slother Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 2 minuty temu, JoHnNy08PL napisał: coś mi z Xposed nie idzie na co bardzo liczyłem bo korzystam z kilku przydatnych mi modułów. Mi nigdy na miui xposed nie działało, tobie na poprzednim tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 @slotherNa MIUI7 ale na kitkacie @SGN2 używałem Xposed, a dla RN3 widziałem że chyba na 7.0.16.0 była metoda wgrania Xposed, tego modowanego pod MIUI i na 64 bitowe ARMy. Z tym że na dev romie to zupełnie nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 2 godziny temu, leonov napisał: U mnie po wejściu na stronę https://unlock.update.miui.com/ , przekierowuje mnie na http://www.miui.com/unlock/ , i tutaj po klinięciu dostaję że wysłano zgłoszenie Mam to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted December 28, 2015 Author Share Posted December 28, 2015 to samo u mnie. A mój temat w zażaleniach skasowano :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 A gdzie składać te zażalenie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 @AcidNo to że tylko windoza jest wspierana to rzeczywiście upośledzone, ale na czym ci się konkretnie zatrzymuje? Wszystkie biblioteki i fastboota ma tool w sobie więc chyba nie to jest problemem. Ja mam już TWRP, tylko coś mi z Xposed nie idzie na co bardzo liczyłem bo korzystam z kilku przydatnych mi modułów. Przez godzinę walczyłem z bootloopem, udało się postawić go na nogi tylko dalej bez Xposed. U mnie staje na 50% na pierwszej z 3 weryfikacji. Krzyżyk na czerwono i napis że nie można rozpoznać urządzenia. W fastboot (ten z toola) mam failed gdy wydam komendę fastboot getvar all. Na ubuntu (ten sam PC bo win mam na wirtualnej) mam prawidłowo rozpoznany telefon i getvar zwraca wszystko. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
wensz Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 (edited) A odjeb mobilnego wina z pendrive . na wirtualu to zawsze inaczej niż na normalnym. Masz wersję bootowalna wina xp w necie. @acid Edited December 28, 2015 by wensz Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted December 28, 2015 Author Share Posted December 28, 2015 (edited) Acid zainstaluj sterowniki z paczki Sphinxa i śmiga na 7 i na 10 sprawdzałem teraz. getvar all zwraca informacje. A mógł byś wrzucić tego toola z linka na jakiś serwer ? bo nie da się ściągać chodzi mi o tego : http://www.miui.com/unlock/download.html bo mam 404 Edited December 28, 2015 by zehell update Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Wstaw “o" przed bigota. Wysłano z MI Note 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted December 28, 2015 Author Share Posted December 28, 2015 Zażalenia składać tutaj można : http://www.miui.com/forum-48-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 A odjeb mobilnego wina z pendrive . na wirtualu to zawsze inaczej niż na normalnym. Masz wersję bootowalna wina xp w necie.@acid A tego nie wiedziałem i to jeszcze XP. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
wensz Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 @Acid http://mobile.gadzetomania.pl/42393,system-bez-dysku-windows-xp Masz link dla ułatwienia . może coś to pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Jesli chodzi o maszynę virtualną to nie polecam...testowałem kiedyś na diagnostyce samochodowej i się lubiło wysrać w różnych momentach a na systemie obok win7 wgrane XP i śmiga wszystko ok..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Wywaliłem stare konto na MI ..straciłem 5gb pojemności ale to nic ....i nic to nie dało ...albo nr tel albo nr IMEI bo komunikat dalej ten sam przekierowujący na stronę "unlock" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Ok dzięki za poradę ze sterami od Sphinxa. Faktycznie po instalacji tych 2 driverów system widzi poprawnie getvar all. Jednak tool nadal przy 50% wywala. Jeszcze będę sprawdzał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 A ja podpiąłem RN3 pod inne konto z nr mojej żony wtedy udało się przejść by złożyć nowy wniosek......na chwilę obecną na synchronizuje się z kontem bo chce zobaczyć czy przyślą sms... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted December 29, 2015 Author Share Posted December 29, 2015 I jak Suchy_PL_ sms przyszedł ?? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qub Posted December 29, 2015 Share Posted December 29, 2015 Ja od wczoraj rowniez czekam na sms'a. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrufi Posted December 29, 2015 Share Posted December 29, 2015 Ja tez od wczoraj wieczor czekam na SMS i cisza Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted December 29, 2015 Author Share Posted December 29, 2015 I nikt nie dostał kodu ?? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
nv7 Posted December 29, 2015 Share Posted December 29, 2015 Wczoraj koło południa wysłałem zgłoszenie - brak odezwu z ich strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiu85005 Posted December 29, 2015 Share Posted December 29, 2015 (edited) Podobnie, wczoraj wyslalem zgloszenie i cisza Edited December 29, 2015 by krzysiu85005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted December 29, 2015 Share Posted December 29, 2015 14 godzin temu, zehell napisał: I jak Suchy_PL_ sms przyszedł ?? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Nic, ani na 1 koncie ani na 2 .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted December 29, 2015 Author Share Posted December 29, 2015 Coś im to słabo idzie... Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
djrufi Posted December 29, 2015 Share Posted December 29, 2015 Mam nadzieje że to się nie skończy falstartem jak ostatnim razem. Nie rozumiem polityki dlaczego nielicznym się udaje a reszcie nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
nv7 Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 Myślę, że nie bez powodu na ekran rzucona jest informacja o tym, żeby po 10 dniach od zgłoszenia napisać zażalenie na forum. Jakby z góry wiedzieli, że się nie wyrobią... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qub Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 Ja niestety nie otrzymalem do tej pory nic. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted December 30, 2015 Author Share Posted December 30, 2015 Ja coś czytałem że to jest uzależnione od stażu konta. Takie pokrętne teorie Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 Mi ten sms przyszedł w kilka minut a chwilę przed tym dodałem aktywator z kodami do konta, na koncie mam dodane 4 telefony nie Xiaomi i tylko RN3 od nich. Konto będzie miało niedługo 3 lata. Wy wszyscy macie świeże konta tylko pod RN3 postawione? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
nv7 Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 @JoHnNy08PL W moim przypadku - tak. RN3 jest moim pierwszym i prawdopodobnie ostatnim sprzętem od Xiaomi. Dodatkowo aktywator dodałem chwilę po wysłaniu zgłoszenia, ale to raczej nie powinno mieć na nic wpływu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 Eh przeżywacie strasznie ten bootloader jakby największa kara was spotkała bo system po angielsku. Telefon jest bardzo fajny, żwawo działa, większość chińskich aplikacji można usunąć bez problemu, mam TWRP którego nawet nie mam do czego używać, mam roota do Adaway, BBS i wakelock detectora i w sumie to wszystko. Wszyscy tu się denerwują, a oprócz Acida nikomu to nic nie da. Bo root? A w czym problem wrócić do Stable 7.0.19 i go zrootować? Jest to błąd Xiaomi bo wypuścili telefon na szybko, miesiąc przed czasem no ale już bez przesady że ostatni sprzęt od Xiaomi. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk @nv7 aktywator dodałeś po wysłaniu zgłoszenia? No to masz swój problem. Miało być wszystko zrobione na koncie Xiaomi przed wysłaniem zgłoszenia. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 No właśnie ciśnienie jakbym oglądał wiadomości i wypowiedzi po i pis ja tam dopóki acid nie przetestuje nie sprawdzi i nie napiszę żeby robić to nic nie grzebię. Szczęśliwego Nowego Roku!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nv7 Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 W moim przypadku to bardziej idea, niż faktyczna potrzeba. Generalnie jestem zwolennikiem open source, więc i nie lubię jak mi ktoś blokuje możliwości Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 30 minut temu, JoHnNy08PL napisał: Wszyscy tu się denerwują, a oprócz Acida nikomu to nic nie da. Właśnie o to chodzi, bo Acid tez nie ma i nie mamy co liczyć na miui od niego, w tym jest cały problem a nie j. angielski. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 @nv7 I serio wziąłeś Xiaomi gdzie wiadome jest że będą się ociągali bo zawsze jest problem z ich wyrobieniem się z licencją GPL na kernel i w ogóle open source to zupelnie nie ta strona. To samo do producenta SoC czyli Mediateka. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts