Problemy techniczne
310 topics in this forum
-
- 12 replies
- 3.8k views
witam, próbuje wstawić zdjęcie w rozmowę z galerii i wyskakuje takie coś "wyłącz tryb pamięci masowej USB i spróbuj ponownie" ale jak to wyłączyć? może mi ktoś podać dokładnie gdzie się to znajduje?
Last reply by Marcinlania, -
-
- 3 replies
- 807 views
Witam, po ostatnich aktualizacjach MIUI podczas podwójnego stuknięcia w ekran raz on zadziała a raz nie albo z opóźnieniem oraz po zakończonej rozmowie ekran ponownie się nie włącza i nie mogę zakończyć połączenia ponieważ mam czarny ekran. Czy coś ktoś w tym temacie. EWENTUALNIE CZY JEST MOŻLIWOŚĆ cofnięcia aktualizacji MIUI i wrócić do tej na której wszystko sprawnie działało.
Last reply by slawek.n, -
- 0 replies
- 558 views
Witam Mam problem z telefonem. Od około tygodnia telefon wariuje i objawia się to tym ze raz działa dotyk a raz nie. Potrafi działać parę godzin i nagle przestaje. Działają tylko przyciski funkcyjne. ..Nie pomaga reset ani wipe. Mija kilka godzin i nagle dotyk znowu reaguje. ... Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i zna rozwiązanie? Będę wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam
Last reply by Kolunio34, -
- 1 reply
- 532 views
Witajcie. W trakcie wizyty telefonu w MiCenter poprosiłem min. o zainstalowanie GCam (Google Camera). Ale okazuje się, że nie mam w nim trybu Portret. Ludzie piszą też o manualnych ustawieniach, ja ich nie widzę. Api2 odblokowane. Dziwna wersja moda, szukać instalować na nowo? Nie wiem co mam o tym myśleć. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Last reply by woyd, -
- 0 replies
- 583 views
Cześć, Czy jest możliwość zapisania ukrytych kodów np. **#*#4636#*#* tak, aby nie trzeba było za każdym razem ich wprowadzać z klawiatury? Próbowałem dodać do kontaktów, ale stamtąd nie działają.
Last reply by szzx, -
- 6 replies
- 1.9k views
Witam, posiadam xiaomi redmi note 4 global. Przeszukałem już wiele stron, ale nie znalazłem rozwiązania. Mianowicie korzystam z fejsa w wersji mobile przez przeglądarkę stockową mi. Dlaczego nie mogę pobrać zdjęć z fejsa. Niby na chwilę wyskoczy, że trwa pobieranie, ale nigdzie się ta fotka nie zapisuje. To samo się dzieje, gdy chce pobrać zdjęcie, grafikę ze strony google. Natomiast google chrome bez problemu zapisuje zdjęcia. Przeglądarka posiada uprawnienia do pamięci telefonu. Mam wrażenie, że problem pojawił się po aktualizacji do global 9.5.8/9.5.9. Wcześniej działało.
Last reply by pantinPL, -
- 3 replies
- 697 views
Mam problem z nowym RN4X. Zauważyłem nieznacznie zwiększone zużycie CPU, jak się okazało później przez proces Interfejs. Zna ktoś możliwą przyczynę tego problemu? Próbowałem usuwać pamięć podręczną interfejsu i dodatkowo pamięć/pamięć podręczną Systemowego Launchera. Chwilowo pomaga restart telefonu bądź samej aplikacji Interfejs. Załączony screen jest zrobiony już jakiś czas po restarcie, ale po całym dniu potrafi użycie sięgać 5-6% w spoczynku. Telefon jest nowy, początkowo miał w sobie globala, po odblokowaniu bootloadera i wgraniu najnowszej wersji MIUI Polska zauważyłem powyższy problem. Nie zdążyłem zauważyć czy występował on także przed odblokowaniem bootloadera. …
Last reply by wojtek11423, -
- 2 replies
- 548 views
Witam od paru dni mam problem z dzwiekiem w telefonie. Nie słychać muzyki puszczanej z telefonu,z yt,twitcha itp. A powiadomienia z massengera slychać jak i budzik.... dziwna sytuacja. A gdy podłącze sluchawki to wszystko na nich slychać. prosze o pomoc
Last reply by waliss, -
- 5 replies
- 1.3k views
Witam, mam pewien problem ze swoim niedawno zakupionym Xiaomi Redmi Note 4X na Mediateku, nie jest to wersja Snapdragon. Otóż telefon niby działa w porządku, niby wszystko jest ok, ale trapią mnie dziwne problemy (chyba, że to tak ma być?), wydaje mi się mianowicie, że mam dziwnie słaby zasięg. Mam ustawione wszystko na wybieranie sieci LTE, mam APN od Tmobile (na playu było to samo), niby internet działa, ale żebym złapał zasięg LTE kilka kilometrów od centrum Katowic, to jest chyba lekka przesada. Wszystkie telefony w domu nie mają z tym żadnego problemu, mój poprzedni chińczyk też rzadko gubił 4G, więc wiem, że jestem w polu zasięgu, a telefon notorycznie odmawia pracy…
Last reply by ozzyfan24, -
- 5 replies
- 2k views
Witam. Na telefonie mojej kobiety Redmi Note 4X Global 9.5.9.0. Stable tworzę na pulpicie szybkie dzwonienie: kontakt->trzy kropki ->umieść na ekranie głównym->szybkie wybieranie(xxx-xxx-xxx). Tworzy się skrót, ale jak klikam to nic się nie dzieje. Dodam, że mam Redmi 4X i u mnie działa bez problemu. klikam i dzwoni od razu. w czym tkwi problem??
Last reply by viader80, -
Hej! Nieopatrznie zalałem mojego Redmi Note 4 Pro 4/64 Global Zostawiłem go na kilka dni do suszenia (w pokoju, NIE na słońcu itp.) jak tylko wróciłem do domu (zalany w trakcie wyjazdu). Teraz się ładuje (wg miernika USB - diody się nie zapalają), a komputerowi przedstawia się jako Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 (COM20). Czyżby telefon się zbrickował / spalił i bez serwisu się nie obędzie?
Last reply by oskarroza, -
- 0 replies
- 765 views
Witam wszystkich Mam taki problem, ktory zauwazylem niedawno. Nie dziala mi funkcja rozpoznawania mowy np. przy pisaniu smsow. Nie dziala tylko i wylacznie dla danych mobilnych i nie zalezy to od uzytej klawiatury gboard czy swift. W przypadku wifi wszystko dziala poprawnie. Rozpoznawanie mowy w wyszukiwarce google i innych aplikacjach google dziala poprawnie rowniez via dane mobilne. Niestety w gaszczu opcji i ustawien nie moge znalezc gdzie zostalo cos zablokowane lub zabronione. z gory dzieki za jakas podpowiedz lub chocby nakierowanie w odpowiednia strone /Z gory dziekuje za podpowiedz zresetuj telefon ! to za bardzo microsoftowe :-)/ moj…
Last reply by Bobislaw, -
- 0 replies
- 439 views
Witam, mam pytanie. Chciałbym zmienić wygląd emoji w moim telefonie (rn4 global, snapdragon) niestety, nie da się tego zrobić w inny sposób niż przez aplikacje, która jest dostępna po zrootowaniu telefonu, więc chciałbym to zrobić właśnie tak. Nie interesuje mnie zmiana na miui polska, ani nic takiego, tylko i wyłącznie sam root. Jak to zrobić ? No chyba, że jest jakiś inny sposób, na zmiane wygląda ikon emoji ? Znalazłem jakiś na youtube, polega to na zmianie czcionki, na taką z innymi emoji,, ale ta czcionka nie ma polskich znaków.
Last reply by kivoPL, -
- 5 replies
- 1k views
Cześć, przesiadłem się 2 tygodnie temu z Note 4 na Note 4X i zaczeły się problemy których nie miałem do tej pory - byłem bardzo zadowolony, to zachciało mi się zmiany... 1. Ciągłe powiadomienie o podłączeniu karty SD (popularny problem, nie znalazłem rozwiązania poza wymianą płyty głównej...) 2. Podczas rozmów, bardzo często czujnik światła nie działa prawidłowo i nie wygasza/zapala ekranu po przyłożeniu/odłożeniu telefonu od ucha co skutkuje wyciszaniem mikrofonu poprzez dotknięcie uchem Zabawne ale mega irytujące. Z kolei po odłożeniu tel od ucha muszę go odblokować, żeby się rozłączyć... 3. Powiadomienie o roamingu w miejscach o gorszym zasięgu typ…
Last reply by dawidmdj, -
- 0 replies
- 504 views
Witam, mam problem z synchronizacją plików z chmurą xiaomi. W tym przypadku są to pliki z galerii. Na dodatek nie mogę przeglądać tych zdjęć ponieważ wyskakuje błąd, że nie udało się pobrać. Ktoś wie jak ten problem rozwiązać?
Last reply by Mroczekk, -
- 4 replies
- 6.2k views
Kupiłem Xiaomi Roidmi 3s, zainstalowałem na komórce aplikację Roidmi, sparowałem urządzenia, zrobiłem aktualizację firmware - aktualnie pokazuje wersję 17. Kiedy korzystam z urządzenia po paru minutach połączenie bluetooth zostaje zerwane. Czasami ponawia z powrotem się po chwili, czasem trzeba wyłączyć bluetooth w komórce i włączyć ponownie, żeby zadziałało. Próbowałem korzystać z telefonu z włączonym trybem performance, ale nie pomogło. Nie ma w zasięgu innego znanego urządzenia, z któym mógłby się parować. Moja wersja systemu: 9.5.2.0 Jakieś pomysły co można z tym fantem zrobić? Korzystam czasem ze słuchawki bluetooth to dłuższych rozmów (nawet i po pół …
Last reply by MichalHerman, -
- 5 replies
- 1.8k views
Zaczynając od początku mam taki problemy gdy odblokuje ekran 2sek później zaczynają się pojawiać różowe pionowe linie na telefonie, przynajmniej w menu głównym, w np. chromie już prawie cały ekran jest rozowiutki... Pierwszy raz objawiło się coś takiego dziś (2 mies około po zakupie telefonu) gdy telefon się ładował i ktoś do mnie zadzwonił. Po zablokowaniu ekranu i odblokowaniu na chwilę poświata znika aby za chwilę się pojawić(po odblokowaniu). Ktoś ma pomysł co mu się stało? P.s. zapomniałem dodać, dokładnie telefon to RN4 global 4/64 na snapie. Miui global 9.5.8.0(ncfmifa)
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 626 views
Witam! Mój problem polega na tym,że po dłuższej rozmowie(po krótkiej to nie wystepuję) nie mogę jej zakończyć.Po odstawieniu od ucha,telefon nie reaguje.Muszę czekać aż rozmówca skonczy rozmowę i wtedy ekran się zapala.Czy ktoś miał podobny problem?
Last reply by Jarek37, -
- 1 reply
- 407 views
Problem zapewne dotyczy Miui ale mi chodzi o konkretny model. Nie mogę przydzielić aplikacji uprawnień do SmartWear, a co za tym idzie nie mogę z niej korzystać na SmartWatchu 2. Co mogę zrobić? Xiaomi.eu android 7.0. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Last reply by DaRkShAdOw, -
- 1 reply
- 1.1k views
Witam . Może ktoś da radę mi pomóc z moim Redmi note 4x . Kilka dni temu w telefonie ekran zaczął bardzo długo się wybudzać nawet kilka sekund ok.8 ,obojętnie czy na odcisk czy klawiszami. Do tego zużycie baterii przez android oscyluje wokół 60%. Bateria jak do tej pory trzymała 4 dni tak teraz wytrzymuje jeden. Robiłem już twardy reset telefon sprawował się dobrze przez godzinę . Aplikacji nie mam dużo raptem z 5 które wcześniej nic nie psuły w telefonie i są zaufane nic nie przestawiałem w telefonie . Może ktoś coś poradzi bo mi już ręce opadają .
Last reply by damplu, -
- 11 replies
- 53.6k views
Hej! Od 48h mam dosyć spory problem z moim telefonem. Po wieczornym bieganiu z wpiętymi słuchawkami(bez żadnego zalania ale przy sporych mrozach) telefon nie chce wyjść z trybu podłączonych słuchawek. Próbowałem już chyba wszystkiego. Wkładanie milion razy i wyciąganie Jacka od różnych słuchawek nie pomogło. Czyszczenie wacikiem nasączonym spirytusem również. Resetowanie telefonu z włączonymi słuchawkami nie pomaga ani również wipe telefonu. Próbowałem instalować aplikacje typu soundabout i ustawić wyjście dźwięku przy rozmowach na słuchawkę telefonu ale nie chciało to zadziałać. Co dziwne gdy robilem w programie ustawienie aby rozmowy odbywały się w trybie gło…
Last reply by Shamoth, -
- 0 replies
- 821 views
Witam Jakis czas temu nabyłem xiaomi redmi note 4x Helio x20 Wersja miui Global 9.5 Stabilna 9.5.1.0(MBFMIFA) Android 6.0 MRA58K Mialem problem z ladowaniem, ale okazalo sie, ze gniazdo usb nie laczy ale jest juz naprawione. Pare tygodni pozniej zauwazylem, ze telefon bardzo dlugo mi sie naladowuje do 100%. Trwa to cala noc, a jak korzystam z telefonu kiedy sie laduje to procenty baterii zamiast rosnac to jeszcze spadaja. Rozebralem telefon ze znajomym i z gniazdem jest wszystko ok. Aplikacja Ampere podczas ladowania telefonu pokazuje ze na baterii jest okolo 4v. Nie wiem czy ma to jakis wplyw ale zauwazylem tez ostatnio (nie wiem czy wlasnie nie w tym…
Last reply by jumpstyle123, -
- 0 replies
- 736 views
Witam! Szukam tych dwóch dźwięków Włączanie i wyłączanie ładowarki. Nie mogę znaleźć w którym katalogu siedzą. W root explorerze szukałem w ; System /media /audio. Tam ich nie ma. Wydaje się, że są wszystkie stockowe dźwięki ale niestety oprócz tych dwóch. Może ktoś z was posiada wiedzę gdzie ich szukać? Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Last reply by supermonter, -
- 0 replies
- 1.9k views
Witam, Mam problem z moim telefonem. Ostatnio zasięg sieci i Internet bardzo mi się opuścił. W mieszkaniu nie dało się rozmawiać. Postanowiłem wrócić do ustawień fabrycznych. Po tym zabiegu pojawił się problem z Bluetooth. Nie wykrywa mi słuchawek xiaomi sport ani denon, nie widzi żony Huawei P9. Mam miui 9.2.1 global. Ktoś miał taki problem lub zna rozwiązanie.
Last reply by Pałka.zapalka, -
- 0 replies
- 822 views
Dziś spotkałem się z dziwna sprawą - połączenie przychodzące video. Klepnąłem odbierz (pojawiła się opcja "połączenie głosowe") - ekran zrobił się czarny. Kilka sekund i rozłączyło. W połączeniach na liście mam "połączenie wideo". Nasz redmi note 4 nie ma wychodzących video przecież. To jak to w końcu jest? Ktoś już to testował?
Last reply by alkonauta,