Problemy techniczne
311 topics in this forum
-
- 3 replies
- 795 views
Mój stary poczciwy Redmi Note 4X przeleżał kilka lat w szufladzie. Dzisiaj chciałem go uruchomić i tu niespodzianka! Telefon normalnie się włącza, dalej wyświetla się logo MI i sam od razu wchodzi w tryb TWRP, to znaczy próbuje wejść, bo wiesza się na ekranie TWRP i na tym koniec, nic się nie dzieje. Ma może ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić żeby telefon normalnie się uruchomił?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
-
- 22 replies
- 5k views
Witam Posiadam Redmi Note 4X z MIUI Global 10.2.10 (MBFMIXM) oraz Android 6.0 MRA58K. Chciałem zaktualizować telefon niestety po pobraniu aktuazacji przez opcje w MIUI i restarcie telefonu nad mam tą samą wersję MIUI i Androida. Czy ktoś wie jak zaktualizować do Android 7.0 w bezpieczny sposób ?
Last reply by kacluk, -
- 1 reply
- 3k views
Piszę do Was, ponieważ skończyły mi się już pomysły co zrobić. Chodzi o telefon Xiaomi Redmi Note 4x. Przez ostatnie kilka lat telefon działał ok i nagle wpadł w bootloop. Bateria naładowana na 100% i po chwili komunikuje, że rozładowana. Załatwiłem drugi taki sam telefon i podmieniłem na sprawną baterię/złącze ładowania USB/taśmę od płyty głównej i nadal nie działa. Mogę wejść do Mi Revovery i wybrać Reboot lub Wipe, ale po wybraniu Reboot telefon znowu wpada w Bootloop. Telefon po podłączeniu do komputera nie jest wykrywany ani w Menedżerze urządzeń ani PC Suite. Wstrzymuję się przed zrobieniem wipe’a tylko dlatego, że chciałbym zgrać dane, które są …
Last reply by oscyp, -
Witam ogólnie ostatnio mam problem z słuchaniem muzyki przez mi true wireless earbuds basic 2. Słuchawki działają mi tak jakby poprawnie ale muzyka na nich jest grana jak i z telefonu tak i z słuchawek. Nie mam zielonego pojęcia jak to możliwe ale jakby jaka osoba mogła mi doradzić z tym to było by bardzo fajnie. Telefon mam z Moto Motorola. Pozdrawiam
Last reply by NatanSkiba, -
- 0 replies
- 648 views
Witam pacjent to Redmi Note 4 X od jakiegoś czasu pod przyciskiem trzy kreseczki nie wyświetla mi otwartych powiadomień,puste pole.Zrobilem teraz aktualizacje do wersji miui 10 ale też bez zmian.W ustawieniach też sprawdzałem i jest to samo.Macie jakieś sugestie co może być przyczyną ? Dzięki za każdą podpowiedź
Last reply by KmiCiC_84, -
- 12 replies
- 3.2k views
Witam Od kilku dni ekran w moim redmi note 4x skacze, jak jakby się sam dotykał. Udało mi się włączyć symulację dotyku i wygląda to tak: https://www.youtube.com/watch?v=7lZJIKqiDyw Jakieś rady? Telefon do tej pory śmigał dobrze, nie upadł ani nic w ten deseń. Będę wdzięczny!
Last reply by hCYk, -
- 0 replies
- 643 views
W Redmi Note 4X z procesorem Mediatek do wymiany mam moduł z gniazdem USB i mikrofonem. Niestety sprzedający na allegro nie wiedzą co sprzedają i pierwszy przysłał całkiem inną wersję modułu a drugi prawidłową tylko że do modelu z procesorem Snapdragon a nie Mediatek. Różnią się umiejscowieniem jednego pinu tak jak na załączonym zdjęciu. Pytanie do zorientowanych, czy można przelutować ten dynks na sąsiednie pole lutownicze żeby wszystko działało?
Last reply by Pozor, -
- 0 replies
- 772 views
Witam. Totalnie się pogubiłem. Nie mogę usunąć zdjęć z Galeria. Jak to robię wracają z powrotem . Podobnie z Zdjęcia Google. Tam też nie umiem usunąć W ustawieniach autosynchronizacja wyłączona! Konta Google też synchronizacje wyłączone! W chmurze Xioami brak zdjęć. Ktoś podpowie jak to ogarnąć?
Last reply by wopiga, -
- 2 replies
- 1.3k views
Witam. Mam "mały" problem z moim Note 4X. Otóż zawsze Wifi działało mi bez zarzutu. Wczoraj telefon mi spadł na płasko, ekranem do dołu z wysokości niecałego metra jednak nic się nie stało tak jak na Xiaomi przystało. Jednak wieczorem zauważyłem że wystarczy że odejdę trochę dalej od routera i sygnał Wifi momentalnie spada gdzie wcześniej trzymał go naprawdę dobrze. Dzisiaj przyjechałem na mieszkanie i na innym routerze jest podobnie, mimo że się nie ruszam z miejsca sygnał strasznie skacze, raz jedna kreska, za chwilę full po czym spada do połowy i tak w kółko. Może to mieć jakikolwiek związek z tym upadkiem ? Jest jakaś szansa żeby samemu sprawdzić czy coś faktyczn…
Last reply by hCYk, -
- 0 replies
- 887 views
Witam, telefon to redmi 8. Po aktualizacji do androida 10 efekty dźwiękowe nie działają. Włączam je, na pierwszej piosence działają a na kolejnej piosence są nadal włączone, lecz są tak jakby wyłączone tzn. dźwięk jest taki sam jak był przed włączeniem, brak basu itd. Proszę o pomoc
Last reply by Darkreign, -
- 4 replies
- 1.9k views
witam mam problem chciałem córce zaktualizować system do miu 11 i coś skopałem miałem 10 miu polska i twrp ściągnąłem 11 odpaliłem twrp zrobiłem wyczyść i próbowałem odpalić zip i poszło cos nie tak pokazał sie komunikat ze zip faild i teraz telefon pokazuje tylko logo miu telefon to redmi note 4x
Last reply by viader80, -
- 1 reply
- 4.4k views
Witam. Mam problem z samoczynnie rozłączającym się WiFi po blokadzie ekranu. W ustawieniach baterii i oszczędzania energii, mam opcję "Wyłącz dane mobilne gdy urządzenie jest zablokowane", niestety dla WiFi tej opcji brak. Również w ustawieniach zaawansowanych WiFi nie mogę tego ustawić. System to Android 7, a wersja MIUI Global 11.0.2. Ktoś spotkał się już z podobnym problemem i zna jakieś rozwiązanie?
Last reply by slawek.n, -
- 6 replies
- 1.4k views
Witam,Wi-Fi wyłącza się po dłuższym czasie nieużywania telefonu (po ~20 min.) przez co aplikacje typu WhatsApp są bezużyteczne. Nie ma już opcji "Wi-Fi włączone w trybie uśpienia" i nie wiem jak zmusić Wi-Fi do permanentnego działania. Sprawdziłem już chyba każdą możliwą opcję, ale nic nie pomaga.Proszę o pomoc.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 884 views
Witam, mam telefon redmi note 4x. Z tego co wiem wersja chińska (procesor Snapragon 625, 5 dziurek na dole). Zakupiłam etui Xiaomi z funkcją Smart view ale nie działa. W ustawieniach funkcja włączona. Nie wiem czy to jednak wina etui czy ja czegoś jeszcze nie zrobiłam. Na opakowaniu napisane że kompatybilne z Xiaomi redmi note 4x Prime. Proszę o wszelkie sugestie .
Last reply by Olga86, -
- 0 replies
- 963 views
Jak podłączam telefon do komputera to nie widzę miniatur zdjęć. Jak przeniosę to na dysk komputera to już je widać. Tak jak wyczytałem, to kwestia samego Windowsa (ja używam win 10). Trzeba coś doinstalować, że Windows widział telefon jako pendriva. Czy może jest opcja żeby zmienić jakieś ustawienie z poziomu samego telefonu co byłoby łatwiejsze?
Last reply by knight86, -
- 1 reply
- 1.1k views
Witajcie, Wyszukiwarka podała mi parę wątków, jednakże nie było w nich dokładnie wytłumaczone jak to zrobić (w TWRP), a jestem zielony w tych sprawach. O co chodzi? Prawdopodobnie ze względu na pęknięty wyświetlacz (pare miesięcy temu pierwszy raz i poprawka jakieś 3 tyg. temu) nie mogę połączyć kropek (urywa w pewnym miejscu), przez co nie mogę się dostać do telefonu (uruchomiłem go ponownie przed tym, jak się zorientowałem o problemie). Normalnie mam ustawiony odcisk + twarz i tego głównie używałem przy ekranie blokady i paru apkach. Na moim redmi jest aktualnie wgrana stabilna wersja MIUI (raczej najnowsza jaka jest). Czy da się jakoś obejść to zabezpieczenie…
Last reply by Friedrich, -
- 2 replies
- 1.1k views
Tak jak w temacie, niezależnie od ROM'u czy zasięgu moje sms'y wysyłają się około 5 - 10 minut. Podczas gdy przełożenie karty SIM do innego telefonu redukuje wysyłanie do kilku sekund. Mój telefon to Redmi Note 4X 4/64. Czy spotkaliście się z taką dolegliwością? Ustawiałem numer centrum sms, ale bez skutku. Dzwoniłem do operatora, to też nie u niego, po za tym jak wspomniałem na innym telefonie działa bez zarzutu.
Last reply by honeyx2, -
- 1 reply
- 1.4k views
Witam. Mam problem z odzyskaniem kopii lokalnej wiadomości. Machnął bym na to ręką, ale przechowywane smsy służbowe są dla mnie bardzo ważne. Kopię wykonałem systemowym programem do kopii lokalnej, zgrałem na pc, wykonałem przywrócenie do ustawień fabrycznych, zagrałem folder z plikami bak na telefon i przywróciłem z nich ustawienia. Telefon wyswietlił informację, że nie można użyć tej kopii. Jeśli nie uda się mi jej przywrócić, proszę o pomoc w otwarciu pliku bak (notepad otwiera go w formie częściowo czytelnej, ale nie nadającej się do szukania konkretnych danych)
Last reply by Mrmbr, -
- 5 replies
- 1k views
Problem: Próba włączenia WiFi/Hotspotu kończy się na tym, że przełącznik wraca na pozycję Off. Bluetooth działa (na tyle, że wykrywa inne urządzenia), 2G/3G/4G działa. Rozebrałem telefon z myślą, że może poluzował się przewód od anteny, ale siedział dobrze, a później doszedłem do wniosku, że to chyba nawet nie jest przewód od anteny wifi Kiedy: Problem pojawił się tego samego dnia, gdy w routerze zmieniłem kanał a później robiłem sporo testów prędkości łącza ( aż tak, żeby mogło się coś spalić? ) , ale problem pojawił się na uczelni miedzy zajęciami gdy miałem słaby zasięg wifi uczelnianego . Myślałem, że po prostu straciłem zasięg i przełączyło mnie na LT…
Last reply by wojtek11423, -
Od jakiegoś czasu nie mam możliwości wyboru dzwonka do systemowego budzika. Z budzika działa tylko wibracja. Może ktoś coś poradzi. Nie korzystam z karty SD, dźwięki do budzika mam w folderze "Ringtones" w formacie mp3
Last reply by kriski, -
- 1 reply
- 806 views
Witam Mam telefon Redmi Note 4X. Wszystko tak jak na screenach. Niestety zdarzyła mi się sytuacja ze telefon wpadł mi do wiadra z wodą był w nim max sekunde bo szybko go wyciągnołem i po odblokowaniu normalnie chodził ale wyłączyłem go zapobiegawczo. Niestety po jakimś czasie wyskoczył Fastboot na ekranie i bateria z około 30% naładowania spadła do 0%. Otworzyłem wysuszyłem po podłączeniu do ładowarki cały czas było 0%. Dopiero po jakichś 2-3 godzinach na ładowarce zaczął się ładować ale niestety telefon się nie doładowuje. Ładuje do około 60-80% i dalej nie ładuje ikona jest już na zielono (gdzie zawsze była zielona po 90% naładowania). Kolejny problem to brak możl…
Last reply by pq78, -
- 1 reply
- 1.8k views
Witam, od jakiś 2 tygodni mam problem z zasięgiem w Redmi Note 4X, a w zasadzie z jego kompletnym brakiem. Wymieniona została antena, jednak nic nie pomogło. Jedynie zasięg był 2 razy po kilka godzin w ciągu ostatnich 2 tygodniu, gdzie w informacjach o telefonie pokazuje siłę sygnału: -1 dBm 99 asu na obu slotach SIM. Jakieś pomysły czy to wina sprzętu (płyta główna)? Czy może systemu (nie przywracałem jeszcze do fabrycznych)?
Last reply by armata, -
- 0 replies
- 626 views
Hej, Mam pewien problem z telefonem Xiaomi redmi 4pro. Chodzi o to że kilka dni temu spadł mi na podłogę o rozbiła się szybka. Ekran LCD był cały więc olałem sprawę bo pajęczynka zrobiła się w takim miejscu że nie przeszkadzała w użytkowaniu. Jednak dzisiaj telefon zaczął szaleć trochę na dotyku. Myślałem że może już zapchany jest i zrobiłem mu restart. I tu zaczynają się schody bo okazuje się że siadł mi dotyk na środku ekranu dosłownie na szerokość 1 cm. Nie siadł całkowicie bo pojedyncze kliknięcia łapie ale nie widzi przytrzymania. Przez co nie mogę włączyć telefonu ponieważ po wpisaniu pinu nie mogę namalować wzoru bo niefortunnie główna kreska wzor…
Last reply by Arielis, -
- 0 replies
- 748 views
Witam Mam problem z doborem kabla antenowego do Redmi Note 4 Global. Kupiłem już dwa kable zarówno do modelu Note 4 jak i 4X i wszystkie okazują się za krótkie. Więc co dalej? Może od innego modelu będzie pasował? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Last reply by mateuszmagiera12, -
- 0 replies
- 693 views
Cześć, ktoś wymienia, ile kosztuje wymiana gniazda usb (ładowania) w note 4x ? dzięki za info.
Last reply by Robert,