Problemy techniczne
163 topics in this forum
-
- 1 follower
- 13 replies
- 9.8k views
Witam wszystkich, zgłaszam się do Was z takim o to problemem - chcąc zrobić roota na Mi Note Pro, zainstalowałem przez TWRP paczkę Magisk-v19.3.zip z https://github.com/topjohnwu/Magisk/releases/tag/v19.3 Telefon długo wstawał, wpadł w bootloop. Chcąc ratować sytuację zrobiłem wipe'a cache'u + dalvika, nic to nie dało - telefon się odpala, pojawia się logo MI i gaśnie. Podłączony do zasilania wpada w bootloop. Mogę wejść w tryb fastboot i w TWRP, jest widoczny podczas podłączenia do kompa w TWRP. Czy da radę go wskrzesić bez utraty wiadomości? Czy pozostaje instalacja świeżego systemu? Chciałem zrobić root'a by wykonać backup sms/mms za pomocą Titaniu…
Last reply by mrosi, -
-
- 0 replies
- 1.3k views
Witam, Problem wygląda następująco. Telefon złapał bootloopa tzn. cały czas włączał się do recovery. Wykasowałem wszystko. Następnie z flashowałem rom chiński 6.1.7 zmieniło mi trwp. Dalej to samo. Działa fastboot. Wgrywałem też inny wyższy rom(9.2.3) oraz twrp 3.0 taki sam skutek. Podejrzewałem uszkodzony przycisk lub zwarcie na płycie, które powoduje wchodzenie do recovery, odpiąłem przyciski od płyty głównej i jest to samo. Po flashowaniu zdarzyło się, że nie wszedł do recovery.. Zawisł na logo mi, zostawiłem tak na godzine bez skutku. Chyba tu czegoś nieogarniam i potrzebuje nakierowania... Proszę o pomoc. Wcześniej miałem Polski rom. …
Last reply by Dymkaaa, -
- 1 follower
- 4 replies
- 2.1k views
Witam, mam problem z ucegleniem telefonu MiNote tego typu: po wciśnieniu przycisku POWER wchodzi od razu do fastboot i tam zostaje. Po podłączeniu ładowarki na wyłączony tel też pojawia się fastboot zamiast jakiegokolwiek info o ładowaniu(brak ladowania). Telefon wchodzi normalnie do recovery - stockowe wymieniłem na twrp, ale za każdym razem restart oznacza wejście do fastboot. W Twrp mogę formatować partycje, wgrywać soft, ale każda próba wgrania softu zakończona sukcesem kończy się restartem do fastboot. Telefon widzę w PC, zarówno jak jest w fastboot - wtedy mogę użyć "Minimal adb and fastboot", ale też go widzę jak jest w TWRP - wtedy widzę telefon jak…
Last reply by Max76, -
- 2 replies
- 3.5k views
Od wczoraj telefon nie wstaje gdy go włączam . Pojawia się jedynie logo MI i stoi tak do wyczerpania baterii. Reset nic nie daje. System ktory miałem to miui7 - 6.1.7(chyba) tak jak mowie pisze z pamięci. Jakieś rady? Zalezy i bardzo na plikach i danych z aplikacji które mam tam zapisane. Stało się to po tym jak wszedłem 2 raz zainstalowac system przez TWRP z pliku zip który miałem już wgrany na komórce. Próbowalem w ten sposob rozwiazac problem z wylaczajacym sie telefonem. Teraz to nawet nie moge ani zgrac plikow2 na komputer ani włączyc telefonu
Last reply by jakfradzi, -
- 2 replies
- 2.5k views
Witam, Dzisiaj rano najpierw miałem uruchomiony Instargram, później chciałem wejść w aplikację Facebook i wyskoczył mi błąd, że nie odpowiada com. coś tam. Klikanie czekaj oraz zgłoś nic nie dawało więc zrestartowałem telefon. Po uruchomieniu przez sekundę widać tapetę, telefon startuje i nagle czarny ekran, jedynie przyciski dolne mają podświetlenie i czuć wibrację jak się je naciśnie, gdy nacisnę dwa razy przycisk głośności to odpala się aparat ale jest ciemny i nic nie można zrobić. Przy starcie jest wszystko normalnie, jest logo itd. W fastboot można wejść i tak samo recovery. Ewidentnie coś w systemie się popsuło. Można to jakoś naprawić bez resetowan…
Last reply by radek75, -
- 0 replies
- 1.8k views
Cześć, wymieniał ktoś z was szybkę/ekran w Mi Note. W serwisie za wymianę + ekran chcą ok 400 zł. Pękła mi tylko szybka, ekran jest cały. Gdyby się dało to chętnie wymienił bym tylko ją jeśli obniżyło by to koszty. Jeśli macie jakieś doświadczenia z wymianą tego elementu to napiszcie gdzie wymienialiście, czy jesteście zadowoleni, i ile was to kosztowało. Byłbym wdzięczny A może kupowaliście te podzespoły na aliexpress i znacie sprawdzonych dostawców którzy sprzedają oryginalne części?
Last reply by skiline11, -
- 0 replies
- 1.6k views
Witam zamowilem dzisiaj mix2s a mlody dokonczyl mi destrukcje note, podczas ladowania zachaczyl o kabel potem probowal wlozyc kabelek odwrotnie i tu czuje uszkodzil slot, dwie "zylki" z gniazda usb wylecialy, bateria i tak trzymala pół dnia a mial wytrzymać te dwa tygodnie az nowy przyjdzie i przegrac dane... w momencie jak wyrwal kabel mialem 3% wiec zdazylem skopiowac kontakty na sim i koniec. Różne kable nic nie daja i pod kompem tez zero reakcji Pytanie.. Jak podlaczyc na krotko czy cos zeby zgrac dane na kompa albo jak naladowac baterie na krotko zeby odpalila i przeslac sobie na kompa przez wifi dane?
Last reply by technik, -
- 1 follower
- 7 replies
- 3.1k views
Witam wszystkich, to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Od razu na wstępie podziękuje wszystkim "mądralom", "alfom i omegom" itp z odpowiedziami typu "skorzystaj z googla" bądź "patrz na instrukcję" lub "skorzystaj z opcji wyszukaj". Za stary jestem na użeranie się z głupkami. Z mojego Mi Note Pro korzystałem dobrze ponad 2 lata bez aktualizacji softu itp. Zamówiłem go na alledrgo od chłopaczka, który siedział w Chinach i wysyłał telefony już z zainstalowanym MIUI Polska, więc nigdy nie musiałem w nim grzebać. Ostatnio jednak pojawił się problem. Telefon po kolejnym restarcie niestety przestał rozpoznawać sieć. Od razu powiem, że sytuacja jest …
Last reply by Twardy, -
- 23 replies
- 5.5k views
Witam, Posiadam aparat NOTE PRO od 27/10/2015, kupiony na Ibuygou.com. Bez problemu udało mi się go "spolszczyć" wg poradnika z miuipolska.pl. Aparat działał pięknie, w międzyczasie zaktualizowałem rom na MIUIPolska_leo_5.11.12_v7-5.1.zip. Aparat działał bez problemu do 20/11/2015. W tym dniu przy próbie odblokowania ekranu telefon przywiesił się na moment i po wejściu na pulpit zniknął wcześniej ustawiony motyw, widget z notatkami, widget pogodowy i paru innych aplikacji oraz zaczęły pojawiać się błędy procesów: com.android.phone, nie można uzyskać numeru IMEI, brak mozliwości zalogowania się do chmury, nie znaleziono karty SIM (pomimo że cały czas była w slocie). Z…
Last reply by jerryk, -
- 5 replies
- 2.1k views
Hey Mam taki problem Phone: Mi Note Pro 64GB Cały czas pokazuje 100% naładowania baterii (niezależnie od poziomu naładowania bat), pali sie zielona dioda ładownia. (niezależnie od połączonej lub nie ładowarki) Podłączenie ładowarki nic nie daje, nie ląduje. Wymieniłem baterie na nową - nic. Wygląda tak jakby cały czas był podłączony do ładowania - telefon po normalnym boocie ma 100% plus ikonę pioruna jak by ładowarka była podpięta. W TWRP to samo. Tak jak by sie sensor naładowania baterii zawiesił i telefon nie może odczytać stanu faktycznego poziomu naładowania baterii. Testowałem przy wyłączonym i włączonym telefonie.
Last reply by hocum, -
- 1 follower
- 28 replies
- 3.2k views
Problem z Mi Note (Virgo) Za każdym razem gdy próbuje zainstalować nowy ROM lub poprzednie wersje to pod koniec wysypuje mi się komunikat. Nie znaleziono pliku MD5 failed to extract dir from "system" to "/system" "Updater proces zakonczono z błedem: 7 Błąd instalowania pliku zip '/scard/twrp/xiaomi.eu_multi_MINote_7.10.26_v9-6.0.zip' próbowalem instalowac romy: xiaomi.eu_multi_MINote_V8.2.1.0.MXECNDL_v8-6.0.zip xiaomi.eu_multi_MINote_7.10.26_v9-6.0.zip Przyznam, że mam zupełnie wyczyszczony telefon z systemu i teraz nie wiem jak go postawić na nogi?
Last reply by makakam, -
- 83 replies
- 10.1k views
Cześć potrzebuje pomocy bo przez nie uwagę wykasowałem system w "wipe" bo zaznaczyłem nie te ikonkę :(( i odruchowo przesunąłem palucha teraz mój tel nie reaguje na nic na wyswietlaczy swieci sie tylko ikonka MI.com brak połączenie z kompem... szukam na necie co mam zrobić i nic nie mogę znaleźć. Prosze o pomomoc bo bez mi jak bez ręki
Last reply by Tomo, -
- 6 replies
- 1.9k views
Witam. Jak w temacie o jakiegoś czasu moja żona ma problem z tel podczas aktualizacji w TWRP pojawiają się błędy jednak aktualizacja przechodzi czasami tel nie wstaje od razu tylko po drugiej lub trzeciej próbie uruchomienia niby wszystko jest ok tylko od czasu występowania tych błędów jest problem z niektórymi apkami ze sklepu play nie można ich zainstalować lub przestają działać a najważniejsza z nich to Messenger a dla mojej żony to masakra. Tel ma odblokowany bootloader i xiaomi.eu na pokładzie. Flashowanie w Miflash i Mi Pcsuite nic nie daje po wygraniu TWRP i ponownej instalacji xiaomi.eu czy globala te same błędy. Podczas próby format data też jest błąd nie wiem…
Last reply by jarkas, -
- 1 reply
- 2k views
Ostatnio, do tej pory bez zarzutu działającą słuchawka bluetooth, zaczęła bardzo cicho działać przy odtwarzaniu mediów (muzyka, aplikacje) Podczas rozmów telefonicznych działa, jak wcześniej, czyli poprawnie. Suwak głośności dla bluetooth podkręcony na max. Po odłączeniu słuchawki media działają normalnie. Nie martwiłbym się tym zbytnio, gdybym nie używał telefonu w aucie do Yanosika. Teraz że słuchawką nie słyszę powiadomień.
Last reply by edass, -
- 22 replies
- 10.5k views
Nie wiem już czy ja mam jakiś problem sprzętowy, czy to może powodować jakaś aplikacja. Mało kto się dopisuje z podobnym problemem. Moze jest malo osób z tym modelem telefonu tutaj? Na każdej wersji (zaczynając od 6.1.x do obecnej 6.3.10) miui na andku 6 po kilku godzinach od uśpienia (np. po nocy) przestaje sobie działać automatyczne obracanie ekranu w miui i aplikacjach(np. Przegladarki internetowe). Po np. 15 minutach ciaglego użytkowania zaczyna z powrotem działać. Mam prośbę do wszystkich użytkowników mi note (virgo). Mozecie wstając rano to sprawdzić? Wystarczy tylko wzbudzić telefon, wejsc np. W /ustawienia/ a nastepnie obrócić ekran o 90 stopni…
Last reply by lg4xhd, -
- 1 follower
- 6 replies
- 2.6k views
Witam, Mam mały problem z dostępem do telefonu, mianowicie od wczoraj straciłem dostęp do sieci. Sprawdzałem tryb samolotowy i nic (włączałem i wyłączałem kilka razy), restartowałem telefon i też nic. W ustawieniach nie mam dostępu do menu sieci komórkowe (zaciemnione na szaro bez możliwości wejścia), natomiast w oknie diagnostyki w polu SIM wskazuje nieznany błąd. Nie wiem co robić do tej pory działało bezproblemowo wszystko i tak nagle bez przyczyny przestało działać.
Last reply by edass, -
- 2 replies
- 2.1k views
Witam ! W skrócie Jakiś czas temu chwytam do ręki telefon i rejestuje się do obrazka Mi , potem zanim pojawi się w dole android napis to znów się rejestuje i tak zajęło mu to ostatnio z 5-10minut. To wciskam volume , wchodzi do TWRP i znów się resetuje. Wchodzi do TWRP i znów reset Jak się potem jakoś włączył to działał. Teraz może 2-3 razy dziennie mi się poresetuje ( pech chce że w samochodzie ) i działa jakoś. Zgrałem wszystko, zrobiłem kopię zapasową. Wgrałem nowy system Teraz pytanie . Czy to zdycha płyta główna ? Jakieś pół roku temu zdechł mi GPS/GLONASS tzn działa ale potrzebuje czasem 10 minut na złapanie satelit na …
Last reply by radofurianin, -
- 10 replies
- 2.1k views
Witam forumowiczów, Mam problem z aktualizacją mojego Mi Note Pro do najnowszej wersji softu opartej na Andku 7. Obecnie mam 8.2 Stable z odblokowanym bootloaderem i TWRP 2.8.6 Próba aktualizacji do aktualnej wersji kończy się bootloopem, mam wrażenie że system nawet się nie instaluje bo za szybko ta aktualizacja przelatuje. Późniejsze zainstalowanie 8.2 stable oczywiście przywraca telefon do działania bez żadnych wipe, stąd też podejrzenia że aktualizacja nie instaluje się poprawnie. Próbowałem wersji: 7.9.7 7.9.14 7.9.21 Stable 8.5 dla Mi Note Pro Liczę na Wasze sugestie.
Last reply by aamoss, -
- 23 replies
- 3.2k views
Witam Od kilku dni bateria w moim Mi Note szaleje. Wygląda to tak - bateria naładowana do 100%, w miarę upływu czasu spada przykładowo do 50% i gdy próbuję zrobić zdjęcie, czy korzystam powiedzmy z facebooka (generalnie coś, co bardziej obciąża telefon), to on się nagle wyłącza. Przy próbie uruchomienia wyświetla się logo MI, za chwile czarny ekran, znów logo i tak ze 3 razy, po czym się wyłącza. Nie da rady go włączyć chyba że podepnę go pod ładowarkę, ale wtedy nie pokazuje już ostatniego stanu baterii czyli 50% ale już np 3%. Wczoraj wykręcił mi taki numer przy poziomie 70% baterii. System na bieżąco aktualizowany, dziś zrobiłem pełny wipe i zainstalowałem system …
Last reply by Lech100, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.7k views
witam, mam problem z moim mi note pro. po zainstalowaniu aktualizacji 7.3.16 (MIUI 8.3) z telefonem nagle zaczęły się dziać dziwne rzeczy - przestała działać rotacja, telefon się resetuje (prawie podczas każdego ładowania), zawieszają się aplikacje, nie działa pobieranie ze sklepu Play (wyświetla się cały czas "oczekiwanie na wifi", mimo iż wi-fi jest dostępne i nawet jeśli przełączę na pobieranie przez 3G - pomaga jedynie odinstalowanie aktualizacji aplikacji sklepu), telefon bardzo się nagrzewa, szczególnie podczas ładowania - w ogóle bateria zaczęła z dnia na dzień trzymać dużo krócej. dodatkowym problemem, przez który nie mogę sprawdzić czy powyższe problemy będ…
Last reply by s4lw, -
- 6 replies
- 2k views
Witam, czy ktoś z Was ma dane na temat SAR'u mi note pro? bądź FCC ID ? Nie jestem w stanie nigdzie tego znaleźć ciekawe czemu
Last reply by Czerwin, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.7k views
Mam dosyć nietypowy problem z lte w moim note pro, otóż po wymianie tylnej obudowy(oryginalna się zbiła) na nową, telefon zupełnie przestał łapać sieć lte. Myślę, że sprawdziłem prawie wszystko - postawiłem 3 systemy na nowo(dwa od Was, jeden 'oryginalny'); wkładałem inną, sprawną kartę; również przekładałem swoją kartę do innego telefonu w tym samym miejscu i lte działało. Dodam, że ok. dwa tygodnie przed zmianą obudowy sprawdzałem prędkość internetu i wszystko było dobrze. Co za tym idzie nasuwa się pytanie czy obudowa ma na to wpływ?
Last reply by Nezumi, -
- 1 follower
- 12 replies
- 8.7k views
Witajcie. Telefon był naładowany na 60 %. Nie upadł, nie zamoczył się, nie został uderzony. Był w kieszeni. Po wyjęciu - czarny ekran. Nie chce się włączyć, nie reaguje na ładowarkę, nie chce przejść w tryb "systemowy". Czy jestem w stanie sama go "ożywić"? Czy w ogóle jest szansa, żeby się obudził? Przez ok. minutę trzymałam przyciski power i volume- i się udało Pokazał się fastboot I ładowanie Na razie telefon działa. Czy wiecie dlaczego tak się stało?
Last reply by lukiblack, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.8k views
Cześć. Od paru dni zauważyłem, że główny aparat przestał ostrzyć zdjęcia. Gdy dotknę jakiegoś konkretnego miejsca, to aparat tylko manipuluje światłem, a obraz jest dalej nieostry. Nie wiem czy wystąpiło to po którejś aktualizacji, bo aparatu używam dosyć rzadko. Ktoś ma jakiś pomysł o co może chodzić?
Last reply by Acid, -
- 2 replies
- 2k views
Witam. Mam problem w styczniu będąc w górach mój mi note pro nagle stracił zasięg i zaczęły pokazywać się dziwne poziomy naładowania baterii. Myślałem że telefon zawilgotniał. Opiszę problem po kolei - telefon jest włączony i ma włożoną kartę to wyświetla się napis brak usługi, wyświetla się usługa że trzeba zarejestrować kartę. Próbowałem na obydwu slotach karty. Mogło się tez zdarzyć także mogły się poprzestawiać opcje programisty lub w tym czasie robiła się aktualizacja. Telefon kupiony na aaliexpress z orginalnym oprogramowaniem. Po powrocie oddałem telefon do serwisu telefonu gdzie sprawdzono telefon i nie zauważono żadnych śladów cieczy czy czegoś co mogło by …
Last reply by Zexon72,