bartusek Posted March 4, 2019 Share Posted March 4, 2019 Dnia 22.02.2019 o 12:34, Shaq napisał: Dobry. Po zainstalowaniu lutowych poprawek, zauważam przyspieszony spadek baterii. Czy ktoś z Was zaobserwował może w swoich urządzeniach podobny efekt? Edit: chyba coś jest na rzeczy, bo aktualizacja jest wycofana. Masakra, W grudniu, do aktualizacji styczniowej miałem bez problemu 2 dni uzytkowania ok9-10h SOT (2 dni bez problemu), po styczniowej aktualizacji SOT spadł do ok7h-7,5h (1,5 dnia) a po tej aktualizacji katastrofa, 5,5h sot i praktycznie trzeba dzień w dzień ładować ! U was podobna masakra ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marion695 Posted March 5, 2019 Share Posted March 5, 2019 u mnie spokojnie starcza na 2 dni,telefon mam od miesiąca Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted March 5, 2019 Share Posted March 5, 2019 (edited) @bartusek U mnie wszystko w normie. Wczoraj dzień skończyłem z 50% i 5,5h SoT. Więc spokojnie ~2dni sot;10h do zrobienia. Edited March 5, 2019 by meccaryn Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted March 5, 2019 Share Posted March 5, 2019 Koledzy czy jest jakiś sposób na automatyczne wysłanie i odbierani mmsów, bo mam z tym problem wszystko działa jak mam włączoną transmisje danych jak jest wyłączna to nie można wysłać i odbierać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq Posted March 28, 2019 Share Posted March 28, 2019 Jest już marcowa aktualizacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 (edited) Witam Jestem posiadaczem Mi A2 Lite i mam pytanie 1. Dlaczego jak ustawię sobie głośność połączenia np. 50% suwaka po jakimś czasie suwak jest na 100% i jest za głośno. 2. Czy ktoś ma problem z kartą sd bo już z dwa razy pojawił mi się komunikat o uszkodzonej karcie i nie było zdjęć w galerii z karty ale w aplikacji "prosta galeria" zdjęcia były widoczne. Karta dobra nie uszkodzona (testowane na dwóch różnych Sandisk i Samsung). Miałem też problem na innej karcie po kilku dniach używania telefon pokazał że uszkodzona kart i wszystko co na niej było zgineło. 3. Czy warto go rootować i odblokować ? i jak wówczas z aktualizacjami 4. Czy takie coś w nim jest - funkcja "zaufana twarz" jeśli tak to gdzie ? Edited April 3, 2019 by fido Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Nie mając roota w jaki sposób zrobić backup całego telefonu (aplikacje, ustawienia itp.) później hard reset i przwrócić wszystko żeby działało ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 Witam Dziś podczas testów okazało się że w moim mi a2 lite słabo działa wifi. Mam łącze 120Mb i na wifi osiągałem ok 4Mb/s. Po testach okazało się że problem jest wówczas gdy jest włączony bluetooth jak go wyłącze to predkość dochodzi do ponad 50Mb. Spotkał się ktoś z takim problemem i mam może rozwiązanie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 Tak, po aktualizacji do Androida Pie Bluetooth "zakłóca" pracę WiFi. Prawdopodobnie dlatego, iż oba moduły jadą na częstotliwości 2,4GHz - ale to moje domysły. Rozwiązania brak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 No to kurde wielka lipa o porażka, nie idzie coś z tym zrobić jak na razie zrobiłem reset całego telefonu bo też miałem problemu z ustawieniem głośności połączenia cały cza mi ustawiało na maksa zobaczymy jak będzie teraz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 Lepiej późno niż wcale Wjechały poprawki z kwietnia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Niestety kwietniowa poprawka nie rozwiązuje problemu z wifi. Zauważyłem że jak się wyłączy lokalizację to z wifi nie ma problemu no i na 5GHz też jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 Skromne 70 mb majowej aktualizacji zainstalowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 Co daje? Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 Poprawki bezpieczeństwa z 1 maja Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 Wolałbym z 3go maja Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosmonet Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 Witam, Obecnie posiadam Mi A1, ale uległ uszkodzeniu z mojej winy i zastanawiam się nad zakupem Mi A2 (A1 ma wszystko to czego oczekiwałem, no prawie), dlatego też mam do forumowiczów dwa pytanka: 1. Jaki jest czas działania na jednym ładowaniu? Dłużej, krócej, nie ma raczej różnicy? 2. Jaka jest jakość wykonywanych zdjęć? To jest moje "no prawie". W A1 w dzień przy dobrym świetle zdjęcia nawet, natomiast przy słabym oświetleniu zdjęcie nie urywają d..y. Pozdro ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted July 29, 2019 Share Posted July 29, 2019 Czy wam też po ostatniej aktualizacji słabo działa dotyk? Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 Maleńka paczuszka aktualizacji z 1 września właśnie wpadła na Mi A2 Lite Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 (edited) Faktycznie, chyba rekordowo mała ta aktualizacja. Jak zwykle, update wszedł gładko. Kernel skompilowany 9 września - czyli żwawo im to poszło tym razem. Jakiś widocznych zmian ludzie nie raportują. Za raz stuknie mi 14 miesięcy z A2 Lite. Z jednej strony już patrzeć na niego nie mogę (po prostu się znudził), z drugiej nie widzę sensownego następcy (duża bateria, wymiary nie większe, zauważalnie lepszy SoC). Edited September 16, 2019 by meccaryn Link to comment Share on other sites More sharing options...
marion695 Posted January 30, 2020 Share Posted January 30, 2020 dostaniemy androida 10? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 30, 2020 Share Posted January 30, 2020 Z tego co wiem to tak, będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 Android 10: http://bigota.d.miui.com/V11.0.2.0.QDLMIXM/miui_DAISYGlobal_V11.0.2.0.QDLMIXM_d59f395371_10.0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik2122 Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 (edited) Witam ma duży problem po aktualizacji z Pie do 10,po aktualizacji tel nie łaczy się z Komputerem tylko napis "Ładowanie" mało tego straciłem napis szybkie ładowanie i ładuje tylko w wolnym trybie,nie mogę za chiny połączyć tel z kompem,bootloaderem,fastbootem itd........ w OTA mam aktualny system i megaaa utknełem POMOCY !!!! Edited March 9, 2020 by Dominik2122 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik2122 Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 tylko jak to wgrać hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 7 minut temu, Dominik2122 napisał: tylko jak to wgrać hehe Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale z poziomu trybu recovery powinno się ręcznie dać wgrać update z linku. Tryb recovery włączamy tak: wyłącz smartfon, naciśnij i przytrzymaj przycisk zasilania i zmniejszania głośności, aż pojawi się ekran Recovery Mode. Z tego poziomu powinno dać się zainstalować ROM z pliku *.zip bez roota i odblokowanego bootloadera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik2122 Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 (edited) nie ma szans próbowałem juz tego hehe pobieram taki system jak dodałeś zmieniam nazwe pliku update.zip i lipa ani z sd card,ani z update.zip mówię o stock recovery jasmin ! Trzeba mieć twrp ale nie dam rady ich wgrac bez połaczenia z kompem w tej kombinacji przycisków jak napisałeś to w naszych tel wchodzisz do fastboota a jak zasilanie i + glośność to wchodzi do recovery jasmin ale tam nie idzie ! Edited March 9, 2020 by Dominik2122 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 Poszło OTA. Wszystko ok, choć odblokowanie twarzą chyba usunęli. Ktoś się jednak skarżył, że uceglilo mu sprzęt, więc albo miał pecha albo to loteria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marion695 Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 coś ciekawego można ustawić oprocz trybu ciemnego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 Ja mam już OTA na Mi A2 Lite Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 https://www.techindeep.com/xiaomi-mi-a2-lite-users-dont-install-android-10-update-53927 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 https://www.techindeep.com/xiaomi-mi-a2-lite-users-dont-install-android-10-update-53927Dokładnie. Telson padł Link to comment Share on other sites More sharing options...
ash1970 Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 nie działają dane po aktualizacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 (edited) @ash1970 w jakim sensie dane nie działają? Chodzi o internet po LTE? U mnie działa. @marion695 są nowe gesty nawigacji, możliwość customizacji kolorami paska i dymki czatów. Edited March 9, 2020 by Shaq Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted March 9, 2020 Share Posted March 9, 2020 Witam, zaktualizowałem do 10 i telefon mi padł. Co teraz zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts