baxy Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 OkPo dodaniu w telefonie konta xiaomi należy odczekać 3 dni czy 15? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 11 minut temu, baxy napisał: Ok Po dodaniu w telefonie konta xiaomi należy odczekać 3 dni czy 15? Ostatnio 72 godziny jak masz już zgodę, i uruchomiłeś Miunlocka. Miunlock poinformuje jakimś komunikatem kiedy masz spróbować ponownie. Konto trzeba dodatkowo dodać w opcjach programistycznych w zakładce Statusu blokady Mi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baxy Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Ostatnio odblokowywalem z pół roku temu.Czyli po dodaniu konta w opcjach deweloperskich muszę jeszcze uruchomić mi unlock na komputerze i po nie udanej próbie spróbować za 3 dni tak?A jak nie uruchomię mi unlock to czas nie będzie biegł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 10 minut temu, baxy napisał: A jak nie uruchomię mi unlock to czas nie będzie biegł? Chyba nie, to są 72 godziny od pierwszej próby, bo wtedy dopiero chińskie serwery zaczynają to sprawdzać (ale tego nie jestem pewien). Podobno można jeszcze wgrać z zablokowanym bootloaderem nowym narzędziem Xiaomitools, ale tym się nie bawiłem. Tu masz linka do źródła: http://www.xiaomitool.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
baxy Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Xiaomi tool nie dziala na miui9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 5 minut temu, baxy napisał: Xiaomi tool nie dziala na miui9 To musisz odblokować, znaczy miui9 jeszcze nie ogarnęli. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baxy Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 WitamJak wgram globala z en. Miui w postaci pliku zip przez twrp to twrp mi się napisze?Czy zostanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 16 godzin temu, baxy napisał: Jak wgram globala z en. Miui w postaci pliku zip przez twrp to twrp mi się napisze? Czy zostanie? Powinno zostać, tylko nie wiem czy system wstanie. Dawniej żeby wgarać globala przez twrp, trzeba było modyfikować plik romu, nie wiem jak teraz. Globala najlepiej rom fastboot MiFlashem, niestety wtedy twrp się nadpisze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baxy Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Niestety nie wstał bootloop, nie mogłem nawet do recovery wejść. Wstawał uruchamiał się w recovery i restart.Miflash pozostałWysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 Powinno zostać, tylko nie wiem czy system wstanie. Dawniej żeby wgarać globala przez twrp, trzeba było modyfikować plik romu, nie wiem jak teraz. Globala najlepiej rom fastboot MiFlashem, niestety wtedy twrp się nadpisze.Global z TWRP działa, tylko trzeba wgrać paczkę dm-verity z forum MIUI po wgraniu Globala - mi przynajmniej tak działa obecnie z global dev na Redmi 4A. tapnięte z Redmi 4a 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 7, 2017 Share Posted December 7, 2017 (edited) 52 minuty temu, Orjon napisał: Global z TWRP działa, tylko trzeba wgrać paczkę dm-verity z forum MIUI po wgraniu Globala - mi przynajmniej tak działa obecnie z global dev na Redmi 4A. Albo zmodyfikować paczkę romu http://en.miui.com/thread-477499-1-1.html i też będzie działać, tylko jak twrp, to lepiej z romem eu Edited December 7, 2017 by FromWP 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shirou93 Posted December 24, 2017 Share Posted December 24, 2017 Dnia 22.10.2017 o 11:59, theus84 napisał: Zamawiałem na GearBest i dostałem wersję z chińskim ROM'em. Wgrałem bez problemu Global bez odblokowywania Bootloadera za pomocą XiaoMiTool by Francesco Tescari. Narzędzie znajdziesz tutaj http://www.xiaomitool.com/ Czy masz do wyboru region polski? Podobno reflash z poziomu aktualizacji zipa ze strony miui odblokowuje regiony. Dnia 28.11.2017 o 21:29, FromWP napisał: Tak bo masz telefon oficjalnie na rynek chiński z chińskim romem zupełnie innym od globala, nie przeznaczony do sprzedaży poza Chinami. Z pliku z reguły działają aktualizacje z tej samej linii romów, czyli global na global, china na china. Czasami nawet przejście z global stable na global dev przez aktualizację z pliku nie wychodzi, bo to też inne wersje romów. Z global stable na global Dev działa i na odwrót za każdym razem mi działało od na Mido i Kenzo to praktycznie ten sam ROM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 24, 2017 Share Posted December 24, 2017 (edited) 25 minut temu, shirou93 napisał: Z global stable na global Dev działa i na odwrót za każdym razem mi działało od na Mido i Kenzo to praktycznie ten sam ROM. Uwierz że na niektórych telefonach czy romach to potrafi nie zadziałać. To że zadziałało na Mido i Kenzo nie znaczy że zadziała w innym i na każdym romie. To Xiaomitool podobno potrafi więcej, ale dopiero od niedawna wspiera romy z Miui 9. Chińskie MiPcSuite też czasami wgra globala na china bez odblokowania bl. Edited December 24, 2017 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
shirou93 Posted December 24, 2017 Share Posted December 24, 2017 (edited) 6 minut temu, FromWP napisał: Uwierz że na niektórych telefonach czy romach to potrafi nie zadziałać. To że zadziałało na Mido i Kenzo nie znaczy że zadziała w innym i na każdym romie. To Xiaomitool podobno potrafi więcej, ale dopiero od niedawna wspiera romy z Miui 9. Chińskie MiPcSuite też czasami wgra globala na china bez odblokowania bl. Podobno po wgraniu w taki sposób globala języki są, ale region jest tylko chiński. Wiesz coś na ten temat? Przeczytałem, że podobno wystarczy potem zrobić reflash z poziomu aktualizacji systemu i regiony są, ale nie wiem czy to prawdziwa informacja. Edited December 24, 2017 by shirou93 Literówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 24, 2017 Share Posted December 24, 2017 13 minut temu, shirou93 napisał: Podobno po wgraniu w taki sposób globala języki są, ale region jest tylko chiński. Wiesz coś na ten temat? Tego nie wiem. Tylko o tym czytałem, ale jako oproblemie niektórych wersji romów, nie sposobu ich wgrywania. Reflash z poziomu aktualizacji tej samej wersji na pewno nie zaszkodzi, a czy naprawia problem z regionem, nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Q3lo Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Witam, czy możecie polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawce na aliexpress? Zamierzam kupić miksa 2 6/128 z Global ROM, wydaje mi się że tam są lepsze ceny niż na GB. Elektroniki oprócz odkurzacza jeszcze nie kupowałem na ali więc proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Ja Ci polecam tego: "poszukaj na dole odpowiedniego działu i tam umieść swoje pytanie bo ten temat nie ma z tym za wiele wspólnego" Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjpp Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Po wygraniu xiaomitool global developer mamy tylko region Chiny. Wgranie ponowne romu global przez aktualizacje systemowa nic nie zmienia, nadal mamy tylko region Chiny. W sumie nie do końca wiem w czym to przeszkadza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenon Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Dnia 27.12.2017 o 11:02, Q3lo napisał: Zamierzam kupić miksa 2 6/128 Zobacz na p.w Link to comment Share on other sites More sharing options...
shirou93 Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 (edited) 9 godzin temu, kjpp napisał: Po wygraniu xiaomitool global developer mamy tylko region Chiny. Wgranie ponowne romu global przez aktualizacje systemowa nic nie zmienia, nadal mamy tylko region Chiny. W sumie nie do końca wiem w czym to przeszkadza? Mógłbyś sprawdzić czy na takim globalu da się przypisać konto w opcjach developerskich? Planuje tak wgrać i potem odblokować bootloadera. Dzięki. Czy OTA działa normalnie? Jest to nieoficjalny flash i nie wiem czy wszystko będzie działać. Edited December 28, 2017 by shirou93 Dodatkowe pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjpp Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 21 minut temu, shirou93 napisał: Mógłbyś sprawdzić czy na takim globalu da się przypisać konto w opcjach developerskich? Planuje tak wgrać i potem odblokować bootloadera. Dzięki. Czy OTA działa normalnie? Jest to nieoficjalny flash i nie wiem czy wszystko będzie działać. Tak, bez problemu dodałem konto. Ota działa normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shirou93 Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 18 godzin temu, kjpp napisał: Tak, bez problemu dodałem konto. Ota działa normalnie. Sam nie wiem po co te regiony, ale wolę jakoś ustawić Polskę Dzięki za sprawdzenie. Ciekawi mnie czy wystarczy odblokować bootloadera i regiony wrócą, czy jednak potem potrzebny reflash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 Ktoś zauważył jakieś większe różnice na nowym sofcie Global? Widzę nowy pasek stanu po rozwinięciu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shirou93 Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 Mi się udało odblokować oficjalną metodą tego samego dnia co dostałem telefon bez czekania 72h. Dziwna sytuacja. Faktycznie, żeby mieć wszystkie regiony trzeba odblokować bootloader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiaomi_Lover Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 Dnia 19.01.2018 o 17:03, shirou93 napisał: Mi się udało odblokować oficjalną metodą tego samego dnia co dostałem telefon bez czekania 72h. Dziwna sytuacja. Faktycznie, żeby mieć wszystkie regiony trzeba odblokować bootloader. Ale nie traci się wtedy przypadkiem funkcjonalności NFC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szarik999 Posted March 25, 2018 Share Posted March 25, 2018 Ceny na gearbeast dosyc wysokie w stosunku do aliexpress. Pozatym hulajnoga mi szla 3 miesiace wiec srednio jakos. Mam pytankie o te NFC . Bo jak hce zainstalowac jakas aplikacje bankowa albo googla pay na moim remi note one to mi wyskakuje ze : telefon zrootowany i sie nieda / bez boota i sie nieda albo cos i sie nieda . Czy jest jakas opcja zeby sie dało ? Czy to komus działa ? Jak nie działa to poco to ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted March 25, 2018 Share Posted March 25, 2018 Dnia 15.03.2018 o 12:53, Xiaomi_Lover napisał: Ale nie traci się wtedy przypadkiem funkcjonalności NFC? Nie. Oczywiście jeśli chodzi o płatności zbliżeniowe. Odblokowanie bootloadera, a nawet instalacja ROMu Global, MIUI Polska/EU nie generuje problemów. ROOT jest tym, co je powoduje. 7 godzin temu, szarik999 napisał: Ceny na gearbeast dosyc wysokie w stosunku do aliexpress. Pozatym hulajnoga mi szla 3 miesiace wiec srednio jakos. Mam pytankie o te NFC . Bo jak hce zainstalowac jakas aplikacje bankowa albo googla pay na moim remi note one to mi wyskakuje ze : telefon zrootowany i sie nieda / bez boota i sie nieda albo cos i sie nieda . Czy jest jakas opcja zeby sie dało ? Czy to komus działa ? Jak nie działa to poco to ? Użyłeś wyszukiwarki? Nie. Poczytałeś na Forum? Nie. Gdyby było inaczej, wiedziałbyś, że są sposoby aby ukryć ROOT. Choć moim skromnym zdaniem to otwiera wrota do telefonu i jego systemu, to są sposoby na to... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristyan Posted March 26, 2018 Share Posted March 26, 2018 Jeśli chodzi o ukrycie roota to u mnie combo MIUI Polska oraz Magisk działa. Root jest ale ukryty dla np. Google Pay (Android Pay). Działa w każdym razie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koko35 Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 Witam. Mam problem, na stronie http://www.miui.com/unlock wpisuję swoje imię i nazwisko, za każdym razem gdy zatwierdzam apply now, wyskakuje komunikat "wpisz poprawne dane"? Nie mam pomysłu co zrobić dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 Wpisz je bez spacji i jeśli masz polskie znaczki to bez nich 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koko35 Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 Dzięki, jesteś wielki Nie trzeba nigdzie wpisywać w jakim modelu chcemy odblokować bootloader? Ta paczka która służy do odblokowania działa tylko raz, czy można nią odblokować dwa Mi Mixy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 Możesz odblokować obydwa, tylko jest ograniczenie odblokowania na jednym koncie - 1 urządzenie na 30 dni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koko35 Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 Czy jeżeli wrzucę MIUI 8.3.29, to działają aktualizacje OTA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 OTA działają, powinny przynajmniej - jeśli nie to możesz aktualizować ręcznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koko35 Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 Na Globalu to wiem, ale czy na MIUI Polska działają aktualizację OTA. Warto zmienić Global na MIUI Polska? Jeszcze jedno pytanie, gdzie wyłączyć szybkie ładowanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts