam Mi A1, ale uległ uszkodzeniu z mojej winy i zastanawiam się nad zakupem Mi A2 (A1 ma wszystko to czego oczekiwałem, no prawie), dlatego też mam do forumowiczów dwa pytanka:

1. Jaki jest czas działania na jednym ładowaniu? Dłużej, krócej, nie ma raczej różnicy?

2. Jaka jest jakość wykonywanych zdjęć? To jest moje "no prawie". W A1 w dzień przy dobrym świetle zdjęcia nawet, natomiast przy słabym oświetleniu zdjęcie nie urywają d..y.

Pozdro ...

• 2 months later...
  • 1 month later...

Faktycznie, chyba rekordowo mała ta aktualizacja. Jak zwykle, update wszedł gładko. 

Kernel skompilowany 9 września - czyli żwawo im to poszło tym razem. Jakiś widocznych zmian ludzie nie raportują. 

Za raz stuknie mi 14 miesięcy z A2 Lite. Z jednej strony już patrzeć na niego nie mogę (po prostu się znudził), z drugiej nie widzę sensownego następcy (duża bateria, wymiary nie większe, zauważalnie lepszy SoC). 

Edited by meccaryn

• 4 months later...
  • 1 month later...

Witam ma duży problem po aktualizacji z Pie do 10,po aktualizacji tel nie łaczy się z Komputerem tylko napis "Ładowanie" mało tego straciłem napis szybkie ładowanie i ładuje tylko w wolnym trybie,nie mogę za chiny połączyć tel z kompem,bootloaderem,fastbootem itd........ w OTA mam aktualny system i megaaa utknełem

POMOCY !!!!

Edited by Dominik2122

7 minut temu, Dominik2122 napisał:

tylko jak to wgrać hehe

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale z poziomu trybu recovery powinno się ręcznie dać wgrać update z linku.

Tryb recovery włączamy tak: wyłącz smartfon, naciśnij i przytrzymaj przycisk zasilania i zmniejszania głośności, aż pojawi się ekran Recovery Mode. Z tego poziomu powinno dać się zainstalować ROM z pliku *.zip bez roota i odblokowanego bootloadera.

nie ma szans próbowałem juz tego hehe pobieram taki system jak dodałeś zmieniam nazwe pliku update.zip i lipa ani z sd card,ani z update.zip mówię o stock recovery jasmin !

Trzeba mieć twrp ale nie dam rady ich wgrac bez połaczenia z kompem

w tej kombinacji przycisków jak napisałeś to w naszych tel wchodzisz do fastboota a jak zasilanie i + glośność to wchodzi do recovery jasmin ale tam nie idzie !

Edited by Dominik2122
  • Thanks 1