Problemy techniczne
310 topics in this forum
-
- 5 replies
- 7.1k views
Czy da się wyłączyć redukcję szumów w MIUI Global 9.2 bez roota? Ja innych słyszę bardzo dobrze i wyraźnie, a inni narzekają, że mnie źle słychać. Nagrałem rozmowę żeby przetestować i rzeczywiście tak jest, na nagraniu rozmówcę słychać idealnie, a mnie co najmniej o połowę ciszej i niewyraźnie. Dyktafon też bardzo kiepsko i cicho nagrywa. Prawdopodobnie jest to właśnie wina redukcji szumów. W opcjach nigdzie nie mogę znaleźć redukcji szumów.
Last reply by grzegorzrn4, -
- 0 replies
- 554 views
Cześć . Posiadam 2 telefony redmi note 4 na snapie . jakieś 2 aktualizacje temu , myślę że po przejściu na najnowsze oficjane miui , pogorszył sie zasięg wifi . dzieje sie to na 2 telefona. na poprzednim sofcie śmigało to elegancko . poznaje to po tym, że posiadam drona spark i po połączeniu go po wifi obraz strasznie laguje. dzieje sie to na 2 telefona, sprawdzałem też na samsungu s5 i innych i na nich działa dobrze - dron jest ok . widać to też po spadku sygnału w pomieszczeniach gdzie poprzednio było ok . mało tego. kupiłem młodemu tela xiaomi a1 i tam wifi w połączeniu z dronem i routerem działą wyśmienicie. teraz pytanie. czy u was c…
Last reply by grzegorzrn4, -
- 2 replies
- 1k views
Witam,zakupiłem dongla do screen mirroringu,wszystko ładnie działa, telefon paruje się z urządzeniem ,wszystko wyświetla tak jak ma być ,problem polega na tym że gdy chce oglądać film i wygasze ekran w telefonie to automatycznie przerywa wyświetlanie na tv. Czy ktoś używał takiego dongla i jakoś uporał się z takim problemem?
Last reply by Piotrekd1, -
- 0 replies
- 1.7k views
Cześć, czy jest sposób żeby obejść limit znaków w nazwie kontaktów bez instalacji żadnych zewnętrznych aplikacji? MIUI 8.6 by xiaomi.eu 7.7.20
Last reply by frozz23, -
- 1 follower
- 33 replies
- 4.3k views
Ciągle, okresowo pojawia się taki komunikat "Karta SD (SanDisk) Dotknij, aby otworzyć Explorera" Otwieram, komunikat znika, i pojawia się za kilka dni. Karta SanDisk 64GB, sformatowana przed 1-ym użyciem w telefonie. MIUI - Global. - czy ktoś ma/miał podobnie? - o czym świadczy ten komunikat? - czy karta jest uszkodzona? - czy są jakieś opcje wyłączenia tych powiadomień?
Last reply by 90tomash, -
- 3 followers
- 164 replies
- 21.8k views
Dzień dobry, Mam 2 telefony Mi4c i 1 Redmi Note 4x. Rozmowa pomiędzy Mi4c jest bez zastrzeżeń, dźwięk jest krystalicznie czysty. Tak samo odbieranie rozmów od kogoś czy dzwonienie do kogoś - czysto i cudownie. Natomiast w moim Note 4X jakość dźwięku jest kiepska - przytłumiony, faluje, zanika, gorzej niż na początku ery telefonów GSM. Czasem nie mogę zrozumieć słów, które wypowiada ktoś po drugiej stronie. Bez znaczenia, czy dzwonię ja, czy ktoś do mnie. Wszystkie telefony mam w sieci Plus. Note 4X z najnowszym romem Global. Da się jakoś poprawić jakość dźwięku?
Last reply by wenazyr, -
- 1 reply
- 928 views
Witam Mam xiaomi redmi note 4(snapdragon) od ok. miesiąca. Kilka dni temu zauważyłem że obudowa się trochę wygięła (na tylnej klapce można zauważyć małe wgniecenie) . Mam również wrażenie że cały ekran jest trochę wygięty. Smartphone nigdy mi nie spadł, nosiłem do normalnie w przedniej kieszeni spodni. Czy jest szansa że mi to przyjmą na gwarancji? A jak nie to ile może kosztować naprawa (poza wygięciem to chyba wszystko działa)?? Pozdrawiam
Last reply by mariusz.ur, -
- 0 replies
- 578 views
Nie mogę uzyskać połączenia po WiFi z odbiornikiem DVB-T jak w temacie. Odbiornik jest bezproblemowo wykrywany na Huawei P8Lite. Program do obsługi to SianoTV. Niestety mimo, że sieć Meron_310357 (tak się nazywa w MT4172) jest wykrywana to i tak w Redmi Note4 odbiornik nie jest widziany. W czym może być problem. Próbowałem jeszcze z innymi programami a efekt nadal ten sam. Temat rozwiązany, gdyż w instrukcji napisane było, że hasło jest 4-o cyfrowe a okazało się, że jest 5-o cyfrowe a przy Huawei robiłem parowanie dość dawno i o tym niuansie zapomniałem. Dopiero metodą prób i błędów do tego doszedłem. Temat uważam za zamknięty.
Last reply by Janwoj, -
- 13 replies
- 2.9k views
Witam, dzisiaj odebrałem swoj note. Siedzi w nim narazie czysta wersja sofru global z PLAY. telefon fajny ale strasznie irytuje mnie jedna rzecz- jest mega głośno w trakcie rozmowy, ściszone na maxa ( 1/5 i mniej sie nie da) i efekt jest taki że mnie boli głowa a wszyscy wkoło słyszą mojego rozmówce. Macie jakieś pomysły ?
Last reply by slawek0211, -
Brak sieci w lokacjach i słabym zasięgu
by Guest jaqjordan- 21 replies
- 1.2k views
Witam, Mam super nietypowy problem z moim RN4X. W mieszkaniu nie mam praktycznie sieci Orange. Wyjdę na zewnątrz i jest full LTE. Przełączam na 2G i Brak sieci. Jedynie jak uda mi się połączyć z siecią to przez LTE jak już. Bardzo podobnie jest na drugiej SIM (Virgin Mobile). Jestem poza mieszkaniem, w pracy...zero problemów. Sieć śmiga jak szalona. Nie traci zasięgu, cały czas działa. Wkładam moją kartę do jakiegoś starego BB ustawionego na sztywno 2G...działa bez problemów. No cholera! Jakim cudem to może kwestia sprzętowa. Czy nie działo by się to wszędzie? A nie tylko w moim mieszkaniu? 600m w linii prostej od jednego nadajnika(Orange) i tak samo od drugiego(Play). M…
Last reply by sylur, -
- 5 replies
- 1k views
Cześć, po jakimś tygodniu na oreo z franco kernelem zaczeły się problemy, telefon randomowo nie chciał ładować. Zwykle pomagał restart i było w porządku. Wczoraj wieczorem idąc spać jak zwykle podpiąłem moje urządzenie, rano wstaje i 1% baterii. Po chwili padł. Próby ładowania telefonu kończyły się na animacji ładowania i po paru sekundach restarcie. Po jakiejś godzinie padł jeszcze bardziej, teraz pokazuje mi się migająca czerwona lampka i tyle. Brak szans na wejście do fastboota, ani tym bardziej do recovery. Telefon z RTV, jeszcze na ratach.. Nie mam raczej szans oddać go na gwarancje - w końcu mocno zmodyfikowany soft.
Last reply by Lamcza, -
- 1 reply
- 3.9k views
Witajcie kochani. Mam pilną sprawę którą potrzebuje jak najszybciej zrobić inaczej czeka mnie slamazarna praca której temu telefonowi nie zapomnę. Dzisiaj w pracy miałem za zadanie zrobić dużo fotek. Później poprzenosiłem je w albumy. I problem dotyczy tego że chciałbym te konkretne albumy przekopiować na telefon. Niestety po podłączeniu telefonu pod pc wchodze w folder dcim-->camera i zdjęcia mam wszystkie razem. Ma ktoś jakis pomysł jak to ugryzć? bym mógł zdjecia albumami przenieść na komputer? Czy zostaje mi przesyłanie ich bluetoothem czy przez internet na pc a poźniej pobieranie na pc. Bo przez kabel mam wszystkie razem w jednym folderze dcim ... Zdjeć jest okoł…
Last reply by Lekter, -
- 8 replies
- 1.4k views
Witam, szukam informacji na forum, ale na mój przypadek nie trafiłem. Telefon Redmi Note 4 3gb/32 SnapDragon - nowy, czekałem 72 godziny na odblokowanie bootloadera Wgrane TWRP i najnowszy firmware z xiaomi.eu I tu się zaczyna problem, telefon pracuje ok 1 min i się blokuje na 2 sek i resetuje i tak w kółko Po kliku resetach system się uruchamia można nawet skonfigurować telefon. Dodatkowy problem to że nie działa WIFI, podczas konfiguracji nie wykrywa żadnych sieci. W ustawieniach informacje o telefonie MAC karty ma wartość 02:00:00:00:00:00 i nie działa też bluetooth Karta sim działa LTE też. Próbowałem wgr…
Last reply by Lamcza, -
- 0 replies
- 405 views
Mam problem z moim Note 4 global a mianowicie mam w telefonie 2 karty sim, na pierwszej mam Play na drugiej Plus i na drugiej karcie sim mam ustawiony internet i w momencie kiedy telefon straci zasięg sieci (np w windzie) i ponownie go znajdzie to zmienia ustawienia typu sieci na tylko sieci 2G i trzeba wchodzic w ustawienia i preferowany typ sieci spowrotem przestawiać na LTE i znowu jak straci zasięg sieci to samoczynnie przestawia na 2G. Przywróciłem już ustawienia fabrycznie i nie pomogło, na sile w ustawieniach informacji o telefonie 2 wybrałem tyko LTE i nic nie pomaga. Czy u Was jest tak samo przy ustawieniu internetu na sim 2? Ma ktos ten sam problem? Może jest ja…
Last reply by karolp76, -
- 1 follower
- 30 replies
- 8.9k views
Witajcie Niedawno zostałem posiadaczem RN4 i mam problem z którym nie potrafię się uporać. Chodzi o zapis plików na karcie SD za pomocą aplikacji innych niż systemowe. Mam swoją ulubioną aplikację galerii zdjęć (QuickPic) i chciałbym za jej pomocą zapisywać i przenosić zdjęcia, ale system skutecznie uniemożliwia mi to komunikatem jakoby od wersji 4.4 Google nie pozwalał apkom innym niż systemowe zapisywać plików na SD. Mój poprzedni smartfon leciał na andku 4.3 więc do tej pory nie spotkałem się z takim komunikatem. Siedzę nad tym już 4 godziny i krew mnie zalewa. Próbowałem edytować plik permissions dodając prawa do "write external storage", 2 modułów z xposed …
Last reply by Unicore, -
- 3 replies
- 864 views
Witam. Zakupiłem Xiaomi Redmi Note 4X na allegro u sprzedawcy Xiaomisale. - Telefon przyszedł jest jednak jedno ale. Już na nie włączonym telefonie przykuło uwagę jakby brak diod, ledów w tych trzech przyciskach? Postanowiłem włączyć telefon, ściągnąć folię ochronną i faktycznie. Klawisz cofania w połowie świeci, klawisz home jedna kreska kwadratu od góry ledwo co świeci, a przycisk listy nie podświetla jednej prostej lini i 1/4 drugiej linii. Co to może być? - Wysyłać telefon do reklamacji? W ustawieniach próbowałem, włączyć i wyłączyć podświetlenie, uruchamiać ponownie, aktualizować system, robić restet i nic. Dodam, że jak przycisnę mocniej ten panel to tak jakby te di…
Last reply by pq78, -
- 0 replies
- 779 views
Witam. A ja mam ciekawy problem do (nie)rozwiązania. Redmi Note 4 Global Snapdragon 3/32. Telefon po podłączeniu ładowarki,ładuje się do kilku % ,po chwili sam się uruchamia.Boczne przyciski nie działają. Dotyk działa. Po wyłączeniu telefonu (odłączeniu baterii od płyty),włączam trzymając - ...jest tryb fastboot,no to jeszcze raz,włączam trzymając + ....jest recovery. W recovery mogę poruszać się używając bocznych przycisków + oraz - , ale zatwierdzanie power`em już nie działa,nie ma reakcji. Pewnie posypią się odpowiedzi "zmień taśmę z przyciskami".....a tu Was zaskoczę,ponieważ przyciski przełożyłam od sprawnego RN4X i reakcja jest taka sama…
Last reply by magdaTT, -
- 0 replies
- 405 views
Witam. Po dzisiejszej aktualizacji do xiaomi.eu 9.5 nie chcą mi się zainstalować biblioteki viper4android. Pisze żeby zrestartowac, po resecie po wejściu w v4a znow chce instalować biblioteki. Ma ktoś rozwiązanie?
Last reply by chimal, -
- 3 replies
- 875 views
Po uruchomieniu programu MiPCSuite zarówno w wersji 2 czy 3 telefon nie jest wykrywany MIUI 9.3 by xiaomi.eu, Android 7. Przejrzałem cały net i niestety żadnego konkretnego rozwiązania nie znalazłem. Wgrywałem jakieś stare wersje z chińskimi znakami a potem podmieniałem pliki w wersji angielskiej, ale to też bez rezultatu. Wiele osób zgłasza ten problem i chyba jak na razie nie rozwiązany dla tego modelu chyba, że ktoś zna sposób jak to ugryźć. Janusz
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 reply
- 483 views
Witam! Od miesiąca użytkuję Xiaomi Redmi Note 4X (10x2,11Ghz) 4Gb 64GB, (Android: 6,0 MRA58K, MUI GLOBAL 9,2 STABILNA 9.2.2.0(MBFMIEK). Od początku mam problem z zestawem głośnomówiącym jaki mam w samochodzie NOKIA CK-200. Problem jest taki że paruje się bez problemu, tylko że co chwilę się rozłącza telefon od zestawu, raz jest to co chwilę a raz co ok 10-20 minut. Przywracałem zarówno telefon do ustawień fabrycznych, jak i zestaw głośnomówiący. I ciągle ten sam problem, co chwilę się telefon rozłącza i łączy na nowo. Jest to dość uciążliwe. Dodam tylko że z innymi telefonami nie występuje ten problem (Ani z Huawei P8 lite, ani z Lenovo k6). Jestem laikiem, więc jeśl…
Last reply by mgcompany, -
- 5 replies
- 2k views
Po zrobieniu wipe na telefonie komputer nie wykrywa urządzenia. Wiecie co na to poradzić ?
Last reply by Lamcza, -
- 8 replies
- 1.1k views
Witam, ostatnio zaktualizowałem telefon do 8.3.1 i nie chce działać odblokowanie poprzez podwójne stuknięcie w ekran. W opcjach włączone tak jak być powinno. Ktoś ma taki problem?
Last reply by addrian_s, -
- 0 replies
- 326 views
Czasami wyłączają się wibracje, np. podczas pisania lub naciskania przycisków funkcyjnych. Działają przez większość czasu. To jakiś problem softwarowy?
Last reply by Elegist, -
- 2 replies
- 1.8k views
Witam. Chciałem po jakimś czasie usunąć aplikacje jaka jest launcher inny niż ten od miui. Natrafiłem na problem z administrowaniem urządzenia, udokumentowałem to na zrzutach ekranu. Posiadam rom xiaomi.eu dev (ostatni z lutego). Czy w romie tym opcje administracyjne są jeszcze gdzieś indziej schowane prócz sekcji prywatność? Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Last reply by Magic_coin, -
- 2 replies
- 5.7k views
Witajcie, czy Android Auto działa na RN4x? Wersja Global ze Snapem. Próbowałem kilka apek z chomika ale za każdym razem, przy próbie uruchomienia pojawia się komunikat: "wygląda na to że usługi google play w tej chwili nie działa" Czy jest szansa, żeby na RN4x Android Auto zadziałało? Czy jest jakaś konkretna wersja apki pod architekturę procka w RN4x? Czy może być tak, że apka uruchomi się dopiero po podłączeniu smartfona kablem do systemu w samochodzie? MirrolLink nie ma szans zainstalować w RN4x?
Last reply by ichris,