Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
31 minut temu, zibik napisał:

Tez miałem taka nadzieje że bedzie  PL  a tu lipa...  jezyków innych jest sporo  ,ale potestuje jak juz mam go wrzuconego

No w sumie dla mnie nie ma wiekszego znaczenia, ze nie ma PL (choc z sentymentu na pewno bym go uzywal)...

Amoze ekipa MIUIPOLSKA jest w stanie na podstawie tego ROMu "dolozyc" PL???

Tak czy siak:

Najwazniejsze ze ma ROTA, i nie ma tych chinskich "smieciowych" dla mnie aplikacji...

Edited by marks
Posted

To ROM na bazie global, więc dla Chińczyków multilanguage(kilka języków więcej), to nie to samo, co my rozumiemy :-P

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Posted
12 minut temu, darthnorbe napisał:

Czy to oznacza że nie będzie MIUI Polska dla Note 3?

Zapewne będzie tylko ktoś musi wrzucić PL do tego romu.

Posted
43 minuty temu, Krispin napisał:

Zapewne będzie tylko ktoś musi wrzucić PL do tego romu.

Wiesz, Angielski język to dla mnie nie problem. 

Jak doinstalujemy do note 3 google play to jaka jest różnica pomiędzy tym a miui PL?

Posted

Wszystkim się tak strasznie pali do tego języka polskiego w telefonie...

Ja spokojnie czekam na MIUI Polska, wtedy będę mógł go wgrywać, inaczej się za to nie biorę ;)

Posted

Dlaczego polski język jest aż tak ważny? Poziom angielskiego potrzebnego do obsługi telefonu ma już opanowane dziecko w podstawówce (tak wiem, że nie wszyscy się go uczyli ale zdecydowana większość płaczących o polski)

Przecież w ROMie najważniejsza powinna być niezawodność, brak bugów, szybkość, brak preinstalowanych śmieci, a ROM Sphinxa z tego co piszą ludzie jest w tym momencie najlepszy.

• Like 4
Posted

Nie chodzi o sam polski język(chociaż większość pewnie tylko to widzi w miuipolska) tylko o przydatne fixy, brak chińskich smieci+optymalizacja systemu no i pewność że nie ma żadnych dziwnych rzeczy w systemie.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Posted
11 minut temu, wojtekvtec napisał:

Sory chłopaki pomyliłem pojęcie dokładnie, niestety nie kupię tego telefonu jeszcze , muszę mieć pewność że będzie MIUIPolska

tak też myślałem :D MIUI będzie. spokojnie. 

• Like 1
Posted

Global w nomenklaturze Xiaomi to języki spoza Chin jednak tylko te w państwach, w których Xiaomi sprzedaje telefony.

Wysłano z MI Note

Posted

No ja chciałem reklamacje składać ale już nie ma jak nawet jej złożyć

Sent from my Redmi Note 3

Posted

Ja tez czekałem ponad 10 dni i nic więc raczej już bym na to nie liczył. 

Używam romu od Sphinxa i jest całkiem niezły, jeśli wyjdzie miui polska to na pewno zainstaluje, ale myślę że do tego czasu można spokojnie używać Sphinxa. 

Posted

Masz wersje 32gb ? Nie było żadnych cudów bo też się nad nim zastanawiam.

Sent from my Redmi Note 3

Posted

Miał ktoś też problem z Flash_Tool? Jak wybieram Download Agent jest ok, ale jak wybiore Scatter-loading file to cały czas Processing i nic sie nie dzieje, nie ładuje sie ta lista wyboru. Wszystko wybieram dobrze tak jak w tutorialu.

Posted

mam wersje 32gb i używam Sphnix w wersji poprzedniej czyli V7.0.16.0_5.0.2, nie zauważyłem żadnych bugów, można więc przypuszczać, że w nowszej wersji tymbardziej tego nie będzie. Jak już kiedyś wspomniałem to mój pierwszy Xiaomi i MIUI więc może moja opinia jest nieco subiektywna, ale zdecydowanie jestem z niego zadowolony, dużym atutem telefonu jest niewątpliwie to że mimo dużego wyświetlacza długo pracuje na baterii. 

Posted
mam wersje 32gb i używam Sphnix w wersji poprzedniej czyli V7.0.16.0_5.0.2, nie zauważyłem żadnych bugów, można więc przypuszczać, że w nowszej wersji tymbardziej tego nie będzie. Jak już kiedyś wspomniałem to mój pierwszy Xiaomi i MIUI więc może moja opinia jest nieco subiektywna, ale zdecydowanie jestem z niego zadowolony, dużym atutem telefonu jest niewątpliwie to że mimo dużego wyświetlacza długo pracuje na baterii. 

4050mah robi swoje. W LGG2 przy 5" telefon z słabszą baterią wytrzymał mi 2 dni na jednym ładowaniu. Tu 1,5 dnia. Dobę na fulu.

Wesołych Świąt!!!!

Posted

1,5 dnia to troche mało, u mnie 2 dni bez problemu (w nocy bateria na "sleep").  Przy minimalizacji obciążenia pewnie pociągnąłby ze 3-4 dni.