ahr Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Nie ma póki co global beta na redmi 3s.
meDarq Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Z tego co czytałem, no stable nikomu się jeszcze nie udało. A china dev ma nazwę pliku miui_HM3S_6.6.16_eb411d8524_6.0.zip , w poradniku było napisane, że dla 3S nazwa powinna być HM3SHM3X. Czy to nadal jest aktualne? I czy rom dla redmi 3 zadziała dla redmi 3s? Bo tam na forum są one w jednym dziale i nie są rozróżniane nigdzie.
jarekm95 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Rom z redmi 3 nie zadziała na 3s. Ale ten co podlinkowałeś jest na 3S (HM3S wskzuje na 3S). Poradnik poprawię w najbliższym czasie. Dzięki za zwrócenie uwagi. A że nikomu się nie udało to może przez to że nikt nie próbował tak jak ty? Spróbuj to nic nie szkodzi i nie kosztuje. Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez jarekm95
grzegorz.lki Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Panowie co to za opcja ten tryb ukryty Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk
gabik Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Ten tryb ukryty to jest chyba wyłączenie lokalizacji telefonu, a którą to potrzebują różne aplikacje.
grzegorz.lki Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Jakby ktoś szukał sposobu na pozbycie się tła z ikon Google, Steam, itp. to polecam: http://en.miui.com/thread-326963-1-1.html Już sprawdzam Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk Cool. Jest fajnie nawet ikon nie zmniejsza Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk
olafo Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 1 godzinę temu, cincin27 napisał: Jakby ktoś szukał sposobu na pozbycie się tła z ikon Google, Steam, itp. to polecam: http://en.miui.com/thread-326963-1-1.html Podziękował!
Ciacho23 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Ja mogę też polecić ikony z motywu NongStyle-v8. Mają niby tło, ale półprzezroczyste. Bardziej mi to podchodzi niż bez.
FromWP Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Czyli na czwartym forum Miui trzeba się zarejestrować żeby pobrać. Ich frage warum?
FromWP Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 To ja mam jeszcze jedno pytanie. W jaki sposób wydobyć samą tapetę animowaną z jakiegoś gotowego motywu. Nie umiem tego zrobić, a niektóre gotowce, szczególnie te naśladujące iOS-a mają dosyć fajne animowane tapety.
Robinson Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Czy funkcja informowania o połączeniach przychodzących w trakcie, gdy telefon był wyłączony, to funkcja w telefonie czy funkcja, którą należy uaktywnić u operatora? Chodzi o Virgin Mobile i Heyah.
bergmen Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 sms o tym mozna aktywowac/dezaktywowac u operatora
Zuchu Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Mam pytanie, czy jakość dźwięku odtwarzanej muzyki na Xiaomi Redmi 3 Pro jest w porządku? Słucham dużo muzyki i ciekawi mnie to czy jakość dźwięku nie będzie odbiegała od mojej starej, leciwej już xperii j. Jak to z tym wygląda?
Safodo Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Witam chcialem kupic ten telefon od "goldway" ale znalazlem taka oferte co o niej sadzicie ? http://tiny.pl/g92kf Chce kupic dostawe od DLH i jest tansza niz od goldway ( o co chodzi z tym custom taxes ) do tego posiada ladowarke EU i ma wgrany OS official global stable ( Dobry on jest bede go musial zmieniac ?)
Ciacho23 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Przeżyłem dzisiaj chwile grozy. Próbuję rano wybudzić telefon i nic się nie dzieje. Przytrzymanie przycisku power + przycisków głośności również nie przynosi efektów. Podłączyłem do ładowarki - nic. Dopiero po ok. 10 minutach pod ładowarką telefon zawibrował i przyszło jakieś zaległe powiadomienie. Spotkaliście się kiedyś z czymś podobnym? Czy to nie jakieś oznaki, że mi płyta główna padnie?
Baca86 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Mam taki mały problem z powiadomieniami. Używam aplikacji Sofascore w której można ustawić sobie np powiadomienie gdy wpadnie bramka w danym meczu. No i raz powiadomienie wyskakuje a innym razem cisza w tel. Mam dodaną aplikację do autostartu i tą kłódkę też zrobiłem. W czym może być problem. Czasami z messengerem fejsbukowym jest podobnie, nie przychodzi powiadomienie że ktoś coś mi napisał a innym razem działa bez zarzutu. Jakieś pomysły ?
bergmen Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 uprawnienia aplikacji, wybierz tą apkę i pododawaj odpowiednie uprawnienia. no i synchronizacja
Baca86 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Uprawnienia mam wszystkie dodane, a co z synchronizacją ? Mam włączona.
Ciacho23 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Czyżby Rom global? Również mam problem z powiadomieniami min. W whatsapp. A synchronizacja nie ma nic do powiadomień.
Baca86 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 MIUI 8 by xiaomi.eu 6.7.28 (rozwojowa) I takie pytanko czy jak wejde w aktualizacje i mam opcję pobierz aktualizacje Xiaomi.eu (pobrałem), jeśli teraz wejde w zainstaluj aktualizacje z pliku .zip to wszytsko bez problemu mi zaktualizuje ? Mam telefon od tygdonia około i narazie w aktualizacje sie nie bawiłem a nie chce czegos popsuc
FromWP Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 15 minut temu, Ciacho23 napisał: Czyżby Rom global? Również mam problem z powiadomieniami min. W whatsapp. A synchronizacja nie ma nic do powiadomień. U mnie odwrotnie, na eu miałem problemy z powiadomieniami, na globalu na początku, a po zmianie uprawnień w panelu sterowania powiadamia bez opóźnień.
kredzion Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Ktoś wie dlaczego w romie 7.1.3 na zablokowany bootloader w aplikacji motywy nie ma opcji zmiany samych ikon? Ktoś tu kiedyś wstawiał screeny i widziałem, że te opcje wyglądają całkowicie inaczej
thomas Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Uprawnienia mam wszystkie dodane, a co z synchronizacją ? Mam włączona. A spróbuj z wyłączoną optymalizacją miui w opcjach programistycznych
meDarq Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) Ech, chyba coś mi nie poszło... Wgrałem china dev rom, potem odblokowałem bootloader, do tego czasu wszystko ok poszło. Potem wgrałem recovery twrp dla redmi 3s z kompedium. I od tego momentu zaczęło się sypać. do recovery jeszcze weszło, ale nic wiecej nie mogłem zrobić. Nie mogłem wgrać romu do pamięci, bo komputer nie widzi pamięci, choć samo urządzenie wykrywa. Oczywiście telefon nie startuje, zatrzymuje się na logo MI. Próbowałem wgrać china dev tak jak poprzednio, pasek postępu poszedł dziwnie szybko do przodu, napisało finished, choć czas cały czas leciał... Po chwili się zrestował telefon. Pojawił się napis android na dole i latają kropki, na chwile chińskie szlaczki się włączyły, z translata przetumaczyłem, że szyfrowanie się nie powiodło, dane zostaną utracone i jeden przycisk pod spodem, w który kliknąłem. Teraz ciągle logo MI i latające kropki są. Jak mogę teraz to naprawić? Włączył się china dev i jakoś zaczęło działać, jednak recovery wgrałem teraz na podstawie instrukcji ze strony głównej i to zadziałało już całkiem OK i poszło wgrywanie romu polskiego bez problemu Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez meDarq
Baca86 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 20 godzin temu, thomas napisał: A spróbuj z wyłączoną optymalizacją miui w opcjach programistycznych A gdzie to dokadnie znajdę ? I mógłbym prosić o odpowiedz jeszcze na to moje pytanie: I takie pytanko czy jak wejde w aktualizacje i mam opcję pobierz aktualizacje Xiaomi.eu (pobrałem), jeśli teraz wejde w zainstaluj aktualizacje z pliku .zip to wszytsko bez problemu mi zaktualizuje ? Mam telefon od tygdonia około i narazie w aktualizacje sie nie bawiłem a nie chce czegos popsuc
bergmen Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 lepiej kliknij uruchom w recovery, instaluj i wybierz zip
Meon Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Co daje opcja: wlacz optymalizacje miui? Na moje, to zarowno na wlaczonym jak i wylaczonych tak samo dziala..
thomas Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 A gdzie to dokadnie znajdę ? Ustawienia - Dodatkowe ustawienia - Opcje programistyczne - (na samym dole) Włącz optymalizację miui
KovaL Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Działa wam przednia kamerka na 6.8.11?
Kropek Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 ^^ Działa. Ktoś wie z jakiego powodu mogły przestać ładować się obrazki (przy korzystaniu z danych moblinych) gdy korzystam z wbudowanej apki do przeglądania internetu? Przy wifi wszystko śmiga.
FromWP Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 12 minut temu, Kropek napisał: ^^ Działa. Ktoś wie z jakiego powodu mogły przestać ładować się obrazki (przy korzystaniu z danych moblinych) gdy korzystam z wbudowanej apki do przeglądania internetu? Przy wifi wszystko śmiga. Może włączyłeś oszczędzanie danych w przeglądarce. Wtedy nie wczytuje obrazków.
Vergiliusz Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 @>maliniak< no i na czym sprawa stanęła?
Kropek Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) 27 minut temu, FromWP napisał: Może włączyłeś oszczędzanie danych w przeglądarce. Wtedy nie wczytuje obrazków. Wszystko jasne Dzięki! A tak przy okazji, jak wyciszyć dźwięk wysłania/dostarczenia wiadomości? Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez Kropek
Rekomendowane odpowiedzi