Problemy techniczne
310 topics in this forum
-
- 2 replies
- 489 views
Witam, od jakichś dwóch tygodni mam problem z baterią. Mianowicie podczas korzystania z danych mobilnych/WiFi bateria leci na łeb na szyję. Wcześniej przy podobnym korzystaniu z neta spokojnie starczało mi na jakieś 1,5 dnia. Teraz normą staje się ładowanie dwa razy dziennie, np. dzisiaj o godz. 11 bateria naładowana do poziomu 92%, a o godz. 16 jest już 33%, a z internetu w sumie dużo nie korzystałem. Raz nawet jak włączyłem dosłownie na dwie minuty, pasek naładowania dosłownie w oczach zleciał z 51% do 38%. Poprzedniego wieczoru naładowałem do 95%, rano było 65% (wifi, dane, gps oczywiście na noc wyłączone). Telefon mam już ponad rok i do tej pory było wszystk…
Last reply by oskar323, -
-
- 0 replies
- 570 views
Witam wszystkich chciałem opisać taki problem Posiadamy z żoną telefony Redmi Note 4X oboje .U niej występuje problem z płatnościami w Google Play czyli nie można dodać karty debetowej do konta .W banku opcja odblokowana płatnościami w internecie ,my.paysafecard, ani karty podarunkowej absolutnie nic nie idzie dodać wyskakuje napis "transakcja odrzucona nieprawidłowa forma płatnośći OR-CCSEM-O5. W sklepiku Google Play w ustawieniach jest napisane że "Urządzenie nie jest certyfikowane .zrobiłem takie coś https://pl.beogradionica.com/how-to-fix-device-is-not-certified-by-google-error-on-android237 ale nic to nie dało nadal je…
Last reply by trumanshow, -
- 0 replies
- 386 views
Witam, Niestety nie znalazłem nigdzie rozwiązania mojego problemu. Kilka dni temu jeszcze z telefonem było wszystko ok - 2 dni na baterii przy normalnym użytkowaniu było normą (w pracy mam bardzo słaby zasięg więc potrafi zjeść naprawdę sporo baterii - stąd 2 dni), przez noc znikało kilka % (na włączonym Wi-fi i danych komórkowych przy jednoczesnym włączonym oszczędzaniu baterii). Coś się ostatnio zadziało, i bateria trzyma bardzo krótko - 24h to maks przy niewielkim użytkowaniu, a wskaźniki pokazują, że telefon jest cały czas wybudzony. Do tej pory co zrobiłem (i nie pomogło): - wyłączenie powiadomień aplikacji, wyłączanie wi-fi, danych komórkowy…
Last reply by janek11, -
- 4 replies
- 2.7k views
Witam Posiadam mojego Redmi Note 4X już od ponad roku i nigdy nie sprawiał mi zbędnych problemów. Tak było do niedawna. Od dosłownie dwóch dni telefon strasznie się nagrzewa wtedy, kiedy go nie używam (ekran jest wyłączony, transmisja danych/wi-fi, gps wyłączone). Z ciekawości ściągnąłem obudowę i sprawdziłem, co jest źródłem tak wysokiej temperatury. Nie zdziwiło mnie, kiedy okazało się, że to bateria, jednak powodu nadal nie znałem. Telefon pracuje z nakładką MIUI 10 8.10.18 z cotygodniowymi aktualizacjami. Podczas normalnego użytku zazwyczaj nie przekraczał temperatury 33-37 stopni C, podczas grania w popularną strzelankę o bardzo wysokich wymaganiach na minimalny…
Last reply by nosteres, -
- 1 reply
- 659 views
Czy macie już w swoich telefonach asystenta Google. Niektórzy znajomi już mają, ale na innych telefonach. A co ciekawe, podobno google przypisuje go już do różnych kont google i nie zależy to od telefonu , tylko androida od 6,0. Jak u Was z tym asystentem ?
Last reply by frrancuz, -
- 10 replies
- 2.2k views
Witam. Po przesiadce z globala na miui polska, pojawił się problem z karta sd w telefonie. Jest ona wykrywana, ale nic nie można na nią wgrać, próba formatowania w telefonie nie przynoszą skutków (zostają pozostałości po poprzednim systemie i jakieś backup). Podczas próby formatowania karty w laptopie występuje komunikat o tym, że "system Windows nie był w stanie sformatować pamięci". Czy może mieć to związek ze karta była podpięta jako pamięć wewnętrzna i tam zaszyfrowana ? Co z tym teraz robić, bo karta dziala, jest wykrywalna ale jest bezużyteczna.
Last reply by Netoper, -
- 7 replies
- 2.2k views
Po wymianie baterii telefon włącza się i w momencie wczytywania wyłącza i tak w kółko. Moim zdaniem zrobiła się cegła. Próbowałem już wielu metod miflash, Mipcsuite, sp flashtool. Telefon włącza się w trybie fastboot a w menedżerze urządzeń komputer widzi go jako android bootloader interface. Podczas flashowania miflashem wyskakuje błąd (error: Missmatching image and device) lub (remove: download for partition "boot" is not allowed). Aktualizując flash za pomocą mipcsuite aktualizacja dochodzi do 80% i telefon się resetuje i wyskakuje błąd, że nie udało się dokończyć aktualizacji. Redmi Note 4X (4GB/64 ROM) kupiony na aliexpress Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomys…
Last reply by slawek.n, -
- 0 replies
- 458 views
Last reply by przemekdadas, -
- 12 replies
- 2k views
Dzień dobry! Przeszukałam forum, ale nie znalazłam opisu problemu takiego, jaki występuje w moim telefonie (może coś przeoczyłam?). W największym skrócie sytuacja wygląda tak, że w moim Xiomi Redmi 4x od 2,5 miesiąca przestaje NAGLE działać ekran dotykowy. Czasami nawet w trakcie pisania smsa. System się w tym czasie nie zawiesza, bo widać, jak przychodzą wiadomości, widzę, jak ktoś dzwoni, ale nie mogę odebrać itd. Restart niestety nie pomaga. "Głębszy" restart, czyli power vol+ i vol- czasami uruchamiają telefon, acz zazwyczaj też nie pomaga. A teraz nieco bardziej rozbudowana historia (może to ma wpływ na obecną sytuację): Telefon kupiłam we wrześni…
- 3 replies
- 565 views
Witam, Piszę w sprawie aplikacji facebook oraz messenger, szukałem informacji na forum i internecie ale nic nie pomogło. Chciałbym owe aplikacje zablokować podczas korzystania z internetu to znaczy że mają nie łączyć się z internetem samoistnie, wyświetlać powiadomienia, ukazywać status etc w skrócie mają być nieaktywne póki ich nie odpalę bądź nie będę chciał z nich skorzystać. Próbowałem w panelu sterowania ograniczyć użycie danych dla wifi oraz danych mobilnych jak również połączenia w tle ale to nie pomogło :/ Co prawda wyskakuje komunikat o braku dostępu do sieci aplikacji ale wszystkie wiadomości i powiadomienia przychodzą więc trochę słabo. Posiadam wers…
- 0 replies
- 374 views
Witam, chyba podczas ostatniej aktualizacji dodano możliwość nagrywania w 60 fps dla rozdzielczości Full HD. Niestety u mnie nagranie jest o wiele szybsze niż normalnie i nie mam pojęcia jak to zmienić. Ktoś ma podobnie ?
Last reply by erniemiliard, -
- 1 reply
- 666 views
Na redmi note 4 snapdragon nie dziala udostepnianie netu po wifi (bt nie sprawdzalem).Wersja systemu 8.9.20.Wczesniej tez nie dzialalo.Na globalu wszystko bylo ok.
Last reply by kurza71, -
- 0 replies
- 375 views
Witam, mam problem ze zmianą dźwięku powiadomień, nie ważne jaki dźwięk ustawię, telefon ciągle puszcza jeden i ten sam dźwięk domyślny który był na samym początku od kupna telefonu. Myślałem że może to być problem z nakładką, ale od Miui 8 do teraźniejszego 10 ciągle to samo. Zmiana dźwięku dzwonka, smsów czy nawet alarmu działa poprawnie, grają to co ustawie, ale powiadomienia nie.
Last reply by Sai, -
- 0 replies
- 350 views
Telefon dzwoni przy czarnym ekranie i braku jakiegokolwiek połączenia. Robi to losowo kilkanaście razy w ciągu dnia. Poza tym wszystko ok. Połączenia można wykonywać i odbierać, ale można zwariować jak telefon dzwoni bez sensu, nawet teraz jak to piszę to w tle sobie właśnie dzwoni. Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Last reply by patmos, -
- 4 replies
- 1.2k views
Od jakiegoś czasu nie am podświetlenia przycisków funkcyjnych. Mam uruchomione podświetlenie w Ustawieniach. Próbowałam już Resetu i nic nie pomogło, próbowałam sprawdzić w Diagnostyce i niestety te klawisze się nie podświetlają. Jeszcze przyszło mi do głowy, że może mam źle naklejone szkło na ekran i ona coś zasłania ale są otwory na wszystkie czujniki. Nie mam już pomysłów.
Last reply by majka420, -
- 2 followers
- 5 replies
- 617 views
Ciągle mam ten komunikat, od kiedy kupiłem ten telefon. Niby wszystko działa ale wkurza mnie. Robiłem format karty z poziomu telefonu, wymienilem kartę. Miałem Samsunga Evo 64GB U1, zmieniłem na U3 i dalej to samo. Czyzby bug ?
Last reply by 90tomash, -
- 4 replies
- 715 views
Dzień dobry. Kupiłem na serwisie aukcyjnym redmi note 4x z podobno 24M gwarancja. Po 10 miesiącach telefon zaczął się sypać, okazało się że był dystrybuowany na rynek arabski, serwis w Polsce odmówił naprawy gwarancyjnej i polecił kontakt z producentem. Firma która go sprzedała nie istnieje, pomoc techniczna serwisu aukcyjnego sugeruje zgłoszenie sprawy na policję :/ Żeby nie zostać bez telefonu postanowiłem sam go naprawić, dlatego proszę o pomoc w zdiagnozowaniu usterki. Telefon ładuje się do 100% po czym w czasie używania np facebook, yt, przeglądarki bateria spada do 20% w ciągu max 2-3 godzin. Kiedy zejdzie do 19% telefon się wyłącza i bez …
Last reply by Mokry, -
- 7 replies
- 7.6k views
Witam proszę o pomoc włączył mi się przez przyoadek tryb mi recovery 3.0 i nie wiem jak z tąd wyjść, nie chce resetować systemu pomocy!!!
Last reply by Roman_M, -
- 1 reply
- 1.8k views
Witam.Mam problem z facebookiem sam się wyłącza i wyskakuje taka informacja jak poniżej.Jest na to jakaś rada, próbowałem wszystkiego.Mam room miui polska 10.Na 9 to samo.
- 1 follower
- 1 reply
- 1.1k views
Telefon co jakiś czas nie wykrywa karty sim. Wystarczy restart telefonu i już jest ok. Odblokowałem bootloader i zainstalowałem najnowszą wersję MIUI (MIUI 10.2 by xiaomi.eu 8.11.1), ale nic to nie dało - karta sim po jakimś czasie nie jest wykrywana. Nie sprawdzałem w drugim slocie, bo karta ma standard microsim, a tam jest nanosim i trzeba by wycinać. Jakieś pomysły?
Last reply by Zulwiczek1983, -
- 8 replies
- 1.3k views
Część wszystkim, Mam problem ze sparowaniem telefonu z systemem głośnomówiącym w samochodzie. Marka i model chyba bez znaczenia bo problem tkwi po stronie telefonu, ponieważ inne łączą się bez problemu. Przy probie łączenia w samochodzie pokazuje się pin, a w telefonie okno do jego wpisania, jednak po wpisaniu pinu nic się nie dzieje i dostaje komunikat (po jakimś czasie -jakby wpisanie mojego pinu nie było wysyłane) że sparowanie nie powiodło się. Mam wgrane Miui Global 9.5.11.0 stabilna. Która wersja Miui radzi sobie lepiej z bluetooth? Podobny problem u żony na mi5, ten sam global. Edit: Znajomy też ma xiaomi, również na globalu (…
Last reply by ppeettrryykk, -
- 5 replies
- 1.5k views
Witam, Problem polega na tym, że wysłany sms zawiesza się w próżni. Normalnie zaraz po wysłaniu widzimy status napis bodajże "oczekujący" -> następnie status znika i nie ma nic -> po czym po chwili przychodzi raport i przy smsie jest ptaszek/fajeczka. Oczekujący -> nic -> fajeczka/ptaszek. U mnie zatrzymuje się na drugim etapie - nie ma nic. Czasem się to "przetyka" i nagle wszystkie moje wiadomości dochodzą do kogoś hurtem (naraz dostaję kilka-kilkanaście raportów i pojawiają się ptaszki/fajeczki przy wiadomościach). Od kilku miesięcy tak właśnie miałem z jednym kontaktem (od niego też wiadomości wtedy dochodziły hurtem). Teraz (dosło…
- 0 replies
- 311 views
Przy próbie połączenia z hotspotem, który wymaga dodatkowego akceptowania regulaminu wyskakuje mi taki komunikat. Internet z upc mialem rok temu, kiedy mieszkałem na stancji i nigdy nie było problemu z nie zapłacony rachunkiem.
Last reply by omen135, -
- 2 replies
- 2.3k views
Witam. Telefon nie wykrywa mi słuchawek bluetooth. Nie mogę przez to włączyć equalizera, ulepszeń dźwięku itd. wszystko jest zaznaczone na szaro. Telefon był formatowany i przed formatem wszystko działało. Słuchawki normalnie działają, słychać dźwięk.
Last reply by mrosi, -
- 3 replies
- 1.2k views
Witam, Od lutego tego roku jestem w posiadaniu Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon 4/64). Niestety, dwukrotnie po upadku doszlo do uszkodzenia ekranu. Po pierwszej wymianie (samodzielna) ekranu wraz z ramką telefon śmigał bez problemów kolejne kilka miesięcy. W niedzielę (22.07) wymieniałem ekran po raz drugi. Po włączeniu telefonu okazało się, że praktycznie nie ma zasięgu WIFI (2m od routera mam 1-2 kreski), urządzenia bluetooth są odnajdywane tylko po przyłożeniu do obudowy, a GPS nie łapie fixa (jakbym siedział w piwnicy w bloku). Pierwsza myśl jaka wpadła mi do głowy, to uszkodzona antena wifi,bt,gps: Przełożyłem ją z telefonu koleżanki do swojeg…
Last reply by czerwony03,