Jump to content

Recommended Posts

Posted
@juras_b jaki masz status konta xiaomi ?

Gdzie mam to sprawdzić? W telefonie w ustawieniach/Mi account/current device mam trusted device I activated 

aa8c4671b0950d6be7a172491d8e4e65.jpg

W sensie że tutaj masz jeszcze napis trusted device?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Posted
Chodzi o to pewnie ;-) 

Screenshot_2016-01-05-19-35-19_com.xiaomi.account.thumb.png.39c529ec94faaf73580e1d071b147eca.png

Kurcze ja nie mam tego "trusted device" ?!

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Posted
3 minuty temu, pull1990 napisał:

Może niech się wypowiedza osoby które mają odblokowany bl czy też miały trusted device

wejdzcie na konto MIUI, i tam trzeba wypelnic WSZYSTKIE ETAPY ZABEZPIECZEN

Posted

Może niech się wypowiedza osoby które mają odblokowany bl czy też miały trusted device
wejdzcie na konto MIUI, i tam trzeba wypelnic WSZYSTKIE ETAPY ZABEZPIECZEN

Mam 100%, tylko authenticatora nie mam bo nie mam takiej opcji

Posted

Witam,

Posiadam rom MIUI 77.0.11.0 | stable

Urządzenie jest już zrootowane

Po wyborze romu 5.12.31 nie może zweryfikować update'a

Reboot do recovera nic nie daje - wyświetla się na czarnym tle telefon MI i jedyna opcja to podłączenie ładowarki...

I dalej nie wiem co robić. Z Nexusem 4 robiłem co chciałem w CM 12 i 13 a tu zagwostka. Konto MI mam zweryfikowane i ustawione na wszystkie zabezpieczenia.

Telefon dostałem od brata który zakupił przez alledrogo

Posted
Witam,

Reboot do recovera nic nie daje - wyświetla się na czarnym tle telefon MI i jedyna opcja to podłączenie ładowarki...

I dalej nie wiem co robić. Z Nexusem 4 robiłem co chciałem w CM 12 i 13 a tu zagwostka. Konto MI mam zweryfikowane i ustawione na wszystkie zabezpieczenia.

Ale odblokowany BL?

wysłane z RN2

Posted

dobra to czekam na sms, dev się pobiera, a jak odblokuje mi bootloadera to Miuipolska.

Super ze cos się udało.

Posted
Ale odblokowany BL?

wysłane z RN2

Właśnie siedzę nad tym jak tego dokonać

Nie masz co siedzieć nad tym tylko czekać na smsa od Xiaomi, możesz czekać nawet miesiąc

Posted (edited)
23 minutes ago, ulvheim said:

Witam,

Ja jak miałem Sphinxa to żeby wrzucić dev ROM musiałem przez flash tool najpierw wrzucić stable a dopiero później dev.

Tutaj możesz pobrać rom http://en.miui.com/a-234.html

Edited by bartekzmc
Posted

Wiecie co?? Dziwne.. Mam MIUIPOLSKA, .. ale nie ma root'a, .. i system pokazuje ze URZADZENIE NIE JEST AKTYWNE..... Dziwne

Screenshot_2016-01-05-20-37-33_com.xiaomi.account[1].png

Posted

Wie ktoś może, jak zrobić, aby w ustawieniach konta Mi nasz Redmi Note 3 miał status "Trusted device"? Mam activated, w ustawieniach na stronie mam 100% (potwierdzenie adresu mailowego, pytania bezpieczeństwa itp.). Może właśnie niektórzy nie dostają tego SMSa, bo nie mają statusu "Trusted device"?

Posted
42 minuty temu, marks napisał:

Wiecie co?? Dziwne.. Mam MIUIPOLSKA, .. ale nie ma root'a, .. i system pokazuje ze URZADZENIE NIE JEST AKTYWNE..... Dziwne

Screenshot_2016-01-05-20-37-33_com.xiaomi.account[1].png

A masz włożoną kartę SIM?

Posted
31 minut temu, woland85 napisał:

Wie ktoś może, jak zrobić, aby w ustawieniach konta Mi nasz Redmi Note 3 miał status "Trusted device"? Mam activated, w ustawieniach na stronie mam 100% (potwierdzenie adresu mailowego, pytania bezpieczeństwa itp.). Może właśnie niektórzy nie dostają tego SMSa, bo nie mają statusu "Trusted device"?

No właśnie, jak pisałem wcześniej mam trusted device I jak chcę wysłać zgłoszenie to przerzuca mnie zamiast do formularza na stronę pobierania Mi Unlock.. 

Posted (edited)

a ja mam znow atywowany.... ale Root'a nadal brak, i na dodatek BOOTLOADER znow zablokowany.... 

hm.. nie qmam o co chodzi, ..  ale ciagle mam MIUIPOLSKA... ;)

Screenshot_2016-01-05-21-16-10_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2016-01-05-21-23-39_com.xiaomi.account.png

Screenshot_2016-01-05-21-23-51_com.android.settings.png

6 minut temu, Mike20 napisał:

Pomysl i POPATRZ chlopie zanim cos napiszesz..... Nie zauwazyles ze na screenie OBIE karty "maja pole" ... ;P

5 minut temu, juras_b napisał:

No właśnie, jak pisałem wcześniej mam trusted device I jak chcę wysłać zgłoszenie to przerzuca mnie zamiast do formularza na stronę pobierania Mi Unlock.. 

i prawidlowo ---- to jest poprawna procedura--- 

jesli masz unlocka-- uruchom go i wg procedury, i odblokujesz BL

Edited by marks
Posted
a ja mam znow atywowany.... ale Root'a nadal brak, i na dodatek BOOTLOADER znow zablokowany.... 

hm.. nie qmam o co chodzi, ..  ale ciagle mam MIUIPOLSKA...

Screenshot_2016-01-05-21-16-10_com.miui.securitycenter.thumb.png.0363f6d3b92b075a3ed901883398e2a9.png

Screenshot_2016-01-05-21-23-39_com.xiaomi.account.thumb.png.d30fa58a91cb523c1bc82aee938a36b4.png

Screenshot_2016-01-05-21-23-51_com.android.settings.thumb.png.f4e434c65574b22e140d1e080b5ba6c5.png

Pomysl i POPATRZ chlopie zanim cos napiszesz..... Nie zauwazyles ze na screenie OBIE karty "maja pole" ... ;P

Jak nie boisz się bricka to możesz spróbować flash supersu w twrp

Posted
3 minuty temu, maaaciekmaaaniek napisał:

Problem w tym, ze nie da sie wejsc do TWRP -- albo przynajmnie j nie wiem jak to zrobic....

Posted

Problem w tym, ze nie da sie wejsc do TWRP -- albo przynajmnie j nie wiem jak to zrobic....

Bootujesz do fastboota, fastboot reboot recovery

Posted
3 minuty temu, maaaciekmaaaniek napisał:

Bootujesz do fastboota, fastboot reboot recovery

a nie zauwazyles na screenach ze nie ma ROOT'a?? i bootuje do FASTBOOTA, ktory nic nie daje??

Nie qumam tego systemu, .. i tej  polityki chinczykow.. hihihhi

Przynajmniej mam MIUIPOLSKA -- a na tym mi zalezalo... 

Posted

OK.. masz racje, . nie jest potrzebny-- z tym, ze.. po co mam uruchomic FASTBOOTA?? Jesli go uruchomie i??? Co dalej??

Posted
5 minut temu, marks napisał:

a nie zauwazyles na screenach ze nie ma ROOT'a?? i bootuje do FASTBOOTA, ktory nic nie daje??

Nie qumam tego systemu, .. i tej  polityki chinczykow.. hihihhi

Przynajmniej mam MIUIPOLSKA -- a na tym mi zalezalo... 

chodziło mu byś zrobił to komendą, Root nie ma nic do tego skoro przy unlocku wrzuciłeś sobie TWRP...

41 minut temu, marks napisał:

hm.. nie qmam o co chodzi, ..  ale ciagle mam MIUIPOLSKA... ;)

Screenshot_2016-01-05-21-16-10_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2016-01-05-21-23-39_com.xiaomi.account.png

Screenshot_2016-01-05-21-23-51_com.android.settings.png

Może nie mieć simek ale i tak może pokazywać zasięg....bo jak masz zadzwonić na alarmowy ??? oczywiście zawsze jest info w postaci ikonki ,że karty brak.

3 minuty temu, marks napisał:

OK.. masz racje, . nie jest potrzebny-- z tym, ze.. po co mam uruchomic FASTBOOTA?? Jesli go uruchomie i??? Co dalej??

Czytałeś co Ci napisał ? masz pretensje do innych o to ,że czegoś nie zauważyli a sam nie widzisz jak podał Ci komendę fastboot na tacy :)

Posted
1 minutę temu, Suchy_PL_ napisał:

chodziło mu byś zrobił to komendą, Root nie ma nic do tego skoro przy unlocku wrzuciłeś sobie TWRP...

Nie dziala juz TWRP --- jest zablokowany jak wczesniej..... ;(

1 minutę temu, Suchy_PL_ napisał:

Nie ma kart SIM -- nie ma ikony z zasiegiem.. tzn sa-- bez kresek i ze znakiem X

Posted

Bo wrzuciłeś soft i wywaliło recovery....przy niektórych softach na Nexusie 4 tez tak miałem ale w większości wypadków nie wywalało recovery i BL został zawsze odblokowany.....namieszali z tym i co flash telefonu to lock....:/ a sprawdzałeś czy możesz odblokować bl na MiuiPolska ?

Posted

I wyprzedzajac prawdopodobne pytania--- NIE DA SIE PO RAZ KOLEJNY ODBLOKOWAC.

Unlock tool dochodzi do 50% i staje..... Generalnie--- jest jak na poczatku od nowosci, zablokowany, z tym ze ma MIUIPOLSKA.

Tyle

Posted
I wyprzedzajac prawdopodobne pytania--- NIE DA SIE PO RAZ KOLEJNY ODBLOKOWAC.

Unlock tool dochodzi do 50% i staje..... Generalnie--- jest jak na poczatku od nowosci, zablokowany, z tym ze ma MIUIPOLSKA.

Tyle

Jakim cudem... Może unlock staje dlatego bo masz już odblokowany

Posted
Przed chwilą, maaaciekmaaaniek napisał:

Jakim cudem... Może unlock staje dlatego bo masz już odblokowany

A to pytanie chyba do Chinczykow---

Choc gdzies chyba natknalem sie na info, ze ten UNLOCK mozna zobic raz na 30 dni (???). Ale to jest niepotwerdzone info--