Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja usunąłem apki Pogoda, Dostawca Pogody, Dyktafon, Kalkulator, Muzyka, Notatki, Poczta, SMS, Video i działam od miesiąca na ROMie i nic się nie dzieje. Po usunięciu Kalendarza, zainstalowany przeze mnie zamiennik (Business Calendar) nie działał. Dlatego Kalendarza radzę nie usuwać.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, szaman15 napisał:

Cześć, wcześniej nie zgłębiałem tematu GPSa bo zwyczajnie nie był mi potrzebny. Przełknąłem ostatnio jak zgubił mi trasę w Endomondo ale wczoraj jechałem obwodnicą i kilkaset metrów za zjazdem stwierdził, że powinienem JUŻ zjechać. Coś jest nie tak. Pamiętam, że przed zakupem telefonu czytałem różne opinie, że bardzo łatwo gubi zasięg ale czy oznacza to, że nadal tego nie naprawili? Macie jakieś super rozwiązanie? Siedzę aktualnie na 6.6.23.

Od dwóch miesiący co drugi dzień używam GPS-a w trasie i nie stwierdziłem żadnych problemów.
Oficjalny chińsko-angielski 7.3.2.0

Edytowane przez Aconcagua
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, szaman15 napisał:

Cześć, wcześniej nie zgłębiałem tematu GPSa bo zwyczajnie nie był mi potrzebny. Przełknąłem ostatnio jak zgubił mi trasę w Endomondo ale wczoraj jechałem obwodnicą i kilkaset metrów za zjazdem stwierdził, że powinienem JUŻ zjechać. Coś jest nie tak. Pamiętam, że przed zakupem telefonu czytałem różne opinie, że bardzo łatwo gubi zasięg ale czy oznacza to, że nadal tego nie naprawili? Macie jakieś super rozwiązanie? Siedzę aktualnie na 6.6.23.

Na to nie ma żadnego uniwersalnego super rozwiązania. Wiele osób problemy z GPS zmusiły do zmiany telefonu. Ale jest parę rzeczy, które możesz zrobić w nadziei, że może pomogą, takie jak np. podmiana pliku gps.config, czyszczenie cache'a APS, reinstalacja systemu na czysto. Może tak jednak być, że nic nie pomoże i GPS w Twoim telefonie nigdy nie będzie działać prawidłowo, pomimo że u innych ludzi (jak Aconcagua) z takim samym modelem, wersją systemu itd. wszystko działa super.

Edytowane przez latet
Opublikowano
4 godziny temu, cointreau napisał:

OK, to co piszecie jest przekonujące, z tym, że zastanawiam się nad jeszcze jednym rozwiązaniem...Czy alternatywą do usuwania aplikacji może być ich wyłączenie? Spróbowałem tak zrobić, wyłączyłem w ustawienia/aplikacje "kalkulator", jednak efekt jest taki, że "kalkulator" zupełnie zniknął z "aplikacji". Zatem, czy wyłączenie może również spowodować negatywne skutki, tak jak odinstalowanie?

Zawsze jeżeli coś nie działa to włączasz z powrotem, także jeśli już musisz to jest to lepsza opcja.

3 godziny temu, Dennoss napisał:

U was także ekran w prawym dolnym rogu świeci troszeczkę jaśniej? Widać to u mnie szczególnie na ciemnych tłach.

Niczego takiego nie zauważyłem

Co do GPS to będąc na tym forum zauważyłem, że dużo osób ma problem właśnie z tą konkretną apką - endomondo. Może tu jest problem? Sam jej nie używałem, używałem za to googlemaps, yanosika, gpstest i raczej problemów z gps nie doświadczyłem.

Opublikowano
18 godzin temu, cincin27 napisał:

Wyłączenie aplikacji powinno być bezpieczniejsze.

13 godzin temu, jarekm95 napisał:

Zawsze jeżeli coś nie działa to włączasz z powrotem, także jeśli już musisz to jest to lepsza opcja.

Problem w tym jak ponownie włączyć taką aplikację, gdyby coś nie działało...Tak jak wcześniej wspomniałem w "ustawienia/aplikacje" po wyłączeniu konkretnych aplikacji...one całkiem znikają. Gdzie ich szukać?

Opublikowano (edytowane)

Polecicie jakiś konkretny rom, który mogę wgrać na nowego redmi 3 mojej dziewczyny? Chciałbym jej raz wgrać i ew. przejść na miui 8 gdy już będzie super stabilna wersja.

6.5.26 działa wam dobrze?

Edytowane przez schreder
Opublikowano

Chodzi mi o wersję z praktycznie zerową liczbą bugów. Patrząc po tym co się z moim mi4 dzieje po przejściu na miui mm to dziękuję za mm.

Opublikowano

Podobno ten lepszy.

Jak się sprawuje 6.7.7. na R3? Można śmiało instalować, nie męczy bugami bardzo?

• Like 1
Opublikowano

72b7b0f0d048a533a2d5ead12f8b9d37.jpg

W takim razie ja mam ten gorszy? Redmi 3 Pro z czarnym frontem.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
9 minut temu, xmacx3 napisał:

72b7b0f0d048a533a2d5ead12f8b9d37.jpg

W takim razie ja mam ten gorszy? Redmi 3 Pro z czarnym frontem.

Tak masz ten trochę gorszy, ale różnicę zauważysz dopiero jak położyć obok ten z lepszym przy takich samych ustawieniach jasności, kontrastu i kolorów. 

Opublikowano

Czytałem o tych wyświetlaczach jeszcze zanim kupiłem swojego Redmi 3, ale i tak wybrałem czarny front. Jak dostałem go do ręki nawet nie pomyślałem o tym, że są dwa rodzaje lcd i że mogę mieć ten gorszy.

Jak dla mnie jest bardzo dobry. I satysfakcjonuje mnie poziom jasności, zarówno jedną jak i w drugą stronę :)

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Redmi2 napisał:

Wipe musisz wykonać jak się cofasz lub Fr, jak idziesz w przód to wipe nie jest musowy, ale nikt nie zabrania :-) hehe

Jak będziesz miał jakieś problemy to wtedy.

Ps.

Na redmi 3 i na mi4 wpisując ten kod dostaje inny ekran na mi4. Jest takis coś na redmi3

ba5d198149bba041d58b97762ae20a59.jpg

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Nie ma, jest inne prostsze i po angielsku. Możesz tam wejść też z samouczka. Jak chcesz to można jeszcze wejść do innego menu serwisowego z poziomu chińskiego ekranu który się odpala po włączeniu telefonu vol+ i power.

Edytowane przez FromWP
Opublikowano

Jest ktoś może w posiadaniu na swoim telefonie motywu który jest w pełni kompatybilny z MIUI8? Wypróbowałem już dziesiątki motywów i kicha...

Opublikowano

No niestety takie aplikacje w ogóle nie są zmieniane. W pierwszej wersji MIUI8 jeszcze działało, a teraz kicha. Znalazłem motywy na en.miui pod 8, ale oczywiście jak wrzucę je na telefon to przez autoryzację motywu nie zastosuje bo nie wspiera ze źródeł trzecich...

Opublikowano

Rzeczywiście, jak jest folder na ekranie z zegarem to przy jego otwarciu i zamknięciu jest lekkie przycięcie animacji, a na pozostałych gdzie zegara nie ma otwierają się płynnie.

Opublikowano

Zauważyliście, że w v8 po dodaniu widżetu zegara laguje otwieranie folderów? Bez widżetu jest płynnie.

#tapatalknięte

Pamiętam, że kiedyś tak miałem ale teraz na 6.7.7 nie zauważyłem nic takiego. Nie wiem jak w poprzednich wersjach MIUI 8, nie zwróciłem na to uwagi.

Opublikowano
U mnie nie ma. Sprawdzałem na wszystkich domyślnych motywach.

Mam 6.6.23 i u mnie rzeczywiście jest tak jak kolega opisał Masz może 6.7.7? Może to naprawiono ? ;)

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie zachowania telefonu przy nadchodzącym drugim połączeniu. Jak tel mam przy uchu to jest ok, tzn. słyszę w słuchawce pikanie że mam drugie połączenie i jak odstawię od ucha to ekran się włączya i widzę oczekujący drugi numer. Natomiast problem mam gdy tel jest w uchwycie samochodowym połączony z zestawem bluetooth w samochodzie, to wtedy gdy prowadzę rozmowę i przychodzi drugie połączenie ekran się nie podświetla i w ogóle nie widzę że ktoś dzwoni ani tez nie mam dźwięku informującego o tym. Do wersji 6.6.18 wszystko było ok. Tel to redmi 3 ido 2/16. Mam prośbę czy ktoś może sprawdzić czy ma podobnie abym mógł wykluczyć że to moja wina grzebania w ustawieniach połączeń i blokady ekranu. Sprawdzałem też w domu z leżącym na stole tel i identycznie jak w aucie.

W wątku aktualizacje 6.7.7 nie było chętnych aby sprawdzić, może któryś z kolegów stąd?

Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk

Opublikowano

W jaki sposób w naszym telefonie wyeksportować kontakty do pliku vcf?:

- da się to zrobić nie korzystając z konta Xiaomi?

- po wejściu konto xiaomi/chmura/dane w chmurze/kontakty...Mogę teoretycznie zrobić eksport do vcf, ale tylko teoretycznie, bo po wciśnięciu na ikonkę "export" nic się nie dzieje.

Opublikowano
Tak 6.7.7 :-)

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

U mnie na 6.7.7 nadal to występuje, "brudny" update z poprzedniej wersji. Może spróbuję kiedy z pełnym wipe.

#tapatalknięte

Opublikowano
8 minut temu, cointreau napisał:

W jaki sposób w naszym telefonie wyeksportować kontakty do pliku vcf?:

- da się to zrobić nie korzystając z konta Xiaomi?

- po wejściu konto xiaomi/chmura/dane w chmurze/kontakty...Mogę teoretycznie zrobić eksport do vcf, ale tylko teoretycznie, bo po wciśnięciu na ikonkę "export" nic się nie dzieje.

Wchodzisz na telefonie w kontakty, menu, kopia i przywracanie kontaktów, kopiuj na kartę SD i masz kopię.

Opublikowano

Chciałbym się dowiedzieć co z tymi wyświetlaczami w zależności jaki kolor się kupi. Niby w czarnych jest najgorszy, tzn. najciemniejszy a właśnie ten chcę dziś zamawiać. Są jakieś fimy, zdjęcia aby porównać bo nie znalazłem na ten temat więcej informacji?

Czy softy na Redmi 3 Pro czy na zwykłe Redmi 3 są takie same? Chodzi mi o miui polska, xiaomi.eu, cyanomod. Z tego co wyczytałem to raczej tak. Ale chcę być pewny, bo nie wiem dokładnie czy zamawiać zwykłą wersję czy Pro. Czy romy tak samo się zachowują w obu wersjach i czy działa czytnik linii papilarnych?

Opublikowano
10 minut temu, Morfeusz napisał:

Chciałbym się dowiedzieć co z tymi wyświetlaczami w zależności jaki kolor się kupi. Niby w czarnych jest najgorszy, tzn. najciemniejszy a właśnie ten chcę dziś zamawiać.

Jaki się w fabryce trafi taki jest. Kolor nie ma znaczenia, ja właśnie kupiłem Dark Grey (czarny front) i mam ten niby lepszy wyświetlacz.

Romy są takie same na R3/R3Pro, inny jest tylko na R3S. Różnica była w pierwszych romach (chyba 7.1.3. na zblokowany bootloader), wydanych przed premierą R3Pro, po prostu nie obsługiwały kompletnie nowego modelu.

Opublikowano (edytowane)

Wielkie Dzięki za informację.

Czy wiecie może czy darmowy shipping w ibuygou jakim jest obecnie Free Airmail jest sprawdzony, dość szybki, towar nie ginie i  nie ma z nimi późniejszych problemów (oczywiście nie porównuje do szybkości DHL)? Bez problemu parę dni mogę dłużej poczekać. Czy przesyłka jest rejestrowana i można ją później śledzić? Czy muszę wykupić 3$ ubezpieczenie od zaginięcia, uszkodzenia na poczcie itp, czy jednak PayPal mnie od tego chroni?

Waham się nad zakupem zwykłego Redmi 3 i Pro. Telefon ze względu na baterię chciałbym jednak użytkować dobre kilka lat a nic tak bardzo nie starzeje się jak późniejszy brak RAM'u. Telefon będzie używany do dzwonienia, sms, GPS, sporadycznie internet (bez gier). Co myślicie na ten temat, 2GB wystarczy, bo później i tak procek nie podła i będzie trzeba zaraz kupować coś innego, z większą ilością pamięci, czy jednak procesor ma mniejsze znaczenie jeżeli chodzi o płynność działania w przyszłości i za (przepuśćmy 3-4 lata) istotniejszy będzie brak RAM'u?

Edytowane przez Morfeusz