Dyskusja ogólna
26 topics in this forum
-
- 1 follower
- 46 replies
- 36.6k views
W dniu dzisiejszym Xiaomi udostępniło aktualizację OTA, która oficjalnie wprowadza Andorida Pie dla Mi Mix 2 Dla tych którzy jeszcze jej nie dostali niżej wrzucam link do pobrania najnowszego softu: https://bigota.d.miui.com/V10.4.1.0.PDEMIXM/miui_MIMIX2Global_V10.4.1.0.PDEMIXM_3580d2ac05_9.0.zip Changelog: Attention Stable MIUI based on Android Pie comes to Mi MIX2! System Optimization: Updated Android Security Patch to June 2019. Increased system security. App lock New: Locking Google contacts is available now
Last reply by pkonrad, -
- 0 replies
- 883 views
Czy jest możliwość włączenia pełnego ekranu na tej aplikacji zostanę u góry kawałek czarnego nie wykorzystanego ekranu psujący grę. Nawet na filmach zostaje mi ten kawałek czarny nieda się rozciągnąć palcami Wysłane z mojego MIX 2 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Alfred, -
- 0 replies
- 574 views
Czy ktos wie jakim cudem.nagle w ciagu 15 minut zniknal mi.ciemny.motyw? Nie moge go wlaczyc bo wedlug telefonu...jest wlaczony
Last reply by Marta H, -
- 14 replies
- 4.4k views
Cześć, Czy komuś udało się uruchomić Google Pay na telefonie Xiaomi Mi Mix 2 z wgranym MIUI Polska? Obecnie mam global rom 9.5.8.0 na którym Google Pay działa bez zarzutu i nie chciałbym stracić tej funkcji. Dzięki za wszelkie info. Pozdrawiam, Paweł
Last reply by ustipusti, -
- 1 reply
- 1.8k views
Witam! Mój problem polega na zwiększeniu się interfejsu w telefonie. Zrobiłem to przez przypadek i nie mogę tego przywrócić a bardzo się do niego przyzwyczaiłem i strasznie mnie to denerwuje. Wcześniej to wyglądało jak na drugim screenshot a teraz jak na pierwszym. Pytanie moje brzmi czy da się to przywrócić? W ustawieniach wyświetlacza czcionka jest aktualnie na XS a ustawienia interfejsu na S. Z góry dzięki
Last reply by korno, -
Ogólne wrażenia 1 2
by davi.th- 2 followers
- 65 replies
- 10k views
Cześć Przymierzam się do kupna MIXa 2, jednak wcześniej chciałbym zrobić wstępne rozeznanie u aktualnych jego posiadaczy. Tak więc - jakie są wasze wrażenia na jego temat, jak tam bateria, aparat i ogólnie czy warto. Pozdrawiam
Last reply by 6thsurvivor, -
- 1 reply
- 2k views
Cześć. Od kilku dni używam snapchata i pomimo wyciszania telefonu cały czas mam ten dzwięk migawki >:( ... Próbowałem już i na global romie i na miuipolska i bez efektów.. Dopowiem tylko, że na global romie nie mogę zmienić regionu z Chiny. Po prostu jak to klikam to od razu mnie cofa do wcześniejszego ekranu :/
Last reply by Mallow, -
- 27 replies
- 9.1k views
Chciałem zapytać, czy Wam też tak rysuje się wyświetlacz i plecki ? Nie jestem zwolennikiem noszenia telefonu w etui, ale dbam o telefon. Przeważnie lezy na biurku lub w kieszeni. Mi Mix 2 mam 2 miesiące a ekran wygląda gorzej niż mój stary iPhone 6s po półtora roku...
Last reply by HypeeTower, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.2k views
Siemka, od razu mówię, że mam roota i mam prosty problem. Chciałbym mieć ciemny tryb, nie jakiś beznadziejny motyw z internetu, który zmienia ikonki na jakieś koślawe, a czcionke na comic sans, a dodatkowo nie działa w połowie miejsc tam gdzie powinien. Czy jest to osiągalne, czy jednak mam za duże wymagania?
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 26 replies
- 2.7k views
Tak jak w temacie dziś ruszyła aktualizacja miui 10 global stable, piszcie swoje wrażenia, czy zauważyliście jakieś błędy. Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka
Last reply by zielonyBB, -
- 3 replies
- 1.3k views
Witam. Czekając na dostawę smartfona chciałem się Was zapytać jak oceniacie baterię w Mi mix2. Jakie macie wyniki SoT ? Dajecie radę rozładować ją w ciągu dnia ?
Last reply by ems, -
- 12 replies
- 2.9k views
Witam. Jak to jest z tą jakością zdjęć w waszych Mi Mixach 2? W recenzjach pisza, że to jest najsłabsze ogniwo tego telefonu. Ale recenzj wyszły zaraz po telefonie a mineło sporo czasu. Jak to wygląda obecnie? Poprawiło się coś? Jak zdjęcia z gcama? Wiadomo, w dzień pewnie petarda a jak np. uroczystości przy sztucznym świetle? Świeta są teraz doskonałym momentem do sprawdzenia telefonu pod tym kątem. Powrzucajcie przykłady. Pozdrawiam!
Last reply by edass, -
- 0 replies
- 930 views
Witam, jak wiadomo Mi mix ma aparat do video rozmowy na dole. I teraz gdy rozmawiam z kimś to troche mi to przeszkadza i chciałbym abym mógł obrócic telefon do góry nogi żeby mieć kamrę na górzę ale żeby obraz nie obrócił się u mojego rozmówcy. Jest na to jakiś sposób czy muszę sie przywyczaić do tego że ten aparat jest na dole?
Last reply by manieczny, -
- 3 replies
- 3k views
Witam, w moim Xiaomi Mi Mix 2 nie mogę w ustawieniach znaleźć opcji, aby ustawić siatke aplikacji 5x5. Przeglądałem różne motywy (muszę zmieniać region ponieważ przy wyborze Polski motywy dodatkowe są niedostępne) i w żadnym nie widzę siatki 5x5. Przy tak dużym ekranie 4 ikony w rzędzie wyglądają słabo przez co mam kilka stron z aplikacjami. Czy da się w jakiś sposób to ustawić?
Last reply by jacekgothic, -
- 7 replies
- 1.2k views
Właśnie przesiadłem się z mi 5 na Mix 2 i muszę przyznać, że jestem mocno rozczarowany jakością dolnego głośnika, jak i samym sposobem odtwarzania dźwięku przez to - stereo. Najczęściej korzystam z głośników przy YT i treściach wideo na www. Tak jak w mi5 dźwięk był bardzo głośny, czysty z idealnym środkiem i górą oraz ładnymi nienachalnymi basami, tak tutaj to jakichś koszmar. Basów prawie nie ma, środek jest ok, ale jest mocno zagłuszany przez wysokie tony, które wydzierają się z górnego głośnika i trochę mniej z dolnego. Co bardziej zaskakujące, jest ciszej niż w mi 5 i nie pasuje to do klasy telefonu. Liczyłem na coś więcej od górnego głośniczka, który podczas rozmowy…
Last reply by Tomasz-X, -
- 1 reply
- 921 views
Witam, mój MiMix2 nie odtwarza głosu w nawigacji Google i naviexpert. Nawigacje działają ale brak głosu.....pomożecie?
Last reply by dead_beat, -
- 0 replies
- 740 views
Witam, niedawno zepsuł mi się Redmi Note 4 więc kupiłem Mi Mixa 2, na szczęście wcześniej zrobiłem kopię zapasową na Rn4 i skopiowałem ją na komputer, ale nie pamiętam gdzie trzeba było ją wrzucić żeby nowy telefon ją wykrył.
Last reply by k632012, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam czy ktoś z was zmieniał wielkość czcionki, obrazu przez ustawienia programistyczne ? Chodzi o opcje rysowanie-szerokość Jeśli tak jaka wartość wpisaliscie aby wszystko nie było tak duże. Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Non_vincere_te, -
- 2 replies
- 1k views
Co oznacza ikonka koło bt od lewej stronie? Mi MIX 2 Tapatalk
Last reply by frrancuz, -
ROMy Global 1 2
by mentos30- 38 replies
- 6.7k views
Szanowne koleżanki i koledzy Zakładam dla tych wszystkich którzy korzystają. Piszcie jakie macie odczucia jakie bugi zauważyliście, etc.
Last reply by loader77, -
- 76 replies
- 11.4k views
Witam wszystkich Chcę kupić Mi Mixa 2 6/256 https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_799071.html?wid=21 Cena super ,ale mam wątpliwość czy to jest to samo co international version - tzn wiem ,że ma 2 języki tylko i pytanie czy sprzętowo jest tym samym i czy będzie można bez problemu wgrać Global rom lub MIUI Polska. Z góry dziękuje za pomoc.
Last reply by mrosi, -
- 14 replies
- 4.6k views
Witam, Przedstawiam rozwiązanie na błąd API 10008. Błąd występuje również w modelu 5X i też ta zmiana na nim działa (na chwilę obecną blokuje Xiaomi) Bez tego nie odblokujemy BOOTLOADER-a. Jeśli mamy w telefonie wybrany język angielski (jest i chiński) a z takim przychodzi Mi Mix 2 (mój z GearBest) to działamy wg kroków poniżej: Najpierw ściągamy i wgrywamy do telefonu apkę: VPN TURBO ale z tego linku poniżej ponieważ inne wersje czasami nie posiadają serwer CHINA do wyboru a musimy ukazać że nasz telefon jest w Chinach W telefonie musimy mieć kartę SIM i włączone dane mobilne. Na WiFi nie działa. LINK - https://mega.nz/#!xoVkSaoA!5Qo5GIYTiCy…
Last reply by milenium17, -
- 3 replies
- 1.4k views
Witam od dwóch dni posiadam mi mixa 2(przesiadka z RN3Pro) i mam pytanie do posiadaczy tego telefonu czy korzystając z telefonu gdy telefon wyświetla jakaś stronę na białym kolorze to czy podczas przejścia telefonu do trybu uśpionego czyli przygaszeniu ekranu widać najpierw mrugnięcie koloru czerwonego a po nim od razu się przyciemnia czy to tylko mój egzemplarz tak ma? Patrząc na RN3 Pro czegoś takiego nie ma tylko od razu się przyciemnia. Dodam tylko że widać ten objaw również przy zmniejszaniu jasności ekranu.
Last reply by El Madridista, -
- 1 reply
- 1.3k views
Witam, w poprzednim telefonie miałem funkcję wysuwania górnej belki za pomocą czytnika linii papilarnych, poprzez przesunięcie palcem. Chciałbym się dowiedzieć czy w tym telefonie też taka funkcja jest możliwa i jak ją ustawić. Z góry dziękuję za pomoc
Last reply by Non_vincere_te, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.8k views
Cześć, Kupiłem Mi Mix 2, nie odblokowałem jeszcze BL, skorzystałem za to z XiaomiTool i zainstalowałem Globala. Ładnie się zainstalował, wersja MIUI Global 9.2.3.0(NDEMIEK), język jest PL, ale przy wyborze regionu miałem do dyspozycji wyłącznie Chiny. Czytałem, że to ze względu na zablokowany BL, ale... czy to stanowi jakiś problem w użytkowaniu telefonu? Jeśli tak, to jaki? Pozdrawiam krzycz
Last reply by krzycz,