fake4r Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 (edited) Nic z tych rzeczy. Chyba że ktoś siedzi na nich non stop to oczywiste, tak samo gdyby korzystać z każdej innej apki, grać w grę itp. to bateria będzie lecieć, proste. W tle nic takiego nie zauważyłem. Nawet w statystykach jest to zawsze znikomy % dla fb i messengera. Edited April 30, 2016 by fake4r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwacik Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 U mnie przez pierwszy dzien zjadło jakieś 12%. W drugim dniu zanotowalem straszliwy spadek. Z około 85% do teraz jak pisze 29%. Przez samą noc spadło o około 30% i jestem troszkę przestraszony. Nie wiem czy jest to spowodowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mates21 Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 @Kwacik jaka masz wersje romu? U mnie znow sie naprawilo. 2,5 dnia i mam jeszcze 41%. Normalnie korzystam a ekran wlaczony przez 6h33min. Wedlug mnie jest super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwacik Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 xiaomi.eu 7.1.3 (LHPCNCK) wersja stabilna Dolaczam screeny z zuzycia Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaelwaut Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 Nie wiem czy to jest wiarygodne, ale jak naładowałem wieczorem baterię i nie robiłem nic, przez noc nie spadło nawet o procent, to telefon działa jakoś dłużej, niż jak naładuję i od początku używam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwacik Posted May 4, 2016 Share Posted May 4, 2016 Przewróciłem ustawienia fabryczne. Rozładowałem na full i obecnie się ładuje. Zobaczymy jak będzie po naładowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
desson Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 W porównaniu do waszych statystyk u mnie szału nie ma... Może po kilku dniach się poprawi, na razie telefon ladowalem jeden raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mates21 Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 (edited) @desson jaka masz wersję romu? U mnie w tej chwili na 7.1.3.0 wygląda to tak: Edited May 10, 2016 by mates21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
desson Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 2 minuty temu, mates21 napisał: @desson jaka masz wersję rom? U mnie w tej chwili na 7.1.3.0 wygląda to tak: Mam 7.2.7 xiaomi.eu na odblokowany bootloader Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukash Posted May 11, 2016 Share Posted May 11, 2016 Nie miałem włożonej karty sim (nie miałem microsima) więc telefon po pierwszym ładowaniu jakoś mnie nie zauroczył. [Miui by xiaomi.eu 7.2 (stabilna) 7.2.7.0 LHPCNB]. Kolejne ładowanie (1 dzień i 19h). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Griszah Posted May 11, 2016 Share Posted May 11, 2016 (edited) Bateria sprawuje się wyśmienicie o ile dziadowski soft jej na to pozwala i nie drenuje bez sensu w momencie kiedy tel. jest w stanie spoczynku, poniżej przykład, piąty dzień już działam i mam jeszcze ok. 30% baterii. Edited May 11, 2016 by Griszah Link to comment Share on other sites More sharing options...
mates21 Posted May 11, 2016 Share Posted May 11, 2016 @Griszah na jakim romie wykrecasz takie wyniki? Jakies magiczne apki masz uspione, ze tak tylko baterie "wacha"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Griszah Posted May 11, 2016 Share Posted May 11, 2016 @mates21 Jadę na tej samej wersji romu co Ty, tj. 7.1.3.0 na zablokowany bootloader. Nie mam nic uśpione, nie mam też ustawionej ciszy w nocy, te wahnięcia to dzień/noc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukash Posted May 11, 2016 Share Posted May 11, 2016 @Griszah a czy masz włączone LTE? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Griszah Posted May 11, 2016 Share Posted May 11, 2016 Dane komórkowe włączam tylko jak nie mam WiFi, a chce skorzystać z neta (sprawdzić pocztę, wysłać maila, poprzeglądać strony), ale to jest jakieś 5-10% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukash Posted May 11, 2016 Share Posted May 11, 2016 No tak, ale np. ja mam ciągle wł. sieć 4G i zastanawiałem się czy jest różnica w tym, że ciągnę sygnał z nadajnika 4G a nie 3G. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Griszah Posted May 11, 2016 Share Posted May 11, 2016 Nie mam pojęcie kiedy bierze z 4G czy 3G. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregsoir Posted May 11, 2016 Share Posted May 11, 2016 7.1.3 jest bezkonkurencyjny w temacie czasu działania na baterii. mam nadzieję, że w końcu któryś nowszy DEV mu dorówna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 11, 2016 Share Posted May 11, 2016 (edited) 3 godziny temu, Lukash napisał: No tak, ale np. ja mam ciągle wł. sieć 4G i zastanawiałem się czy jest różnica w tym, że ciągnę sygnał z nadajnika 4G a nie 3G. Z moich skromnych testów wynika, że jak masz dobry zasięg 4G to nie ma większego znaczenia dla baterii czy korzystasz z 4G czy 3G. Co innego jak masz ustawione 4G, a jest słaby zasięg i telefon się przełącza 3G/4G. 7 godzin temu, Griszah napisał: Bateria sprawuje się wyśmienicie o ile dziadowski soft jej na to pozwala i nie drenuje bez sensu w momencie kiedy tel. jest w stanie spoczynku, poniżej przykład, piąty dzień już działam i mam jeszcze ok. 30% baterii. ... Niezły wynik. Mi bateria starcza ledwo na 2 dni, z czego ok 6 godz. włączonego ekranu. Z tym, że ja korzystam właściwie cały czas z 4G, bez wifi. Edited May 11, 2016 by Ciacho23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukash Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 Dnia 26.04.2016 o 10:10, macn napisał: Wkurza mnie jedynie to, że czasem pojawia się jakiś proces, który raptownie pochłania całą baterię... już parę razy mi się tak zdarzyło, np po oglądaniu filmu pojawiał się proces powłoka shell, który sprawiał, że procenty baterii zmniejszały się z minuty na minutę. Jak temu zaradziłeś? bo też mi się pojawiło. ROM 7.1.3.0 xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikus149 Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 U mnie na baterii pewnie od 7 do 8 godzin na wyświetlaczu pociągnie. Chodź w pracy słucham dziennie z 4 godziny muzyki przez transmisje komorkowa. Telefon średnio ląduje co 2 dzień. Jestem mega zadowolony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinson Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 A oto przykład dość oszczędnego używania telefonu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 Ze co? Ile czasu ekran włączony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukash Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 Jakie macie ROMy? mój Redmi mnie zawiódł. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinson Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 17 godzin temu, Ciacho23 napisał: Ze co? Ile czasu ekran włączony? Teraz już nie sprawdzę, bo w międzyczasie ładowałem telefon. Następnym razem podam więcej szczegółów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukash Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Jeszcze raz zapytam jaki masz ROM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinson Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 xiaomi.eu 7.1.3.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 Imponujące Pewnie mało używany i powyłączane zbędne rzeczy u mnie hula net mobilny, wifi, bluetooth, 2 karty sim, teraz w lecie ekran rozjaśniony na full i tak od 3 do 4 dni wytrzymuje, co uważam za świetny wynik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 Ludzie jak wy to robicie? Mi przy 5 godzinach ekranu, włączona transmisja danych, synchroniczacja OFF, BT OFF, GPS OFF ledwo do 2 dni dociągnie. Co innego gdy mam wyłączoną transmisję danych. W tamtym tygodniu np nagrywałem sobie ślad przy pomocy GPS z cały czas włączonym ekranem przez 12 godzin. I zostało jeszcze 10 % baterii. Ale wszystko inne OFF. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guziiik Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 (edited) Patrząc na niektóre statystyki mam wrażenie, że albo niektórym trafił się naprawdę fajny egzemplarz, albo używacie telefonu do sprawdzania godziny - i to niezbyt często. U siebie dociągnąłem maksymalnie do prawie 4 dób, przy czym ekran chyba nigdy nie był włączony dłużej, niż 2 godziny. Owszem, jestem cały czas pod WiFi i podtrzymuję połączenie z MiBandem, ale przy tych dłuższych statystykach prawie w ogóle nie korzystałem z telefonu - chyba, że sam mnie zawołał. Ciekawe jest to, że nawet nie ingerując w telefon, nie instalując nic nowego po pewnym czasie żywotność baterii potrafi się zauważalnie osłabić, by potem znowu się polepszyć. Edited May 28, 2016 by Guziiik Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 5 godzin temu, Ciacho23 napisał: Ludzie jak wy to robicie? Mi przy 5 godzinach ekranu, włączona transmisja danych, synchroniczacja OFF, BT OFF, GPS OFF ledwo do 2 dni dociągnie. Co innego gdy mam wyłączoną transmisję danych. W tamtym tygodniu np nagrywałem sobie ślad przy pomocy GPS z cały czas włączonym ekranem przez 12 godzin. I zostało jeszcze 10 % baterii. Ale wszystko inne OFF. A jaki masz rom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 Strasznie przejmujecie się długością działania na baterii. Ja jestem bardzo zadowolony z tej baterii. Dziennie mam od 2 do 3 godz rozmów, cały czas włączone GPS i synchronizację, zmieniam tylko połączenie z Internetem między mobilne a Wi-Fi, w zależności od tego czy jestem w trasie czy w domu. Korzystam z map minimum 1 godz dziennie. do tego mail firmowy, aparat (około 20-30 foto na dzień), excel i Word - dokumenty firmowe. ekran średnio wychodzi mi od 4 do 5 godz dziennie włączenia i telefon starcza na 35 do 40 godz. Czas rewelacja w porównaniu do moich dwóch poprzednich Tel. Xperia E wolała już po 6-7 godz o prąd. Natomiast Samsung ace 4 po 10-12 godz. Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukash Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 @grzegorz.lki ja się przejmuję długością pracy na baterii bo u mnie jest krótsza niż u innych osób na tym samym ROMie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 @grzegorz.lki ja się przejmuję długością pracy na baterii bo u mnie jest krótsza niż u innych osób na tym samym ROMie To tak jak ja się dziwię jak mojej żonie Samsung J5 z baterią 2300 mah starcza na 3 dni. a statystyki użycia baterii pokazują 6h rozmów, sygnał sieci zawsze strong (zielony), 1.5-2h ekran i Wi-Fi 2h popołudniu. Tak więc uważam że każdy użytkuje inaczej i inaczej traktuje czas działania na baterii. Ja jestem mega zadowolony Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 15 godzin temu, fake4r napisał: A jaki masz rom? Ostatni stabilny xiaomi.eu. ale u mnie na wszystkich generalnie bateria działa podobnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts