Suchy_PL_ Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 4 godziny temu, maaaciekmaaaniek napisał: Meizu wie że o klienta trzeba dbać więc blokuje tak że jak zbrickujesz to jest kaplica Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Potwierdzam, miałem MX4 i przez zablokowany bootloader nie mogłem postawić tel...ba tam nawet sp flash tool nie działał jedyne dobre to wbudowany root.
mihaszek Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Czy ktoś poza JoHnNy08PL dostal juz SMS i odblokowal? Widze ze juz do pobrania MIUIPolska. POZDR
gladiq Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Czekamy na info odnośnie udostępnionego romu MIUIPolska ? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
m4ci3k_sz Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Po kombinowałem. I nie masz tego ponieważ zarejestrowałeś konto za pomocą numeru telefonu przez telefon podczas konfiguracji ? Bo zrobiłem w ten sposób drugie konto i też nie mam na nim tego. A na koncie założonym na email bez podawania numeru mam to. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Nope. Specjalnie założyłem nowe konto tylko podając maila i nie ma. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
zibik Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 (edited) 18 minut temu, maaaciekmaaaniek napisał: Nope. Specjalnie założyłem nowe konto tylko podając maila i nie ma. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk nie ma tego mam to samo co ty masz i 3 konta mam od razu przekierowuje do tej strony z smsem a konto mam na 100% Edited December 31, 2015 by zibik
zehell Posted December 31, 2015 Author Posted December 31, 2015 O ja pierdziu a ja skasowałem tam to konto...dzisiaj. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
m4ci3k_sz Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 O ja pierdziu a ja skasowałem tam to konto...dzisiaj. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Da się usunąć konto? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
zehell Posted December 31, 2015 Author Posted December 31, 2015 Tak da się. Piszesz do supportu dostałem linka i skasowałem Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link do skasowania konta https://account.xiaomi.com/pass/del
zehell Posted December 31, 2015 Author Posted December 31, 2015 Qwa od godziny próbuje założyć to konto tak jak kiedyś i nie mogę. Juz 7 kont założyłem i d*pa. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
wkamil Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Ale w jakim celu, chcesz wysłać kolejne zgłoszenie do odblokowania, czy nie możesz przejść któregoś etapu zgłoszenia?
zehell Posted December 31, 2015 Author Posted December 31, 2015 Miałem konto które miało opcje authenticatora który z tego co rozumiem jest niezbędny. @JoHnNy08PL Ty masz w opcjach ten authenticator ?
Acid Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 5 godzin temu, warszawiak napisał: jak czytam to wszystko to płakac sie chce . jak nasi z miui polska dbaja o nas a szczególnie o ten model rmn3 , zrobili rom ale kto go wgra na tym forum ???1-2 osoby co maja odblokowany bootloader , a reszta uzytkowników co ma sie przyglądac ?i się ślinić i miec nadzieje ze może odblokuja bootloader -raczej nie predko , chinole juz swoje romy przerabiaja zeby ominąc botlooadera wgrywac przez flashtoola i sie ciesza testuja i maja w d*pie bootloader a tu nie bo priorytet to wgrac przez recorvery , jak czytam te ostatnie wypociny ACIDA to jest żenada cytuje W d*pie to mam bawie sie na mi 4 i to jest ADMIN???? to ja dziekuja za takiego admina . Słuchaj dziecko, normalnie bym cię tak zjechał żebyś się nakrył klawiaturą za te bzdury, a raczej pokaz niskiego poziomu inteligencji. Zamiast tego wytłumaczę ci i innym techniczną sprawę czemu rom jest tak a nie inaczej. Ci którzy wgrali sphinxa a potem np. bawili się rootem potrafili uwalić sobie system przez co nie mogli tego sobie naprawić przez zablokowany bootloader. Bootloader został zablokowany moim zdaniem słusznie ale o tym już pisałem i nie chce mi się powtarzać. Ruch był dobry a teraz tylko Xiaomi musi polepszyć sposób odblokowania i tyle. Rom masz w postaci recovery zip byś sobie nie uwalił telefonu. Nie obchodzą mnie chińczyki z ali co nielegalnie wgrywają romy z ominięciem bootloadera. W przypadku sphinxa niewielki błąd którego nie naprawi SpFlash skończy się cegłą. A w przypadku MIUIPolska możesz się bawić jak tylko chcesz bo zawsze przywrócisz system do sprawności przez wipe czy backup z recovery. Jeśli nie tolerujesz tego, że ktoś za ciebie pomyślał (bo tak pomyślałem byś sobie kuku nie zrobił z telefonem) to wyrzuć telefon przez okno i kup iPhone. Proste. 20
isaak Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 (edited) Dzięki @Acid za tłumaczenie, jak tylko odblokuję bootloader to sypnę kilkoma groszami za waszą pracę, póki co czekam aż telefon przyjdzie, zamówiony 2 grudnia :/ Edited January 1, 2016 by isaak
marks Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 @Acid, .. Czy bardzo skomplikowane jest zaimplementowanie Twoich dodatkow z MIUIPOLSKA i jezyka PL do romu SphinX'a??
gladiq Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 Czy z dev 5.12.31 idzie odblokować bootloader ? Czy musi być konieczne 5.12.24 ?
Greengo73 Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 @Acid, pomóż proszę lajkonikom Obecnie mam spolszczony chyba przez majfriendów 7.00.11.0 (był zainstalowany w fonie, który dostałem ze spemall). Przy próbie wgrania 5.12.31 komunikat " "can't verify update". Postępowałem zgodnie z radami na http://miuipolska.pl/forum/topic/8248-fix-wgrywanie-romu-developerskiego-miui/ Clear data w updater nie pomogło, a przy wgrywaniu 7.0.19.0 tylko restart. Czy istnieje inny, bezpieczniejszy i mniej skomplikowany sposób na wgranie dev rom umożliwającego odblokowanie bootloadera, czyli np. 5.12.31, niż ten poprzez flash tool opisany tu: http://en.miui.com/thread-193681-1-1.html Co zresztą i tak nie pomogło w przejściu z 7.0.19.0 na 5.12.31, jak przed chwilą napisał kolega gladiq w temacie obok.
Acid Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 @Acid, .. Czy bardzo skomplikowane jest zaimplementowanie Twoich dodatkow z MIUIPOLSKA i jezyka PL do romu SphinX'a?? Nie wiem. To nie pytanie do mnie tylko do kogoś komu chce się to zrobić. Czy z dev 5.12.31 idzie odblokować bootloader ? Czy musi być konieczne 5.12.24 ? Dowolny dev. To chyba logiczne. @Acid, pomóż proszę lajkonikom Obecnie mam spolszczony chyba przez majfriendów 7.00.11.0 (był zainstalowany w fonie, który dostałem ze spemall). Przy próbie wgrania 5.12.31 komunikat " "can't verify update". Postępowałem zgodnie z radami na http://miuipolska.pl/forum/topic/8248-fix-wgrywanie-romu-developerskiego-miui/ Clear data w updater nie pomogło, a przy wgrywaniu 7.0.19.0 tylko restart. Czy istnieje inny, bezpieczniejszy i mniej skomplikowany sposób na wgranie dev rom umożliwającego odblokowanie bootloadera, czyli np. 5.12.31, niż ten poprzez flash tool opisany tu: http://en.miui.com/thread-193681-1-1.html Co zresztą i tak nie pomogło w przejściu z 7.0.19.0 na 5.12.31, jak przed chwilą napisał kolega gladiq w temacie obok. Spróbuj być na wersji Stable ostatniej i dopiero potem instaluj dev china. Wysłano z Mi4c
Greengo73 Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 15 minut temu, Acid napisał: Spróbuj być na wersji Stable ostatniej i dopiero potem instaluj dev china. Czy pisząc ostatnia stable masz na myśli 7.0.19.0 stąd:http://www.miui.com/download-308.html lub http://en.miui.com/download-295.html No to właśnie w tym problem, że nie tylko ja nie mogę go wrzucić na obecny 7.00.11.0 ("can't verify ...")
Acid Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 Nie.. mi update zrobił się sam po Wi-Fi do .19 i wtedy mogłem wgrać dev przez updater. Na wcześniejszych się nie dało.
zehell Posted January 1, 2016 Author Posted January 1, 2016 (edited) Powstał temat jak wgrać z niewiadomych wersji 7.0.19 bo pytanie się powtarza po 15 razy dziennie w każdym temacie. Proszę tam kontynłować dyskusje bo już nie da się czytać taki burdel. Edited January 1, 2016 by zehell
gladiq Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 (edited) Po przejściu na stable 7019 udało się wgrać dev 71231 poprzez updater. Dev 7.12.24 wywalał komunikat can't verify. Edited January 1, 2016 by gladiq
gladiq Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 Ile czekaliście na sms od Xiaomi o treści "Your unlock request has been approved" ?
zehell Posted January 1, 2016 Author Posted January 1, 2016 ja już czekam od 12 grudnia i jeszcze się nie doczekałem...
gladiq Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 1 godzinę temu, zehell napisał: ja już czekam od 12 grudnia i jeszcze się nie doczekałem... W opcjach konta xiaomi potrzebny jest ten "authenticator" aby dostać odblokowanie ? Pochwalcie się kto otrzymał odblokowanie ?
martek993 Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 Ja miałem już wcześniej aktywowanego authenticatora, konto xiaomi od 2 lat, check-up zrobiony na 100%, karta sim powiązana z kontem xiaomi (mi cloud wykrywało telefon na stronie i.mi.com oraz w opcjach smartfona). System Windows 7, sterowniki zainstalowane z paczki od Sphinxa, odpaliłem telefon w trybie fastboot, podłączyłem do pc, wszystko wykryło poprawnie, zalogowałem się w MiFlash'u, wgl przez to że miałem aktywnego authenticatora, program kazał mi jeszcze podać 6 cyfrowy kod, który spisałem z apki przed przełączeniem telefonu do fastboota, wyskoczyły jakieś znaczki po chińsku, pod spodem pomarańczowy pasek, który chwilę się poruszał i następnie odnośnik do odblokowania telefonu przez formularz..
szpuntoo Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 Mnie też odsyła do formularza, czasami wyskakuje okienko z błędem i przyciskiem "ponów" a w treści okna jest napisane "błędne konto" po przetłumaczeniu. A konto jest to samo na telefonie i w programie, w którym się loguje... Jest ktoś, komu się udało to zrobić na win 10? mowa oczywiście o tym mi flash unlock z logowaniem się na konto miui. Zabezpieczone konto na 100%, sterowniki od sphinxa, wyłączona zapora systemu Windows, zainstalowany xiaomi authenticator, to wszystko nie daje żadnego rezultatu + czekam jeszcze na sms od kilku godzin już na odblokowanie bootloadera po wypełnionym formularzu na chińskiej stronie unlock xiaomi... Nawet używałem mi verification i moje urządzenie jest oryginalne.
hhunter22 Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 (edited) yyyyyy ja mam takie coś po kliknięciu na "odblokuj" żeby przejść do formularza. ok już wiem, pierwsze to tylko imię bez nazwiska. Edited January 1, 2016 by hhunter22
Eragon Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 17 minut temu, hhunter22 napisał: ok już wiem, pierwsze to tylko imię bez nazwiska. ?:P
hhunter22 Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 No bo to jest do unlocka wg tego co johnny podał ale strona inaczej wygląda. Tłumaczyłem na chiński imię i nazwisko i był błąd. Chce jednak tylko imię w formularzu. A nie tłumaczyło mi pola do uzupełnienia. Szczęśliwego Nowego Roku!!! 1
gladiq Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 Pochwalcie się kto otrzymał odblokowanie ? Może @Buriza coś tutaj pomożesz ? Masz wiadomości z pierwszej ręki, jak długo Xiaomi zamierza tę "popelinę" przedłużać ?
zehell Posted January 1, 2016 Author Posted January 1, 2016 Tylko JoHnNy08 z tego co wiem ja juz konto próbuje z chińskiego ip założyć Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
pull1990 Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 Tylko czy coś pomoże chinskie ip skoro nr telefonu będzie nadal polski...
zehell Posted January 1, 2016 Author Posted January 1, 2016 Nie mam co robić to kombinacje robie. Szukam jakiegoś klucza do rozwiązania problemu. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
pull1990 Posted January 1, 2016 Posted January 1, 2016 Może akurat się uda. Korzystając z okazji. Te tokeny o których co jakiś czas jest mowa są w jakiś sposób potrzebne?
zehell Posted January 1, 2016 Author Posted January 1, 2016 Tego nikt nie wie ja usiłuje wygenerować konto co będzie je miało. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Recommended Posts