Problemy techniczne
310 topics in this forum
-
- 4 replies
- 685 views
Witam, mam problem z w/w przyciskiem. Mianowicie gdy próbuję użyć tego przycisku to albo w ogóle nie reaguje albo ścisza o dwa lub trzy poziomy. Dodam, że Volum + oraz power działają bez żadnego zarzutu. Czy przyczyną może być oprogramowanie, że raz reaguje a raz nie albo reaguje z dużym opóźnieniem ?
Last reply by fantasista1992, -
-
- 1 reply
- 647 views
Drugi raz w ciągu pól roku mam ten sam problem.Zniknęło część najnowszych zdjęć,Zostały od maja w dół.Chyba po restarcie telefonu .Mieliście podobnie?
Last reply by chimal, -
- 1 reply
- 539 views
Dziś, możliwe że z powodu jakiejś mojej ingerencji, zainstalowały mi się na telefonie aplikacje. Teraz pytanie, czy jest to jakiś malware (próbowałem kilku skanerów i nic nie znalazły) czy jakaś wymuszona aktualizacja od Xiaomi, bo aplikacje jakie się pojawiły to MIUI forum, WPS office i wiele aplikacji związanych z Swiftkey. Z tego co się orientuję, to takie aplikacje znajdują się na jakimś ROMie jako przeinstalowane, czyżby to był powód tego? Aktualnie siedzę na 8.8.9
Last reply by pq78, -
- 8 replies
- 588 views
Witam. Czy jest jakiś sposób na poprawę jakości połączeń w tym chińczyku? Problem objawia się tym, że podczas rozmów nie da się płynnie rozmawiać, słowa są ucinane i ogólnie mam ochotę rozwalić ten pseudo telefon o posadzkę. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Last reply by krzycho_85s, -
- 0 replies
- 532 views
Witam. Ostatnio na moim Redmi Note 4x zauważyłem, że we wszystkich aplikacjach aparatu, pojawiają się fioletowe kropki, ale tylko na filmach. Przy robieniu zdjęć takich problemów nie ma. Zmiana softu nie pomogła. Miałem globala, a ostatnio zainstalowałem xiaomi.eu (MIUIPolska) na wersji 9.0. Czy ktoś miał podobny problem lub wie jak go naprawić?
Last reply by Korpolefsky, -
- 0 replies
- 460 views
Witam. Do ostatniej aktualizacji będąc podłączonym bluetooth-em do zestawu głośnomówiącego w aucie, przy odblokowaniu telefonu słychać było dźwięk odblokowania. Podobnie z dźwiękiem zablokowania. Mogłem też w aucie odsłuchać sobie nagrane wcześniej rozmowy. Teraz muszę wyłączyć w telefonie bluetooth-a i dopiero wtedy mogę to uczynić. Jest to strasznie niewygodne. Czy ktoś wie co z tym można zrobić, żeby było po staremu? Pozdrawiam.
Last reply by mac80, -
- 11 replies
- 2.7k views
Witam mam dziwny problem z telefonem. Otóż 3 miesiące temu kupiłem telefon xiaomi redmi note 4x 4/64 i wszystko chodziło fajnie. Odrazu zaznaczam iż o telefon dbałem, ani razu nie upadł. Nie majstrowałem przy nim, nic nie wgrywałem, nic od momentu włączenia nie zmieniałem. No i jakiś miesiąc temu telefon wyłączył mi się podczas słuchania muzyki i z jakiegoś powodu nie chciał się włączyć - tzn pojawiało się logo MI, następnie pasek ładowania android i w pewnym momencie pasek androida znika a telefon wyświetlał logo mi 15-20 minut i potem reset i tak cały czas. Dla testu wyjąłem karte sim oraz karte SD i po jakichś 2 godzinach sam wstał. Przez okres miesiąca był…
Last reply by andarmus, -
- 0 replies
- 397 views
Niektóre aplikacje nie działają na telefonie, np. Mój Orange i inne, nie da rady ich uruchomić, co mogę z tym zrobić?
Last reply by demoxik, -
- 0 replies
- 359 views
Od jakiegoś czasu zauważyłme kurz w frontowym aparacie. Przeszkadza on w robienie zdjec nie łapie ostrości Ktoś się z tym spotkał bo bo już muz 3 xiaomi i pierwszy raz tak mam
Last reply by rm_125, -
- 5 replies
- 4.4k views
Tak jak w temacie, jakoś leniwie mam problem by zapamiętać własny numer telefonu i często zaglądam przez opcje do zakładki informacje o telefonie a tam nie widnie mój numer telefonu (we wszystkich innych telefonach bez problemu się wyświetla). Jest jakaś możliwość ustawienia tego? Sieć T-Mobile jakby to w czymś pomogło. Dodatkowo w informacjach "stan sieci" widnieje opcja "rozłączona" co jest niezgodne ze stanem faktycznym bo telefon jest ciągle aktywny czy to w LTE czy GSM
Last reply by panda, -
- 4 replies
- 2.2k views
Właśnie chciałem naładować fona, a tu zonk, nie działa. Uruchamiam ponownie i nadal lipa. Wyłączyłem i podłączyłem ładowania i chyba ładuje. Kurna, co to może być, oddawać na gwarancję? Kupiłem w proline w tamtym roku, więc gwarancja chyba nadal jest (24 miesiące, tak?).
Last reply by adao1003, -
- 3 replies
- 1.4k views
Moi mili mam problem. Otóż po wgraniu aktualizacji: 8.7.19 dziś przy próbie wgrania 8.7.26 dostałem komunikat taki jak w temacie. Sterowniki w systemie nie były zmieniane, wejście nie zostało uszkodzone w żaden sposób, dodatkowo ładowanie odbywa się normalnie, tylko telefon nie widzi komputera, a komputer telefonu. Wgrałem aktualizację poprzez ftp i problem dalej występuje. Miał ktoś podobny przypadek i wie jak go naprawić? Czy po prostu wejście do wymiany?
Last reply by mariusz.ur, -
- 0 replies
- 499 views
Coś mi zżera mocno baterie w nocy. Ok 10-15%. Poniżej zdjęcia może ktoś coś doradzi. Praktycznie wszystko wyłączone co tylko możliwe. Nie wiem co to jest to device maint tylko a jak widać to najwięcej zjadało. Strasznie mnie to denerwuje już. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Paciula, -
- 4 replies
- 499 views
Mam problem z wysyłaniem mmsów na moim rn4x. Wszystkie ustawienia APN z Play ( bo w tej sieci urzęduję ) mam skonfigurowane prawidłowo. Wpisywałam również nowe wg zaleceń Play. Kiedy ktoś do mnie n wysyła zdjęcie to spokojnie mogę je odebrać ale nie mogę wysłać.
Last reply by majka420, -
- 1 reply
- 405 views
Czy komuś się zdarzyło, że ikona synchronizacji wysuwana z górnej belki wolno reaguje na dotyk ? Wszystkie pozostałe ikony uruchamiają się od razu tylko synchronizacja musi się namyśleć parę sekund dłużej.
Last reply by majka420, -
- 5 replies
- 970 views
Witam Mam problem z poziomem głośności podczas rozmowy kiedy korzystam z słuchawek. Pomimo wybrania najniższego poziomu głośności podczas rozmowy dźwięk jest zbyt głośny co praktycznie uniemożliwia rozmowę przez nie. System w telefonie to miui 8.2.4.0 global stable, telefon kupowany z ibuygou. Czy ktoś ma może podobne problem, lub wie jak go rozwiązać.
Last reply by Madabek, -
- 3 replies
- 3.1k views
Tak jak w tytule. Włączona jest cały czas ikona słuchawek, nie można odtworzyć multimediów za pomocą wbudowanych głośników itd. Próbowałem czyścić patyczkami higienicznymi nasączonymi alkoholem izopropylenowym, ale niestety bez skutecznie. Dodam jeszcze, że nastąpiło to po aktualizacji z miui 9 do 10 (miui polska). Ma ktoś jakiś pomysł na to? Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Last reply by Spojlergt, -
- 5 replies
- 460 views
Cześć,mój xiaomi od wczoraj co jakiś czas gdy jest nie używany się resetuje, z tego co patrzyłem to temp procesora w normie, wirusów nie ma. Nie mam pojecia co to by mogło byc. Prosze o pomoc i pozdrawiam
Last reply by Emilo1998, -
- 0 replies
- 361 views
Cześć, Po instalacji aplikacji z pliku apk na pulpicie nie widzę aplikacji, natomiast jest ona widoczna na liscie zainstalowanych aplikacji z czerwonym przekreślonym kółkiem. Czy można temu jakoś zaradzić? wersja Miui: Global 9.6.1.0
Last reply by Inku, -
- 2 replies
- 1.4k views
Witam. Otóż od wczoraj wieczora czytnik linii papilarnych przestał "czytać" mój palce i nie odblokowywał telefonu, a jedynie go wybudzał. W aparacie też spełniał swoją funkcję i robił zdjęcia po przyłożeniu palca do czytnika. Niestety od dzisiaj rana czytnik ani nie wybudza telefonu, ani też nie robi już zdjęć. System widzi jako tako czytnik. W ustawieniach mam możliwość dodania odcisków palców(brak interakcji, nie skanuje mojego palca) i zarządzania nimi. Co zrobiłem: - zrestartowałem telefon - wyłączyłem i włączyłem - wyczyściłem skaner - wykonałem ponownie aktualizację systemu - rzuciłem telefonem o poduszkę(tak wiem - niezbyt mądrę) - wszedłe…
Last reply by Awos, -
- 2 replies
- 2.1k views
Mój note 4 nie widzi słuchawki bluetooth Plantronics Explorer 50 i nie mogę jej sparować. wersja MIUI - Global 9.5 wersja Android - 7.0 NRD90M Rozłączyłem już sparowane słuchawki z poprzednim urządzeniem, resetowałem słuchawki. Bardzo proszę o podpowiedź co zrobić?
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 708 views
Witam. Mam problem z moim telefonem. Mianowicie powinien on mieć 32 GB pamięci wewnętrznej a mi wyświetla się tylko 23,4 GB. Czy to jest jakiś błąd czy po prostu jest to pamięć dostępna dla użytkownika a reszta jest zarezerwowana na system i jej nie wyświetla? Xiaomi Redmi Note 4 3GB /32GB telefon z polskiej dystrybucji z komputronika.
Last reply by viader80, -
- 5 replies
- 2.1k views
Witam, Chciałbym mieć obraz i dźwięk na TV z telefonu tylko nie wiem zbytnio jak ugryźć ten temat. Telewizor led z hdmi, bez wifi i smart etc. Szukałem kabli, przejściówek ale podobno RN4 nie obsługuje MHL więc pytanie do Was co można z tym zrobić?
Last reply by tomson, -
- 5 replies
- 735 views
Witam. Zauważyłem ostatnio, że w aplikacji YouTube nie mogę streamować w jakości wyższej jak 480p w dodatku obraz jest zniekształcony. Posiadam łącze 250/25 więc to nie jest problem. Testowałem na telefonie Galaxy A5 (2015) i tam normalnie mogę wybrać opcję odtwarzania streamu w 720p. Czyżby Redmi Note 4 był za słaby na streamowanie w 720p?
Last reply by slawek.n, -
- 1 reply
- 791 views
Ponieważ mój wyslużony Redmi Note 2 nie nadawał się już do użycia, w końcu kupiłem młodszego brata Redmi Note 4X 4/64 Po sprawdzeniu wszystkich detali na obudowie i w systemie wszystko wydaje się być w porządku a telefon tym, który kupiłem. Pudełko także wskazuje wersję global, wszystko niby ok ale... Nie wiem czy to normalne bo w RN2 miałem soft xiaomi.eu z blokowaniem reklam, ale teraz reklamy niemal uniemożliwiają mi korzystanie z przeglądarek. Czy to systemowa, czy to Firefox czy to przeglądarka Facebooka co chwilę wyskakuje mi jakas upierdliwa reklama której nawet nie da się zamknąć. Jedynym wyjściem jest powrót na poprzednią stronę lub zamknięcie przeglądarki. I tak…
Last reply by slawek.n,