m4ci3k_sz Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 @juras_b jaki masz status konta xiaomi ? Gdzie mam to sprawdzić? W telefonie w ustawieniach/Mi account/current device mam trusted device I activated W sensie że tutaj masz jeszcze napis trusted device? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Chodzi o to pewnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qub Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Chodzi o to pewnie Kurcze ja nie mam tego "trusted device" ?! Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 No ja właśnie też nie, jak widać. Pytanie dlaczego Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 5, 2016 Author Share Posted January 5, 2016 a to ciekawe bo ja też nie mam ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pull1990 Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Może niech się wypowiedza osoby które mają odblokowany bl czy też miały trusted device Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 3 minuty temu, pull1990 napisał: Może niech się wypowiedza osoby które mają odblokowany bl czy też miały trusted device wejdzcie na konto MIUI, i tam trzeba wypelnic WSZYSTKIE ETAPY ZABEZPIECZEN Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Może niech się wypowiedza osoby które mają odblokowany bl czy też miały trusted device wejdzcie na konto MIUI, i tam trzeba wypelnic WSZYSTKIE ETAPY ZABEZPIECZEN Mam 100%, tylko authenticatora nie mam bo nie mam takiej opcji Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 5, 2016 Author Share Posted January 5, 2016 Też mam 100% Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulvheim Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Witam, Posiadam rom MIUI 77.0.11.0 | stable Urządzenie jest już zrootowane Po wyborze romu 5.12.31 nie może zweryfikować update'a Reboot do recovera nic nie daje - wyświetla się na czarnym tle telefon MI i jedyna opcja to podłączenie ładowarki... I dalej nie wiem co robić. Z Nexusem 4 robiłem co chciałem w CM 12 i 13 a tu zagwostka. Konto MI mam zweryfikowane i ustawione na wszystkie zabezpieczenia. Telefon dostałem od brata który zakupił przez alledrogo Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Witam, Posiadam rom MIUI 77.0.11.0 | stable Urządzenie jest już zrootowane Po wyborze romu 5.12.31 nie może zweryfikować update'a Reboot do recovera nic nie daje - wyświetla się na czarnym tle telefon MI i jedyna opcja to podłączenie ładowarki... I dalej nie wiem co robić. Z Nexusem 4 robiłem co chciałem w CM 12 i 13 a tu zagwostka. Konto MI mam zweryfikowane i ustawione na wszystkie zabezpieczenia. Telefon dostałem od brata który zakupił przez alledrogo Ale odblokowany BL? wysłane z RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wensz Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 dobra to czekam na sms, dev się pobiera, a jak odblokuje mi bootloadera to Miuipolska. Super ze cos się udało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiu85005 Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Ja mam trusted device...i cala reszte...i i tak nic to nie zmienia dalej czekam...no w sumie dopiero 9 dni.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulvheim Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 5 minut temu, tpawel napisał: Ale odblokowany BL? wysłane z RN2 Właśnie siedzę nad tym jak tego dokonać Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Ale odblokowany BL? wysłane z RN2 Właśnie siedzę nad tym jak tego dokonać Nie masz co siedzieć nad tym tylko czekać na smsa od Xiaomi, możesz czekać nawet miesiąc Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekzmc Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 (edited) 23 minutes ago, ulvheim said: Witam, Posiadam rom MIUI 77.0.11.0 | stable Urządzenie jest już zrootowane Po wyborze romu 5.12.31 nie może zweryfikować update'a Reboot do recovera nic nie daje - wyświetla się na czarnym tle telefon MI i jedyna opcja to podłączenie ładowarki... I dalej nie wiem co robić. Z Nexusem 4 robiłem co chciałem w CM 12 i 13 a tu zagwostka. Konto MI mam zweryfikowane i ustawione na wszystkie zabezpieczenia. Telefon dostałem od brata który zakupił przez alledrogo Ja jak miałem Sphinxa to żeby wrzucić dev ROM musiałem przez flash tool najpierw wrzucić stable a dopiero później dev. Tutaj możesz pobrać rom http://en.miui.com/a-234.html Edited January 5, 2016 by bartekzmc Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Wiecie co?? Dziwne.. Mam MIUIPOLSKA, .. ale nie ma root'a, .. i system pokazuje ze URZADZENIE NIE JEST AKTYWNE..... Dziwne Link to comment Share on other sites More sharing options...
woland85 Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Wie ktoś może, jak zrobić, aby w ustawieniach konta Mi nasz Redmi Note 3 miał status "Trusted device"? Mam activated, w ustawieniach na stronie mam 100% (potwierdzenie adresu mailowego, pytania bezpieczeństwa itp.). Może właśnie niektórzy nie dostają tego SMSa, bo nie mają statusu "Trusted device"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycz Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 aż sprawdziłem, u mnie też bez Trusted, mimo że activated, a na koncie 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike20 Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 42 minuty temu, marks napisał: Wiecie co?? Dziwne.. Mam MIUIPOLSKA, .. ale nie ma root'a, .. i system pokazuje ze URZADZENIE NIE JEST AKTYWNE..... Dziwne A masz włożoną kartę SIM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
juras_b Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 31 minut temu, woland85 napisał: Wie ktoś może, jak zrobić, aby w ustawieniach konta Mi nasz Redmi Note 3 miał status "Trusted device"? Mam activated, w ustawieniach na stronie mam 100% (potwierdzenie adresu mailowego, pytania bezpieczeństwa itp.). Może właśnie niektórzy nie dostają tego SMSa, bo nie mają statusu "Trusted device"? No właśnie, jak pisałem wcześniej mam trusted device I jak chcę wysłać zgłoszenie to przerzuca mnie zamiast do formularza na stronę pobierania Mi Unlock.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 (edited) a ja mam znow atywowany.... ale Root'a nadal brak, i na dodatek BOOTLOADER znow zablokowany.... hm.. nie qmam o co chodzi, .. ale ciagle mam MIUIPOLSKA... 6 minut temu, Mike20 napisał: A masz włożoną kartę SIM? Pomysl i POPATRZ chlopie zanim cos napiszesz..... Nie zauwazyles ze na screenie OBIE karty "maja pole" ... ;P 5 minut temu, juras_b napisał: No właśnie, jak pisałem wcześniej mam trusted device I jak chcę wysłać zgłoszenie to przerzuca mnie zamiast do formularza na stronę pobierania Mi Unlock.. i prawidlowo ---- to jest poprawna procedura--- jesli masz unlocka-- uruchom go i wg procedury, i odblokujesz BL Edited January 5, 2016 by marks Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 5, 2016 Author Share Posted January 5, 2016 dobra a jak zrobić to trusted device ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 a ja mam znow atywowany.... ale Root'a nadal brak, i na dodatek BOOTLOADER znow zablokowany.... hm.. nie qmam o co chodzi, .. ale ciagle mam MIUIPOLSKA... A masz włożoną kartę SIM? Pomysl i POPATRZ chlopie zanim cos napiszesz..... Nie zauwazyles ze na screenie OBIE karty "maja pole" ... ;P No właśnie, jak pisałem wcześniej mam trusted device I jak chcę wysłać zgłoszenie to przerzuca mnie zamiast do formularza na stronę pobierania Mi Unlock.. i prawidlowo ---- to jest poprawna procedura--- jesli masz unlocka-- uruchom go i wg procedury, i odblokujesz BL Jak nie boisz się bricka to możesz spróbować flash supersu w twrp Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 3 minuty temu, maaaciekmaaaniek napisał: Jak nie boisz się bricka to możesz spróbować flash supersu w twrp Problem w tym, ze nie da sie wejsc do TWRP -- albo przynajmnie j nie wiem jak to zrobic.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Jak nie boisz się bricka to możesz spróbować flash supersu w twrp Problem w tym, ze nie da sie wejsc do TWRP -- albo przynajmnie j nie wiem jak to zrobic.... Bootujesz do fastboota, fastboot reboot recovery Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 3 minuty temu, maaaciekmaaaniek napisał: Bootujesz do fastboota, fastboot reboot recovery a nie zauwazyles na screenach ze nie ma ROOT'a?? i bootuje do FASTBOOTA, ktory nic nie daje?? Nie qumam tego systemu, .. i tej polityki chinczykow.. hihihhi Przynajmniej mam MIUIPOLSKA -- a na tym mi zalezalo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Root jest potrzebny żeby używać fastboota? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 OK.. masz racje, . nie jest potrzebny-- z tym, ze.. po co mam uruchomic FASTBOOTA?? Jesli go uruchomie i??? Co dalej?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 5 minut temu, marks napisał: a nie zauwazyles na screenach ze nie ma ROOT'a?? i bootuje do FASTBOOTA, ktory nic nie daje?? Nie qumam tego systemu, .. i tej polityki chinczykow.. hihihhi Przynajmniej mam MIUIPOLSKA -- a na tym mi zalezalo... chodziło mu byś zrobił to komendą, Root nie ma nic do tego skoro przy unlocku wrzuciłeś sobie TWRP... 41 minut temu, marks napisał: a ja mam znow atywowany.... ale Root'a nadal brak, i na dodatek BOOTLOADER znow zablokowany.... hm.. nie qmam o co chodzi, .. ale ciagle mam MIUIPOLSKA... Pomysl i POPATRZ chlopie zanim cos napiszesz..... Nie zauwazyles ze na screenie OBIE karty "maja pole" ... ;P i prawidlowo ---- to jest poprawna procedura--- jesli masz unlocka-- uruchom go i wg procedury, i odblokujesz BL Może nie mieć simek ale i tak może pokazywać zasięg....bo jak masz zadzwonić na alarmowy ??? oczywiście zawsze jest info w postaci ikonki ,że karty brak. 3 minuty temu, marks napisał: OK.. masz racje, . nie jest potrzebny-- z tym, ze.. po co mam uruchomic FASTBOOTA?? Jesli go uruchomie i??? Co dalej?? Czytałeś co Ci napisał ? masz pretensje do innych o to ,że czegoś nie zauważyli a sam nie widzisz jak podał Ci komendę fastboot na tacy Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 1 minutę temu, Suchy_PL_ napisał: chodziło mu byś zrobił to komendą, Root nie ma nic do tego skoro przy unlocku wrzuciłeś sobie TWRP... Nie dziala juz TWRP --- jest zablokowany jak wczesniej..... ;( 1 minutę temu, Suchy_PL_ napisał: chodziło mu byś zrobił to komendą, Root nie ma nic do tego skoro przy unlocku wrzuciłeś sobie TWRP... Nie ma kart SIM -- nie ma ikony z zasiegiem.. tzn sa-- bez kresek i ze znakiem X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Bo wrzuciłeś soft i wywaliło recovery....przy niektórych softach na Nexusie 4 tez tak miałem ale w większości wypadków nie wywalało recovery i BL został zawsze odblokowany.....namieszali z tym i co flash telefonu to lock....:/ a sprawdzałeś czy możesz odblokować bl na MiuiPolska ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 I wyprzedzajac prawdopodobne pytania--- NIE DA SIE PO RAZ KOLEJNY ODBLOKOWAC. Unlock tool dochodzi do 50% i staje..... Generalnie--- jest jak na poczatku od nowosci, zablokowany, z tym ze ma MIUIPOLSKA. Tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 I wyprzedzajac prawdopodobne pytania--- NIE DA SIE PO RAZ KOLEJNY ODBLOKOWAC. Unlock tool dochodzi do 50% i staje..... Generalnie--- jest jak na poczatku od nowosci, zablokowany, z tym ze ma MIUIPOLSKA. Tyle Jakim cudem... Może unlock staje dlatego bo masz już odblokowany Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marks Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Przed chwilą, maaaciekmaaaniek napisał: Jakim cudem... Może unlock staje dlatego bo masz już odblokowany A to pytanie chyba do Chinczykow--- Choc gdzies chyba natknalem sie na info, ze ten UNLOCK mozna zobic raz na 30 dni (???). Ale to jest niepotwerdzone info-- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts