Mi Box / Mi TV Stick
Dział związany z produktem Xiaomi MI Box i Mi TV Stick
829 tematów w tym forum
-
- 4 obserwujących
- 92 odpowiedzi
- 53 tys. wyświetleń
Cześć. Właśnie wskoczyła aktualizacja do wysłużonego już mi boxa s. Po zakończeniu system pokazuje Androida 12 z zabezpieczeniami z 5 maj 2023. To spory przeskok bo ostatnia aktualizacja była do Androida 9 i zabezpieczenia z 5 lipiec 2021. I wszystko pięknie tylko wyświetla się co chwilę komunikat " java.lang.IllegalArgumentException " Co zrobić żeby nie o zniknęło? Kolejny problem to nie chce połączyć jak robię hot spot-a z Motoroli, gdzie wcześnie wszystko hulało. Gdy robię z drugiego telefonu redmi note 9 pro to bez problemu tak jak i przed aktualizacją. Nie chcę restartować urządzenia do ustawień fabrycznych bo będzie tam android 8 z tego co pam…
Ostatnia odpowiedź: Aviator, 16 Grudnia 2025 -
-
- 1 obserwujący
- 27 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
Część, Xiaomi zapowiedziało nowego boksa z obsługą 8k. Jak na razie wiadomo, że ma 2 GB RAM i 16 GB pamięci wewnętrznej. Nie będzie miał czystego Google TV tylko nakładkę MIUI TV. Pozdr. R. Edit. Ma obsługiwać HDMI 2.1
Ostatnia odpowiedź: langolier, 26 Lutego 2021 -
- 2 obserwujących
- 34 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
Jutro ma być oficjalna premiera nowej wersji przystawki. Cena 289 juanów. Dostępna w Chinach od 1.11 Wygląda jak wersja S ale w kolorze białym, zamiast czarnym.
Ostatnia odpowiedź: rafmik, 26 Listopada 2021 -
- 4 obserwujących
- 423 odpowiedzi
- 244,6 tys. wyświetleń
Ruszyły testy Android TV 9 dla starszego Mi Boxa. OTA0 BETA0 R2810
Ostatnia odpowiedź: pkonrad, 2 Maja 2022 -
- 12 obserwujących
- 428 odpowiedzi
- 119,4 tys. wyświetleń
Cześć, wkrótce nasze boxy otrzymają Androida TV 9 Pie. https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=275083&page=193 Pozdr. R.
Ostatnia odpowiedź: gothic77, 22 Sierpnia 2022 -
Mi Box 4K S - zacinanie 1 2 3 4 5
przez benkenobi1111- 4 obserwujących
- 148 odpowiedzi
- 126,3 tys. wyświetleń
Witam, Mam problem ze swoim Boxem, bardzo przycina przy oglądaniu HBO GO i Netflixa. Pojawia się to w różnym czasie, raz potrafi działać normalnie, a raz nie da się po prostu oglądać. Dodam , że po odpięciu zasilania z kabla, jakby reset urządzenia, problem zazwyczaj znika ( tak jakby box zapychał sobie RAM (?) ) Czy ktoś mógłby podpowiedzieć mi czym to może być spowodowane? Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc :)
Ostatnia odpowiedź: Pogot, 20 Maja 2025 -
- 1 odpowiedź
- 333 wyświetleń
Witam wszystkich. Zakupiłem Xiaomi TV Box S 3rd Gen i nie działają mi kanały na żywo w aplikacji Canal +. Po zakupie chwilkę działało teraz nie działa. Kanały na Polsat GO i wp. pilot na żywo działają. Próbowałem dużo rzeczy zrobić z chat gpt i nic nie działa. To na pewno nie wina internetu i routera (sprawdzone). Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał. Chciałbym korzystać z aplikacji Canal +. Jak nie rozwiąże tego problemu to będę musiał sprzedać urządzenie a nie chciałbym.
-
- 0 odpowiedzi
- 58 wyświetleń
Czy ktoś posiada Mi stick TV 4k 2gen i jest wstanie powiedziec czy można zainstalować aplikacje z poza sklepu? Np w przegladarce pobieram plik apk i instaluje
-
- 4 obserwujących
- 9 odpowiedzi
- 952 wyświetleń
Cześć, Czy ktoś używa Xiaomi TV Stick 4K z aplikacją CANAL+ Online i może potwierdzić, że działają transmisje na żywo? U mnie wygląda to tak: Problem: Po kliknięciu dowolnego kanału live pojawia się czerwone kółko ładowania i kręci się bez końca – transmisja nigdy się nie uruchamia. Co ciekawe: - VOD w CANAL+ działa normalnie (filmy i seriale odtwarzają się bez problemu). - Problem dotyczy wyłącznie transmisji na żywo. Sprzęt: - Xiaomi TV Stick 4K (2nd gen) - urządzenie nowe, świeżo skonfigurowane Co już sprawdziłem: - restart sticka - wyłączenie dopasowania liczby klatek (match frame rate) - wyczyszczenie…
-
- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 240 wyświetleń
Hej. Posiadam MiBox z wersją Androida 9, wersja jądra 4.9.113 problem polega na tym, że czasem, a nawet dość często nie chcę się włączyć przy użyciu pilota, wtedy muszę go odłączyć od prądu i podłączyć wtedy następuje automatyczne włączenie. Podziała kilka dni, że reaguje na włączenie pilotem, a po jakimś czasie znowu to samo. A jeszcze jedno pytanko, możliwe to jest, że mój MiBox nie dostaje żadnej aktualizacji i działa na wersji 9 z zabezpieczeniami z 2021r i od tego czasu nie ma dla niego żadnej aktualizacji? Z góry dzięki za rady.
Ostatnia odpowiedź: Aviator, 16 Grudnia 2025 -
- 2 obserwujących
- 3 odpowiedzi
- 571 wyświetleń
Cześć Czy ktoś z Was miał podobny problem? Mi TV Stick 4K, podczas próby oglądania filmu na Netflix, buforuje do 20% i staje. Wyczyściłem dzisiaj cache aplikacji, stanęło na 24%. Na tym samym wifi (150 download/11 upload) na iPadzie hula bez problemu. Na anglo-języcznym internecie temat jest chyba znany bo gdy wpiszę 'Mi Stick 4K Netflix 20%', pokazuje mi jakieś rezultaty, ale nic poza sugestiami na temat słabego internetu lub właśnie wyczyszczenia pamięci podręcznej aplikacji.
Ostatnia odpowiedź: zeno55, 15 Listopada 2025 -
- 0 odpowiedzi
- 342 wyświetleń
Mam problem z moim Mi Boxem, otóż podczas korzystania z jakiejs aplikacji wyrzuca mnie do ekranu głównego i dekoder się restartuje, chce wejśc w ustawienia w celu zrobienia aktualizacji to nie mogę, ponieważ po chwili wyrzuca mnie z ustawien, próbowałem hard reset ale po wcisnieciu przycisku wstecz, oraz Ok dekoder normalnie się włącza. Macie jakiś sposób żeby to naprwaić ? Dodam, że mi box nie był długo używany, mam go około rok czasu a działał łącznie może 2 tygodnie 600c0b3b-ad84-4b1e-b277-e60eae2e894a.mp4
Ostatnia odpowiedź: Kamil Dakas, 21 Października 2025 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 912 wyświetleń
Cześć. mam przeogromną prośbę do użytkowników mi box s 3rd gen. Czy w play store można oficjalnie znaleźć aplikację Orange TV i działa? Czy ktoś by to dla mnie sprawdził i potwierdził? w moim wysłużonym ale świetnie działającym mi box s aplikacja ta nie jest wspierana… zainstalowałem z pliku .apk i dostaję komunikat „aplikacja nie jest wspierana dla tego urządzenia” to co mi pozostało to kupić nowszy model (aplikacja jest mi niezbędna), ale nie chce kupować w ciemno. w kręgu zainteresowań mam 3rd gen, ale może ktoś sprawdzi też na 2nd gen tak dla pewności? będę mega wdzięczny !
Ostatnia odpowiedź: szakal88, 25 Lipca 2025 -
- 1 odpowiedź
- 405 wyświetleń
cześć, podczas oglądania serialu, przypadkowo za pomocą pilota zmniejszyłam obraz, kombinowanie w ustawieniach rozdzielczości nie daje żadnego efektu, przywrócenie ustawień fabrycznych również, czy ktoś miał podobny problem? pojawił się mały komunikat na dole ekranu z dwiema opcjami rozdzielczości jak mniemam i przełączyłam na tę niewłaściwą, najprawdopodobniej zrobiłam to przy kombinacji przycisków na pilocie, jednak siedzę na tym od rana i nie mam pojęcia jak to wtedy włączyłam 🫨😭 bardzo proszę o pomoc
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 4 Lipca 2025 -
- 2 obserwujących
- 6 odpowiedzi
- 771 wyświetleń
Witam, mam Xiaomi TV Box S (MDZ-22-AB) i chcę dokupić adapter kartę sieciową USB-LAN. Pytanie jaki będzie kompatybilny. Chcę to zrobić,ze względu na czasami przerywanie transmisji po Wi-Fi. I też czasem niska jakość obrazu. Próbowałem na 2.4 GHz i na 5 GHz ciągle to samo. Wiem, że takie tematy już tutaj na forum były,ale są już chyba nieaktualne. Chodzi o to, że mam mój Xiaomi TV Box S zaktualizowany do chyba najnowszego (dla tego sprzętu) Androida 12. W innych tematach tutaj wszędzie jest mowa o niższych wersjach systemu Android (6.0 ,8.0 czy 9.0). I teraz czy na tej wersji Androida (12) , zadziała w ogóle taki adapter czy nie? A jeśli tak to jaki kupić aby działał. Ma t…
Ostatnia odpowiedź: Kubala94, 26 Czerwca 2025 -
- 2 odpowiedzi
- 773 wyświetleń
Witam, zakupiłem wczoraj XIAOMI TV BOX S 2nd Gen. I z góry przepraszam jeśli zamieściłem ten temat w nieodpowiednim dziale. Przyszedł on z pilotem XMRM-M3.Jestem zadowolony z samego produktu, ale mam problem z jedną funkcją. Podczas pierwszej konfiguracji pilot był w stanie zmieniać głośność na telewizorze(jestem tego pewien bo poruszał sie suwaczek głosności telewizora na spodzie a nie Boxa na boku), ale nie był w stanie go wyłączać. Pomyślałem ze fajnie by było być w stanie włączać telewizor i boxa jednym pilotem... Zainspirowany moimi wybitnymi znikomymi umiejętnościami informatycznymi chciałem sprawić żeby przycisk wyłączania również działał. Wszedłem do u…
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 3 Lipca 2025 -
- 2 obserwujących
- 4 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Ja mam ciekawy przypadek. Poprzedni TvStick zepsul sie po tygodniu wiec wymienilem na nowy. NOwy dzialal juz normalnie - zrobilem aktualizacja Netflix (do wersji ze sklepu google - 11.0.12) i bylo ok do wczoraj. Wczoraj Netflix sie podwiesil wiec kliknalem "wymus zatrzymanie", aplikacja sie przerestartowala i Netflix wrocil do starej wersji (dokladnie 10.0.21) - tej bez menu z lewej strony. Probowalem roznych sztuczek, odinstalowywac / aktualizowac do wersji instalowanych z plikow APK lub ze sklepu google, rowniez przez adb. NIestety co bym nie robil - Netflix pozostal w starej wersji i pomimo zainstalowania nowej - uruchamia sie tylko stara wer…
Ostatnia odpowiedź: Marrik, 8 Czerwca 2025 -
- 2 obserwujących
- 1 odpowiedź
- 645 wyświetleń
Czesc, mam problem z urządzeniem XIAOMI TV Box S 2nd Gen. Po włączeniu wszystko elgenacko działa, ale... jedyny sposób na włączenie go to odpięcie i podpięcie z powrotem do zasilania. Tylko wtedy urządzenie włącza się, i zapala się biała dioda z przodu. Podczas używania pilot normalnie działa, lecz w momencie gdy wyłącze Boxa i dioda z przodu gaśnie, nie można go z powrotem załączyć ani pilotem, tym fizycznym jak i tym z telefonu.
Ostatnia odpowiedź: kris68, 10 Maja 2025 -
- 2 obserwujących
- 2 odpowiedzi
- 378 wyświetleń
Dzien dobry, kupilem ten gowniany produkt Xiaomi i przez tydzien dzialalo dobrze. Dzisiaj zainstalowalem jakas aplikacje - jakies web kamery, po pierwszym uruchomieniu urzadzenie sie przerestartowalo a po drugim uzyciu przestalo dzialac. Diodia LED nie swieci - kompletny szmelc. Czy to gowno da sie jakos zreanimowac? CZy tylko na smietnik wyniesc? Mam tez Xiaomi TV Stick (nie 4K) juz z pol roku i tam wszystko dziala. Kto wymyslil urzedzenie, o ktorym tylko czytasz, ze sie zawiesza, restartuje i psuje? Po co wypuszczac cos takiego na rynek i wiesz, ze zaraz sie zepsuje, nei wiesz tylko kiedy. Jesli ktos z Panstwa zna jakis trick, typu k…
Ostatnia odpowiedź: Marcin1975, 1 Maja 2025 -
XIAOMI MI TV Stick MDZ-24-AA - co jakiś czas ekran robi się blady i niebieskawy
przez Grzegorz Adamczyk- 1 obserwujący
- 6 odpowiedzi
- 680 wyświetleń
Witam forumowicze. Mam następujący problem. Co jakiś czas robi mi się taki dziwny ekran podczas oglądania. Po wyłączeniu i włączeniu ponownym urządzenia obraz od razu jest normalny. Jeśli nic nie robię, to czasem po chwili wróci do pierwotnego koloru. Czasem też trwa to dłużej, a czasem nie zmieni się wcale. Model telewizora to Sony Bravia KDL-32EX302. Bardzo proszę Was o pomoc drodzy forumowicze ! Jakieś pomysły ? 🙈🫡
Ostatnia odpowiedź: Grzegorz Adamczyk, 1 Kwietnia 2025 -
- 1 obserwujący
- 4 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie Mibox. Jest na nim Google TV 11. Chce przesyłać z niego dźwięk 5.1 po optyku (bo mam stary amplituner bez HDMI) ale mimo zmian ustawień cały czas przesyła PCM. Czy ktoś może temat już ogarnął, czy też nie można już z tym nic zrobić. Proszę o pomoc.
Ostatnia odpowiedź: Davlar, 12 Sierpnia 2025 -
- 0 odpowiedzi
- 679 wyświetleń
Witam. Teściowie zostali zmuszeni do zakupu boxa ponieważ system w tv LG OLED65B7V przestał już dawno być aktualizowany i przykładowo przeglądarka już nie czytała video na stronach. Padło na boxa jak w tytule tematu. Wszystko uruchomione itp. i tu nagle zaczął podczas oglądania filmu na prime, nieregularnie ciąć obraz wraz z dźwiękiem tak na ułamek sekundy bądź góra 2 sekundy obraz znika w tym momencie całkiem czyli jest czarny ekran i cisza. Myślałem, że to wina kiepskiego wi fi 2.4 GHz kombinowałem z wyłączaniem z sieci itp nic to nie dawało. Zauważyłem też, że tnie sobie nawet jak nic nie oglądamy po prostu w menu głównym podczas bezczynności. Odstępy cięcia …
Ostatnia odpowiedź: Dawid Iwanoczko, 4 Stycznia 2025 -
- 1 odpowiedź
- 518 wyświetleń
Moi drodzy, skonfigurowalem pilot Mi Stick 4K, wszystko działa jak powinno, telewizor włącza się z pilota i da się nim sterować . Ale podpowiedzcie proszę w jaki sposób mogę przejść do klasycznej TV lub zmienić źródło np. na innym porcie HDMI bez używania pilota Samsung? Na pilocie Samsung był to przycisk home po którym wyświetlało się menu smart i menu wyboru źródła (załączam zdjecie). W jaki sposób wywołać to pilotem z Mi Sticka? Przy okazji - w jaki sposób wyświetlacie ekran Iphona na TV za pomocą Mi Sticka? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Levitation, 6 Stycznia 2025 -
- 2 obserwujących
- 23 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
Witam. Zakupilem wczoraj Mi TV stick 4k na ktorym praktycznie nic nie dziala co chcialem. O co w tym chodzi? Nie mozna znalesc w sklepie disney+, nie dziala opcja wlaczania developer mode, brak kilku opcji standardowych w setings jak security... Nic sie nie da zainstalowac z poza sklepu google. Netflix to jakis quazi potworek zintegrowany z systemem ktory nie wyglada jak normalna wersja na dodatek ma problemy z niektorymi filmami zeby je wlaczyc. Nie da sie go zmienic na mormalna wersje. Zaznaczam ze to nie moje pierwsze uzadzenie z android tv czy podobnymi systemami jak fire stick od amazonu etc. Wiem jak robic side loading app, uzywac vpn dodawac brakujace uslugi d…
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 12 Lutego 2025 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 668 wyświetleń
Od kilku dni nie mogę uruchomić aplikacji Polsat box go i Max Wyświetla błąd połączenia. Internet jest bo Netfliks i Disney działają.. Może coś w ustawieniach ... Reset do ustawień fabrycznych z poziomu systemu nic nie dał...
Ostatnia odpowiedź: langolier, 18 Grudnia 2024