Problemy techniczne
310 topics in this forum
-
- 2 replies
- 756 views
Opis sytuacji: ktoś dzwoni do mnie, przez krótką chwilę jest normalny ekran: słuchawka zielona, czerwona,... Po krótkiej chwili bez dotykania czegokolwiek (telefon jeszcze leży na stole) słuchawka zielona znika, zostaje czerwona i słychać, że już ktoś mówi. Biorę telefon do ręki, rozmowa zdążyła się rozłączyć. Trwała, jak pokazuje operator 11 sekund. Podejrzewam, że coś gdzieś ( w jakimś menu) trzeba przestawić ale nie mogłem znaleźć. A może to niesprawność telefonu? redmi note 4, miui 8.3 , 7.3.16 rozwojowa. Z góry dziękuję za pomoc.
Last reply by CzPW, -
-
- 5 replies
- 1.1k views
W pociągu telefon mi się rozładował. Po sprawdzeniu doszło do tzw. głębokiego rozładowania. Telefon już 2 dzień wisi na ładowarce i ani drgnie, nawet przy naciśnięciu pwr , nie świecą się żadne diody nawet czerwona. Da się coś zrobić czy konieczna jest wymiana baterii ?
Last reply by Lamcza, -
Witam Jak w waszych 4x działa GPS? bo u mnie długo łapie fixa, nawet do kilku minut i jest dość słaba dokładność (sprawdzane w GPS test dochodzi nawet do 50m). W tych samych warunkach mi4c żony łapie fixa w kilka sekund i dokładność jest na poziomie 5m Czy da się temu jakoś zaradzić czy po prostu jest taki słaby GPS w tych modelach? pozdrawiam
Last reply by Nezumi, -
- 6 replies
- 625 views
Witam, od kilku dni jestem posiadaczem Xiaomi Redmi Note 4X. Musiałem zrootować telefon dla pewnej aplikacji która tego wymaga. Wgrałem TWRP wg. instrukcji znalezionej w sieci, generalnie wszystko chodzi poza komunikacją z komputerem (czy to windows 7 czy windows 10). Wcześniej tego nie problemu nie było, wybierałem sobie funkcje czy przesył danych itd. Obecnie tylko się ładuje. Ma ktoś jakiś pomysł abym znów mógł przesyłać dane poprzez USB.
Last reply by mrosi, -
- 6 replies
- 2.9k views
Świeżo zakupiony i nie do końca poznany. Urządzenie czyta karty sim na obu slotach , nie czyta mi karty pamięci na żadnym ze slotów. Mam 65 lat , proszę więc o możliwie czytelną dla mojego wieku podpowiedź
Last reply by mrosi, -
- 7 replies
- 2.6k views
Witam. Kilka dni temu kupiłem sobie Redmi Note 4x w komisie. Telefon był nowy z ROM'em global. Postanowiłem zainstalować najnowsze oprogramowanie ze strony miuipolska. Zażądałem pozwolenia o odblokowanie bootloader'a, kiedy zainstalowałem program od Xiaomi oraz podłączyłem swój telefon z zalogowanym kontem Xiaomi oraz debugowaniem, po kliknięciu unlock okazało się, że telefon ma odblokowany bootloader. Następnie wg FAQ chciałem zainstalować recovery i 1 krok instalacja fastboot "https://miuipolska.pl/?faqs=jak-zainstalowac-fastbootadb#more-14743". Po instalacji twrp wyczyściłem wipe > format data. Po reboot recovery telefon się wyłączył i przez 5min nic się n…
Last reply by koper1473, -
- 4 replies
- 1.8k views
Hej Nie wiem co jest grane nagle zniknęły mi widgety. W zasobniku są tylko od systemowych aplikacji, a od tych zainstowanych ze sklepu nie ma. Np. Miałam pasek wyszukiwania Google a teraz nie ma. [emoji33] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Mala_Mi, -
- 2 replies
- 1.6k views
Witam, czy ktoś wie czemu pomimo włączonego trybu kieszonkowego telefon w kieszeni po wybudzeniu/odblokowaniu nie blokuje się automatycznie? Na początku wszystko działało dobrze, a teraz nie wiem czemu przestało.
Last reply by Heisenberg, -
- 0 replies
- 804 views
Witajcie. Ostatnio zakupiłem z goldwaya 4x. Załadowałem baterie na 100% i postanowiłem zrobić flasha do global deva 7.3.23. Po skończeniu flasha telefon wstał normalnie, bateria sobie spadała 100,98,93 i się zatrzymała na 50%. I na tych 50% wisi od 2 dni.. Dzisiaj wyłączyłem fona i wstawiłem do ładowarki , od 2 godzin wisi na równiutkich 50%. Co robić ? Flashować do global stable ? EDIT: Podskoczył do 95% --- Link do tematu na miui.com : http://en.miui.com/thread-558346-1-1.html
Last reply by Schaenath, -
- 1 follower
- 2 replies
- 960 views
Mam problem z wejściem w tryb fastboot po podłączeniu telefonu do komputera. Zanim podepnę kabel i uruchomię fastboot, to jest wszystko ok, cały czas widnieje logo fastboota. Problem pojawia się dopiero jak podepnę kabel USB, logo fastboot wtedy jest jeszcze kilka sekund, ale po chwili telefon przechodzi w tryb ładowania baterii.
Last reply by Poochini,