himek72 Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 Tak jak w temacie dziś ruszyła aktualizacja miui 10 global stable, piszcie swoje wrażenia, czy zauważyliście jakieś błędy. Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 Tak szczerze po aktualizacji zginęło mi twrp , mały problem ale to na wcześniejszych modelach mi się nie zdarzało jak bateria będzie mi siadać to od razu mi pa Kernel drutuje uja i ustawiam govermora na blue Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu TapatalkaZaraz zrobię porządek z bateria https://pic.drakonix.net/l3UKcmjzWysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz-X Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 Błędów na razie nie znalazłem, opcji odblokowania gębą też nie ma, co w sumie mnie nie dziwi. Płynniejszy jest od 9. Jak dla mnie na plus górna belka z większą trzcionką. Dźwięk za górnego głośnika nadal przy multimediach jest słabszy niż przy rozmowach. Lepiej reaguje czujnik światła. Oczywiście nie ma żadnych reklam, jak trąbią w necie jacyś ludzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobutek Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 Też zaktualizowałem przez ota. Twrp i root działa. Zna ktoś jakiś motyw aby siatka była 5x5 . Większość ktore używałem jest nie kompatybilna z miui10Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz-X Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 Bateria trzyma tak jak na miui9, ok.6g sot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartos38 Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 @up Macie może twrp które działa na Miui 10 odblokowałem bootloader i mam zamiar wgrać miui Polska, proszę o wskazówki jakie twrp wgrać i gdzie mogę go pobrać Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobutek Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 Ja wgrałem to co miałem na miui9Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartos38 Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 @pobutek czyli możesz jaśniej jaka wersja twrp z tego co czytałem jest parę wersji Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobutek Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 Każdy telefon ma swoją nazwę kodową. Mi mix 2 ma chiron TWRP 3.2.2-1 for Xiaomi Mi Mix 2Szukaj ostatniej wersji chiron jak wejdziesz na stronę z twrp lub szukaj na xdaWysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konewa Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 U mnie też ogólnie ok, trochę płynniej działa niż na 9 i mam wrażenie że bateria trochę lepiej. Ale mam jeden problem, obcina mi ekran blokady.Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrzacikus Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Też zaktualizowałem przez ota. Twrp i root działa. Zna ktoś jakiś motyw aby siatka była 5x5 . Większość ktore używałem jest nie kompatybilna z miui10Ja zainstalowałem launcher z pocophone aby mieć właśnie gęstszą siatkę oraz skróty aplikacji po dłuższym naciśnięciu ikon Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobutek Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Jak się dokładnie nazywa? I launcher czy motyw? Bo w motywach - pocophone nie znajduje.Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrzacikus Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Launcherhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.mi.android.globallauncher Link to comment Share on other sites More sharing options...
himek72 Posted September 24, 2018 Author Share Posted September 24, 2018 Duży plus w miui 10 w mi mix 2 jest bateria, dużo dłużej teraz wytrzymuje. Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobutek Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 Ale jaja Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bednar93 Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 Pobierz stąd, zainstaluj. Ciesz się nowym launcherem Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobutek Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 Dziękuję wszystko fajnie. Ale jeden mały problem. . . Gdzie są moje wszystkie aplikacje w tym launcherze. Jakbym miał czysty telefon. Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bednar93 Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 Menu z aplikacjami wysuwasz przesuwając palcem z dołu do góry. O to chodzi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobutek Posted September 25, 2018 Share Posted September 25, 2018 Tak oto. Kurcze za smoka nie mogłem wyczuć tym bardziej że mam gęsty ustawione. Myślałem że jakiś błąd aplikacji.Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartos38 Posted September 27, 2018 Share Posted September 27, 2018 Szkoda że w tym launcherze nie można zmniejszyć ikon na pulpicie w tedy bym się zastanowił nad zmianą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michas303 Posted November 10, 2018 Share Posted November 10, 2018 Mam w tej chwili zainstalowane miui 9.5.5.0 wersja stabilna. Bez problemu mogę na to zainstalować tą najnowszą wersję miui10 stable? Usunie mi to roota/twrp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ems Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 (edited) Witam. Ostatnio pojawiła się aktualizacja systemu. Nowa wersja MIUI i zabezpieczenia na Grudzień 2018 roku. Edited February 17, 2019 by ems Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Czy ktoś już aktualizował Mix'a do wersji j.w 10.2.2.0 ? Jeśli tak to mam dwa pytania, czy macie procentowy wskaźnik baterii ? Czy mapy google działają bez problemu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ems Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Wskaźnik baterii możesz sobie ustawić w postaci : słupkowego, procentowego i liniowego. Wybrałem słupkowy jako czytelniejszy dla mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Wskaźnik baterii możesz sobie ustawić w postaci : słupkowego, procentowego i liniowego. Wybrałem słupkowy jako czytelniejszy dla mnie.Super ! A mapy google możesz sprawdzić ? Sorki że tak dopytuje, ale ostatnio na innym telefonie wpadła aktualizacja 10 o podobnym numerze i mapy przestały działać. Objaw był taki, ze zawieszały sie powtarzalnie, w momencie wyznaczania trasy lub po naciśnięciu guzika "prowadź". Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ems Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 (edited) Odpaliłem mapy google w trybie nawigacji samochodowej. Ustawiłem miejsce docelowe i działa. Głos podpowiada. Powinno być OK. Edited February 18, 2019 by ems info 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Odpaliłem mapy google w trybie nawigacji samochodowej. Ustawiłem miejsce docelowe i działa. Głos podpowiada. Powinno być OK.Dzięki bardzo.Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts