Problemy techniczne
310 topics in this forum
-
- 0 replies
- 518 views
Witam Jak w temacie nie mogę sparować apki z kontem. Wyświetla się informacja, że usługa niedostępna i żeby spróbować ponownie. W załączniku screeny z systemem itp. Zmieniłem build.prop na lokalizację pl ale nie pomogło. Może ktoś pomoże. Wcześniejsze wersje apki tak samo się zachowują. Dzięki. build.prop
Last reply by Duude, -
-
- 3 replies
- 887 views
Cześć, posiadam Redmi Note 4 Snapdragon 625 problem z ekranem, zaczęło się od migotania ekranu następnie straciłem obraz. Czasami telefon odpali i po załadowaniu ekranu traci podświetlanie, czasem jest szary obraz. Podświetlanie przycisków funkcyjnych działa. Pytanie czy wymieniać wyświetlacz czy taśmy?
Last reply by pawel2591, -
- 0 replies
- 498 views
Jak w temacie od jakiegoś czasu brak powiadomień nieodebranych połączeń na pasku
Last reply by firefighter, -
Problem mam z rodzaju dziwnych: robię zdjęcie w telefonie zdjęcie owo jest widoczne (nie mogę go w jakikolwiek "upiększyć, poobcinać etc,etc) Po przeniesieniu PC lub na Google drive czy inny nośnik zdjęcie jest niewidzialne; Ikona zdjęcia jest pusta a właściwości się zgadzają, z drobnym wyjątkiem brak jest w właściwościach "zasobów" Tak samo czy zapisuję zdjęcia w pamięć wewnętrzną czy SD. Karta sprawdzona na innym telefonie, działa bez zarzutu. jak na razie ratuje mnie robienie zrzutów. Tak więc poproszę o jakąś poradę bo przepadają mi ciekawe zdjęcia.
Last reply by kriski, -
- 1 reply
- 799 views
Witam Od dłuższego czasu szukam rozwiązania problemu, lecz nic nie mogę znaleźć w tym temacie. Mianowicie, chodzi o bardzo niska jakość rozmów z użyciem zestawów głośnomówiących, słuchawek bluetooth. Z problemem męczę się praktycznie od czasu przesiadki na RN4 (Wersja Snap, 4/64, B20, kupiona w Play, aktualnie z MIUI Global V10.2.3.0.NCFMIXM). Dźwięk w trakcie rozmowy przez Bluetooth jest fatalnej jakości, słychać trzaski, charczenie, ciężko zrozumieć rozmówcę, problem objawia się na każdym zestawie jaki testuje, inne telefony nie mają z tym problemów. Problemem na pewno nie jest nic w ustawieniach - świeżo po resecie jest to samo, u różnych operato…
Last reply by mgcompany, -
- 2 replies
- 3.6k views
Witam, jestem użytkownikiem Note 4x. Dziś rano pojawiła się informacja na pasku powiadomień, że moja Karta SD została uszkodzona. Po kliknięciu, przkierowuje mnie do panelu czyszczenia nośnika USB, gdzie napisane jest żebym sformatował jako pamięc przenośną i żebym zrobił zapasową kopię karty SD przed sformatowaniem, żeby nie stracic danych. Po podłączeniu kabla, mam dostęp tylko do nowo powstałej pamięci współdzielonej. Czy jest w stanie ktoś mi pomóc zrobic tą kopię zapasową ? I czy w ogóle istnieje jeszcze możliwośc odzyskania danych. Jest to mój pierwszy post, więc gdybym go umieścił w złym dziale, etc.. proszę o wyrozumiałośc. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi
Last reply by Krist, -
- 1 follower
- 12 replies
- 2k views
Witam. Kiedyś bateria wytrzymawała mi do 8h włączonego ekranu a teraz wyczerpuje się drugie tyle szybciej i telefon gubi zasięg. Co z tym zrobić?
- 4 replies
- 1.1k views
W moim Xiaomi redmi note 4 z nakładką MIUI padł wyświetlacz, ale dotyk działa. Próbuję odzyskać z niego dane (synchronizacja była danych wyłączona), znalazłem sposób aby sterować telefonem z poziomu komputera ale muszę włączyć debugowanie USB. Czy jest możliwe włączenie debugowania USB z komputera?
Last reply by Antyhaker, -
- 6 replies
- 1.5k views
Witam zapytanie moje dotyczy nagłego wyłączania się telefonu Xiaomi Redmi Note 4 X. Oprogramowanie zostało zaktualizowane do najwyższej możliwej wersji 10. Telefon został przywrócony do ustawień fabrycznych, nie ma podpiętego konta google. Bateria jest nałaodwana od 80%-100%. Czy ktoś z Was zderzył się z podobnym problemem? Do gwarancji oddać nie mogę, bo sklep upadł. Będę wdzięczny za sugestie.
Last reply by yaro25, -
- 0 replies
- 417 views
Witam. No więc tak jak w tytule mam problem z bootloop'em. Telefon kupiłem wiedząc o tym. Jednak problem okazał się bardziej złożony. Próbowałem wgrywać orginalne rom'y za pomocą "sp flash tool" jak i "mi flash". Rom'y inne niż dedykowane wgrać nie można bo bootloader jest zablokowany. Wgrałem już większość wersji począwszy od 8.0.3.0 - 10.2.1.0 rzecz jasna "nikiel" ale nadal nic. Pobrałem program "mi unlock" jednak jest problem ponieważ moje konto nie jest połączone z tym telefonem i odblokować się nie da. Żeby nie było przekopałem pół internetu. Szkoda telefonu bo jest w ładnym stanie a nie działa. Prawdopodobne przyczyny: - uszkodzenie mechaniczne (oglądał…
Last reply by qvwvp, -
- 0 replies
- 379 views
Witam, W momencie próby przejścia do drugiej przestrzeni pojawia się czarny ekran i trwa to kilkanaście minut. Jest jakiś sposób na naprawę/zabezpieczenie danych z drugiej przestrzeni? Będę wdzięczny za rady
Last reply by Święty, -
- 0 replies
- 683 views
Witam Od roku posiadam ten telefon i nie mialem nigdy zadnych problemow. Do teraz. Mianowicie od wczoraj ekran nie chce się wylaczyc. Wczoraj wieczorem po zablokowaniu ekran sie wybudzal co kilkanascie sekund i wylaczal. Z poczatku myslalem ze to jakies powiadomienia aplikacji ale nic nie bylo wiec zresetowalem telefon i teraz juz w ogole nie chce sie wylaczyc. Caly czas na zablokowanym ekranie jest wybudzony. Po kliknieciu 'power' wylacza sie na pol sekundy. Przez ten problem bateria trzyma kilkanascie godzin i telefon pada. Przywrocilem telefon do ustawien fabrycznych ale nic to nie dalo... Dodam jeszcze ze mam ustawione uspienie ekranu po 1 minucie bezczynn…
Last reply by matek143, -
- 0 replies
- 402 views
Cześć! Jest taki problem, po blisko dwóch latach dzisiaj zaczął mi świrować dotyk. Objaw jest taki, że w okolicach środka ekranu dotyk zaczyna przeskakiwać i czasem telefon sam robi co chce przez kilka sekund np. na dialerze wciska przyciski 1-2-3 w różnej kolejności. Co ciekawe chwilami jest dobrze i wszystko działa normalnie. Włączyłem diagnostykę i test ekranu, nie jest jednoznaczny, bo zalicza, choć mazałem paluchem po ekranie, to różnie jest z tą usterką, chwilę jest, chwilę nie ma. Ekran nie ma uszkodzeń, jedynie parę drobnych rysek na szkle, poza tym cały telefon jest w dobrym stanie, od początku był z szkłem hartowanym, a potem to już cały czas w pokrowcu pionowym…
- 1 follower
- 11 replies
- 673 views
Witam wszystkich serdecznie Od ponad roku jestem posiadaczem wspomnianego modelu marki Xiaomi. Z telefonu jestem generalnie zadowolony, ale mam 2 dość irytujące problemy: 1. Tryb wyciszenia (+ wibracje) po wyłączeniu pozostawia pasek głośności dźwięków aplikacji (środkowy) na poziomie 0% i jeżeli ręcznie nie zwiększę głośności to nagle okazuje się, że nie słyszę dźwięków przychodzących smsów, czy dźwięków aplikacji typu Youtube. 2. GPS od początku ma problemy z działaniem i wyszukaniem mojej lokalizacji na mapach (wszystkie pozwolenia są przyznane). Czy ktoś może ma sposób na naprawę tych problemów? Z góry dziękuję i pozdrawiam
Last reply by mystic86, -
- 3 replies
- 592 views
Witam W moim rocznym note 4x 4/64GB zmuszony byłem wymienić lcd ponieważ upadł dość mocno i pajęczyna po całości ale działał. Nowy wyświetlacz niczym nie odbiega od oryginalnego ale nie działa opcja podwójnego stuknięcia która powinna go wybudzić. Jest na to jakiś sposób?poniżej screen z modelem lcd. Czy to jest oryginał czy dobrej jakości zamiennik?
Last reply by p89, -
- 4 replies
- 837 views
Witam. Od pewnego czasu, wcześniej było idealnie, telefon zaczął gubić zasięg. Mieszkam w małej miejscowości gdzie może nie ma zasięgu LTE zawsze i to rozumiem, jednak telefon ma problem ze złapaniem nawet zwykłego zasięgu i często nikt nie może się do mnie dodzwonić. Gdy pojadę do miasta najczęściej jest dobrze jednak LTE również potrafi nagle zgubić i wtedy nie ma nic, dlatego ustawiłem na sztywno 3G. Ale do rzeczy. W mojej miejscowości jednak zasięg nie jest taki zły bo wszystkie inne telefony w domu w tej samej sieci a nawet od tego samego producenta nie mają problemu z zasięgiem. Mój model kiedyś też nie miał i praktycznie nigdy nie widziałem napisu "Tylko połączenie…
Last reply by Nezumi, -
- 17 replies
- 16.3k views
Witam serdecznie. Mam problem z moim telefonem. Od jakiegoś czasu - 3 około miesiące - mam problem z mms i sms. Otóż teleon wysyła i odbiera smsy z tym, że te, które wysyłam nie zawsze dochodzą do adresata. Widzę to po braku potwierdzenia dostarczenia w moim telefonie i z relacji adresatów, do których wysyłam. Tak co 10-15 mniej więcej nie dochodzi ale to nie jest regułą. Poza tym często po wysłaniu sms lub mms czekam do 30-40 sekund na wysłanie. A i jeszcze wazna sprawa. Gdy sms lub mms nie dochodzi to włączam i wyłączam tryb samolotów i czasem ten niedostraczony sms lub mms dochodzi. Pracowałem na globalu, wersji Stable i Dev. Najnowsze wersje - problem występuje. Nied…
Last reply by wenazyr, -
- 0 replies
- 397 views
Taki problem mam że nie zawsze wysyłają się smsy, nie zawsze przychodzą. Karta Play. Oba telefony to redmi note 4x. ROM najnowszy, full wipe. Problem jest taki że niejednokrotnie nie wysyła się, nie dostaje SMS-a, głównie dłuższego. Googlujac jest sporo tematów nawet 3 letnich z tym problemem. Tylko ja wcześniej tego nie zauważyłem. Od świat mniej więcej. Czy ktoś ma/miał takie coś i znalazł panaceum?
Last reply by 90tomash, -
- 0 replies
- 481 views
Witam, mój problem polega na tym że, od jakiegoś czasu w moim telefonie dźwięk jest bardzo cichy przy max głośności praktycznie nie słyszę go w kieszeni plus do tego wibracja stała się słabsza. Wydaję mi się że nastąpiło to po wymianie pękniętego ekranu lecz pewności nie mam. Próbowałem już wgrać starsza wersję miui, wymieniałem głośniczki na nowe oraz taśmę główna lecz nic nie pomogło...na żadnym forum nie znalazłem żeby ktoś miał podobny przypadek jak ją więc nie wiem gdzie dalej szukać przyczyny...
Last reply by boulie20, -
- 6 replies
- 2.3k views
Cześć Jakiś czas temu kupiłem używanego Note 4 4/64 i od razu zauważyłem brak diody powiadomień, długo myślałem że po prostu w tym modelu jej nie ma, ale na YT zobaczyłem że jednak jest. Po dłubaniu w ustawieniach, przywróceniu ustawień fabrycznych, sprawdzeniu w menu serwisowym, zewnętrznej apce z google play, nadal nie daje oznak życia. Na ładowarce na włączonym/wyłączonym telefonie też nic. Na chwilę obecną wziąłem się za odblokowanie bootloadera żeby wgrać TWRP i wrzucić inny rom (Lineage), jeżeli to problem kernela to powinno to załatwić sprawę, ale Mi Unlock każe mi czekać 72h. Macie jakieś jeszcze pomysły czego bym mógł jeszcze spróbować do tego…
Last reply by sk8cikk, -
- 6 replies
- 1.2k views
Cześć! Mój kolega podrzucił mi niedawno Redmi Note 4x, który wpadł do zupy pomidorowej, powiedział mi że dioda się świeci więc pomyślałem że pewnie jeszcze da się go uratować, na początku ten telefon był w nieznanym mi serwisie, gdzie wymieniono gniazdo USB, teraz gdy wchodzę do EDL (za pomocą testpointa/przycisków) wyskakuje urządzenie jako: Nieznane urządzenie USB (żądanie deskryptora urządzenia nie powiodło się) Przekopałem wszystkie fora, nie mogę znaleźć odpowiedzi, gniazdo USB było wymienione więc nie sądzę że ono jest problemem, próbowałem na 2 komputerach i różnych kablach, ten sam błąd. Co może być problemem? (Dodam jeszcze że, sterowniki instalowa…
Last reply by M4tt, -
- 0 replies
- 389 views
witam, tak jak w temacie, po ratowaniu cegły i finalnym zainstalowaniu miui 10 pojawily sie powyzsze problemy, które wcześniej nie występowały, możliwe że podczas wykonywania test pointa cos zostalo naruszone, probowalem zainstalowac tez miui9, to samo. czy jednostronnie mozna stwierdzic ze jest to uszkodzenie mechaniczne ktore bede musial zlecic do serwisu? pozdrawiam
Last reply by fazzkusiak, -
- 1 reply
- 2.1k views
W jaki sposób wymusić wykorzystanie kodeka aptx przy połączeniu ze słuchawkami bluetooth w MIUI 10? Korzystam z najnowszego MIUI Polska na Redmi Note 4x (android 7.0). Niby od wersji 7.11.2 MIUI wspiera aptx, a widzę w logach, że wykorzystywany jest kodek sbc. Da się coś zdziałać w tym temacie?
Last reply by dwarfen, -
- 0 replies
- 523 views
Witam Po miesiącu chciałem przywrócic poprzedni telefon do życia - Redmi note 4X na snapie (nie dziala fastboot, twrp, ani nie pojawia sie logo MI). Podczas używania go nagle się wyłączył. No i chciałem wgrac poprzez miflash globala, a ciagle wyskakuje ten blad.. da sie cos z tym zrobic? Dodam że mryga czerwona dioda jak podłączam do ładowania. Próbowałem juz chyba z 5 wersji MiFlash (od bety po najstarszą i wyskakiwały błędy typu send nop command, czy błąd zapisu) Telefon do śmieci czy da rade odratować? Może jakas specjalna wersja softu pomoże? Proszę o pomoc
Last reply by H3SSSS, -
- 1 reply
- 573 views
Witam, Jestem posiadaczem Xiaomi Redmi Note 4x (Global), od jakiegoś czasu telefon sam się wyłącza i trzeba go włączyć. Telefon jest już po Hard Resecie, aktualizacji Miui i jak na razie tyle. ( W przeszłości był wymieniany ekran i bateria ale problem z wyłączaniem nastąpił długo po tym). Pomożecie ?
Last reply by celticspirit,