situ Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 42 minuty temu, PanOrzech napisał: Siema Mam problem z odblokowaniem bootloadera w moim RN3P 3/32. Robię wszystko tak jak w poradniku z miuipolska, ale za każdym razem wywala mi błąd "couldn't verify device". Jestem zalogowany na to samo konto xiaomi na kompie i na telefonie. W opcjach konta xiaomi mam ustawione "znajdź telefon", używam TunnelBeara żeby podłączyć się pod serwer z Hong Kongu i nadal ten sam problem, macie może jakieś pomysły co z tym zaradzić ?PS: Mam jeszcze pytanie jak telefon jest w fastbocie to po podłączeniu do kompa pojawia wam się urządzenie ? Bo u mnie nic nie widać żeby telefon był podłączony PS2 Rom Miui 8 Global 6.9.9 Beta Na początek to proponował bym żebyś post napisał w dziale swojego telefonu . Tam szybciej ktoś ci pomoże .Bo na MTK nie ma globala. 1
AdamWawa32 Posted November 25, 2016 Posted November 25, 2016 Witam wszystkich Spędziłem sporo czasu czytając tutejsze wywody i mądrości odnośnie odblokowania bootloader'a i słynnego już problemu 50% i stop... Niestety był to czas połowicznie stracony, owszem dowiedziałem się wiele, ale... Gdy w końcu poszedłem po rozum do głowy, dzięki tutejszym poradom telefon dwa dni cegła, i sprawdziłem co mają inni na ten temat do powiedzenia jasne stało dla mnie się, iż ktoś tu nie zrobił tego sam tylko widział jak ktoś mu to robi. Telefon w końcu żyje, bootloader odblokowany, twrp wgrane, root zrobiony, miui 8 pl w fonie. Jak tego dokonałem? Żadnym spflash'em - jest świetna apka, ale Redme Note 3 Pro uwala w każdej wersji!! Żadnych lokalizacji fona... MiFlash, ADB i MiFlashUnlock. Zapytacie pewnie skąd ma teza odnośnie tego, iż ktoś tylko widział, a nie zrobił tego sam?? Ot choćby stąd, iż nie znajdziesz tu info o tym, że ADB potrzebuje zainstalowanej Javy Dev i Android SDK Jeśli są chętni pójść moją ścieżką chętnie pomogę. Pozdrawiam i mimo wszystko dzięki za wiedzę.
situ Posted November 26, 2016 Posted November 26, 2016 14 godzin temu, AdamWawa32 napisał: Witam wszystkich Spędziłem sporo czasu czytając tutejsze wywody i mądrości odnośnie odblokowania bootloader'a i słynnego już problemu 50% i stop... Niestety był to czas połowicznie stracony, owszem dowiedziałem się wiele, ale... Gdy w końcu poszedłem po rozum do głowy, dzięki tutejszym poradom telefon dwa dni cegła, i sprawdziłem co mają inni na ten temat do powiedzenia jasne stało dla mnie się, iż ktoś tu nie zrobił tego sam tylko widział jak ktoś mu to robi. Telefon w końcu żyje, bootloader odblokowany, twrp wgrane, root zrobiony, miui 8 pl w fonie. Jak tego dokonałem? Żadnym spflash'em - jest świetna apka, ale Redme Note 3 Pro uwala w każdej wersji!! Żadnych lokalizacji fona... MiFlash, ADB i MiFlashUnlock. Zapytacie pewnie skąd ma teza odnośnie tego, iż ktoś tylko widział, a nie zrobił tego sam?? Ot choćby stąd, iż nie znajdziesz tu info o tym, że ADB potrzebuje zainstalowanej Javy Dev i Android SDK Jeśli są chętni pójść moją ścieżką chętnie pomogę. Pozdrawiam i mimo wszystko dzięki za wiedzę. .Bo spflash nie jest przeznaczony do twojego telefonu ,jak coś się robi to upewni jaki masz telefon . 1
ossamus Posted December 4, 2016 Posted December 4, 2016 Dostalem od Xiaomi sms : "You've been the permission to unlock your device (Mi account ........). Download Mi Unlock Tool at en.miui.com/unlock/" Mam wgrane syf miui , jakie sa szanse na odblokowanie telefonu na podstawie ich zgody i jakies proste wgranie Miui nie-syfu ?
ossamus Posted December 5, 2016 Posted December 5, 2016 Rozumiem iz chodzi o to ? Mam RN3Pro, mam rozumiec iz jesli zrobie wszytsko wedle Twojego tutoriala to bez problemow zainstaluje MIUI Polska? Sorry, ze tak "glupio" pytam, ale ostatni raz kilka lat temu kombinowalem z softem w tel.
ossamus Posted December 5, 2016 Posted December 5, 2016 (edited) ...no wlasnie z tym bede mial chyba najwiekszy problem...Czasowo jak wyglada cala operacja ? Edited December 5, 2016 by ossamus
ossamus Posted December 5, 2016 Posted December 5, 2016 Na Snapdragonie wiec kenzo jesli sie nie myle.
muszateq Posted December 5, 2016 Posted December 5, 2016 150mm Kenzo , możesz sprawdzić w fastboot komendą fastboot getvar all.
ossamus Posted December 5, 2016 Posted December 5, 2016 Wreszcie chce zrobic porzadek z syfmiui 7.4 cos tam stable , przejsc na andka 6.0 i wgrac jakis dobra polska wersje MIUI:) Zapewne na dniach bede flashowal i cos kombinowal, zgode od Xiaomi na odblokowanie juz mam.
szczwany Posted December 12, 2016 Posted December 12, 2016 Koledzy, przyjaciele najdrożsi!Mam pytanie! Udostępni ktoś konto xiaomi z bym mógł odblokować redmi 4 pro? Zapłacę! Chodzi mi tylko o możliwość odblokowania. Za 2dni dziewczyna ma urodziny, nie wypada mi nie dać tego prezentu! Z chińskimi krzakami, ten telefon wygląda tragicznie :/Może zna ktoś jakiś inny sposób na odblokowanie bl?
DamianC Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 Koledzy ,nie che już zakładać nowego tematu na temat rozpakowywania plików do nowego romu. Mam problem z prawidłowym rozpakowaniem pliku który pobieram z tutorialu który stworzył @Acid.Chce wrzucić nowy system na redminote 3 mediatek za pomocą programu MIFLASH.Pobieram odpowiedni rom "hennessy_images_6.12.22_20161222.0000.00_5.0_cn" rozpakowuje winrarem i mam to co na foto.program miflash w trybie fastboot widzi telefon ale po wskazaniu tego rozpakowanego pliku pokazuje błąd.Nie potrafię tego ogarnąć ,Ktos pomoże?
pietrek Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 wrzuć go bezpośrednio na C. W "nowy folder" masz spację, a przez to miflash się gubi.
Acid Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 Koledzy ,nie che już zakładać nowego tematu na temat rozpakowywania plików do nowego romu. Mam problem z prawidłowym rozpakowaniem pliku który pobieram z tutorialu który stworzył @Acid.Chce wrzucić nowy system na redminote 3 mediatek za pomocą programu MIFLASH.Pobieram odpowiedni rom "hennessy_images_6.12.22_20161222.0000.00_5.0_cn" rozpakowuje winrarem i mam to co na foto.program miflash w trybie fastboot widzi telefon ale po wskazaniu tego rozpakowanego pliku pokazuje błąd.Nie potrafię tego ogarnąć ,Ktos pomoże?Kolego czy mój poradnik mówi, że ten model masz robić w MiFlash? Wysłane z mojego MI 5
DamianC Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 " Poniższy poradnik nie dotyczy urządzeń Xiaomi na procesorach MTK (prócz Redmi Note 2 i nowszych). "- ja mam redminote3 więc nowszy.....?
Zachom Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 2 godziny temu, DamianC napisał: " Poniższy poradnik nie dotyczy urządzeń Xiaomi na procesorach MTK (prócz Redmi Note 2 i nowszych). "- ja mam redminote3 więc nowszy.....? RN3 zalicza się do tych nowszych
mateo912 Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 Hej. Mam problem z RN3. telefon kupiony w xiaomiforsale.com Wgrany jest miui 7 by xiaomi.eu 6.1.11 (rozwojowa), bootloader zablokowany. Chciałem zaktualizować system ale przez telefon się nie da ( gdy wybieram "pobierz aktualizacje xiaomi.eu" wyskakuje komunikat "błąd pobierania" gdy próbuje z zipa jest "nie można zweryfikować pliku aktualizacji.") recovery nie działa (pokazuje się zdjęcie telefonu z połączonym lub odłączonym kablem) przy próbie odblokowania bootloadera za pomocą miflashunlock zatrzymuje się na 50% (zgodę na odblokowanie miałem, konto aktywowane telefon odnaleziony) jakieś sugestie?
Hrk Posted April 13, 2017 Posted April 13, 2017 Chcę odblokować drugi telefon (chcę wgrać inny rom dla teścia). Mam juz konto i 100% premission dla acounta. Poprzedni telefon redmi 3s udało się pięknie odblokować. Teraz chcę to zrobić z redmi 3 (3/32 to chyba pro, ale w urządzeniu pisze że to redmi 3) ale jak się loguję to nie przełącza mnie na formularz pytania o pozwolenie na odblokowanie bootloadera, tylko od razu odsyła mnie do ściągania narzędzia odblokowania. Te ostatnie uruchomione widzi urządzzenie, loguję się bez problemu, ale wywala się na punkcie drugim - checking premissions... Na telefonie włączyłem wszystkie funkcje dostępu do urządzenia z trybu programisty itp. Pytanie brzmi, czy pozwolenie które dostałem wcześniej na Redmi 3s nie działa na inne moje urządzenia i muszę ponownie prosić o kolejne pozwoleństwa? Jeśli muszę prosić o kolejne, to jak to zrobić skoro po zalogowaniu odsyła mnie od razu do ściągania narzędzia...?
Smigoll Posted April 13, 2017 Posted April 13, 2017 Chcę odblokować drugi telefon (chcę wgrać inny rom dla teścia). Mam juz konto i 100% premission dla acounta. Poprzedni telefon redmi 3s udało się pięknie odblokować. Teraz chcę to zrobić z redmi 3 (3/32 to chyba pro, ale w urządzeniu pisze że to redmi 3) ale jak się loguję to nie przełącza mnie na formularz pytania o pozwolenie na odblokowanie bootloadera, tylko od razu odsyła mnie do ściągania narzędzia odblokowania. Te ostatnie uruchomione widzi urządzzenie, loguję się bez problemu, ale wywala się na punkcie drugim - checking premissions... Na telefonie włączyłem wszystkie funkcje dostępu do urządzenia z trybu programisty itp. Pytanie brzmi, czy pozwolenie które dostałem wcześniej na Redmi 3s nie działa na inne moje urządzenia i muszę ponownie prosić o kolejne pozwoleństwa? Jeśli muszę prosić o kolejne, to jak to zrobić skoro po zalogowaniu odsyła mnie od razu do ściągania narzędzia...?Mam redmi Note 3 i ostatnio swojemu tacie odblokowałem redmi 3s na tym samym koncie co Note 3. Musiałem się z tym trochę pobawić ale na pewno musisz wgrać najnowszego oficjalnego deva, włączyć synchronizacje, włączyć lokalizacje pobawić się w m.mi.com (czy jakoś tak) i wtedy powinno bez żadnych problemów przejść. Coś było z opcjami deva w telefonie ale u mnie chyba wyszło na to, że one blokowały mi przejście 50% do odblokowania więc zostawiłem tam tylko opcje typu "odblokowanie bootloadera".Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
jombsik Posted May 2, 2017 Posted May 2, 2017 (edited) Witam, jestem nowy wśród androidowców, kupiłem Xiaomi Mi 5s i chce wgrać miui polska ale niestety nie wychodzi mi to. Używam tego poradnika: https://miuipolska.pl/forum/topic/9218-odblokowywanie-bootloadera-w-urz%C4%85dzeniach-xiaomi-poradnik/ i w chwili gdy używam Mi Unlock żeby odblokować urządzenie proces pada na 99% procentach z komunikatem Current account is not bound to this device. I nie umiem nic z tym zrobić. Ponadto rozwiązania sugerują aktywowanie odblokowania OEM oraz coś tam z kontem Mi problem w tym, że w menu nie mam w ogóle takich opcji. Wersja zainstalowan MIUI Global 8.0 | Stabilna 8.0.3.0(MAGMIDI) a telefon to Mi 5s Opcje programistyczne i debudowanie USB włączone, zgoda od Xiaomi uzyskana Gdy używam fastboota i wpisuje adb reboot edl to telefon się resetuje a nie pozostaje "wyłączony". Bootloader jest na pewno zablokowany. Pomocy. Edited May 2, 2017 by jombsik
kuczka76 Posted July 21, 2017 Posted July 21, 2017 Dnia 13.04.2017 o 09:14, Hrk napisał: Chcę odblokować drugi telefon (chcę wgrać inny rom dla teścia). Mam juz konto i 100% premission dla acounta. Poprzedni telefon redmi 3s udało się pięknie odblokować. Teraz chcę to zrobić z redmi 3 (3/32 to chyba pro, ale w urządzeniu pisze że to redmi 3) ale jak się loguję to nie przełącza mnie na formularz pytania o pozwolenie na odblokowanie bootloadera, tylko od razu odsyła mnie do ściągania narzędzia odblokowania. Te ostatnie uruchomione widzi urządzzenie, loguję się bez problemu, ale wywala się na punkcie drugim - checking premissions... Na telefonie włączyłem wszystkie funkcje dostępu do urządzenia z trybu programisty itp. Pytanie brzmi, czy pozwolenie które dostałem wcześniej na Redmi 3s nie działa na inne moje urządzenia i muszę ponownie prosić o kolejne pozwoleństwa? Jeśli muszę prosić o kolejne, to jak to zrobić skoro po zalogowaniu odsyła mnie od razu do ściągania narzędzia...? Podepnę się pod pytanie (tez chce odblokować drugi telefon na swoim koncie )jeśli po kliknięciu tego http://www.miui.com/unlock/index_en.html przekierowuję mnie automatycznie na to http://en.miui.com/unlock/download_en.html czyli w moim przypadku mam tylko pobrać tylko program i potem podłączyć telefon ....
borek Posted July 22, 2017 Posted July 22, 2017 To odblokowanie bootloadera to jakaś porażka. Wypełniam formularz, SMS i... Przekroczono limit żądań z tego IP... tak... jak 1 raz kurcze to robię. Poszperałem trochę i się okazuje że niewiadomo czemu Xiaomi twierdzi, że mój IP jest taki jak AWS (Amazon Web Services). No to nic dziwnego, że "limit exceeded" jak się z milion osób łączy przez taki IP. Próbowałem VPNów, Proxy... nic..... Mimo, że moje IP się zmienia to strona Xiaomi twierdzi dalej, że jest ten sam IP (AWS) i koniec. Ręce opadają... Miał ktoś coś takiego? Pomoże ktoś?
mmichal Posted July 23, 2017 Posted July 23, 2017 14 godzin temu, borek napisał: Pomoże ktoś? Czy robisz to z Chrome? Może spróbuj z innej przeglądarki?
wierch Posted August 6, 2017 Posted August 6, 2017 Wypełniłem prośbę o odblokowanie bootloadera dwa tygodnie temu . Teraz mam możliwość po kliknięciu w baner unlock pobranie programu miunlock czy to oznacza że mam zgodę na odblokowanie?SMS nie dostałem.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
wierch Posted August 7, 2017 Posted August 7, 2017 Próbowałem chyba z trzy razy i pierwszy punkt przechodzi a później na czerwono i teraz mam że 72 godzin muszę czekaćWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
djrufi Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 Dnia 22.07.2017 o 20:11, borek napisał: To odblokowanie bootloadera to jakaś porażka. Wypełniam formularz, SMS i... Przekroczono limit żądań z tego IP... tak... jak 1 raz kurcze to robię. Poszperałem trochę i się okazuje że niewiadomo czemu Xiaomi twierdzi, że mój IP jest taki jak AWS (Amazon Web Services). No to nic dziwnego, że "limit exceeded" jak się z milion osób łączy przez taki IP. Próbowałem VPNów, Proxy... nic..... Mimo, że moje IP się zmienia to strona Xiaomi twierdzi dalej, że jest ten sam IP (AWS) i koniec. Ręce opadają... Miał ktoś coś takiego? Pomoże ktoś? Ściągnij Firefoxa ustaw serwer proxy 120.25.154.32:8080 zresetuj przeglądarkę i powinno pójść mi się udało jeśli nie to spróbuj któryś z tych proxy http://spys.ru/free-proxy-list/CN/ któryś na pewno zadziała
nornisio Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 (edited) Dnia 8/8/2017 o 23:32, djrufi napisał: Ściągnij Firefoxa ustaw serwer proxy 120.25.154.32:8080 zresetuj przeglądarkę i powinno pójść mi się udało jeśli nie to spróbuj któryś z tych proxy http://spys.ru/free-proxy-list/CN/ któryś na pewno zadziała Potwierdzam, ten serwer proxy zadziałał w moim przypadku, a również miałem komunikat o prrzekroczeniu próśb z jednego IP. Dzięki djrufi!!! Edited August 11, 2017 by nornisio
raven66 Posted August 23, 2017 Posted August 23, 2017 Dnia 7.08.2017 o 10:23, wierch napisał: Próbowałem chyba z trzy razy i pierwszy punkt przechodzi a później na czerwono i teraz mam że 72 godzin muszę czekać Mam dokładnie to samo, a w ciągu ostatniego roku w ogóle nic nie odblokowywałem...
tpawel Posted August 23, 2017 Posted August 23, 2017 Mam dokładnie to samo, a w ciągu ostatniego roku w ogóle nic nie odblokowywałem... Bo już od jakiegoś czasu jest konieczność odczekania 72h od momentu podpięcia do konta xiaomi
tomekgreen1985 Posted August 25, 2017 Posted August 25, 2017 Witam jestem nowy na forum. Od dwóch dni mam telefon z Xiaomi Redmi Note 4. Co do zmiany IP u mnie zadziałał sposób z dodatkiem do Chroma Hide My IP. Tam ustawiłem na Chiny i poszło.
Kuku1985 Posted July 27, 2018 Posted July 27, 2018 (edited) Witam, uzyskałem pozwolenie na odblokowanie telefonu jednak nie mogę tego zrobić gdyż wyskakuje mi komunikat: Cytat Current account is not bound to this device Domyślam się że powodem tego jest brak odhaczenia opcji: oem unlock, jednak u mnie w telefonie w opcjach programistycznych nie mam czegoś takiego. Wie ktoś z szanownego grona co teraz mam zrobić? Edited July 29, 2018 by Kuku1985 Poradziłem sobie z jednym z problemów
laptus Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 Brak opcji: oem unlock. Ponawiam pytanie poprzednika.
Acid Posted March 8, 2019 Posted March 8, 2019 To proste. Podajcie jakie macie wersje MIUI. Na 99% macie albo rom miuipolska od dawna albo macie znane syfmiui ktore się nie aktualizuje i przez to nie ma tej opcji. Trzeba najpierw wgrać rom Global z EDL by potem odblokować.
Recommended Posts