Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawiesza się może nie zawiesza chyba że na słabszych ale bateria szybciej leci :)

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
21 minut temu, mara44 napisał:

Coś wiadomo na temat najnowszego romu?? 

6.1.28? Masz opinie w temacie z aktualizacjami, generalnie OK, drobne błędy w porównaniu do 6.1.21. Chyba, że chodzi ci o nowszy, którego nie będzie do 19 (?) lutego.

Opublikowano
1 godzinę temu, Cichq napisał:

6.1.28? Masz opinie w temacie z aktualizacjami, generalnie OK, drobne błędy w porównaniu do 6.1.21. Chyba, że chodzi ci o nowszy, którego nie będzie do 19 (?) lutego.

Chodź mi o 6.1.29..... a w temacie o aktualizacjach jest masło maślane dla tego tu jest założony temat o Redmi Note 2 

Opublikowano

Ja siedzę na 6.1.21 i rozmówcy nie narzekają...... Z tego wynika ze 6.1.29 to znowu średnio udany..... Jestem ciekaw jak długo będą te aktualizacje 

Opublikowano
MIUI Polska 5.10.29 i wszytko działa i nie trzeba się zastanawiać co dziś jeszcze nie będzie mi działać  

Ditto.

Ja nie zmieniam.

Opublikowano

Przez takie nieudane aktualizacje mocno psuje się opinia MIUI,gdybym był tak szybki jak większość osób to już dawno bym miał jakieś ALE do MIUI ale że siedzę na dobrej i stabilnej wersji to zdanie mam dobre o MIUI 

Opublikowano
2 godziny temu, Redmi2 napisał:

Ja nie magrywalem filmiku od prawie roku, a na ostatnich romach narzekaja wlasnie rozmowcy na to samo u mnie.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

Nie do Ciebie pisałem tylko do @kackop  Bo w RMN2 jest taki bug że po nagraniu filmiku mikrofon się nie zmienia z powrotem na dolny i dlatego słabo słychać. Skąd w ogóle wpadłeś na to że mój post odnosi się do Ciebie.

Opublikowano
http://noizz.pl/nauka-i-technologia/twoj-telefon-dziala-zbyt-wolno-to-wina-facebooka/gdw1bmj?utm_source=fb_onet&utm_medium=social&utm_campaign=TA_Onet

I w sumie maja rację że zjada baterie po odinstalowaniu bateria trzyma mi lepiej

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Nie używam apk fb od przeszło roku. Jest coś zdecydowanie lepszego, coś co nie zjada baterii i nie pracuje w tle. Działa na zasadzie wersji przeglądarkowej, ale bardziej rozbudowane. Ma powiadomienia, ma inne usprawnienia, trzeba ustawienia rozwinąć po przesunięciu palcem z lewej strony ekranu. Nazywa się face slim, najlepiej pobrać przez f-droda Tutaj jest wątek do dyskusji i kontaktu z autorem :

http://forum.android.com.pl/topic/211657-face-slim/

Wysłane z Redmi Note 2

Opublikowano
24 minuty temu, gwalberg napisał:

Nie używam apk fb od przeszło roku. Jest coś zdecydowanie lepszego, coś co nie zjada baterii i nie pracuje w tle. Działa na zasadzie wersji przeglądarkowej, ale bardziej rozbudowane. Ma powiadomienia, ma inne usprawnienia, trzeba ustawienia rozwinąć po przesunięciu palcem z lewej strony ekranu. Nazywa się face slim, najlepiej pobrać przez f-droda Tutaj jest wątek do dyskusji i kontaktu z autorem :

Wysłane z Redmi Note 2

Zainstalowałem, zobaczymy co to cudo potrafi:) 

Pierwszy +   nie trzeba mesengera

Opublikowano

Nie zapomnijmy też że te apk od FB to szpiedzy, chcą tyle informacji, takich uprawnień że NSA nie ma zbyt dużo roboty w pozyskiwaniu informacji.

Wysłane z Redmi Note 2

Opublikowano
Dnia 3.02.2016o09:28, kackop napisał:

To muszę sprawdzić czy to też zjada mi baterię. Po update z 5.12.10 do 6.1.21 jednak bateria trochę szybciej leci, szczególnie jak codziennie mam 4g włączone. A jak włączy się jakiś film czy coś(już na wifi) to tak 1% co 3 minuty spada, w grach troszkę szybciej. 

Ten wykres w dół to heartstone + godzina filmu w necie.Chyba aż tak nie powinno zjeść baterii co?

12698877_10208425798072367_90780967_o.jpg

Opublikowano

Czesc wam madrzy ludzie :) Kilka dni temu dotarl moj telefon i chcialbym go zaopatrzyc w jakis sensowny ROM z rootem lub mozliwoscia roota, najlepiej w wersji PL. Prosze serdecznie o jakies propozycje + 2-3 zdania o nich no i dobry link z downloadem :D

Opublikowano
13 minut temu, Acid napisał:

Ludzie polecają stronę MIUIPolska.pl. Może tam sprawdź czy czasem nie ma jakichś romów? Ponoć są.

Wysłano z Mi4c

Kiedy 60FPS :F

Opublikowano
6 minut temu, Acid napisał:

Czekaj, tylko kawę dopije i już dam do romi. Przecież to takie łatwe...

Wysłano z Mi4c

Nie mówię, że Ty masz to dodać, tylko kiedy koledzy od devów się tym zajmą, tzn czy wgl mają zamiar.. Jeśli Slow-Mo w MIUI jest prawdziwym 120FPS, to dodanie trybu 60FPS bez kompresji czasu nie jest problemem, skopiować, obciąć frame rate o połowę i wyłączyć spowolnienie.. 720p akurat ten telefon nagrywa w 120FPS na AOSP. Więc żadnych dodatkowych rzeczy nie potrzeba.

Opublikowano

Wysłane z Redmi Note 2

Zainstalowałem, zobaczymy co to cudo potrafi:) 

Pierwszy +   nie trzeba mesengera

Ostatnia aktualizacja coś popsuła, ale już to zgłosiłem autorowi. Mianowicie jak otwierasz link i cofasz się z powrotem na fb to po powrocie mam białą stronę. Muszę jeszcze raz cofnąć żeby fb się wczytał. Kiedyś po jakiejś aktualizacji już też tak było. Na szczęście autor działa dość szybko i to pewnie naprawi w kolejnej aktualizacji.

Wysłane z Redmi Note 2

Opublikowano

Posiadam  polska nakładkę od MIUI. Niestety nie potrafię zaktualizowac swojego tel. Posiadam wersje 5.12.3. Wchodząc w aktualizację i próbując pobrać najnowsza wersje wyskakuje - posiadasz najnowsza wersje. Przeglądarem forum i znalazłem podobny przypadek, ale jakos slabo bylo to wytlumaczone lub jestem za glupi. Proszę o pomoc.

Opublikowano

No sorry ale kolega dobrze napisal. Nie ma sie co denerwowac tylko trzeba przeczytac instrukcje, a potem ewentualnie zadawac pytania, a po twoim poprzednim poscie widac ze nie czytales.

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
2 godziny temu, asas napisał:

Posiadam  polska nakładkę od MIUI. Niestety nie potrafię zaktualizowac swojego tel. Posiadam wersje 5.12.3. Wchodząc w aktualizację i próbując pobrać najnowsza wersje wyskakuje - posiadasz najnowsza wersje. Przeglądarem forum i znalazłem podobny przypadek, ale jakos slabo bylo to wytlumaczone lub jestem za glupi. Proszę o pomoc.

Leniom nie pomagamy. Odpowiedź na Twoje pytanie padła z 80-120 razy na tym forum, dział tutoriale - kawa i czytać. Kobiety sobie radziły z tym.

• Like 1
Opublikowano
Nie mówię, że Ty masz to dodać, tylko kiedy koledzy od devów się tym zajmą, tzn czy wgl mają zamiar.. Jeśli Slow-Mo w MIUI jest prawdziwym 120FPS, to dodanie trybu 60FPS bez kompresji czasu nie jest problemem, skopiować, obciąć frame rate o połowę i wyłączyć spowolnienie.. 720p akurat ten telefon nagrywa w 120FPS na AOSP. Więc żadnych dodatkowych rzeczy nie potrzeba.

To zadzwoń do Xiaomi i im powiedz. Na pytanie kiedy MIUI doda xxx jest bezcelowe. Nie jest to nigdzie napisane ani nikt tego nie podaje. Jeśli już chcesz się kogoś zapytać (ale bez efektów...) to napisz na en.miui.com.

Wysłano z Mi4c

Opublikowano

Spoko. Poradzilem sobie. Mam jednak pytanie, czy te pobrane pliki po aktualizacji można usunąć?

Opublikowano
1 godzinę temu, Acid napisał:

To zadzwoń do Xiaomi i im powiedz. Na pytanie kiedy MIUI doda xxx jest bezcelowe. Nie jest to nigdzie napisane ani nikt tego nie podaje. Jeśli już chcesz się kogoś zapytać (ale bez efektów...) to napisz na en.miui.com.

Wysłano z Mi4c

To kiepsko w tym Xiaomi, skoro nie mówią Ci nawet jakie mają plany odnośnie kolejnych wydań.. Czyli dają Ci źródła, co zmienili i dalej robisz sobie sam. W sumie jakoś mnie ich podejście nie dziwi.

Szkoda, że nie wiedzą, że 720p 60fps działa bez dodatkowych bibliotek.