streetspy Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 Cześć, posiadam Mi A2 Lite z kartą PLAY i zauważyłem, że telefon w obszarach gdzie jest słaby zasięg 4G przełącza się na pasmo 3G ale niestety transmisja danych komórkowych przestaje być aktywna. Nie docierają do mnie żadne wiadomości na WhatsApp. Jedynym rozwiązaniem w tym momencie jest włączenie i wyłączenie na kilka sekund trybu samolotowego co wymusza ponowne zalogowanie się do BTSa i transmisja danych nagle rusza. Wygląda tak jakby był jakiś problem z przełączaniem się pomiędzy 4G a 3G. Połączenia telefoniczne działają bez problemu, jedynie zawiechę łapie transmisja danych. Czy ktoś z Was ma podobny problem i czy udało się go jakoś rozwiązać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 Jesteś pewien, że na 3G Play nie korzysta z pasma jednego z partnerów? Wówczas, trzeba w ustawieniach sieci włączyć opcję Roamingu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
streetspy Posted January 31, 2019 Author Share Posted January 31, 2019 Jestem pewien, roaming tak czy siak jest włączony w ustawieniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwiatos83 Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Cześć, posiadam Mi A2 Lite z kartą PLAY i zauważyłem, że telefon w obszarach gdzie jest słaby zasięg 4G przełącza się na pasmo 3G ale niestety transmisja danych komórkowych przestaje być aktywna. Nie docierają do mnie żadne wiadomości na WhatsApp. Jedynym rozwiązaniem w tym momencie jest włączenie i wyłączenie na kilka sekund trybu samolotowego co wymusza ponowne zalogowanie się do BTSa i transmisja danych nagle rusza. Wygląda tak jakby był jakiś problem z przełączaniem się pomiędzy 4G a 3G. Połączenia telefoniczne działają bez problemu, jedynie zawiechę łapie transmisja danych. Czy ktoś z Was ma podobny problem i czy udało się go jakoś rozwiązać? U siebie tez to zauwazylem, najczesciej podczas jazdy samochodem. Dojeżdżam z kolegą do pracy samochodem i nawet porównywałem gdy ja miałem 3g albo nic bo mój telefon stracił zasięg lte z poprzedniego btsa to w telefonie kolegi jest cały czas 4g bo już złapał z nowego btsa. U mnie albo trzeba zrobić restart modułu GSM albo znacząco dłużej poczekać na to aż się telefon sam przełączy na lte. Sieć ta sama bo mamy służbowe nr telefonów tylko kolega ma Huawei p10lite.Mam wrażenie że na poprzedniej wersji oprogramowania ta przypadłość występowała cześciej. Teraz mam wersję z 5 stycznia. Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
streetspy Posted March 18, 2019 Author Share Posted March 18, 2019 Bug zgłoszony do Xiaomi. Wszystkich którzy zmagają się z podobnym problemem proszę o kliknięcie na 'Confirm' co zwiększy szanse, że deweloperzy zainteresują się problemem. Link: http://en.miui.com/thread-6045257-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts