Jump to content

Recommended Posts

Posted

A masz telefon powiązany z kontem ??

Ps: ma ktoś pomysł jak zdobyć konto gold na en.miui.com ??

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Posted
1 minutę temu, zehell napisał:

A masz telefon powiązany z kontem ??

Ps: ma ktoś pomysł jak zdobyć konto gold na en.miui.com ??

Nie nie mam, ale wchodząc na stronę można wysłać zgłoszenie. ale już dostałem numer paczki, czekam ponad miesiąc, boję się że wgrane mam jakieś dziadostwo bo jak pisałem do supportu to telefony były u nich od 18 grudnia ale walczyli z wgraniem multilang :(

Posted

To odpowiedziałeś sobie sam. My mamy powiązane telefony i mamy problemy a co dopiero wirtualka

• Like 2
Posted (edited)
2 minuty temu, krzysiu85005 napisał:

Do wgrania miuipolska trzeba mieć odblokowany bootloader, a z  tym jak wiadomo to to że nic nie wiadomo... 

Żeby wgrać TWRP trzeba mieć odblokowany bootloader, w tym linku od @Jacekkonto wygląda na to że nie trzeba... Ktoś chętny na testy?

Edit:

Po wgraniu TWRP można normalnie wgrać MIUI Polska

Edited by Michal_gol
Posted
5 minut temu, Michal_gol napisał:

Żeby wgrać TWRP trzeba mieć odblokowany bootloader, w tym linku od @Jacekkonto wygląda na to że nie trzeba... Ktoś chętny na testy?

Edit:

Po wgraniu TWRP można normalnie wgrać MIUI Polska

Testujcie... ale Acid pisał że trzeba mieć odblokowany bootloader, a ja mu wierzę ;) 

Posted

Nawet Acid to komentował. To nie jest inna alternatywa bo też wymaga uprawnień dla konta

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Posted

Witam. Próbuję wysłać zgłoszenie przez stronę https://unlock.update.miui.com/  żeby odblokować bootloadera. W poradniku jest napisane aby kontynuować aż do pojawienia się strony

155620vkb5o8o8t5fo5gv7.png.thumb.jpg

U mnie nie ma nic takiego, przenosi mnie od razu na stronę http://www.miui.com/unlock/ , gdzie mogę jedynie pobrać Miflash Unlock.... Nie mogę wysłać formularza do otrzymania SMSa. Po pobraniu w/w podczas próby odblokowania proces zatrzymuje się  na 50% i krzyczy na czerwono. Coś robię nie tak? 

Posted

Witam. Próbuję wysłać zgłoszenie przez stronę https://unlock.update.miui.com/  żeby odblokować bootloadera. W poradniku jest napisane aby kontynuować aż do pojawienia się strony

155620vkb5o8o8t5fo5gv7.png.thumb.jpg

U mnie nie ma nic takiego, przenosi mnie od razu na stronę http://www.miui.com/unlock/ , gdzie mogę jedynie pobrać Miflash Unlock.... Nie mogę wysłać formularza do otrzymania SMSa. Po pobraniu w/w podczas próby odblokowania proces zatrzymuje się  na 50% i krzyczy na czerwono. Coś robię nie tak? 

Jak nie jak działa jak działa. Tylko strona wygląda inaczej niż wcześniej. Jest zielona. Robiłem w weekend toto i było ok. Teraz też się otwiera. Tylko że i tak żadnego smsa nie dostałem. Zobacz temat, pisałem o tym wcześniej.

Voila

yyyyyy ja mam takie coś po kliknięciu na "odblokuj" żeby przejść do formularza.

1.thumb.jpg.af137c9c053067385f0976f64932cd8e.jpg

ok już wiem, pierwsze to tylko imię  bez nazwiska. 

Posted

U mnie w dalszym ciągu przerzuca mnie po zalogowaniu się na stronę z informacją, że mam czekać na SMS - co, jeżeli prawdą jest to,co wynika z tego wątku o kontach typu platinium, nie nastąpi :)

Posted

Ja mam konto z grafenu a i tak nie weryfikuje urządzenia poprawnie (50%...). Tu oni przesadzili. Rozumiem blokadę bootloadera ale czemu normalny użytkownik z pełną weryfikacją konta nie może sobie go odblokować? 

• Like 3
Posted
2 godziny temu, zehell napisał:

@juras_b jaki masz status konta xiaomi ?

Gdzie mam to sprawdzić? W telefonie w ustawieniach/Mi account/current device mam trusted device I activated 

Posted

Ja mam konto z grafenu a i tak nie weryfikuje urządzenia poprawnie (50%...). Tu oni przesadzili. Rozumiem blokadę bootloadera ale czemu normalny użytkownik z pełną weryfikacją konta nie może sobie go odblokować? 

Może z kryptonitu? I stąd ten problem ;) albo grafen działa na Cb jak kryptonit? :)

"Ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę".

Posted
No Panowie.. Cos sie ruszyl(!(?) Dzis dostalem SMS'a od XIAOMI.. zobaczymy co dalej.......

Po jakim czasie?

"Ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę".

Posted
25 minutes ago, marks said:

No Panowie.. Cos sie ruszyl(!(?) Dzis dostalem SMS'a od XIAOMI.. zobaczymy co dalej.......

Ile czekałeś? :)

Posted

Ile czekalem??.. nie pamietam--- jakos pierwszego dnia, .. max drugiego kiedy udostepnili zglosilem request.

Co wiecej... Mam 3szt. I trzy chce odblokowac.. a SMS dostalem tylko dla jednego..... Tego ktorego konto XIAOMI mam od kilku lat...

Posted

Ja przed chwilą dostałem sms od Xiaomi ,że mogę odblokować :) po 16 będę próbował :) czekałem ....sam niewiem ale od początku jak weszło bo byłem jednym z pierwszych co mieli RN3.....