Jump to content

Odblokowywanie bootloadera

zehell
 Share

Recommended Posts

4 godziny temu, maaaciekmaaaniek napisał:

Meizu wie że o klienta trzeba dbać więc blokuje tak że jak zbrickujesz to jest kaplica :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Potwierdzam, miałem MX4 i przez zablokowany bootloader nie mogłem postawić tel...ba tam nawet sp flash tool nie działał jedyne dobre to wbudowany root.

Po kombinowałem. I nie masz tego ponieważ zarejestrowałeś konto za pomocą numeru telefonu przez telefon podczas konfiguracji ? Bo zrobiłem w ten sposób drugie konto i też nie mam na nim tego. A na koncie założonym na email bez podawania numeru mam to.

Nope. Specjalnie założyłem nowe konto tylko podając maila i nie ma. 759ee8674380a6ec7277c654d3a1868e.jpg

18 minut temu, maaaciekmaaaniek napisał:

Nope. Specjalnie założyłem nowe konto tylko podając maila i nie ma. 759ee8674380a6ec7277c654d3a1868e.jpg

nie ma tego mam to samo co ty masz i 3 konta mam   od razu przekierowuje do tej strony z  smsem  a konto mam na 100%

Edited by zibik

5 godzin temu, warszawiak napisał:

jak czytam to wszystko to płakac sie chce . jak nasi z miui polska dbaja o nas a szczególnie o ten model rmn3 , zrobili rom ale kto go wgra na tym forum ???1-2 osoby co maja odblokowany bootloader , a reszta uzytkowników  co ma sie przyglądac ?i się ślinić i  miec nadzieje ze może  odblokuja bootloader -raczej nie predko  , chinole juz swoje romy przerabiaja zeby ominąc botlooadera   wgrywac przez flashtoola  i sie ciesza testuja i maja w d*pie bootloader a tu nie bo priorytet to wgrac przez recorvery , jak czytam te ostatnie wypociny ACIDA to jest żenada cytuje W d*pie to mam bawie sie na mi 4 i to jest ADMIN???? to ja dziekuja za takiego admina .

Słuchaj dziecko, normalnie bym cię tak zjechał żebyś się nakrył klawiaturą za te bzdury, a raczej pokaz niskiego poziomu inteligencji.

Zamiast tego wytłumaczę ci i innym techniczną sprawę czemu rom jest tak a nie inaczej.

Ci którzy wgrali sphinxa a potem np. bawili się rootem potrafili uwalić sobie system przez co nie mogli tego sobie naprawić przez zablokowany bootloader. Bootloader został zablokowany moim zdaniem słusznie ale o tym już pisałem i nie chce mi się powtarzać. Ruch był dobry a teraz tylko Xiaomi musi polepszyć sposób odblokowania i tyle. Rom masz w postaci recovery zip byś sobie nie uwalił telefonu. Nie obchodzą mnie chińczyki z ali co nielegalnie wgrywają romy z ominięciem bootloadera. W przypadku sphinxa niewielki błąd którego nie naprawi SpFlash skończy się cegłą. A w przypadku MIUIPolska możesz się bawić jak tylko chcesz bo zawsze przywrócisz system do sprawności przez wipe czy backup z recovery. Jeśli nie tolerujesz tego, że ktoś za ciebie pomyślał (bo tak pomyślałem byś sobie kuku nie zrobił z telefonem) to wyrzuć telefon przez okno i kup iPhone. Proste.

• Like 20

@Acid, pomóż proszę lajkonikom ;)

Obecnie mam spolszczony chyba przez majfriendów 7.00.11.0 (był zainstalowany w fonie, który dostałem ze spemall). Przy próbie wgrania 5.12.31 komunikat " "can't verify update".

Postępowałem zgodnie z radami na http://miuipolska.pl/forum/topic/8248-fix-wgrywanie-romu-developerskiego-miui/

Clear data w updater nie pomogło, a przy wgrywaniu 7.0.19.0 tylko restart.

Czy istnieje inny, bezpieczniejszy i mniej skomplikowany sposób na wgranie dev rom umożliwającego odblokowanie bootloadera, czyli np. 5.12.31, niż ten poprzez flash tool opisany tu: http://en.miui.com/thread-193681-1-1.html

Co zresztą i tak nie pomogło w przejściu z 7.0.19.0 na 5.12.31, jak przed chwilą napisał kolega gladiq w temacie obok.

@Acid, ..

Czy bardzo skomplikowane jest zaimplementowanie Twoich dodatkow z MIUIPOLSKA i jezyka PL do romu SphinX'a??

Nie wiem. To nie pytanie do mnie tylko do kogoś komu chce się to zrobić.

Czy z dev 5.12.31 idzie odblokować bootloader ? Czy musi być konieczne 5.12.24 ? 

Dowolny dev. To chyba logiczne.

@Acid, pomóż proszę lajkonikom

Obecnie mam spolszczony chyba przez majfriendów 7.00.11.0 (był zainstalowany w fonie, który dostałem ze spemall). Przy próbie wgrania 5.12.31 komunikat " "can't verify update".

Postępowałem zgodnie z radami na http://miuipolska.pl/forum/topic/8248-fix-wgrywanie-romu-developerskiego-miui/

Clear data w updater nie pomogło, a przy wgrywaniu 7.0.19.0 tylko restart.

Czy istnieje inny, bezpieczniejszy i mniej skomplikowany sposób na wgranie dev rom umożliwającego odblokowanie bootloadera, czyli np. 5.12.31, niż ten poprzez flash tool opisany tu: http://en.miui.com/thread-193681-1-1.html

Co zresztą i tak nie pomogło w przejściu z 7.0.19.0 na 5.12.31, jak przed chwilą napisał kolega gladiq w temacie obok.

Spróbuj być na wersji Stable ostatniej i dopiero potem instaluj dev china.

Wysłano z Mi4c

15 minut temu, Acid napisał:

Spróbuj być na wersji Stable ostatniej i dopiero potem instaluj dev china.

Czy pisząc ostatnia stable masz na myśli 7.0.19.0 stąd:http://www.miui.com/download-308.html lub http://en.miui.com/download-295.html

No to właśnie w tym problem, że nie tylko ja nie mogę go wrzucić na obecny 7.00.11.0 ("can't verify ...") ;)

Powstał temat jak wgrać z niewiadomych wersji 7.0.19 bo pytanie się powtarza po 15 razy dziennie w każdym temacie. Proszę tam kontynłować dyskusje bo już nie da się czytać taki burdel.

Edited by zehell

1 godzinę temu, zehell napisał:

ja już czekam od 12 grudnia i jeszcze się nie doczekałem...

W opcjach konta xiaomi potrzebny jest ten "authenticator" aby dostać odblokowanie ? Pochwalcie się kto otrzymał odblokowanie  ? 

Ja miałem już wcześniej aktywowanego authenticatora, konto xiaomi od 2 lat, check-up zrobiony na 100%, karta sim powiązana z kontem xiaomi (mi cloud wykrywało telefon na stronie i.mi.com oraz w opcjach smartfona). System Windows 7, sterowniki zainstalowane z paczki od Sphinxa, odpaliłem telefon w trybie fastboot, podłączyłem do pc, wszystko wykryło poprawnie, zalogowałem się w MiFlash'u, wgl przez to że miałem aktywnego authenticatora, program kazał mi jeszcze podać 6 cyfrowy kod, który spisałem z apki przed przełączeniem telefonu do fastboota, wyskoczyły jakieś znaczki po chińsku, pod spodem pomarańczowy pasek, który chwilę się poruszał i następnie odnośnik do odblokowania telefonu przez formularz..

Mnie też odsyła do formularza, czasami wyskakuje okienko z błędem i przyciskiem "ponów" a w treści okna jest napisane "błędne konto" po przetłumaczeniu. A konto jest to samo na telefonie i w programie, w którym się loguje... Jest ktoś, komu się udało to zrobić na win 10? mowa oczywiście o tym mi flash unlock z logowaniem się na konto miui. Zabezpieczone konto na 100%, sterowniki od sphinxa, wyłączona zapora systemu Windows, zainstalowany xiaomi authenticator, to wszystko nie daje żadnego rezultatu + czekam jeszcze na sms od kilku godzin już na odblokowanie bootloadera po wypełnionym formularzu na chińskiej stronie unlock xiaomi... Nawet używałem mi verification i moje urządzenie jest oryginalne.

No bo to jest do unlocka wg tego co johnny podał ale strona inaczej wygląda. Tłumaczyłem na chiński imię i nazwisko i był błąd. Chce jednak tylko imię w formularzu.

A nie tłumaczyło mi pola do uzupełnienia.

Szczęśliwego Nowego Roku!!!

• Like 1