Jump to content

Odblokowywanie bootloadera

zehell

Recommended Posts

@AcidNo to że tylko windoza jest wspierana to rzeczywiście upośledzone, ale na czym ci się konkretnie zatrzymuje? Wszystkie biblioteki i fastboota ma tool w sobie więc chyba nie to jest problemem.

Ja mam już TWRP, tylko coś mi z Xposed nie idzie na co bardzo liczyłem bo korzystam z kilku przydatnych mi modułów. Przez godzinę walczyłem z bootloopem, udało się postawić go na nogi tylko dalej bez Xposed.

U mnie staje na 50% na pierwszej z 3 weryfikacji. Krzyżyk na czerwono i napis że nie można rozpoznać urządzenia.

W fastboot (ten z toola) mam failed gdy wydam komendę fastboot getvar all. Na ubuntu (ten sam PC bo win mam na wirtualnej) mam prawidłowo rozpoznany telefon i getvar zwraca wszystko.

Wysłano z MI Note

Acid zainstaluj sterowniki z paczki Sphinxa i śmiga na 7 i na 10 sprawdzałem teraz. getvar all zwraca informacje. A mógł byś wrzucić tego toola z linka na jakiś serwer ? bo nie da się ściągać 

chodzi mi o tego : http://www.miui.com/unlock/download.html bo mam 404

Edited by zehell
update

Mi ten sms przyszedł w kilka minut a chwilę przed tym dodałem aktywator z kodami do konta, na koncie mam dodane 4 telefony nie Xiaomi i tylko RN3 od nich. Konto będzie miało niedługo 3 lata. Wy wszyscy macie świeże konta tylko pod RN3 postawione?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Eh przeżywacie strasznie ten bootloader jakby największa kara was spotkała bo system po angielsku.

Telefon jest bardzo fajny, żwawo działa, większość chińskich aplikacji można usunąć bez problemu, mam TWRP którego nawet nie mam do czego używać, mam roota do Adaway, BBS i wakelock detectora i w sumie to wszystko.

Wszyscy tu się denerwują, a oprócz Acida nikomu to nic nie da. Bo root? A w czym problem wrócić do Stable 7.0.19 i go zrootować?

Jest to błąd Xiaomi bo wypuścili telefon na szybko, miesiąc przed czasem no ale już bez przesady że ostatni sprzęt od Xiaomi.

@nv7 aktywator dodałeś po wysłaniu zgłoszenia? No to masz swój problem. Miało być wszystko zrobione na koncie Xiaomi przed wysłaniem zgłoszenia.

30 minut temu, JoHnNy08PL napisał:

Wszyscy tu się denerwują, a oprócz Acida nikomu to nic nie da.

Właśnie o to chodzi, bo Acid tez nie ma i nie mamy co liczyć na miui od niego, w tym jest cały problem a nie j. angielski. 

• Like 1

@nv7 I serio wziąłeś Xiaomi gdzie wiadome jest że będą się ociągali bo zawsze jest problem z ich wyrobieniem się z licencją GPL na kernel i w ogóle open source to zupelnie nie ta strona. To samo do producenta SoC czyli Mediateka.