Jump to content

Skaczący ekran Redmi Note 4X

Święty

Recommended Posts

18 minut temu, Święty napisał:

Jakieś rady? Telefon do tej pory śmigał dobrze, nie upadł ani nic w ten deseń.

Ustawienia -> Aplikacje -> Zarządzanie

wyszukaj "Systemowy Launcher" i wyczyść wszystkie dane. Bez obawy, nic nie stracisz. To tylko czyszczenie danych pamięci podręcznej. Potem restart telefonu

Jeśli nie pomoże, ta sama procedura z "Interfejs".

Daj znać, czy pomogło.

Nie.. Ten telefon sluzy mi jako zapasowy i nie gram na nim ani nie uzywam do internetu - jedynie do polaczen. Mam wrazenie jakby ten samoistny dotyk nasilal sie w czasie pracy urządzenia. Ale mimo wszystko wydaje mi sie ze to cos z ekranem;/

Udało mi się dostać do tych procesów (trwało to wieki), wyczyściłem je. Obecnie telefon prawie nie skacze jak wcześniej, czasami tylko przy obciążeniu, tj. kilka aplikacji naraz. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Eh, masakra

Nienawidzę mieć racji... ;)

Myślę, że powinieneś skopiować wszystkie dane i zrobić reset całkowity (przywracanie ustawień fabrycznych). "Postawienie" systemu na nowo, zwłaszcza po dłuższym czasie używania urządzenia, zawsze jest korzystne,

Tylko wcześniej skopiuj dane i upewnij się, że pamiętasz hasła do konta Xiaomi i Google. :)

U mnie w tym miejscu był uszkodzony dotyk. Chwilami było w porządku, przez kilka był spokój i objawiało się to sporadycznym skakaniem, ale z czasem nie szło używać telefonu i oczywiście pomogła tylko wymiana ekranu. Też nie był pęknięty, choć parę razy upadł, ale był skrzywiony, minimalnie, wręcz niewyczuwalnie, lecz na tyle by uszkodzić warstwę dotykową. Ekran był i jest chroniony przez etui z klapką (pionowe, bo poziome zwane horyzontalnym jest nieporozumieniem) przez co nie miał praktycznie żadnych rys.

• 1 year later...
Dnia 25.04.2020 o 13:24, Święty napisał:

Udało mi się dostać do tych procesów (trwało to wieki), wyczyściłem je. Obecnie telefon prawie nie skacze jak wcześniej, czasami tylko przy obciążeniu, tj. kilka aplikacji naraz. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Eh, masakra

Witam.

Pamiętasz może jak nazywały się te procesy na Miui 11? Mam identyczny problem z moim Redmi note 4X, nawet w tym samym miejscu. Najpierw było to punktowe a teraz wariuje na całej szerokości jak u Ciebie. Nie wiem o co chodzi bo nic mu się nie stało. Najdziwniejsze jest to że najgorzej jest wieczorem. W dzień jakoś da się z niego korzystać (sporadycznie sam klika) a wieczorem wariuje na całego....